Reacties voor: Apple: ‘Maps wordt beter naarmate meer mensen het gebruiken’

Apple's nieuwe kaartendienst Maps leidt tot veel kritiek. Apple heeft in een reactie gezegd dat er wordt gewerkt aan een verbetering en dat Kaarten beter wordt naarmate meer mensen het gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 70 reacties

  1. apple maps is een troep app/map

  2. Helemaal mee eens!

  3. Klinkt een beetje ongeloofwaardig… Maargoed:) Apple kennende zal het wel weer met een sisser aflopen , waardoor iedereen over een jaar niks anders meer wil dan de kaartendienst van Apple!

  4. Snap alleen totaal niet hoe de app beter wordt naarmate meer mensen deze gebruiken. Hoezo een cloud based solution? Ik snap wel dat de app beter wordt naarmate meer mensen aangeven dat iets niet klopt maar dat heeft weinig te maken met een cloud based solution. Dat heet gewoon feedback (of beter gezegd klagen) over een app. Heeft Apple een razend slim systeem bedacht om de kaarten app snel te updaten of is dit blah blah praat van een pr afdeling?

  5. Ik vind het ook een waardeloos app. En voor de Fanny’s vertel jezelf maar dat Apple maps veel beter dan Google maps is.

  6. Eigenlijk vreselijk treurig om te zien dat Apple echt de plank volledig misslaat hier. Voor wat? Waarom een perfect werkende app afschrijven omdat je niet meer met Google in zee wil? Alsjeblieft zeg wat een drama. Op zich prima dat Google min of meer concurrentie krijgt op dit gebied maar de kaarten app van Apple is bij lange na nog niet klaar.

  7. Ik wacht nog op een eigen zoekmachine van Apple en dan is alles perfect. Misschien kunnen ze Ilse nog overnemen of startpagina.nl. Ik houd er van dat alles Apple is. Helaas nog geen autoradio die op iOS draait.

  8. De Apple kaarten app mag nog niet in de schaduw staan van Google maps, hopelijk komt de app snel op het zelfde niveau maar ik verwacht dat het een tijd zal duren.

    Deze manier van handelen (Google kosten wat het kost afschuiven) is eigenlijk best sneu maar er is een dusdanige grote groep gebruikers die alles van apple als perfectie zien en daarom komen ze er wederom mee weg.

    Origineel geplaatst door Jan
    Ik wacht nog op een eigen zoekmachine van Apple en dan is alles perfect. Misschien kunnen ze Ilse nog overnemen of startpagina.nl. Ik houd er van dat alles Apple is. Helaas nog geen autoradio die op iOS draait.

    Ik hoop voor je dat je een geintje maakt.

  9. Tot mijn verbazing blijkt mijn woonplaats (Pristina, Kosovo) zelfs helemaal niet weergegeven te worden in de nieuwe kaartenapp! Jammer, zo is die app in één klap waardeloos.

  10. Wat een sportieve laatste regel van dit artikel.. Toch blijf ik bij apple 😉

  11. Bij mij ging zoeken maar heel af en toe..

    Zelfs het Vrijheidsbeeld vond ik niet, langs de andere kant is New York wel mooi gedaan, zeker eens opzoeken!

  12. Die kaarten app is een ramp. Als je google maps gewoon was daar vond je bijna alles op. Dat die app van google er maar snel komt.

  13. Ik ben een behoorlijke Apple fanaat, maar ik moet toch zeggen dat dit een enorme achteruitgang is.

    -Streetview weg.
    -geavanceerde zoekfunctie’s verdwenen.
    -route’s voor voetgangers weg.
    -de satelliet-kaarten zijn veel minder gedetailleerd.

    En je krijgt er voor terug:
    -3D functionaliteit in een paar steden in de wereld.

    Echt droevig dit.

    Dan kan Apple beter helemaal niets meeleveren, net zoals ze met de you-tube app hebben gedaan.

    Nou ja, we kunnen nu wel in hoekje gaan zitten huilen maar we kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om er om te lachen.

  14. Wat een troep die kaarten van apple. De oude app van google was perfect. Grote fout dit van apple.
    Als ik google was bracht ik nog lang geen app uit. dom dom dom dit

  15. Sind Steve jobs dood is, lijkt het er allemaal niet beter op te worden allemaal. De eigen kaarten app is volledig mislukt

  16. Ik gebruikte google maps eigenlijk nooit , dus heb ook weinig problemen met apple maps (gebruik tomtom)
    Hiervoor heb ik vele android telefoons gehad en google heeft er ook een hele tijd over gedaan om google maps op het nivo te krijgen waar het nu is.

  17. Maar kun je ook ergens map fouten doorgeven oid? bij OSM kan dat direct en google en tomtom hebben ook een meldpunt. Zou mooi zijn als het voor applemaps ook ergens kan. Of zouden ze altijd van externe partijen afhankelijk blijven?

  18. Tomtom? Had Apple daar geen deal mee?
    Enne.. Ik ben toch niet de enige die nu ziet dat er een “meld probleem” knop in de Maps app aanwezig is…

  19. Blij dat ik vorig jaar ben overgestapt naar Android. De beste keuze die ik ooit gemaakt heb.

  20. Origineel geplaatst door hij weer…
    Enne.. Ik ben toch niet de enige die nu ziet dat er een “meld probleem” knop in de Maps app aanwezig is…

    Je hebt helemaal gelijk. Totaal over het hoofd gezien.

    Ik zou zeggen: iedereen met klachten of onjuiste data. Gebruik die knop!

  21. Waarschijnlijk heeft deze overstap ermee te maken dat Apple graag navigatie in de maps-App wilde en dit via Google niet ging (Google die daarmee een voordeel wilde hebben voor de Android navigatie?)

  22. Origineel geplaatst door Eedjee
    Blij dat ik vorig jaar ben overgestapt naar Android. De beste keuze die ik ooit gemaakt heb.

    Toch ben je in je hoofd nog niet helemaal over… Je leest de artikelen op deze website en neemt zelfs de moeite om te reageren.

  23. Echt een stelletje azijn zeikers hier ja je ben heel blij dat je naar android overgestapt ben alleen maar door de navigatie. Je Zou is moeten weten hoeveel malmware en rotzooi er op android zit.
    Ik vond Google maps persoonlijk heel goed maar er waren ook zoveel mensen die er niet mee om konden gaan. Ik wil Google maps terug om ff snel wat op te zoeken maar je ken ma niet vertellen dat die beter is want normaal mee navigeren ging ook niet omdat je Bij elke stap volgende moest klikken, wat lekker is als je bijv. Door A’dam moet rijden en je elke 2 sec andere straat in moet. Als ze er dalijk allebij zijn is het gewoon een hele goede verbetering. En goed iets opzoeken em gewoon goed navigeren met live functie. Vertel mij is waar ze live functie verder gratis aanbieden dan?

  24. Als ik Google was zou ik toch echt een paar euro voor de Maps app gaan vragen als deze goedgekeurd wordt. Erg jammer deze misstap van Apple. Geen iOS 6 voor mij en voorlopig zeker geen nieuwe iPhone.

  25. Apple had moeten partneren met OpenStreetMap. TomTom… Ik weet het niet. Ben er niet dol op.

    Voor mij is dit overigens totaal geen struikelblok. Ben met de Beta al her en der heengereden en dat gaat prima. Ben overigens totaal niet afhankelijk van een map app.

  26. Jongens wat zijn jullie snel ontevreden. Kijk naar new York en sydney twee mooie steden in 3D. Over een jaar is het overal zo dus ff geduld.

  27. @Raoul: Als je een gratis routeplanner app voor de iPhone wil, moet je eens kijken naar Waze, Gratis, werkt goed en ook verkeersinformatie en flitsers staan erin !

  28. Oké. Dus de kaart verbetert naarmate we die meer gebruiken? Leg eens uit hoe dat werkt dan, Apple. Als we nu allemaal op heathrow gaan zoeken, komt het dan vanzelf goed??

  29. Ik had ergens gelezen dat het contract tussen Google en Apple was verlopen van de App. En de reden dat het niet verlengd is, kwam omdat Google reclame wilde gebruiken, en dat wilde Apple niet. Dus vraag me dan ook meteen af als Google met een nieuwe app er reclame in zal zitten.

  30. Voorlopig maar dan via Safari Google Maps gebruiken.
    Heb je ook alle functionaliteiten, behalve streetview. Maar daar is weer een App voor: Live Street View

  31. Hoe krijg je die echte TomTom view zoals op de foto bovenaan dit artikel? (Rechter plaatje)
    Of moet je daarvoor iets aanschaffen..

  32. Origineel geplaatst door Japie22
    Toch ben je in je hoofd nog niet helemaal over… Je leest de artikelen op deze website en neemt zelfs de moeite om te reageren.

    Haha precies. Een groot deel van de mensen die naar Android gaan hebben vrienden die zeggen dat ze betere telefoons hebben als een iPhone en gaan dan met ze mee. Maar diep in hun hart hebben ze spijt dat ze geen iPhone meer hebben. Daarom zulke reacties.

  33. @Mikki: dit is de standaard view als je navigeert.

    Het ontgaat me volledig dat deze maps niet kloppen terwijl ze dit met kaarten/input van TomTom bewerkstelligen, de kaarten van TomTom kloppen toch ook – gasten hebben een enorme berg aan data beschikbaar, waarom word dat niet in deze maps verwerkt.

    Voor uw enjoyment.

  34. Ben nog eens naar mijn vakantiebestemming van afgelopen zomer gaan kijken (Annecy, Fr.) Wat zie ik: zwart-wit sattelietfoto’s! Ik wil Google Maps terug….
    Verder wel tevreden over de rest van ios 6.

  35. Origineel geplaatst door WvB22
    Waarom een perfect werkende app afschrijven omdat je niet meer met Google in zee wil?

    Hoe weet je dat? het kan ook andersom zijn..

  36. Ik snap niet dat Apple hier in wil duiken, laten ze nieuwe snuffies bedenken voor in de OS…Ik wil Steve terug..!

    Daarnaast snap ik niet dat we niet mogen gallen van Iphoneclub op de prijzen van TMobile nu de prijzen definitief bekend zijn gemaakt…reacties gesloten….!

  37. “to make the customer experience even better”

    laat dat woordje “even” er maar vanaf

  38. Origineel geplaatst door Bram
    Jongens wat zijn jullie snel ontevreden. Kijk naar new York en sydney twee mooie steden in 3D. Over een jaar is het overal zo dus ff geduld.

    Net als Siri bedoel je=, laat me niet lachen!…

  39. Troep. Stem navi op de 4s is vreselijk. En ik heb internet nodig voor een route te plannen. Dus in duitsland/buitenland heb ik er niks aan. Als 1 ding tegenvalt is het niet erg,of niet goed werkt. Maar het valt allemaal tegen. Eens kijken wat dadelijk wat de verlengde iphone kost. Ik wil graag beter foto in het donker maken

  40. Apple Maps is net zo waardeloos als Google Maps want je hebt een vrijwel continu Internetverbinding nodig.

    Leve de klassieke navigatie die gewoon offline werkt.

  41. Origineel geplaatst door Japie22
    Je hebt helemaal gelijk. Totaal over het hoofd gezien.Ik zou zeggen: iedereen met klachten of onjuiste data. Gebruik die knop!

    Inderdaad, klaag-ja-raak. Want zonder feedback zegt Apple natuurlijk dat er niks aan de hand is. De Maps-app is waardeloos, ik heb nu even een rondje Haarlem gedaan, en er ontbreekt zoveel, dat het onbruikbaar wordt. Ik wil de oude terug!

    Klaag ook bij Apple, http://www.apple.com/feedback

  42. Dit is voor mij een reden om niet over te stappen naar iOS6. Ik gebruik die app volcontinu. Kun je wel een iPhone 5 kopen en er iOS 5 op zetten?

  43. He even een vraagje!

    Ik heb een iphone 4, maar als ik een route in plan, zie ik gewoon van die borden bovenaan en kan ik navigeren naar de bestemming. Alleen geen stem erbij natuurlijk. Hoe krijg ik de wegen in 3D weergave zoals bovenaan het artikel, of is dit allen voor 4S en 5.

    Ik moet trouwens zeggen met de kaart op hybride zijn de wegen wit en de route borden blauw. Ziet er best wel heel mooi en strak uit.

  44. Ik vind dit ook een slechte stap, het werkt over het algemeen niet eens veel slechter wel is het zo dat er heel veel plekken onbekend zijn. Plekken die wel bekend waren met Google maps. Ik ga bijvoorbeeld binnenkort op vakantie naar Azië en de Apple maps kent de meeste plekken niet eens die ik wil bezoeken.

  45. Ja, Google Maps is beter, maar ik ben blij dat er een alternatief voor komt. Deze zal over tijd beter worden. Ondertussen komt Google wel met een app, die barstensvol reclame zit.
    Wat mij betreft is elke optie om minder Google te gebruiken welkom. Helaas zijn nog niet overal goede alternatieven voor (zoekfunctie, gmail, maps).

  46. Origineel geplaatst door Larzzz
    He even een vraagje!Ik heb een iphone 4, maar als ik een route in plan, zie ik gewoon van die borden bovenaan en kan ik navigeren naar de bestemming. Alleen geen stem erbij natuurlijk. Hoe krijg ik de wegen in 3D weergave zoals bovenaan het artikel, of is dit allen voor 4S en 5.Ik moet trouwens zeggen met de kaart op hybride zijn de wegen wit en de route borden blauw. Ziet er best wel heel mooi en strak uit.

    Werkt allemaal niet op een iPhone4, wat een upgrade naar ios6 dus in feite een downgrade maakt

  47. Ik begrijp dat gezaag over google maps niet helemaal… Ja het had streetview wat een leuke gimmick is en de maps zagen er wat beter uit maar je kon er niet eens mee navigeren… En als je geen data hebt moet je toch iets als Navigon gebruiken.

  48. wat klaagt iedereen over maps? de sataliet beelden zijn beter. dus wat is het probleem, de navigatie? was bij google ook al niet best. daarvoor koop je tomtom. ik vind het prima, ik heb meer vertrouwen in apple en tomtom om de klus te klaren. alleen het ov mist nog, maar ook daar liet google steken vallen. het is een beetje hetzelfde geklaag al met usb indertijd, duurde ook even voordat er apparaten waren behalve imac. dus geduld zou ik zeggen.

  49. Had dan offline Maps gezet van je eigen locatie, dan was ik er echt tevreden over geweest, dit is inderdaad lullig al die fouten. Dit betekent dus weer dat Apple in feite mensen dwingt de locatie te verzenden continu.

  50. Ik heb op mijn 4S nu “kaarten” en ook “”700 city maps staan”. Verwijnen beide met IOS 6?

  51. Mijn vriendin heeft een iphone 3gs, de navigatie werkt niet in de maps applicatie, evenals de 3D functionaliteit.
    Bij settings krijg ik de opties ook niet te zien (zoals ik dat wel krijg bij mijn eigen 4s) Iemand enig idee hoe dat kan?

  52. Ik vind de satellietbeelden heel onrustig overkomen. Doordat ze net te onscherp zijn kijkt het niet prettig. Daarnaast zijn er geen OV(bus/tram/metro)-haltes meer aangegeven zoals in Google Maps?

    Echt waardeloos, ik heb toch wel spijt van mijn update.

  53. De nieuwe kaarten app is echt waardeloos. Een gemiste kans in iOS 6.0

  54. @kng: Wie deze site bekijkt weet wel beter dan dat de satellietbeelden beter zijn.

    Waar ik persoonlijk maps veel voor gebruikte was het vinden van winkels, gebouwen in de stad en daar via maps naartoe wandelen. Aangezien op de huidige maps vrijwel niets te vinden is, kan dat niet meer. Het aantal locaties dat bekend is, is echt bedroevend.

  55. Wat een gedoe. Het is toch bekend dat de licentie van Apple bij Google binnenkort verloopt. Dan kun je twee dingen doen: een nieuwe (waarschijnlijk veel duurdere) licentie aanvragen bij je concurrent of zelf iets nieuws ontwikkelen.

    Apple heeft (verstandig) voor het laatste gekozen en heeft natuurlijk al lang ingecalculeerd dat het bereiken van het niveau van Google veel tijd kost. Een beetje geduld is dan ook wel op z’n plaats.

  56. Vind the maps van Apple minder goed dan Google. Als ik een route vraag via “bus” stuur hij mij naar de Appstore met applicaties over “Route-Apps”
    Hoop dat Google snel met een app komt.

    Verder is het ff wennen met Itunes en Appstore

  57. Origineel geplaatst door Wilbie
    Wat een gedoe. Het is toch bekend dat de licentie van Apple bij Google binnenkort verloopt. Dan kun je twee dingen doen: een nieuwe (waarschijnlijk veel duurdere) licentie aanvragen bij je concurrent of zelf iets nieuws ontwikkelen.Apple heeft (verstandig) voor het laatste gekozen en heeft natuurlijk al lang ingecalculeerd dat het bereiken van het niveau van Google veel tijd kost. Een beetje geduld is dan ook wel op z’n plaats.

    Of voor de komende tijd een licentie afnemen en ondertussen de eigen maps applicatie doorontwikkelen totdat het van acceptabel niveau is ipv deze shit uit te brengen…

  58. Ik ben blij met de app Navigon. Duur, maar je krijgt waar voor je geld. Die native app kan mij gestolen worden. Verder ben ik overigens wel zeer tevreden over iOS 6. Het loopt lekker en er zijn net een paar goede functionaliteiten bijgekomen.

  59. android is gewoon waardeloos gebruiks onvriendelijk

  60. @Frits39: Dat is ook toevallig, kom zelf ook uit een stadje in de buurt van Prishtina. En idd, de Maps-app van Apple is een lachertje vergeleken met Google-maps. Nu maar hopen dat Google-maps snel in de App Store verschijnt.

  61. @bas: of gewoon omdat Google Apple als grote concurrent ziet en zich liever wil richten op zijn eigen platform (Android) met als gevolg dat zij het contract niet meer willen verlengen. Kan zijn dat dit al een tijdje geleden is medegedeeld en Apple daarom in rap tempo iets met navigatie is gaan doen.

    Laten we niet vergeten dat onder dit contract 2 handtekeningen moeten staan. Als 1 van de 2 niet wil dan kan de ander zo hoog en laag springen als ie wil maar is er geen contract en kan de software niet gebruikt worden. Het kan dus zowel Apple als Google zijn geweest die de stekker eruit heeft getrokken of juist beiden. Dit soort zaken worden nooit publiekelijk vrijgegeven dus zal het altijd gissen zijn.

    Qua kaartmateriaal is Google Maps ook geen heilige. Het kaartmateriaal is doorgaans tussen de 5 en 10 jaar oud en sommige zaken staan er helemaal niet op. Ik heb met OpenStreetMaps en Apple Maps op bepaalde plekken een veel beter resultaat dan met Google Maps. Dit is echter niets nieuws. Iedere navigatie applicatie heeft dit soort problemen. Bepaalde zaken zijn heel gedetailleerd en kloppen, andere zaken weer niet. Daarom zit er ook vaak een “meld probleem” optie bij zodat je als gebruiker aan kunt geven dat iets niet klopt zodat het aangepast kan worden.
    Als je te voet, ter fiets of per OV gaat is er geen enkele navigatie applicatie die het goed doet. Voor het OV gaat dit zelfs een stap verder…zelfs de officiële apps van o.a. Connexxion en 9292 zijn vaak niet correct met de informatie (15 minuten lopen naar een halte terwijl er 3 meter voor je neus een halte staat; totaal andere buslijn geven die niet eens in de buurt komt; enz.).

  62. Tijdje geleden dat ik een app heb gezien, die toch redelijk ‘belangrijk’ is, die zo slecht/amateuristisch/faalt als deze Maps in ios6

    :facepalm:

  63. Ik wacht nog even met iphone update nr 6. Op ipad al gedaan en daar krijg ik meestal helemaal niets te zien in maps behalve die donkere grid.. Misser en apple onwaardig

  64. Als steve hier nog had geweest had Apple deze blunders nooit begaan

  65. Via safari naar google maps gegaan en vervolgens de optie ‘voeg toe aan beginscherm’ en voila google maps voor kaarten terug 🙂

  66. Tja logisch als je in zee gaat met zoiets als TomTom! Die heb ik na een paar keer omrijden zo uit het raam gekeild, van het verspilde benzinegeld had ik al ‘n nieuwe kunnen kopen:(

  67. @bakman:

    Nee, als ik navigeer krijg ik een view van bovenaf. Ik wil de TomTom view alsof het lijkt dat je echt op de weg staat.

  68. Is de iphoneclub “bezet” door Google-fans of zo? Ik heb bij mij in de buurt 2 afdrukken gemaakt van Google maps en die van Apple (TomTom?). En je kunt moeilijk zien welke versie je voor je hebt. Er zullen op sommige lokaties best wel fouten in zitten hoor. Maar van de negatieve commentaren begrijp ik niets. En was Google maps zo goed dan? Kijk in NL eens naar Open Street Maps. (bijv. citymaps2Go). VEEL beter voor fietsers en wandelaars dan die van Google en Apple bij elkaar. En voor echte navigatie kies je voor een echte Navigatieapp, zoals Sygic en Navigon

  69. Dit weekend iOS6 Apple Maps (iPhone 4S) en iOS5.1 Google Maps (iPhone 4) vergeleken tijdens een uitje naar voormalig Paleis Soestdijk.
    Twee km voor aankomst beweert Apple Maps plotseling dat we we U-bocht moeten maken om moeten keren. Stom genoeg doe ik dat ook nog! Maar goed, dat was dus een adres/locatie die niet klopte.
    Enige lichtpuntje dat ik van IOS6 zag was dat de Bluetooth knop 1 niveau hoger verborgen zit. Maar ik denk dat ik deze versie maar oversla.

  70. @Raoul: Probeer eens Waze. Al jaren gratis op iOS en veel beter dan Google maps. Alleen ook via internet en dus uitkijken voor extra datatransmissierekeningen. Bovendien is deze app echt zelflerend. Je gereden routes met snelheden e.d. worden door Waze verzameld. En eenvoudige meldingen zoals snelheidscontroles, botsing etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.