Reacties voor: iOS 9: ov-informatie en slimmere routebeschrijvingen in de Kaarten-app

Apple gaat de Kaarten-app van iOS 9 veel slimmer maken. Je krijgt flexibele routebeschrijvingen op basis van drukte en werkzaamheden, sommige steden krijgen ov-informatie en er wordt zelfs aan een StreetView-concurrent gewerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Goede ontwikkelingen!

    Wanneer wordt het zoeken naar de POI’s verbeterd? Als ik zoek op winkels/bedrijven/instellingen krijg allemaal niet relevante uitslagen die +100km verderop liggen, Google maps is altijd raak

    Bij inzoomen zie je pas hoe beperkt alles is i.t.t. google maps, loopt veel achter met aanpassingen van wegen/woonwijken en wederom Points of interest en tevens minder gedetailleerd

    OV info in een handjevol steden in de hele wereld, duurt dus nog een aantal jaar voordat je dat dus in heel nederland kunt gebruiken

    ze kunnen met al het geld beter Maps Here kopen of TomTom, het blijft pruttelen met die aanpassingen, nauwelijks grote veranderingen, FLyover 3D ook weer in een heel beperkt aantal Metropolen in de hele wereld.

    Beter concentreren ze zich op de bovengenoemde basisfuncties en voor mij part kijken ze dat af bij google maps.

  2. waarom nou eigen Streetview maken. gaat apple het beter doen? zinloos ondemening. ik ga toch van google gebruiken meer bereikt, up2date.

  3. Wat me mateloos irriteert met Maps is dat het niet voor de fiets werkt!! Het leek me handig om met de Apple Watch te rijden.. Maar zelfs als ik bijna thuis ben wil maps me nog een komplot verkeerde richting op sturen. Het lijkt er op dat maps de meeste wandel of fiets routes niet kent! Daar kan je dus niet op vertrouwen!! Jammer!

  4. Prima ontwikkelingen van de kaarten-app. Zou het echter niet mogelijk zijn om fietsroutes te plannen. Op dit moment plan ik mijn fiets routes maar als loop route / wandelen maar dat Is het toch niet helemaal.

  5. @jan janssen: Eens.

    Als het actuele verkeer on the fly tot een betere route kan leiden, dan is dat voor mij voldoende voor het woon-werkverkeer.
    Google Maps heeft mijn vertrouwen daarin zeker gewonnen.

    TomTom wordt al voor Kaarten gebruikt, als ik het goed begrijp. Waarom wordt TomTom niet volledig gebruikt?

    Apple, richt je op de core business.

  6. Google maps meer up to date?
    De Satelliet weergave van Maps is bij ons (België) in ieder geval recenter dan die van Google Earth. Ik gebruik ze dan ook eigenlijk allebei, naast elkaar.
    Voor het rijden gebruik ik Maps, vaker dan de oude TomTom omdat Maps direct aan de slag kan. Bevalt prima!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.