Reacties voor: Apple Maps offline goed te gebruiken

De vectorgebaseerde kaarten van iOS 6 bevatten genoeg informatie om een groot deel van je omgeving te bekijken zonder internetverbinding.
Lees het complete artikel → Apple Maps offline goed te gebruiken
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Vergelijk google maps “scherpte” eens met apple maps. In google maps zag je uitgezoomd ook al flink wat informatie, nu in apple maps worden alles waziger des te meer je uitzoomt.

  2. Kan het aan mij liggen, of ligt altijd alles van Apple onder een vergrootglas?

    Collegae hebben hier een Galaxy S3. Daar mankeert echt wel het eea aan. Apps die spontaan sluiten, reboots. Daar lees ik verder niets over.

    Natuurlijk zit ik daarvoor ook op de verkeerde site 🙂

    Maartoch, het irriteert me!

  3. Ook klopt alles wat meer in nederland natuurlijk en moeten wij de minste klachten hebben als het goed is…tomtom kaarten…dan verwacht je dat een nederlands bedrijf hun thuisland wel goed in kaart heeft gebracht:)

  4. Ik vind het echt een geweldige app. In België had ik even roaming aan. En ja hoor, van Antwerpen naar NL gewoon kunnen navigeren alsof er verbinding was. Ik zeg TOP!

  5. @dlo: Ach ja alles van Apple heeft nieuwswaarde, mensen willen er dingen over horen. Dus zodra nieuwsmedia hierover iets kunnen melden zullen ze dit doen.

  6. De kaarten van Apple Maps zijn ook nieuwer dan Google Maps.

  7. PR machine van Apple op zijn best. Het negatieve nieuws wordt langzaamaan overgenomen door positief nieuws. Knap staaltje marketing.

  8. Origineel geplaatst door J.
    PR machine van Apple op zijn best. Het negatieve nieuws wordt langzaamaan overgenomen door positief nieuws. Knap staaltje marketing.

    Of de negatieve berichten van Apple worden altijd net ff wat sterker overdreven dan bij anderen.
    Ik bedoel, de iPhone 5 komt uit..allereerst begint heel Nederland te zeuren dat het een verschrikkelijk duur toestel is van 659 (bij release).
    De Galaxy Note 2 komt uit en kost 700 euro (16GB versie) en het is een stuk stiller, daar hoor je zo goed als niks over.

    Dat de iMaps niet perfect zijn en er fouten inzitten weet iedereen nu wel. Dat wil niet zeggen dat er totaal niks van klopt en je er helemaal niks mee kunt. Punt 2 zijn dat dingen die ze zo kunnen verhelpen en over een maand ofzo een update kunnen versturen en er is niks meer aan de hand.
    Punt 3 gebruik ik voor het navigeren nog altijd Navigon bijvoorbeeld.

    Wifi problemen werd ook zo sterk genoemd..en nu hoor ik er eigenlijk bijna niemand meer over.
    een iphone 5 die out of the box beschadigt was wordt dan ook naar buiten gebracht alsof echt iedereen er last van heeft.
    Hoor daar ook steeds minder mensen over.
    Als er van de 5 miljoen 10.000 zijn met beschadigde iPhones out of the box valt het in verhouding natuurlijk nog mee.
    Hoe irritant het ook is voor de “slachtoffers”. Maar je kunt contact opnemen met Apple of provider en grote kans dat je een nieuwe iPhone krijgt.
    Velen bashen en bashen maar blind en niks klopt, terwijl je 2 maanden later eigenlijk bijna niemand meer hoort klagen..dit was bijna bij elke release van een iPhone zo.

    Terwijl andere toestellen minstens zoveel problemen hebben, maar waar je amper wat van hoort in de grote media.

  9. Zijn we nu kosten wat het kost aan het zoeken naar een lichtpuntje in de duisternis?

  10. Het blijkt, Apple Maps is mogen verbetering op Google Maps. Maar het biedt ontzettend veel potentie. Met name omdat er kaarten op vectorbasis worden gebruikt, zo moet kaartmateriaal ook zijn. Het is een kwestie van tijd voordat Apple een erg sterke kaartenapp heeft met solide TomTom-informatie!

  11. Duisternis? Welke duisternis?
    Ach kom, ik heb er geen last van alleszins. Elke eerste softwarerelease heeft (grote) verbeterpunten. Er zijn enkel problemen met data voor bepaalde regio’s. En daar wordt aan gewerkt.

  12. Heb je ooit met Google Maps 1.0 gewerkt Donstill?

  13. Misschien handig om in zo’n artikeltje het verschil tussen bitmap en vectorbeschrijving uit te leggen.
    (niet iedereen heeft het verschil tussen MacPaint en MacDraw meehemaakt)

  14. Ik heb het net geprobeerd. Het werkt geweldig. Satelliet-beelden werken uiteraard niet behalve wat er al gecached was natuurlijk. Ik kon wel mijn hele woonplaats zien (Wijchen/Nijmegen) maar ook tot in detail de omgeving van de Efteling. Het word natuurlijk uit het cache geheugen gehaald maar een route die je al bekeken hebt kan je dus ook helemaal terughalen in de kaarten-view. Dus ga je op rijs met de navigatie functie, scroll even de route af, en je hebt alles bij de hand zonder een streepje internet.

  15. Mensen die een iPhone gaan vergelijken met een note 2 dat slaat echt nergens op die note is gewoon 2 iPhones dus is een note goedkoop en een iPhone duur simpel

  16. Waarom moet een groter iets automatisch duurder zijn??
    Lijkt me dat een chip die zo klein mogelijk is en andere hardware-componenten die superklein zijn duurder zijn dan de grotere versies.

    Je krijgt een bakbeest (wat ik persoonlijk al superlelijk vind en totaal niet handig) en je moet er nog meer voor betalen ook.
    En waarom niet vergelijken? Smartphone is smartphone.

  17. note 2 of iphone 5… Keuze snel gemaakt lijkt me. Note 2 is nutteloos ding

  18. Zo ben ik in Spanje naar ons huurvilla gereden, vermits Navigon de straat niet herkende. Roaming aan, navigatie starten in Maps, roaming uit & gaan. Perfect, zo moet het.

  19. Fascinerend hoe veel stof deze kaart toestand heeft doen opwaaien. Maar ik vergeet niet hoe Apple beweert de beste te zijn en dan leg je de lat erg hoog voor je zelf. Trappen een ervaren partij weg voor een nog niet goed eigen alternatief en dat weten zij zelf ook wel en hebben geweten. Ze komen er mee we en daarom alle hoepla maar iedereen blijft voor Apple spullen gaan omdat de concurrentie nog niet door heeft waar het om draait. Pfff dat ga ik niet hier uitleggen te veel werk hahaha

  20. Origineel geplaatst door dlo
    Kan het aan mij liggen, of ligt altijd alles van Apple onder een vergrootglas? Collegae hebben hier een Galaxy S3. Daar mankeert echt wel het eea aan. Apps die spontaan sluiten, reboots. Daar lees ik verder niets over.
    Natuurlijk zit ik daarvoor ook op de verkeerde site. Maartoch, het irriteert me!

    Misschien komt dat omdat men voor een Galaxy SIII niet 5 dagen in de rij gaat liggen, wereldwijd! We maken het samen dat de iPhone zo overhyped is, en daardoor zijn de problemen ook overproblemed!

    Of is overproblemed geen woord…

  21. Dit is wel gaaf! Maar het werd ook wel eens tijd want op Android werkt het al sinds 2010 op die manier.
    Nu nog kaarten downloaden en streetview oid in Maps en we zijn bij met de ‘concurentie’

  22. @dlo:
    “Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.” Veel bedrijven zijn veel blijer met een Samsung dan een iphone. Bij gsmhelpdesk zijn er voor Samsung en ook diverse andere merken 100 X (honderd) zo veel problemen gemeld dan bij de iphone. Als er dan eens een probleem optreedt bij een iphone, zoals krassen op de zwarte achterkant wordt het probleem sterk uitvergroot.

  23. Net de nieuwste software update op mijn nokia 701 gehad. Ik heb zelf ook een ipad en constateer, dat de nokiasoftware de apple steeds verder vooruitstreeft, in mogelijkheden en nu ook in gebruiksgemak. Vastlopers en reboots zoals bij Samsung zijn al helemaal niet meer aan de orde. Barsten na valpartijen zoals die bij erg veel bij zowel de iphone als de samsungs worden gemeld kennen de nokia ook niet. Dus begrijp ik niet waarom te klagen over telefoon van 600 euro en meer, als er telefoons zijn voor 300 euro die beter zijn. Wel wat minder apps, maar die gebruik ik toch maar een paar.

  24. @Beerbash:
    “Wel wat minder apps, maar die gebruik ik toch maar een paar.”
    Inderdaad. Als je alleen maar belt is een Nokia een prima gsm. Maar het grote voordeel van een iphone is juist dat hij niet alleen uiterst gebruikersvriendelijk is, maar dat ook het beheer o.a. met honderden apps veel eenvoudiger is. Ik heb een jaar of 3-4 geleden een “top-nokia” 9200 gehad met ongehoord hoge specs, maar dat was een echt drama vergeleken met een iphone3GS. Voor de installatie van 2 (TWEE) apps was ik weken zoet. Zo slecht had Nokia zijn huiswerk gedaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.