Reacties voor: Apple Maps op iPhone drie keer populairder dan Google Maps

Apple Maps is op iOS flink in populariteit gegroeid. Volgens Apple wordt de kaartendienst tegenwoordig drie keer vaker gebruikt dan Google Maps.
Lars Paymans -

Reacties: 29 reacties

  1. Nou het spijt me zeer: wellicht is het handig in de USA, maar hier is Google Maps veel prettiger, zeker met oa fiets navigatie, OV integratie, actuele verkeersinfo, offline kaarten en een fijnere layout.

    Maar dat is mijn mening natuurlijk.

  2. Ik gebruik het al sinds het begin en nooit problemen mee gehad. Het werkt prima. Met name de 3D functie is bog steeds geweldig en mooier dan Google Street View.

  3. Natuurlijk niet zo gek, veel mensen hebben Kaarten standaard op hun iPhone staan en moet het wel een hele slechte app zijn wil je afwijken van de standaard meegeleverde apps. Ik vind kaarten prima en vind het zonde van m’n ruimte om daar nog GMaps bij op te installeren

  4. Apple is er nog lang niet! Google Maps heeft alle geavanceerde informatie die nodig hebt als je snel wil werken.

  5. Voor mij werkt hij prima. Tegem siri:route naar huis. Verder hou ik ook niet zo van die google apps en daarbij kost google maps ook weer iets onnodig geheugen. Nee ik red me met Apple maps en als ik iets zie wat niet klopt rapporteer ik het en wordt het doorgevoerd.

  6. Apple maps doet voor mij wat het moet doen. De simpele bediening en rustige layout vind ik erg prettig. Geen overbodige fratsen. De integratie met de agenda, inclusief melding om te vertrekken is super. En ook fijn: geen Google die meekijkt waar je uithangt.

  7. Zolang Apple maps geen OV ondersteunt. Kan het niet op boxen tegen Google.

  8. Kaarten is gewoon goed. Geen behoefte aan ook maar iets van Google.

  9. Origineel geplaatst door Alexander
    Nou het spijt me zeer: wellicht is het handig in de USA, maar hier is Google Maps veel prettiger, zeker met oa fiets navigatie, OV integratie, actuele verkeersinfo, offline kaarten en een fijnere layout.

    Maar dat is mijn mening natuurlijk.

    Heel persoonlijk. Ik vind juist Apple maps veel fijner! De 3D weergave in Apple maps is fantastisch en de integratie met Siri is wat mij betreft een perfecte combi! Daarnaast weet Google al veel te veel over mij.

  10. Het enige waarvoor ik Google maps gebruik is fietsen. Jammer dat dit niet in Apple maps zit,

  11. Ik gebruik sinds kort ook Apple Kaarten ipv Google Maps.
    Ik vind vooral de navigatie echt geweldig. Overzichtelijk, mooi, duidelijk. Niets op aan te merken. Behalve dan dat hij geen flitsers en maximale snelheid weergeeft.
    Gelukkig is dat niet altijd nodig.

    Ik gebruik het vooral omdat ik tijdens het rijden gewoon dingen zeg als “Hey Siri, navigeer naar de dichtstbijzijnde Praxis” of “Hey Siri navigeer naar Frits”. Werkt perfect.

  12. Zou ik ook zeggen als ik Apple was 🙂
    Maar Apple Maps/Kaarten kan niet tippen aan Google Maps, alleen het zoeken al op adres of plaats is een disaster, laat staan de gegevens welke niet te vinden zijn in Apple Maps.
    Nee dit kan Apple ze nooit staande houden.

  13. In het artikel wordt gemeld dat Google Maps standaard op alle Android toestellen staat. Dat is niet zo! Je moet die zelf uit de Play Store halen…
    Na een tijdje Apple Maps toch weer terug bij Google Maps. Bij Apple Maps staan bijvoorbeeld files op de kaart die er in de werkelijkheid helemaal niet zijn en is de OV-informatie zeer beperkt. Zegt doodleuk dat er tussen bepaalde plaatsen geen OV-verbinding is, terwijl ik die dagelijks zelf gebruik!
    Google Maps heeft ook het voordeel dat je zonder dataverbinding kunt navigeren.

  14. Altijd voorkeur gehad voor Apple Maps, echter kan ik er niet omheen dat Google Maps gewoon al veel verder is. Met name de POI’s, OV en Fiets navigatie. Val er vaak op terug als check om te kijken of de locatie wel daadwerkelijk klopt die in Apple Maps wordt aangegeven.

    Heb trouwens al wel vaker kleine experimenten gedaan waar er verbouwingen waren in de straat en Apple Maps warempel eerder de juiste informatie hierover gaf en Google Maps pas veel later hiermee kwam. Echter zijn dit toch de uitzonderingen waarin AM > GM. Oh maar Google Maps (maar ook Hangout) slurpen echt hard m’n batterij leeg.

    De uitrol van nieuwe functionaliteit duurt verder bij Apple Maps ook gewoon veel te lang. Geen Nederlandse gesproken navigatie, geen OV info in NL etc… dat is wel erg jammer. Vind het gebruik verder wel fijn en Siri integratie is helemaal top!

  15. Origineel geplaatst door Alexander
    Nou het spijt me zeer: wellicht is het handig in de USA, maar hier is Google Maps veel prettiger, zeker met oa fiets navigatie, OV integratie, actuele verkeersinfo, offline kaarten en een fijnere layout.

    Maar dat is mijn mening natuurlijk.

    Niet alleen de jouwe hoor 😉

    Waar Apple Maps ook nog altijd niet aan kan tippen is de integratie van Google Maps met streetview. Ideaal als je naar een voor jou nieuwe lokatie moet, om alvast van tevoren virtueel te kunnen kijken waar je wezen moet, hoe dat gebouw eruitziet en wat eventuele andere herkenningspunten in de omgeving zijn. Gisteren nog gedaan, echt perfect om ook meteen feilloos naar de juiste (voor)deur te kunnen lopen alsof je ergens dagelijks komt 😃.

    Maar voor echte navigatie kunnen G. noch A. maps tippen aan echte navigatiesoftware van bv TomTom.

    Imho is Apple Maps nog altijd too little too late in een kansloze inhaalrace, en daardoor weer zo’n overbodige standaard-app die ik met plezier zou verwijderen als dat zou kunnen tenminste😡 Die factor wordt ook niet meegenomen in deze cijfers van Apple zelf (zei daar iemand WC Eend? 😁), hoe groot het aandeel zou zijn als je het niet ongevraagd en (vaak) ongewenst opgedrongen zou krijgen op iOS.

  16. Beetje subjectief. Waar wordt Appke Maps het vaakst gebruikt? In welk land en continent? Dit zegt veel meer over de polulariteit van een app en het nut daarvan dan gewoon een aantal te noemen.

  17. Origineel geplaatst door puccini
    Zou ik ook zeggen als ik Apple was
    Maar Apple Maps/Kaarten kan niet tippen aan Google Maps, alleen het zoeken al op adres of plaats is een disaster, laat staan de gegevens welke niet te vinden zijn in Apple Maps.
    Nee dit kan Apple ze nooit staande houden.

    Eens, ik ben nooit blij geweest met de komst van Apple Maps.. In USA zal het vast prima zijn, maar bij ons in Nederland ontbreekt teveel informatie.. Bijvoorbeeld niet bekende bedrijven, zijn niet te vinden. De suggesties van Google zijn ook 10x keer beter. Erg jammer!

  18. Dat Apple Maps meer gebruikt wordt op iOS dan Google Maps is natuurlijk niet zo vreemd. Aangezien Apple Maps de standaard is, en je deze niet aan kan passen, gaan alle maps verwijzingen (Google Maps zoekopdrachten in de browser daargelaten) automatisch naar Apple Maps. Zoals bijvoorbeeld bij Find My Friends of adressen in mails/sms’jes.

    Ook bij mij zal hierdoor het saldo ten gunste van Apple Maps uitkomen, maar ik gebruik voor navigatie en zoekopdrachten toch echt altijd (het naar mijn mening veel betere) Google Maps.

  19. @Alexander: mee eens, alleen het gebruik van maps werkt fijner. Inhoudelijk heb je meer aan Google voor Nederlandse begrippen althans

  20. Apple Maps is echt mooi en soms ook verder dan google (nieuwere luchtfoto’s)
    Maar wat mij irriteert is dat mijn woonplaats niet goed wordt weergegeven maar de woonplaats ernaast. Het is qua oppervlakte gegroeid naar elkaar toe, maar het heeft nog altijd hetzelfde plaatsnaam… hoe kan ik dit aangeven?

  21. @Truus: In kaarten zit een optie MELD PROBLEEM. Gebruik die voor alles wat je vindt. Daarmee help je kaarten beter te maken…

  22. Origineel geplaatst door Stefan
    @Truus:
    In kaarten zit een optie MELD PROBLEEM. Gebruik die voor alles wat je vindt. Daarmee help je kaarten beter te maken…

    Nou Stefan dan heb meer dan een dagtaak, er ontbreekt zoveel info in Apple Maps !

  23. Waarom zou je een aparte app downloaden van Google (Android) als er al 1 is van Apple. Beetje de bugs negeren en hij doet het voor de rest prima hoor. We zijn te verwend dat alles perfect moet zijn.

  24. Bugs negeren? Kan je beter gelijk een Android kopen:p

    Google maps is wel ideaal om te zien waar er precies files staan. Werkt perfect tot op de meter nauwkeurig

  25. Ik houd niet van dubbele apps op m’n iPhone en gebruik daarom, in de mate van het mogelijke, zowat alle apps van Apple zelf. Vooral omdat daar niet over te klagen valt.

    Over Apple Maps valt op zich ook niet écht te klagen, maar in België ben je toch écht beter af met Google Maps. Wat mij betreft heeft Google Maps echt nog mijlenver voorsprong op Apple Maps (wat ook logisch is). Bovendien doe ik het meeste met de fiets en het openbaar vervoer, dus dan is mijn keuze sowieso al snel gemaakt. Het zal nog enige tijd duren voor ik Apple Maps opnieuw in overweging neem.

  26. Klinkt een beetje als: “wij van wc-eend, adviseren wc-eend.

    Google vind ik vollediger, alleen die vergaren heel veel info, ik vermoed dat Apple daar anders in staat. Dus als het nou zo zou zijn. Alle goede functionaliteit van Google maps in Apple maps incl dat mooie 3D van Apple dan zou ik over gaan op Apple maps.

  27. Ja nogal logisch, je klikt soms op een linkje en dan elke keer die ellendige apple maps open. Kan geen moer vinden daarin. Vervolgens apple maps killen, adres kopieren en dan google maps starten.

    Ja zo kan ik statistisch ook wel meer hebben..

  28. @HaJee: jij denkt dat Apple (maps) niet meekijkt waar jij bent?

  29. Woon zelf in China en hier is Google (en dus ook maps) volledig geblockt. Als je geen gebruik maakt van een VPN service. Dus alleen de keus Apple Maps waarbij ze gebruik maken van een externe bron voor de kaarten. En dit geeft in de EU soms aparte dingen aan zoals Karl-Marx-Stadt in Duitsland dat officieel niet meer zo heet. Dus hier hebben ze nog een eind te gaan wat betreft de details.

    Roept trouwens ook de vraag op waarom Apple maps dan wel in China kan, waarschijnlijk omdat ze gebruik maken van deze Chinese kaarten bron (overheid goedgekeurd dus).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.