Reacties voor: Apple Maps efficiënter met data dan Google Maps

Apple's nieuwe Kaarten-app gaat efficiënter om met data door het gebruik van vectorafbeeldingen. Dit concludeert Onavo op basis van een aantal tests.
Lees het complete artikel → Apple Maps efficiënter met data dan Google Maps
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Ok, ligt voor de hand, maar iemand moet het zeggen:

    “Als je op elke vierkante kilometer 5 straten weglaat, bespaar je uiteraard aan datagebruik.”

    Pwapwapwapwaaaaaa!

  2. Ik vind dat altijd typisch bij iPhone releases, het is ieder jaar hetzelfde riedeltje.

    – De nieuwe iPhone is duurder dan de vorige;
    – De nieuwe features vallen ieder jaar tegen, er was meer verwacht;
    – Ieder jaar staan er nerds als idioten veel te lang in rijen te wachten;
    – Ieder jaar duiken filmpjes op hoe de iPhone kapot wordt gemaakt: Met lasers, blenders, val-testen, whatever.
    – Ieder jaar is er iets essentieels mis met de iPhone;
    – Ieder jaar wordt dat gerelativeerd door de fanboys. “Wie houdt de telefoon dan ook zo vast”, “Wie belt er überhaupt nog?”, “Wie gebruikt maps überhaupt?”, “Ach, vergeleken andere telefoons is de batterij/camera/… nog best OK”.
    – Uiteindelijk is iedere nieuwe iPhone een groter verkoop succes, aldus het Apple management.

    Saai, voorspelbaar.

  3. Ik ben zelf zeer tevreden over Apple Maps. Kaarten in Nederland zijn goedgevuld, satellietbeelden vaak meer up-to-date dan Google Maps, volledig Nederlandstalig, inzoomen en uitzoomen gaat vloeiender door vector, flyover 3D is spectaculair, en uiteraard navigatie.

    Enige minpunt is de zoekfunctie. Maar ja, in plaats van ‘Berlijn’, moet je dan maar zoeken op ‘Berlijn, Duitsland’. Zo storend is dat niet.

  4. @MeneerDuck: Ieder jaar is gaat er iets mis bij de productie van een onderdeel of het toestel zelf :).

  5. Origineel geplaatst door MeneerDuck
    Ik vind dat altijd typisch bij iPhone releases, het is ieder jaar hetzelfde riedeltje.- De nieuwe iPhone is duurder dan de vorige; – De nieuwe features vallen ieder jaar tegen, er was meer verwacht; – Ieder jaar staan er nerds als idioten veel te lang in rijen te wachten; – Ieder jaar duiken filmpjes op hoe de iPhone kapot wordt gemaakt: Met lasers, blenders, val-testen, whatever. – Ieder jaar is er iets essentieels mis met de iPhone; – Ieder jaar wordt dat gerelativeerd door de fanboys. “Wie houdt de telefoon dan ook zo vast”, “Wie belt er überhaupt nog?”, “Wie gebruikt maps überhaupt?”, “Ach, vergeleken andere telefoons is de batterij/camera/… nog best OK”. – Uiteindelijk is iedere nieuwe iPhone een groter verkoop succes, aldus het Apple management.Saai, voorspelbaar.

    En toch is Apple veruit het grootste tech bedrijf ter wereld, leuk he?

  6. @Tim Kraaijvanger: Hoezo? Wat gebeurd er bij jou dan fout als je op “Berlijn” zoekt? Ik krijg gewoon Berlijn te zien op de Maps

  7. Jaja leuk en aardig. Maar gisteren kon ik een adres niet vinden met Apple Maps. Is me met Google nooit gebeurd!

  8. Origineel geplaatst door Silly
    Jaja leuk en aardig. Maar gisteren kon ik een adres niet vinden met Apple Maps. Is me met Google nooit gebeurd!

    Vraag is hier dus, ligt dan aan Apple maps of aan diegene die het bediend? 😉

  9. Origineel geplaatst door Tim
    En toch is Apple veruit het grootste tech bedrijf ter wereld, leuk he?

    Ja, maar ik denk dat Apple wel een kwetsbaar bedrijf is om die positie te behouden.
    Waar Microsoft jarenlang z’n gebruikers kan gijzelen doordat Microsoft Office dé standaard is, en veel desktop applicaties alleen op Windows werken, is Microsoft in staat zonder al te veel moeite jaar in jaar uit een dominant bedrijf te blijven.

    Apple heeft iOS en iCloud. Het is best makkelijk om over te gaan naar Android of Windows, gezien veel apps op beiden systemen werken. iOS is niét de standaard. Als Apple een aantal jaren niet innoveert en de concurrentie doet dit wel – en voor een betere prijs – dan kan Apple binnen no time de positie kwijt raken die ze nu bekleden.

    Ach het kan me uiteindelijk weinig boeien. ik heb geen aandelen ofzo in welk bedrijf dan ook 😉

  10. Moet bekennen dat ik nogal sceptisch was tav iOS6, maar na aantal goede reviews gelezen te hebben toch de overstap gewaagd van 5.1.1 naar 6. En eerlijk is eerlijk: het valt me titaal niet tegen. Mijn 4S lijkt een stuk sneller en soepeler aan te voelen. Ook maps/kaarten werkt prima. Okee ik mis streetview maar dat is deels op te lossen met de app streetviewer. Wat mij ook opvalt is dat als je maps als navigatiesysteem gebruikt, hij heel weinig data consumeert. Intussen heb ik er aardig wat ritjes mee gemaakt en gemiddeld ‘verstookt’ hij 150 kB per 200 km. Dus vrijwel verwaarloosbaar. Dit maakt maps zelfs bruikbaar in het buitenland (dataroaming). Is een eenvoudige doch prima navigator IMHO. Kortom: ik ben om!

  11. Nu op Bonaire: geen enkele straat te zien in de apple app. !
    Logisch dat ie erg snel is!
    Ben grote apple fan maar dit is gewoon een waardeloze app.

  12. Klopt helemaal!!
    Dan nog het voordeel van Apple Maps, navigatie via je lockscreen, dus alleen een kaart in beeld wanneer het daadwerkelijk nodig is.
    Laatst 2 uur lang de navigatie aan gehad, via lock screen, alleen in het centrum van Amsterdam de volledige app en ik was nog geen 2,5 MB kwijt!!!

  13. Van image naar vectorkaarten is inderdaad een grote stap. Dat merkte ik in 2010 al toen maps op Android overging naar vectorkaarten.

    Nu nog hopen dat Google een maps app voor iOS maakt met hun vectorkaarten want echt blij met maps ben ik niet, er ontbreken toch wel erg veel kleine weggetjes.

  14. Mensen dit is echt onzin! Iedereen zit elkaar maar na te praten dat ze die maps slecht vinden omdat 1 irmand dat heeft gezegt. Heb jij al rrn fout ondekt? Ik niet! Mischien geeft hij niet de exacte plaats aan waar je zit maar 20 meter ernaast. Maarja boeiend? Ik vind dat mensen niet zo moeten zeiken. En ook dat de iphone elk jaar tegen valt is ook niet waar. Dat komt omdat iedereen verwacht dat er 100000 veranderingen zijn en dat de iphone een laser toetsenboord heeft door youtube. Maar mensen wat maakt het uit? Ik ben blij met wat ze hebben gedaan. En dat zouden jullie ook moeten zijn.

  15. @wierdsmits: Moeten blij zijn!! Moeten?? Ik heb goed betaald voor mijn i5 32Gb dus mag ik zelf bepalen wat ik moet ok!!

  16. Eenmaal de route berekend, verbruikt Apple maps helemaal geen data meer. Een groot pluspunt vind ik.

    Ik heb dit eens geprobeerd:

    – Siri, bring me home
    – Getting directions to home (95 km)
    – Wifi en 3G uitzetten
    – Navigatie blijft vrolijk werken tot aan mijn deur, tenzij je natuurlijk van route wil veranderen

  17. Wat mij vooral extreem tegenvalt is dat er geen mogelijkheid meer is in Nederland om de routebeschrijving voor het openbaar vervoer via Maps te krijgen.
    Ik maakte hier erg veel gebruik van en deze functie is gewoon helemaal weggevallen.
    Om de autonavigatie geef ik niet veel, ik heb een TomTom in de auto die bevalt me prima. Kent tenminste wel alle straten.

  18. @iNick: vind ik ook een groot voordeel, google maps was onbetaalbaar duur gezien de hoge dataroming tarieven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.