Reacties voor: Foutje: Apple verklapt ‘MacOS’ op eigen website

Apple noemt de term MacOS nu ook op de eigen website. Het is de tweede aanwijzing dat OS X een naamsverandering krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ach, waarom ook niet. Kunnen ze met iOS X komen als opvolger van iOS 9..

  2. Ik ben voorstander van de naam mOS, dit klinkt meer in het genre van iOS.

  3. Spannender vind ik of er nog eens een apart ipadOS komt. Je kan zo’n belangrijke produktcategorie toch niet blijven invullen met een telefoon OS.
    Andere resoluties, andere sensoren, ander soort apps, andere grafische prestaties (= de PostPC wereld)
    Je hebt bijna een fiets nodig om van icon naar icon te gaan op de grote iPad Pro

  4. Ow wordt het MacOS inplaats macOS? Dat past helemaal niet in rijtje iOS tvOS watchOS daar zijn alleen OS in hoofdletters 🙂

    @Frits van den Pavert: of heeft de telefoon zo’n geavanceerde OS wat eigenlijk voor een iPad bedoeld is? 😊

  5. Intern wordt in Engelstalige landen Mac OS X al lang ‘MacOS’ genoemd. Sterker nog: Apple-medewerkers krijgen in die landen expliciet geleerd om ‘Mac OS’ tegen klanten te zeggen in de Apple Stores en níet (Mac) OS X. Met name in de puriteinse Angelsaksische landen is dit van belang: want, klanten zouden ‘(Mac) OS Sex’ kunnen verstaan😁

  6. @Frits van den Pavert: Dat is niet nodig. Alles wat jou nu stoort aan iOS op de iPad kan gewoon worden aangepast binnen de iOS versie voor de iPad. Het uiterlijk is maar een laag bovenop de motor van iOS.

  7. De term Mac OS (met spatie) is overigens helemaal niet nieuw. In de vroegere jaren voor OS X werd Mac OS al gebruikt als operating systeem op de klassieke systemen. Dit waren voor zover ik mij kan herinneren Mac OS 7 t/m 9, daarvoor heette het nog System 5/6/7.Vanaf de vervanger van Mac OS 9 wordt er gepraat over OS X, wat eigenlijk gezien kan worden als Mac OS 10.Via Google is nog wel het een en ander terug te vinden.

  8. @Frits van den Pavert: nou inderdaad. Zeker voor de pro-life. Voor mij is het nog altijd een grote iPhone, handig maar er is veel meer uit te halen.

    Vind macOS dan overigens wel beter dan MacOS

  9. Bij systeem 7.6 in 1991 heeft Apple de naam Mac OS geïntroduceerd en sinds versie 10.8 in 2012 is Apple daar weer mee gestopt en is Mac OS X verkort tot alleen OS X.

    Niks nieuws dus.

  10. Tekst is veranderd in OS X inmiddels…

  11. Inmiddels staat er weer OS X..

  12. Als steve jobs dat allemaal is zou weten waar die tim cook mee bezig is dan ging die toch te keer 😂️😂️😂️😂️

  13. Origineel geplaatst door Martijn
    @Frits van den Pavert: Dat is niet nodig. Alles wat jou nu stoort aan iOS op de iPad kan gewoon worden aangepast binnen de iOS versie voor de iPad. Het uiterlijk is maar een laag bovenop de motor van iOS.

    Snap ik (als het tenminste ook gebeurt)
    Maar je kan van Pro klanten (een bedrijf, gemeente, de industrie) toch niet verwachten dat ze bestanden voor alle projecten maar ergens door elkaar in een of ander onzichtbare iCloud flikkeren zonder te kunnen categoriseren en rubriceren.
    Dus er zal iets van bestandsbeheer moet komen met mappen e.d.
    Zo niet, dan is post-PC een leuter-verhaal

  14. Origineel geplaatst door Bastiaan
    De term Mac OS (met spatie) is overigens helemaal niet nieuw. In de vroegere jaren voor OS X werd Mac OS al gebruikt als operating systeem op de klassieke systemen. Dit waren voor zover ik mij kan herinneren Mac OS 7 t/m 9, daarvoor heette het nog System 5/6/7.Vanaf de vervanger van Mac OS 9 wordt er gepraat over OS X, wat eigenlijk gezien kan worden als Mac OS 10.Via Google is nog wel het een en ander terug te vinden.

    Origineel geplaatst door RJ
    Bij systeem 7.6 in 1997 heeft Apple de naam Mac OS geïntroduceerd en sinds versie 10.8 in 2012 is Apple daar weer mee gestopt en is Mac OS X verkort tot alleen OS X.

    Niks nieuws dus.

    Toch wel, er is een spatie weggevallen. Groot nieuws, stop de persen! 😂
    _

    Als dan toch al wordt aangenomen dat er een ‘foutje’ in het webartikel is geslopen, is het waarschijnlijker dat dat het wegvallen van die spatie is, een simpel veelgemaakt tikfoutje, dan dat de nieuwe naam bij vergissing is gelekt. Want zoals de reageerders hierboven al aangaven, en anderen al bij het eerdere gerucht, is er helemaal niets nieuws aan de naam “Mac OS”…

    Je hebt geruchten, en je hebt geruchten. Dìt gerucht valt duidelijk in die laatste categorie, imho 😉

  15. Origineel geplaatst door Frits van den Pavert
    Je hebt bijna een fiets nodig om van icon naar icon te gaan op de grote iPad Pro

    Dat vind ik ook. Het huidige springboard voor de iPad ziet er gewoon niet meer uit. Voor de iPhone is het prima in balans maar er moet IMHO echt iets gebeuren om de iPad een beetje ‘smoel’ te geven. De apps zijn prima maar de presentatie zuigt aan alle kanten!

  16. Oh wat een spannend nieuws 😉

    Binnenkort heet aan alternatief OS vast ook winOS…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.