Reacties voor: Apple legt uit hoe Hé Siri alleen op jouw stem reageert

In een nieuwe uitgave van Apple's Machine Learning Journal leggen ze uit hoe Hé Siri persoonlijker wordt en alleen reageert op jouw commando. En waarom hebben ze eigenlijk gekozen voor de zin Hé Siri en niet voor een ander startcommando? Apple legt het zelf haarfijn uit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Bij mij kunnen mensen zonder problemen siri activeren met hun stem terwijl ik wel mijn eigen stem heb ingesproken. Werkt bij Google Assistant beter vind ik.

  2. Ben niet dol op Siri. Vaak reageert ze op tv geluid of als ik de hond roep genaamd Daisy. Ga mn hond dus maar een andere naam geven denk ik

  3. In de badkamer reageert Siri ook niet. Waarschijnlijk door de echo/de muziek die echoot. 😅

  4. Ik gebruik Siri nauwelijks maar van wat ik hier lees ben ik wel onder de indruk en de beste reden om Siri te gebruiken zal in de auto zijn denk ik. Mooie ontwikkelingen en nog genoeg werk voor de boeg voor Apple.

  5. Wanneer ik youtube kijk op mijn iPhone start siri ook. Zeer iritant.

  6. Siri is echt troep, gaat tijdens van alles en nog wat aan, van de radio van de tv van YouTube als we in huis een gesprek voeren, zomaar etc etc

    Siri staat dus lekker uit hier tegenwoordig

  7. Pff, als ik YouTube kijk op de iPhone en iemand in het filmpje roept He Siri wordt hij al geactiveerd.

  8. Nou, als ik random Netflix of Youtube kijk, wordt Siri ook soms geactiveerd! Heb het op mn iPad zelfs uitgezet omdat het zo vaak gebeurd!

  9. Ja, ik vind de performance van Siri ook erg slecht. Nu ben ik de laatste 1 a 2 jaar sowieso niet meer zo onder de indruk van de software-capaciteiten van Apple, maar met Siri krijg ik echt het gevoel dat ze de boot aan het missen zijn… hier ook erg vaak onterechte activatie. Siri is in sommige, zeldzame, gevallen nuttig, maar is bij mij veel vaker een irritatie…

  10. Hahwerkt slecht werkt te vaak als ik het niet zeg ….

  11. Naast dat Siri te pas en te onpas denkt dat ik ‘hé Siri’ gezegd heb, wat trouwens met iOS 1.2x niet zo was, vind ik dat iOS rampzalig slecht is in het ‘begrijpen’ van verschillende talen door elkaar heen.

    Als ik Siri vraag om een film of nummer met een Engelstalige titel af te spelen dan is dat rampzalig terwijl als ik de taal op Engels zet en alles in het Engels doe, t prima werkt.

  12. Siri reageert helemaal niet het staat uit op beide iPhones, iPad en MacBook en Apple watch ook.

  13. Ik gebruik Siri steeds meer en meer. Het blijkt hoe meer je hem gebruikt, des te beter hij wordt. Ik begin er echt de meerwaarde wel van te zien.

    Ze is alleen nog wel erg dom

  14. Ik, als fanatieke YouTuber, ben de tel kwijt hoevaak Siri omhoog komt tijdens video’s kijken op YouTube..

  15. Siri start bij mij op willekeurige momenten, wanneer mijn nichtje om sinas vraagt, of gewoon “omdat het kan”. Siri is één van de slechtste Apple diensten.

  16. Bij mij reageert Siri zelfs wanneer ik “Hey Siri” typ.. 🙄

  17. Wat een onzin. Siri reageert op alles, werkelijk alles. Het hoeft ook helemaal niet “Hé Siri” te zijn, of er op te lijken. Echt te zot voor woorden.
    Ik heb het uit gezet omdat ik anders niet eens een filmpje kan bekijken en al helemaal geen Audio Books luisteren.
    Absurd dat Siri reageert op geluid uit de iPhone speakers. Dat is het makkelijkst om uit te sluiten, maar zelfs daar zijn ze bij Apple te belabberd voor.
    Wat een prutsers.
    En dan heb ik nog niet eens over de rest. Siri ‘verstaat’ werkelijk NIETS!
    Ik heb het getest met hele simpele en gebruikelijke dingen. Zelfs dat werkt niet.
    Dat hele Siri is een totale aanfluiting.

  18. Siri werkt bij mij prima. Gebruik het regelmatig.
    Instellen van wekker. Timer. Afspraken maken. Mensen bellen. Berichten verzenden. Werkt prima.
    Af en toe start ze random op. Maar dat is sporadisch en daar ligt nog wat werkt. Gewoon goed instellen.

    Snap de vergelijking met google assistent ook niet helemaal. Niet dat iOs nu het goddelijk mis maar: Android blijft echt een waardeloos systeem.

  19. He Siri is vreselijk irritant! Ook kantoor reageert hij op alles wat mensen zeggen. Nog een paar keer geprobeerd maar heb het opgegeven. Ik denk dat er in de Nederlandse taal te veel triggers zijn die he Siri doen afgaan.

    Ik gebruik Siri alleen maar om een timer te zetten of om het licht uit te zetten door ‘ welterusten’ te zeggen. Jammer hoor Apple … Amazon en Google zijn jullie inmiddels mijlenver gepasseerd.

  20. Ik heb Siri op mijn iPad op altijd luisteren staan omdat ik Homekit gebruik. Bij mij reageert Siri ook regelmatig op de TV. Ik heb een Hue stand genaamd “low”, dat wordt 50% van de tijd verstaan als “Hello”. Of ik zeg ‘Set Normal” en dan vraagt Siri hoe laat ik de wekker wil zetten. Bizar.

    Ik vind het jammer dat Apple de eerste was met Siri maar vervolgens praktisch stil zijn blijven staan.

    Origineel geplaatst door Alex
    Siri werkt bij mij prima. Gebruik het regelmatig.
    Instellen van wekker. Timer. Afspraken maken. Mensen bellen. Berichten verzenden. Werkt prima.
    Af en toe start ze random op. Maar dat is sporadisch en daar ligt nog wat werkt. Gewoon goed instellen.
    Snap de vergelijking met google assistent ook niet helemaal. Niet dat iOs nu het goddelijk mis maar: Android blijft echt een waardeloos systeem.

    Echt? Is dat nog steeds een ding dat mensen de concurrentie waardeloos noemen? Ik gebruik beide systemen. Ik heb een iPad en een Android telefoon en beide systemen hebben hun voors en tegens. Het slaat werkelijk nergens op om Android waardeloos te noemen. Ik ben van een iPhone 6 overgestapt op een Android toestel en ik heb nog geen dag spijt gehad. niet dat iOS slecht is maar Android is minstens zo goed.

  21. Iddbij mij ook… Siri reageert op bijna alles met een S erin. Vooral enorm hinderlijk als ik op het werk een klant aan de lijn heb, dan komt dat mens er gewoon tussendoor zeuren, hoogst irritant… dus dikke onzin van Apple. Al jaren loopt Siri ertussen door te zeuren en nog nooit is het verbeterd.

    Uitschakelen? Nee… ik gebruik Siri ook wanneer ik het wél wil.

  22. Apple Nederland moet meer zijn best doen om de Nederlandstalige versie van Siri te verbeteren. De helft van de functies ontbreekt ten opzichte van the Amerikaanse versie.

  23. Bij mij werkt hè Siri helemaal niet, staat wel ingesteld. Ik kan zeggen wat ik wil maar reageert nergens op.

  24. @Angelique: Het moet ook zijn; hé Siri 😉

    Hè Siri zeg je nádat hij niet reageert op; hé Siri

    😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.