Reacties voor: Wat is Apple in 2016 van plan met de MacBooks?

Wat kunnen we verwachten van Apple's MacBooks in 2016? We zetten de geruchten op een rijtje van de MacBook Air, MacBook Pro en 12-inch MacBook en blikken ook al voorzichtig vooruit.
Lees het complete artikel → Wat is Apple in 2016 van plan met de MacBooks?
Lars Paymans -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik hoop dat ze op de Macbook Pro & Air de MagSafe-poort niet vervangen met USB-C, maar dat USB-C hoogstens gewoon 1 normale USB-poort vervangt.

  2. Ik snap die voorspelling, dat de Macbooks wel eens de grote winstpakker voor apple gaan worden in 2016 wel.

    Als je terugkijkt zie je dat de MacBooks vanaf 2010 steeds meer zijn gaan verkopen

    In 2012 zie je zelfs een hoogtepunt t.o.v. ander besturingssystemen.

    Hoewel de MacBooks vanaf 2010 nog best meekunnen met de nieuwe O.S. zoals El Capitan, mits ze iets worden gepimpt o.a. Ram en SSD.

    Zijn de meeste switchers van toen der tijd, misschien wel toe aan een nieuwe generatie Macbook.

  3. Hopelijk hebben de nieuwlaptops weer een vervangbare accu inplaats van een accu op het moederboard.
    Het is toch een beetje vreemd dat de levensduur van je accu gaat bepalen hoelang je je macbook kan blijven gebruiken ??

  4. Hopelijk gaan ze het nieuwe toetsenbord van de MacBook niet introduceren op de nieuwe MacBook pro’s en MacBook airs. Ik vind het veel slechter typen, te weinig feedback van de toetsen.

  5. Waar ik op hoop/verwacht is dat ze de bezel van de Macbooks kleiner maken, maar het formaat van de Macbook hetzelfde. Hierdoor heb je een groter scherm in hetzelfde formaat. Met als voordeel: Geen nieuwe cases te hoeven kopen. Vervolgens krijg je dus een 14″ en 16″ Macbook in en 13″ en 15″ jasje.

    Gaat nog leuk worden bij tassen en cases. “Supports 15″ Laptops and 16″ Macbooks”. Lekker verwarrend. 🙂

    Ik zie overigens absoluut 1x USB-C, 1x Thunderbolt/MiniDisplayport en één x USB3.0 als minimum voor de I/O op de pro. Vooral de pro zal vaak worden gekoppeld op een externe monitor en Power-over-USB-C-monitoren zijn er ook nog niet bepaald veel. Dus power & video moet gescheiden blijven..

    Maar yeah, ik hoop op nieuwe ‘ 15″ ‘ pro’s als opvolger van m’n 15″ 2012 non-retina het liefst in Q1/Q2.

  6. Wat helemaal mooi zou zijn: een 27″ scherm met 5K resolutie en USB-C aansluiting die het huidige (sterk verouderde) thunderbolt beeldscherm vervangt. Dat zou de perfecte aanvulling zijn op een MacBook (Pro) met Skylake processor en USB-C poort. Zou Apple sieren.

  7. Zou wel ziek zijn als die nieuwe processoren echt voor zoveel extra accuduur zouden zorgen. Kleine revolutie zou dat zijn. Of eigenlijk meer een middelgrote.

  8. @A Wouters: Vervangbare accu betekent dat de accu weer heel veel dikker zou gaan worden…

  9. Origineel geplaatst door Sander
    Maar yeah, ik hoop op nieuwe ‘ 15″ ‘ pro’s als opvolger van m’n 15″ 2012 non-retina het liefst in Q1/Q2.

    Ik hoop ook op een opvolger van m’n … late-2008 15″ MBP. Is wel gepimpt met 8GB geheugen en een 256GB SSD maar het. wordt. tijd. voor. iets. nieuws!

  10. WWDC 2016 zou een mooi moment zijn om de nieuwe 12-inch MacBook te onthullen, tijdens dat evenement zouden we naar verluid ook de Apple Watch 2 en de nieuwe 4-inch iPhone te zien krijgen.

    Volgens mij klopt dit niet helemaal… de 4 inch iPhone wordt in maart verwacht en de Apple Watch in het najaar.

    correct me if i’m wrong!

  11. Ik hoop ook dat er eindelijk weer een nieuwe Mac mini komt. Kan ik eindelijk mijn huidige vervangen, want de laatste “nieuwe” is ook alweer van late-2014.

  12. Origineel geplaatst door Richard: Ik hoop ook op een opvolger van m’n … late-2008 15″ MBP. Is wel gepimpt met 8GB geheugen en een 256GB SSD maar het. wordt. tijd. voor. iets. nieuws!

    Mijn 2010 mbp, ook met 8 GB en 512 GB SSD is ook wel aan vervanging toe, ook vanwege de GPU problemen.Ik hoop dat de magsafe blijft want die heeft toch wel een paar keer mijn mbp gered. Daarnaast hoop ik dat ze stoppen met 2 grafische kaarten ij de laptop. Tot slot hoop ik dat de voedingskabel een langere levensduur heeft. Het zou mooi zijn als ik gewoon zelf de SSD en heheugenmodules kan plaatsen.

  13. Het werd al gezegd, mijn MB pro uit 2010 geupdate met een SSD en het geheugen verdubbeld. Nieuwe OS erop, office 2016 erop. Als de brandweer dat ding. Kan nog vele jaren mee zo!!

  14. Leuke updates allemaal maar geen echt spannende nieuwe producten. Waar Ming-Chi Kuo het idee vandaan haalt dat een bijna verplichte update zoveel extra omzet zal genereren is mij een raadsel (t.o.v. de iPhone verkopen). De verkopen maken nog steeds menig pc verkoper jaloers natuurlijk. Maar Apple moet wel even flink aan de bak met OSX als ze nog serieus werk van dit OS willen maken. En niet eens zozeer het OS zelf maar meer voor de ontwikkelaars. OSX verliest op dit terrein toch echt aanzienlijk terrein aan Windows qua innovatie en het up to date houden van drivers en de onderliggende software voor bijvoorbeeld de grafische versnelling. Mac liep op dit gebied altijd al achter maar het begint nu dramatisch te worden. Apple moet ook de software ontwikkelaar meer in hun armen sluiten en software ontwikkelingen voor de Mac veel meer stimuleren. iLife mag weer een stuk gebruiksvriendelijker worden. Daar kreeg je Windows gebruikers vroeger mee over de streep. Tegenwoordig zijn Macs net zo moeilijk (zo niet moeilijker) te bedienen als Windows machines en iLife apps spreken ook niet echt meer voor zich. Pfff Photos. Yek. Kortom genoeg werk aan de winkel op Mac gebied.

  15. Waarom duurt het nog tot de WWDC in juni? De laatste Macbooks waren er vorig jaar al in maart. En waarom vindt men de Macbook 12-inch nu nog geen ‘waardig opvolger’ voor de Macbook Air?

  16. @Martin: Ik heb persoonlijk nog een macbook pro late 2008 en ik had el capitain op een aparte partitie gezet. Ik heb er tot nu geen merkwaardige vertraging opgemerkt in vergelijking met yosemite. Ik moet binnenkort maar de hdd gaan vervangen om door te trekken naar eind dit jaar en dan de macbook pro 2016 aanschaffen.

  17. Wellicht dat iemand mij kan helpen. Voor mijn studie neig ik er naar om een macbook air 128 gb ssd en 8 gb werkgeheugen aan te schaffen. Is het slim om hem nu te kopen of is het beter om te wachten tot de aankondiging van de nieuwe macbooks?

  18. @HaJee: Voor het aansturen van een 5K resolutie heb je Thunderbolt 3 nodig. Maar laat dat nu ook net in de nieuwe Intel chipsets zitten. Daarbij is die interface compatible met USB-C, dus het lijkt me logisch dat Apple bij de introductie van de nieuwe MacBooks ook eindelijk een 5K scherm gaat leveren.

  19. @Menno: ik denk dat je beter kan wachten.
    ( doe ik ook )

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.