Reacties voor: Apple gaat de MacBook Pro fixen

Hoofddesigner Jony Ive zegt dat Apple luistert naar alle kritiek over de MacBook Pro. De afgelopen tijd was er kritiek op de MacBook Pro, vooral bij professionals.
Lees het complete artikel → Apple gaat de MacBook Pro fixen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. De hoeveelheid poorten zullen ze waarschijnlijk nooit gaan aanpassen. Tegen de tijd dat apple klaar is deze wijzigingen door te voeren, is USB-C ingeburgerd. Apple is ook “innovatief” op dit gebied mensen wennen er na verloop van tijd wel aan en de markt gaat vanzelf mee. Kijk naar de 3.5mm op de iPhone. Dit is overigens niet negatief bedoeld! Heb zelfs de MBP en heb er niets te klagen over. Hoop dat apple het ook zo houd met de poorten dan kunnen we tenminste vooruit.

  2. mag tijd worden ik heb zoveel problemen mee gehad en heb al 2 nieuwe macbook pro’s gehad en ik ben nog niet tevreden over de macbook pro

  3. Vandaag net een 38” Monitor binnen met usb C gen 2 aansluiting voor mijn MacBook Pro 2016. Op die monitor zitten weer een paar oldschool USB aansluitingen voor oude meuk. Iets wat met een verloopje van 9 euro ook prima ging. Op mijn werk is inmiddels ook alles USB C dus wat mij betreft kunnen we hiermee wel even vooruit.
    MagSafe vond ik meer last dan lust, heb nog nooit een laptop door de kamer geschopt zonder. Wel viel heel vaak de kabel eruit werkend op de bank enzo.
    Het toetsenbord vind ik wel matig. Maar de Touchbar is gewoon cool en soms handig.
    De prijs is belachelijk natuurlijk. De volgende zal wel TouchID en FaceID krijgen dus het zal zeker niet goedkoper gaan worden. En natuurlijk ook een A11 processor er in 😋

  4. Ik hoop zo dat ze de MagSafe oplaadpoort terugbrengen. Leuk dat USB C maar ik heb liever het gemak van MagSafe.

  5. @Mark: Hoewel ik met je eens ben dat het nu niet veel zin meer heeft van USB-C af te stappen, ondanks het irritante aantal dongles, gaat een veelgehoorde klacht juist over het *aantal* poorten. De 13″ MBP heeft er maar twee, waarvan er al een gebruikt wordt voor voeding, waardoor je te beperkt bent in het aansluiten van bijv. tweede beeldscherm, sd-cardreader (want niet meer ingebouwd), telefoon opladen, ethernet, etc. Niet iedereen heeft dat alles nodig, maar om netto maar één poort te hebben voor al die functies en niet voldoende op een Pro laptop.

  6. Het is eerlijk gezegd ook wel een beetje rondzingend geklaag hoor…

    Toetsenbord snel stuk moeten ze zeker wat mee. De andere zaken zijn ‘des-apples’
    zoals poorten (lees: oude technologie) schrappen, niet uitbreidbaar zijn en duurder dan Windows…

    Dat gezeur over die magsafe lijkt me makkelijk oplosbaar: koop gewoon zo’n Magsafe verloopplugje als je dat zo graag wilt….

  7. @Milan: Ik heb dan weer liever het gemak van aan beide kanten kunnen opladen, maar Apple kan vast een magnetische USB-C poort bedenken. Misschien zien we die wel in het 2018/19 model??

  8. Origineel geplaatst door Thijs
    @Milan: Ik heb dan weer liever het gemak van aan beide kanten kunnen opladen, maar Apple kan vast een magnetische USB-C poort bedenken. Misschien zien we die wel in het 2018/19 model??

    True.. het voordeel is nu alleen dat je eindelijk alleen een nieuwe kabel hoeft aan te schaffen als je laadkabel kapot is. Ipv 80eu neer te leggen voor ook het blok die het vaak dan gewoon nog doet. Als we een magnetische usbc gaar realiseren hebben we weer een dure speciale kabel… hmm…. dilemma..

    Ik denk dat het oke is hoe het nu is. Geef alleen die 13” ook 4 poorten en de 15” 6 poorten.

    Opgelost.

  9. Wat een kortzichtige gedachte om de touchbar te reduceren tot “een gimmick.”
    Alleen maar omdat software ontwikkelaars te beroerd zijn om er tijd in te steken.
    In de applicaties waar er wel over is nagedacht, voegt de touchbar wezenlijke versnelling toe.
    Ik zou het doodzonde vinden als de touchbar een stille dood zou sterven.

  10. Ik heb een nieuwe Mac book pro gekocht en een nieuwe iPhone x, het bizarre is twee nieuwe toestellen en je kan ze niet met elkaar verbinden.
    Je bent verplicht een adapter te kopen.
    Waar is de logica, alles simpel en toch ingewikkeld!

  11. Naar mijn idee hoort een MacBook Pro te hebben: MacSafe voor power, 2 x USB-C, 2 x USB 3.1, 1 x HDMI, 1 x 3.5 Inch jack en een SD card slot. Liefst zou ik er ook nog een Gigabit ethernet poort op hebben maar ik kan me voorstellen dat dit fysiek niet meer kan en ik vind één adaptertje daarvoor acceptable.

  12. Ben ik dan de enige die tevreden is over de 2017 MBP met Touch Bar? Installeer BetterTouchTool en haal alles uit die Touch Bar wat je maar kan bedenken. Zou niet meer zonder willen.

  13. Mensen vergissen zich door te zeggen dat de 13” MacBook Pro 2 USB C poorten heeft, maar dat is niet waar. Het model met Touch Bar (13” dus!) heeft ook gewoon 4 poorten.

  14. @Nour: Klopt, maar ‘de mensen’ hebben het over de 13 inch zonder Touch Bar

  15. Vooral die dongles voor HDMI en normale usb poorten is heel irritant als ict’er en die prijzen zijn zo belachelijk hoog… Vooral die 15 2800 euro als een normaal begin is echt niet normaal. Haal die touchbar weg, dat ding brand toch alleen maar in naar een twee jaar gebruik.

  16. @Johannes: Wat een onzin, dan had je allang al sporen gezien van het inbranden wat bij mijn MacBook Pro niet zo is..
    Daarnaast kan ik me niet herinneren dat ik er 152 duizend euro voor heb betaald?

  17. * Het toetsenbord gaat te snel kapot en tikt niet lekker.
    ‘Nog’ geen problemen mee gehad. Typt gewoon goed.

    * Je kunt de hoeveelheid opslag en werkgeheugen niet upgraden.
    Kan al jaren niet meer in de MacBooks toch?

    * De MagSafe-oplader is verdwenen.
    USB C lader is langer, kan in alle kanten ingeplugd worden en als de kabel kapot is heb je enkel een nieuwe kabel nodig. Als je je oplader ergens laat bungelen vraag je er misschien ook wel om dat je laptop naar de grond wordt gejaagd?

    * De Touch Bar is een dure en onnodige gimmick.
    Kan ik me iets bij voorstellen. Mis het niet als ik mijn MacBook aan een scherm heb aangesloten en is dichtgeklapt. Maar leuk om te hebben.

    * Je moet een berg dongles aanschaffen om iets te kunnen aansluiten.
    Heb één dongle met USB A, HDMI en USB C. Een dongle die ik met mijn MacBook Pro uit 2009 ook nodig had om aan een monitor te verbinden. Verder wel een USB C naar lighting kabel gekocht nog.

    * Windows-laptops met vergelijkbare specs zijn veel goedkoper in aanschaf.
    Is altijd al zo geweest.

    Volgens mij hebben sommige mensen het ook gewoon nodig om ergens over te zeiken of zo.

    Battery life is voor mij nog de grootste issue. Die is wel redelijk beperkt voor een Pro laptop.

  18. Hoezo op de MBP 13 maar 2 poorten? Op de mijne zitten er wel degelijk 4 USB-C poorten. En da’s prima voor mij. Op kantoor hangt er een port replicator aan. Daaraan hangen 2 externe monitoren, LAN en toetsenbord. Muis is BT evenals de AirPods.

    Onderweg heb ik echt geen behoefte aan al dat extra gedoe. Dan ben ik mobiel en sleur ik geen 5 USB devices mee 🙂 ik heb voor de zekerheid wel altijd een USB-C naar USB adaptertje bij… Zelden gebruikt!

  19. Daarnaast komt er een nieuwe Mac Pro, ook voor professionals.

    Ik was altijd in de veronderstelling dat de MacBook Pro voor professionals was!
    Kortom.., er komt een nog duurder model welke wel voor de (extra, mega) pro gebruiker zijn.

    Ik begrijp niks meer van dit bedrijf!? En iedereen blijft maar vrolijk doorpinnen, laten de jaarcijfers zien!

  20. Origineel geplaatst door MLVC
    Ben ik dan de enige die tevreden is over de 2017 MBP met Touch Bar? Installeer BetterTouchTool en haal alles uit die Touch Bar wat je maar kan bedenken. Zou niet meer zonder willen.

    Ik ben ook meer dan tevreden. Gebruik hem minstens 12u per dag! BetterTouchtool is sowieso een must have.

  21. @Marc: Die nieuwe Mac Pro waar ze het over hebben is een desktop, geen laptop zoals de MacBook Pro

  22. Op ‘t defecte toetsenbord na waarvoor ik m morgen bij de Apple Store ga inleveren (typt dubbele letters en wordt met de dag erger, ondertussen het halve toetsenbord, is al naar gekeken en de top cover moet worden vervangen, 3-4 dagen reparatie tijd) ben ik ook een meer dan tevreden gebruiker.

    Heb nu een tweede zonder Touch Bar gehaald om tijdelijk de ingeleverde MacBook te vervangen, ik vindt het wel een gemis dat het defect wat relatief vaak voorkomt bij deze MacBook er niet voor zorgt dat ze geen vervangende aanleveren, sneller repareren (lees 1 dag) of sneller vervangen.

    Ik heb Apple Care en m’n MacBook is nog geen jaar oud, dat was al m’n tweede want de eerste is vrij snel door batterijproblemen vervangen.

  23. Dit is waarom we hier nog komen. Een product is nooit goed voor iedereen. Zal het ook nooit worden. Kortom, accepteer een product zoals die is als je het koopt. Voldoet het niet aan je eisen, dan moet je een alternatief zoeken.

  24. Ben het niet eens met de genoemde punten en zo te zien ben ik niet de enige.

    Geen problemen met het toetsenbord, misschien wat luidruchtig maar tikt lekker.

    Magsafe mis ik niet. Vond het losschieten eerder irritant dan handig. Dat je nu links en rechts je adapter kan inpluggen vind ik een verbetering.

    TouchBar is zeker geen gimmick, maar de bruikbaarheid verschilt per applicatie.

    Tja, die dongles. Op m’n vorige MacBook (Retina) had ik die ook nodig om m’n Mac aan te sluiten op een beamer met VGA. Op veel plekken nog steeds de standaard. Dat is nu eenmaal Apple eigen om afscheid te nemen van achterhaalde zaken. Deden ze ook met de ADB, SCSI aansluitingen, de floppydisk etc.

    De uitbreidbaarheid en de prijs is ook niks nieuws en zeker niet specifiek voor deze generatie. Sinds de Retina MacBooks 5 jaar geleden kwamen kan je het geheugen al niet meer upgraden.

  25. Ben blij dat Apple bezig is. Goed nieuws. Misschien toch die i8, goed toetsenbord en micro-sd slot. Met een beetje mazzel nog 1 USB 3 port – gewoon nodig voor power users.

  26. MBP: ‘lekker licht, en klein’. Maar (FRUSTRATIE) je moet wel altijd een spuitbus lucht bij je hebben om je toetsenbord aan de gang te houden. Laten repareren (uiteraard AppleCare) heeft geen zin want het is een ontwerpfout en er is geen fix voor. Binnen een paar weken heb je het dus weer.
    Voor de rest; wereld machine (13.3”, 3.3GHz DCi7/16GB/1TB)

    Upgraden? Onzin redenatie.
    MagSafe? Mis het niet.
    TouchBar? Fantastisch!
    TouchID? gebruik ik niet, heb je een AppleWatch voor.
    Dongles? Een beetje display heeft toch USB-C? Welke meuk wil je met een touwtje aansluiten?
    Windows-laptops? Get a life!

  27. Ik heb ook gemerkt dat de speakers snel kapot gaan. Heb al een keer een nieuwe gekregen, maar weer het zelfde.

  28. Goed dat ze de MacBook Pro gaan verbeteren. Maar wat hebben de mensen die m nu hebben daar dan aan?

    Mijn bevindingen:
    – Ik mis de poorten onwijs (ja, ook de MagSafe)
    – Ik vind de batterijduur echt veel te kort. Moet soms 3x per dag laden, dat slaat echt nergens op
    – Ik mis de vaste toetsen waar de touchbar nu zit
    – Het touchpad is te groot waardoor ik regelmatig tijdens het typen per ongeluk de cursor verplaats en opeens ergens anders typ
    + Alleen de vingerafdrukscanner vind ik een voordeel

    Overall heb ik spijt van mijn aankoop. En dat heb ik echt nog nooit gezegd over een Apple product.

  29. Upgraden? Onzin redenatie.

    MagSafe? Mis het niet.

    TouchBar? Fantastisch!

    TouchID? gebruik ik niet, heb je een AppleWatch voor.

    Dongles? Een beetje display heeft toch USB-C? Welke meuk wil je met een touwtje aansluiten?

    Windows-laptops? Get a life!

    Mooi dat jij heel tevreden bent. In de wereld van ver uit de meeste zakelijke gebruikers komen heel vaak sd kaarten en “ouderwetse” USB sticks langs -> even gegevens uitwisselen, paar gb video bestanden importeren etc …#fail. En inderdaad, veruit de meeste beeldschermen beschikken over USB-C #not. Upgraden is natuurlijk echte onzin, we kopen gewoon een nieuwe indien te weinig opslag. En ach, als de laptop door een struikelaar op de grond valt, maakt het uit, ook gewoon nieuwe kopen. Laat die mag safe maar. Misschien hebben Windows laptop gebruikers geen life, maar ook geen rugzak aan dongles incl perslucht bus. Sowieso, alle kritiek vanuit de pro gebruikers… moeten zich niet zo aanstellen, misschien maar eens een life krijgen… toch???

  30. Kan me niet vinden in de klachten.
    – Touch Bar juist heel erg handig
    – Toetsenbord vind ik heerlijk
    – USB-C is wel de toekomst.. inmiddels een nieuwe monitor met USB-C aansluiting en een paar normale USB poorten dus kan er prima mee uit de voeten

    Enige wat ik wel jammer vond is het het ontbreken van de mag-safe, ik zit nu altijd te prutsen met de aansluiting (zeker bij wat minder licht.

  31. Ik hoopte te lezen dat ze een refund gingen geven voor de macbook pro’s met touchbar. Niet dus 😩😬

  32. Nee, niet de touchbar weghalen, dat ding is fantastisch om snel bij belangrijke functies te komen! Toetsenbord is ook heerlijk, zou niet meer terugwillen. Alleen als hij warm wordt hoor je bij sommige toetsen een kleverig geluid, dat mag wel opgelost worden

  33. Genoeg mensen die een touchbar fijn vinden: maak het een optie. Ik wil bv fysieke toetsen en het oude toetsenbord. Ik jeb nu de laatste versie van de niet-touchbar-serie. Wil wel upgraden want ik mis de relenkracht van de discrete graphics – bij sommige rekenintensieve taken is mijn oude 2010 mbp bijna net zo snel als mijn huidige.

    De mbp hoeft voor mij ook geen ultradun ding te zijn: het is een werkpaard en die zijn gewoonlijk wat forser. Voor reizen is er de gewone Macbook (ook met in mijn optiek minder fijn toetsenbord).

    Ik ben benieuwd wat Apple doet met alle kritiek. Er zullen vast weer vele prototypes en mockups worden gerealiseerd waarvan er een aantal, al dan niet met opzet, zullen uitlekken.

  34. Ik gebruik nog steeds mijn Macbook Pro 2011. Ik gebruik alle poorten bijna iedere dag, alleen de DVD speler niet zoveel meer.
    TouchID – Meh. Het zit aan de verkeerde kant, want ik ben linkshandig.
    TouchBar – Meh. Zit niet op mijn externe keyboard als ik achter mijn bureau zit en ik gebruik volgens mij geen applicaties die het ondersteunen. Geef mij maar een Esc en F-toesten, liefste meer dan 12, ik gebruik F13-F19 ook veel.
    Dunner, lichter. – Nooit een probleem gevonden bij mijn huidige MBP.

    Ethernet is voor mij essentieel bij mijn werk. WiFi, Bluetooth en andere radio communicatie zijn verboden op de meeste locaties waar ik kom.

    Ik gebruik ook een Mac Pro 2010, ge-upgrade met 64GB, MacVidCards GTX980 en Kingston PCIe Predator SSDs. Bijna de performance van de nieuwe iMac Pro voor een 7 jaar oude machine, want wel te upgraden.

    Mijn MBP heeft ook meer RAM en een SSD gekregen, want te upgraden. Het grootste probleem is de GPU die hogere resoluties niet aan kan.

    Apple heeft sinds 2013 alleen aandacht gegeven aan kleiner, dunner, lichter. Ik wil vooral een krachtige moderne machine met het beste UNIX Operating System. Ik vind alles wat ze sinds 2012 gemaakt hebben niet krachig en bruikbaar genoeg en heb het dus niet gekocht. En ik ben een Mac gebruiker sinds 1997.

    Ik wacht op een echte PRO laptop en nieuwe Mac PRO. Ik wil niet terug naar Linux als Desktop OS, maar Apple laat mij steeds minder keus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.