Reacties voor: Gerucht: ‘Apple kondigt eigen Mac-chips aan tijdens WWDC’

Apple gaat tijdens de aankomende WWDC eigen ARM-chips aankondigen voor de Mac. Het geeft daarmee het startsein voor de overstap van Intel naar eigen Mac-chips. Er gingen al eerder geruchten dat de eerste Mac met Apple-chip binnen nu en een jaar zou verschijnen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Wat betekent dit dan concreet voor huidige Mac(book)s?
    Worden updates van het OS dan op 2 manieren aangeboden, dus Intel gebasseerd of ARM gebasseerd?

  2. (Red.) Alinea over gevolgen voor huidige Mac-eigenaren toegevoegd.

  3. @Ade: Er zullen updates komen voor macOS op Intel en voor macOS op ARM processoren, maar Apple kennende zul je daar als gebruiker geen hinder van ondervinden.

  4. Ook niet onbelangrijk: wat betekent het voor mensen die (professioneel) ook met/voor andere OSsen moeten kunnen werken, en dat nu doen via Mac met BootCamp of VMM’s zoals VMware of VirtualBox om niet voor elk platform aparte volwaardige hardware te hoeven aanschaffen en/of gebruiken?

  5. Niet gehinderd door enige kennis….maar had Apple dit in het verleden ook niet? Een Power PC met eigen processor. Dit bracht veel problemen met comptabiliteit met zich mee. Daar zal Apple nu wel voor zorgen dat het niet gebeurt,

  6. Origineel geplaatst door Flieps
    Niet gehinderd door enige kennis….maar had Apple dit in het verleden ook niet? Een Power PC met eigen processor. Dit bracht veel problemen met comptabiliteit met zich mee. Daar zal Apple nu wel voor zorgen dat het niet gebeurt,

    PowerPC processoren zaten in velerlei apparaten, zoals Sony Playstations and MS Xboxes. Maar IBM gebruikt en verkoopt ze nog steeds in krachtige servers en biedt ze ook aan op hun Cloud.

  7. De voornaamste reden dat ik wacht met een nieuwe 16″ Macbook, is omdat ik verwacht dat er nog veel gaat gebeuren op gebied van processoren. En aangezien ik een Macbook ten volste benut wil ik ook een apparaat dat toekomt geschikt is.

  8. Ik geloof er maar weinig van dat deze nieuwe chips zowel qua rekenkracht als verbruik beter zijn dan die van Intel. Prima, Apple maakt (soort van) eigen chips voor de iPhone en iPad. Dat zijn hele andere en beduidend minder krachtige apparaten dan Macs. Uit de statistieken die ze ongetwijfeld gaan presenteren zal wel blijken dat het een mooie stap is, maar dat is natuurlijk “cherry-picking“.

  9. Wat ben ik blij dat ik mijn oude iMac niet heb vervangen, maar geüpgraded. Ik blijf hem nu zeker gebruiken tot dat de overgang volledig rond is.

    Als Apple echt deze overstap maakt, dan zijn de huidige Mac’s zeer snel veroudert! Was ook het geval met PPC Macs.

  10. Als ik met dat andere platform wil werken, doe ik dat niet via Bootcamp, maar met de RDP app en Windows Virtual Desktop. Hiermee draait zware software (3D CAD, grafisch, etc.) extern en zou je dus zelfs op een iPad je ding ermee kunnen doen, als je van te kleine schermen houdt voor gedetailleerde tekeningen… 😶

    En ja, dat WVD is een zakelijke (in mijn geval educatieve) en niet-particuliere oplossing. Maar ik kan me voorstellen, dat apps ook te huren zijn in zo’n omgeving, met Pay per Use of een andere abo-vorm.

  11. @JB: In de Azure of AWS cloud oplossingen kun je dit soort servers of workstations ook naar believen inrichten en gebruiken op pay per use basis.. dus het op je eigen Mac installeren via Bootcamp is niet altijd meer nodig, er zijn alternatieven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.