Reacties voor: Apple neemt maatregelen tegen iPhone-dieven

Apple wil het stelen van smartphones vanaf 2015 moeilijker maken, samen met Samsung, Google, Microsoft en andere smartphonemakers.
Lees het complete artikel → Apple neemt maatregelen tegen iPhone-dieven
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Het systeem gewoon aan de provider over laten dan dek je meteen alle toestellen van het merk welk land dan ook

  2. Bij de volgende update ervoor zogen dat je zelf kan bepalen of je de vliegtuigstand in het begin scherm zet of niet.

  3. Die IMEI blokkade werkt alleen voor de operators die hun ‘blacklist’ van gestolen toestellen delen. Als dat in Nederland al lukt, gaan alle gestolen telefoontjes naar het buitenland.

  4. @Onno: Helaas zijn de meeste gestolen iphones die gevonden worden via “find my iphone” op plaatsen (Roemenie & Polen bijvb) die er zich geen zak vanaan trekken.

  5. In de beginjaren van de gsm ( smartphone was toen nog een alien) heb ik het voorgehad met proximus. Bij Duitse telekom werd een partij Nokia’s gestolen en zij vroegen aan proximus een reeks Imei nummers te blokkeren van bvb 1267 tot 1380 en mijn aangekochte Nokia zat daar spijtig genoeg tussen ( de groep te blokkeren iets te ruim genomen).
    Plotseling gedaan met bellen en proximus kon daar niets aan doen. Een week zonder bruikbare telefoon en zonder enige compensatie.

  6. Het helpt niet echt tegen diefstal. Het helpt alleen tegen het beveiligen van je persoonlijke data.

  7. Als je nou je iDevice kan blokkeren zonder dat je dit kan omzeilen dan is dat goed genoeg . Niet dat ie helemaal onbruikbaar wordt das niet handig als je hem toch weer terug hebt.

  8. De reden dat die IMEI blokkade niet meer echt gebruikt wordt is tweedelig.

    1) Het kost geld voor de operator. Ze moeten zich abonneren op de master IMEI zwarte lijst die ergens in Ierland staat. Maar dat systeem kost geld, dus moet elke operator die zich eraan linkt daarvoor een deel betalen.

    2) Hackers slaagde erin om de IMEI van een aantal populaire phones te veranderen. Zodat meerdere toestellen dezelfde IMEI hadden. Als er dan zo’n toestel werd gestolen dan werden ineens meerdere ook legitieme toestellen niet meer bruikbaar.

  9. @@rno: Dat kan al.
    Instellingen -> bedieningspaneel -> op toegangsscherm: uit

  10. In elk smartphone boven de 500€ moeten er gratis track & trace systeem komen !!

    Neem voorbeeld aan Powlite ze sporen die dieven zo op 🙂

  11. zolang je een gestolen iphone direct uit kan zetten (home+power knop) kan je resetten van het toestel toch niet tegengaan. Daarna zet je het toestel in DFU mode en herstel je het met iTunes.

    Toch?

  12. @dlo: Maar je IMEI nummer verandert niet, dus de provider kan hem dan alsnog blokkeren

  13. Providers zijn niet happig op een goed antidiefstal systeem. Ik weet zeker dat die tech bedrijven wel iets kunnen verzinnen om het echt niet interessant te maken om een telefoon te stelen. Maar dan zijn providers bang om inkomsten te verliezen op hun verzekeringen. Met een goed antidiefstal systeem zullen minder mensen geneigd zijn een verzekering af te sluiten.

  14. Minister opstelten heeft het weer over oude techniek, Apple gaat dit via iTunes account regelen op device, serrienummer, dit nummer staat in ee chip op je telefoon alleen solderen kan de blokade opheven

  15. Zag bij een vriend van me dat hij op zijn Samsung toestel ook bij instellingen er voor kon zorgen dat je de telefoon alleen uit kan zetten na dat je de toegangscode hebt ingevoerd, is dat er ook op iPhone? Alleen jammer dat je bij Samsung zo de batterij er uit haalt xp

  16. @dlo: ook bij de DFU herstelmode zijn de accountgegevens van de huidige iPhone user benodigd tegenwoordig.

  17. Origineel geplaatst door Martijn
    Het helpt niet echt tegen diefstal. Het helpt alleen tegen het beveiligen van je persoonlijke data.

    🙂 Dat bedacht ik me ook al. De kop boven het artikel belooft meer dan gerechtvaardigd is.

  18. Wie verzint toch de titels voor de iCulture onderwerpen?

    Hoezo wordt het stelen van een iphone moeilijker met dit soort maatregelen? Wordt de iphone ineens 100Kg zwaarder zodra deze buiten een bepaalde zone komt van de eigenaar of eigenaresse? Klampt de iphone zich muurvast aan een willekeurige ondergrond zodra het ‘voelt’ dat het gestolen gaat worden?

  19. Handig als er ergens een storing ontstaat, of het systeem gehacked wordt en overL ter wereld random iphones onbruikbaar worden

    Of misschien toch een verkapt middel om doorverkoop van iphones onmogelijk te maken

  20. De titel dekte inderdaad niet helemaal de lading. Ik heb hem aangepast, excuses.

  21. @Bastiaan Vroegop: Het is je vergeven Bastiaan….ik zag dat je al Vroeg Op was vandaag dus ‘Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ 😉

  22. @Toine Enzo: zoals dat nu al mogelijk is met je I-Device.

  23. Ja daar schiet je dus niks mee op want nu kun je zo nog in Nederland terug vinden maar dadelijk als ze hier geblokkeerd zijn gaan veel sneller naar het buitenland en zijn moeilijk terug te vinden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.