Reacties voor: Apple haalt hogere omzet dan elke andere telefoonmaker

Apple maakte in het eerste kwartaal van 2011 meer winst met zijn verkoop van telefoons van voormalig wereldwijd marktleider Nokia. Ondanks dat zijn er veel minder iPhones dan Nokia's verkocht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Dat betekend dus dat wij met z’n allen duidelijk teveel betalen voor de Apple producten!

  2. Mee eens. Best absurd wat wij in nederland gem. ervoor betalen.

  3. @Bertje:
    LOL maar die low end nokia phones zin egt crap.

  4. @Bertje:

    Da’s kort door de bocht. Het zijn gemiddelden. Niet ieder goedkoop toestel kan wat een iPhone wel kan, het zijn niet allemaal smartphones die Nokia verkoopt. Nokia’s smartphones zijn uiteraard een stuk duurder dan die 60 euro’s.

  5. Origineel geplaatst door Bertje
    Dat betekend dus dat wij met z’n allen duidelijk teveel betalen voor de Apple producten!

    Dat mag dan misschien waar zijn, maar die conclusie kan je niet trekken aan de hand van dit artikel

  6. halen jullie omzet en winst niet door elkaar?
    ik lees nergens iets over margin of profit, alleen maar over revenue…
    je kunt nog zoveel revenue maken, als je kosten hoger zijn schiet je er niks mee op 🙂

  7. Origineel geplaatst door Bertje
    Dat betekend dus dat wij met z’n allen duidelijk teveel betalen voor de Apple producten!

    er worden hier toch een paar zaken vergeten :

    1. Apple is geen liefdadigheidsinstelling en is een bedrijf dat erop gericht is winst te maken…

    2. Enig idee hoeveel miljarden er ondertussen zullen verdampt zijn in de R&D (research and development) voor de verschillende types iPhones. Ik vrees dat we daar massaal bleek bij zouden worden…

    3. Een toestel is maar waard wat de gek ervoor wil betalen. En blijkbaar vinden 18 miljoen mensen de afgelopen 3 maanden de prijs voor de iPhone niet te hoog…

  8. Volledig met Bertje eens. Als een iPhone gemiddeld 438 euro kost betalen we er in NL toch een hoop meer voor. Hier vind je ze nieuw niet onder de 500euro.

  9. @bartje, zo is het maar net 😉

  10. Origineel geplaatst door bartje
    Origineel geplaatst door BertjeDat betekend dus dat wij met z’n allen duidelijk teveel betalen voor de Apple producten!er worden hier toch een paar zaken vergeten :1. Apple is geen liefdadigheidsinstelling en is een bedrijf dat erop gericht is winst te maken…2. Enig idee hoeveel miljarden er ondertussen zullen verdampt zijn in de R&D (research and development) voor de verschillende types iPhones. Ik vrees dat we daar massaal bleek bij zouden worden…3. Een toestel is maar waard wat de gek ervoor wil betalen. En blijkbaar vinden 18 miljoen mensen de afgelopen 3 maanden de prijs voor de iPhone niet te hoog…

    1. Klopt.
    2. Ik ga er vanuit dat winst winst is en dat R&D apart vermeld word op deze kwartaalrekening.
    3. Ook dat klopt, je kunt ook geen appels (dûh) met peren vergelijken maar ik ben bang dat Apple in het segment waar ze in zitten monopolistisch gedrag tonen.

  11. Een high end iPhone is niet te vergelijken met een Nokiaatje.
    kwa materiaal, bouw en software is de iPhone gewoon veel meer.
    ben het er wel mee eens dat ik niet begrijp waarom de prijs van een toestel zonder abo in de USA of in Hong Kong,
    zo veel goedkoper is dan in nederland.

  12. Apple is like sony you pay for the name in products , plus apple are just greedy , lower the price and they will sell more iphones , instead of making some poor dutch parent pay for thier kid to have an iphone

  13. Ik denk dat Bartje maar weer moet gaan bidden voor zijn bruine …..
    Een vergelijkbaar toestel van Nokia , als deze er al is, heeft een gelijk winst percentage als de IPhone. De marge bij Nokia wordt door de lowbudget onderuit getrokken. Beter vergelijk is te maken als je hoeveel vergelijkbare toesteken Nokia heeft verkocht.

  14. Hebben jullie ook bronnen voor deze cijfers ? Volgens het persbericht van Apple bedroeg de winst in het 2e kwartaal (= 1 Q YR 2011) totaal USD 6 miljard
    http://www.apple.com/pr/library/2011/04/20results.html

    Volgens de website van Nokia bedroeg hun winst in het 1e kwartaal een kleine EUR 500 miljoen
    http://www.nokia.com/about-nokia/financials/quarterly-and-annual-information

    En waar hier boven totaal aan voorbij wordt gegaan: Apple doet veel méér dan mobieltjes maken. Zo verscheepten ze bijna 4 miljoen Macs. De absolute marge daarop zal zomaar eens meer kunnen zijn dan op een iphone…

    Ja, ja Bart. Zeker van Twitter geplukt, je bericht ? Bron vermelding zou ook netjes zijn, maar je zaakjes verifieren vind ik wel een must.

  15. Nokia maakte een winst van 6,45 miljard euro?

    Mochten ze willen 🙂

    Q1 2011 had Nokia een omzet van 10,4 miljard euro en een netto winst van 344 miljoen euro.

    Nokia’s Q1 2011: Profit Declines, Sales Increase

  16. Die cijfers kloppen dus niet.

  17. Bartje is dus duidelijk een fanboy. Maar kijk al even naar het makkelijke verschil tussen usa prijzen en europese. Verander de $ in € en tada. We worden hier gewoon keihard genaaid. En fanboys doen het al te graag.(ik heb zelf eentjr uit us gehaald toen ik er was. Ik ga niet 30% meer betalen voor t toestel(ipad in dit geval))

  18. De stelling dat een iPhone niet te vergelijken is met een ‘Nokia’tje’ is wat te kort door de bocht. De topphones van Nokia (bv. N8) is op onderdelen beter dan de iPhone. Bekend voorbeeld is natuurlijk de camera, een aspect waarop Nokia van nature sterk is.

  19. @Okkies: Bij de Nederlandse/Belgische prijzen zit ook de BTW erin. Als je naar het bedrag excl. BTW kijkt is dit slecht (21% in België) ongeveer 495 euro. Als je de dollars omrekent naar Euro, dan kom je op ‘n bedrag uit van ongeveer 410 euro. Ook moet je in Amerika nog eens BTW bovenop de prijs van de iPhone betalen dacht ik.

  20. Het product van Apple valt onder product leadership ( goede kwaliteit icm met uitstraling) Voor deze producten zijn de mensen meestal bereid om meer te betalen. En blijkbaar zijn we dat met zijn allen. Apple richt zich m.i met zijn producten op de bovenkant van de markt. Ook hier geldt, het is maar net of je het geld over hebt voor dit product.

  21. Nokia? Wat is dat ook al weer?

  22. @Gijs: je vergeet de iPad 😉

  23. en dan laat je een plaatje van een nokia zien. Nokia heeft denk niet begrepen wat er zo slecht aan de lg cookie was, en ook al niet wat het begrip smartphone inhoud. Nokia kan je niet vergelijken met apple

  24. Als je deze cijfers deelt dan zou dat betekenen dat apple 455 euro per telefoon verdient. Maar apple doet natuurlijk veel meer dan iphones en dit winstcijfer is niet van de iphone maar van heel apple. Hoezo appels met peren vergelijken……

  25. Sorry hoor, maar Apple haalde geen 8,2 miljard winst uit de iPhone, maar uit al haar producten. Compleet verkeerde vergelijking dus van de Apple-fanboy die dit heeft geschreven.

  26. Wie wil er nog een Nokia??

  27. @hdtv: De cijfers kloppen wel man jaloerse Fan-Droid! Alleen moet het voor beiden fabrikanten OMZET in plaats van WINST wezen, dus Iphoneclub heeft een foutje gemaakt.

  28. Dat betekend dus dat er ergens op aarde iPhone voor rond de 350 worden verkocht!
    Iets moet het gemiddelde naar beneden halen… Tooooch?

  29. Origineel geplaatst door vuong pham
    @hdtv: De cijfers kloppen wel man jaloerse Fan-Droid! Alleen moet het voor beiden fabrikanten OMZET in plaats van WINST wezen, dus Iphoneclub heeft een foutje gemaakt.

    Die cijfers kunnen wel kloppen, maar feit blijft dat Apple ook iMacs, iPads, iPods, enz. heeft, en Nokia niet. Die 8,2 miljard komt dus uit alle producten, en Nokia haalt de winst alleen uit telefoons (bij mijn weten hebben zij geen andere producten).
    Je hebt gelijk dat ik meer een voorstander ben van Android, maar met een nuchtere kijk hierop zul je zien, net zoals kaj voor mij al zei, dat je appels met peren aan het vergelijken bent.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.