Reacties voor: Apple maakt kwartaalresultaten bekend: 7,4 miljoen iPhones verkocht

Apple heeft het afgelopen kwartaal 7,4 miljoen iPhones verkocht, zo bleek tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Nice. Ik heb de iPhone verkopen een beetje onderschat dan. Is het niet zo dat Apple 1% van de markt had bij het verkopen van 10 miljoen iPhones? Hebben ze nu dan geen 2%? Want totaal zouden er inmiddels toch wel 20 miljoen iPhones zijn verkocht?

  2. Origineel geplaatst door Julianl
    Nice. Ik heb de iPhone verkopen een beetje onderschat dan. Is het niet zo dat Apple 1% van de markt had bij het verkopen van 10 miljoen iPhones? Hebben ze nu dan geen 2%? Want totaal zouden er inmiddels toch wel 20 miljoen iPhones zijn verkocht?

    het is niet automatisch zo dat als 10miljoen iphones 1% is dat 20er twee zijn? Werkt met marktaandeel toch heel anders ?

  3. Is er eigenlijk uberhaupt ergens cijfers te vinden over het aantal iphones in Nederland? Of ligt dat lekker bij t-mobile in de kluis..

  4. @Donstil:

    Dit werkt inderdaad vrij normaal met marktaandeel. Wereldwijd worden ongeveer 1 miljard mobieltjes verkocht, echt waar! http://www.secondsight.nl/page/12419/nl
    Apple moet dus 10 miljoen Iphone’s per jaar verkopen om de beoogde 1% te halen. Dit was hun eerste doelstelling. Deze was veruit gehaald. Nu verkopen ze per kwartaal 7,4 miljoen, wat ongeveer zal uitkomen op 35 miljoen per jaar (3,5% dus)

  5. Berend, T-mobile kennende wel denk ik ..

  6. @Berend 44: Dat zal Apple ook wel weten, maar ze maken het nooit voor individuele landen bekend. Ik dacht trouwens dat Apple vandaag iets zou bekendmaken over het geld dat ze van mobiele operators krijgen, maar heb dat niet gehoord.

  7. Laat alle providers de toestellen verkopen en de omzet stijgt naar iets wat je niet wilt weten !

  8. Origineel geplaatst door Rsport20
    Laat alle providers de toestellen verkopen en de omzet stijgt naar iets wat je niet wilt weten !

    Maak ons gek..

  9. Origineel geplaatst door Rsport20
    Laat alle providers de toestellen verkopen en de omzet stijgt naar iets wat je niet wilt weten !

    Apple kan de vraag nu al amper (of niet ? willen ze niets over zeggen) bijbenen. Ze zetten duidelijk in op een (al dan niet kunstmatig?) tekort, dus hoge prijs en dus (!) hoge marge. Winst voor de aandeelhouders.
    Strategisch op korte termijn een goeie zet.
    Android doet het omgekeerde: verdienen niets en iedereen kan het verkopen. Dat lijkt mij op langere termijn een strategie die betere overlevingskansen biedt. Maar ja, Google hoeft niets aan te verdienen aan OSen. Hopelijk heeft Apple een langere termijn strategie die goed aansluit bij haar huidige strategie… Bijv volgend jaar de produktie opschroeven en de prijzen (dus) laten zakken. Want uiteindelijk wint (= heerst) degene die als eerste een bepaalde kritische massa haalt; vgl Dos/Windows in de jaren 90.

  10. Gaaf dik anderhalf miljard winst. Hoe goed is dat tijdens deze wereld wijde recessie. Geld genoeg voor wat mooie ontwikkelingen van de nieuwe iPhone volgend jaar mei/juni. Zit ik nu al op te wachten. Jammer dat er nog zo weinig geruchten zijn. LoL

  11. Origineel geplaatst door Rsport20
    Laat alle providers de toestellen verkopen en de omzet stijgt naar iets wat je niet wilt weten !

    Omzet is niet zozeer interessant; netto winst wel. Dankzij de huidige strategie is de netto winst veel hoger dan alleen meer omzet.

    Nogmaals; Apple snoept nu mee in de belminuten en dat kun je niet echt compenseren met alleen de extra verkopen/ extra apps etc.

  12. Origineel geplaatst door G
    Apple kan de vraag nu al amper (of niet ? willen ze niets over zeggen) bijbenen. Ze zetten duidelijk in op een (al dan niet kunstmatig?) tekort, dus hoge prijs en dus (!) hoge marge. Winst voor de aandeelhouders. Strategisch op korte termijn een goeie zet.

    Dit slaat natuurlijk nergens op. Als er al tekorten zijn, zijn die uiteraard gebaseerd op de huidige prijs. Apple zou dus meer iPhones kunnen verkopen tegen dezelfde prijs. Dit heeft dus geen bal te maken met kunstmatige tekorten, laat staan met een goede strategie.

  13. Bij welke bank stalt Apple haar winst eigenlijk en wat gebeurt er als die omvalt?

  14. Origineel geplaatst door HarryD
    Bij welke bank stalt Apple haar winst eigenlijk en wat gebeurt er als die omvalt?

    1 woord: verzekering

  15. Tja, het gekke is, ik ken ontzettend veel mensen, maar enkelen met een Iphone.

  16. Origineel geplaatst door DJ
    Tja, het gekke is, ik ken ontzettend veel mensen, maar enkelen met een Iphone.

    Bij studenten is-ie heel populair. Ken dan ook veel iPhoners.

  17. Origineel geplaatst door DJ
    Tja, het gekke is, ik ken ontzettend veel mensen, maar enkelen met een Iphone.

    Hier in Amsterdam zie je ze overal. Vaak in hoesjes of skins. Ik heb er zelf een zebra skin op geplakt om verwarring te voorkomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.