Reacties voor: ‘Apple maakt adapter voor kleinere dockconnector in nieuwe iPhone’

Apple gaat een adapter voor de kleinere dockconnector uitbrengen, die volgens geruchten in de nieuwe iPhone zit. De adapter wordt gratis meegeleverd of is tegen betaling verkrijgbaar. De adapter maakt oude accessoires compatibel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Nieuwe dock connector vind ik prima zolang ze de extra ruimte goed gebruiken voor bijvoorbeeld een grotere batterij in te plaatsen zoals vermeld.
    Maar…wat zie ik nou? Is de audio uitgang jack niet meer bovenop maar nu onder??

  2. Mooi. Laat het maar aan Apple over om als eerste overbodige techniek te lozen, zelfs als dat moeilijkheden oplevert. Mensen die zeggen dat dit alleen maar om het geld is, zijn gewoon slecht ingelicht. De 30-pin heeft z’n beste tijd gehad en neemt teveel ruimte in.

  3. Onduidelijk is nog of de adapter gratis wordt meegeleverd, of een extra aankoop vereist.

    We hebben het hier over Apple toch? Het bedrijf waar simpele kabeltjes je al 40 euro kunnen kosten? Verwacht niet dat dit gratis gaat zijn.

  4. Als het puur gaat om overbodige techniek, gooi er dan gelijk thunderbolt in. Zou een heel zware push voor deze techniek zijn. Nee, dit is puur om ruimte te besparen. Hopelijk wordt het een micro-USB aansluiting in plaats van een aparte dock connector. Zou wel in de trand passen om meer aan te passen aan de EU. Moeten ze nu ook al doen met de garantievoorwaarden.

  5. Lijkt me zeer sterk dat de adapter gratis bij de iPhone geleverd word. Denk eerder aan een bedrag van ±€25.

    Gelukkig heb ik enkel een originele dock voor mijn 4S, deze zal ik dan maar tegelijk verkopen met de iPhone, want dat werkt toch niet i.c.m een adapter.

  6. Bij de eerste iPhone werd de Dock ook mee geleverd anders.. Gratis!..

  7. Het zou toch mooi zijn als straks de kleine iphone connector compatible is met de micro usb connector…

  8. Zal wel weer €40 kosten de adapter.

  9. Ik ben eigenlijk wel blij met deze connector, want hierdoor is er meer ruimte gekomen voor de speakers, zo te zien!

  10. Meer plaats voor speakers tis en blijf maar 1 miezerig speakerke.
    En de adapter zal wel apart verkocht worden. Apple sta niet bekend voor cadeautjes te geven. Tegendeel “more money 4 me” pijst diene CEO
    Op die punten mogen ze toch wel eens wa doen naar de klant toe.
    Apple heeft echter super materiaal. Maar daar blijft ook bij denk ik.

  11. Laat je geen oor aannaaien, ruimtebesparing lijkt een edel motief: Apple is en blijft een geldmachine en zal hier financieel een slaatje uit slaan. De connector gaat tussen de € 25,- en € 40,- kosten en kost slechts een paar €€ om te maken. De klant mag dokken.

  12. Waarom hebben de meesten van jullie dan iets van apple gekocht als ze voor jullie toch alleen maar enkel ergernis opwekken….Ik koop al apple-producten van 1988…en ja het is zeker niet goedkoop maar voor mij mag functionaliteit en design iets kosten, en ja met die nieuwe connector zal apple wel zijn fout toegeven en zal het volgens mij geheel gratis zijn!….
    Toen de antenneproblemen er waren kreeg men toch ook via een app een gratis bumper-case… waarom zouden ze het nu niet gratis doen, en al die andere firma’s in het harnas jagen (bose, enz…)

  13. Ik meen me toch te herinneren dat fabrikanten verplicht werden een en hetzelfde systeem te ontwikkelen voor nieuwe telefoons zodat de consument feitelijk alle telefoons met dezelfde lader kan opladen?

  14. En wat doe je dan met je sounddocks enzo? Adapter of niet dat gaat gewoon niet passen toch?

  15. @Caspar: De nieuwe iPhone past waarschijnlijk toch al niet in je oude sounddock. Ik denk dat het in dit geval toch meer gaat om autoladers en dergelijke.

  16. Benieuwd wanneer ik dat adaptertje via DealExtreme kan kopen. 😉

  17. Origineel geplaatst door Maarten
    @Caspar: De nieuwe iPhone past waarschijnlijk toch al niet in je oude sounddock. Ik denk dat het in dit geval toch meer gaat om autoladers en dergelijke.

    Leuk maar de nieuwe dock-connector zit dan wel voor de microfoon en gedeeltelijk voor de luidspreker, waardoor je hands-free over de speaker wel kunt vergeten.

  18. @Jan: Ja bijvoorbeeld, ik gebruik zelf altijd een bluetooth carkit dus voor mij geen probleem maar je zou maar zo’n duur Bose sounddock hebben gekocht zoals een kennis van me, die is straks ook nutteloos mocht je van telefoon wisselen.. Wel jammer en ik vind het nog steeds raar dat ze niet gewoon op USB overstappen. Ik denk dat ze inderdaad meer verdienen door weer allerlei speciale kabeltjes te ontwikkelen… USB heeft iedereen al in huis he..

  19. Ja en jij denkt dat bose en b&w werkeloos toezien? Deze producten zijn grote winstbrengers voor hen. Ze werken goed samen en brengen ook airplay geschikte apparaten op de markt met licentie van apple. Dus die komen snel met een adapter om op het dock te zetten. Heel veel docks worden nu ook al geleverd met verschillende inlegplaatjes voor ipod classic, Touch, iphone e.d.
    Als de nieuwe iphone ook langer wordt hebben vooral de mensen met een navigatiehouder voor in de auto een probleem, maar ja daar komt dan nieuwe navigatiesoftware ingebouwd voor in de plaats. Enne je hoeft hem niet te kopen he…..

  20. Tja de Dock.. alles wordt toch draadloos.

  21. Origineel geplaatst door Frodo
    Tja de Dock.. alles wordt toch draadloos.

    Inderdaad en helemaal met bluetooth 4.0 wat een stuk energievriendelijker is. Een dock is voor mij voornamelijk een houder en oplader.

    Connecten via speakers, printer, computer, andere iDevices en autoradio doe ik toch al voornamelijk draadloos.

    De nieuwe connector zal desndanks een flinke boost geven aan de verkoop van iPhone/iPad kabels en randapparatuur.

    Frappant trouwens dat zoveel mensen direct gaan mekkeren als een connector (iPhone en onlangs ook bij de Macbooks met de nieuwe Magsafe oplader) veranderd. Zou vreemd zijn als andere merken in de afgelopen jaren zijn overgestapt van vreemde eigen connectoren, via de mini USB naar de micro USB, en Apple al die jaren vast zou moeten blijven zitten aan de grote connector vanwege backwards compatibiliteit met eerder gekochte stekkers, speakers, etc van andere merken?

  22. Mensen zoek eens op wat een 30 (binnenkort wrs 19) pins dockconnector allemaal doet!!! Dat is echt zoveel meer dan een mini usb zou kunnen doen.

  23. Uit eigen ervaring weet ik hoe gemakkelijk het is als je meerdere apparaten op dezelfde mini-USB adapter kunt aansluiten.

    Dat Apple (wellicht) niet overstapt op een standaard mini/micro USB is storend te noemen. Vanuit milieu overwegingen moet Apple wel echt een gigantisch goed argument hebben om de afvalberg wederom extra te vullen met een nieuwe ‘tijdelijke’ standaard. Is hun dock superieur aan micro-USB?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.