Reacties voor: Apple Lossless audio-codec wordt open source

Apple Lossless Audio Codec is vanaf nu als open source beschikbaar. Apple heeft de encoder en decoder beschikbaar gesteld via MacOSForge. ALAC is een audioformaat waarbij geen verlies optreedt en die toch minder ruimte inneemt dan andere lossless audioformaten.
Lees het complete artikel → Apple Lossless audio-codec wordt open source
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Goed initiatief! Nu zou Apple ook iTunes moeten openstellen voor andere formaten zoals FLAC en ook op film gebied voor AVI en andere formaten. Steve is niet meer dus kan zich hooguit in zijn graf omdraaien. Als Apple niet snel opener wordt gaat dit het succes keren. Ook Flash op de iPhone / iPad wordt langzaam tijd.

  2. Origineel geplaatst door Hans
    Als Apple niet snel opener wordt gaat dit het succes keren.

    Dat lijkt me dan niet zo’n goed idee he? 😉

  3. Origineel geplaatst door Hans
    Goed initiatief! Nu zou Apple ook iTunes moeten openstellen voor andere formaten zoals FLAC en ook op film gebied voor AVI en andere formaten. Steve is niet meer dus kan zich hooguit in zijn graf omdraaien. Als Apple niet snel opener wordt gaat dit het succes keren. Ook Flash op de iPhone / iPad wordt langzaam tijd.

    Ik geef je zeker gelijk, ik gebruik geen itunes behalve om mijn telefoon te updaten (wat nu eigenlijk ook niet meer nodig is). Ik zou het ook fijn vinden als FLAC en veel gebruikte video formaten toegestaan worden binnen iTunes. Alleen zal je het dan alsnog moeten converteren voor je het op een apparaat zet.

    Apple zal niet zo snel opener worden. Ze houden het expres gesloten om niet later zoals Microsoft te worden. Leuk dat het werkt op elk systeem maar het brengt alleen maar problemen. Dat is nou juist de kracht van Apple, alles werkt omdat het tot in de puntjes is getest. Als ze opener worden gaat dat problemen opleveren.

    Flash zal er nooit komen denk ik. Ik zie het nut er ook niet van in. Flash is aan zijn eind gekomen, er zijn steeds minder sites die er gebruik van maken. Er is ook weinig nut om het nog te gebruiken. Het word gebruikt door reclames, waardoor je het beter uit kunt hebben staan. Daarnaast is HTML5 beter voor video’s en dat was nou net de kracht van Flash.

  4. Is dit een voorbode dat Apple hier zelf ook meer mee wil gaan doen? Lossless in de Store?

  5. Hopelijk staan er mensen aan het roer daar die verder denken dan feature-hoeveelheden. Flash is klaar om te verdwijnen. Deze codec is trouwens niet zo boeiend; lossless speel hè niet af op je iPod.

  6. Origineel geplaatst door poserman
    Alleen zal je het dan alsnog moeten converteren voor je het op een apparaat zet.

    Waarom? Er zijn genoeg apparaten die er geen moeite mee hebben alle formaten af te spelen.

    Origineel geplaatst door poserman
    Flash is aan zijn eind gekomen, er zijn steeds minder sites die er gebruik van maken.

    Kan zijn, maar het blijft knullig dat je met het mooiste telefoontje dat er is (of de mooiste tablet natuurlijk) niet alle websites kunt bekijken. En er zijn er nog meer dan mij lief is. En hoeveel moeite kan dit nou helemaal zijn?

  7. Apple lossless neemt niet 50% van de ruimte in in vergelijking tot andere lossless formaten. Het neemt 50% van de ruimte in van ongecomprimeerde audio. Vrijwel alle andere lossless formaten zijn vergelijkbaar met Apple lossless wat compressie betreft. Sommige beter, sommige slechter.

  8. Origineel geplaatst door MacSjon
    Lossless in de Store?

    Als ze willen dat we niet illegaal downloaded zou dat een goede move zijn!

  9. Gebruik zelf al een tijdje FLAC player. Ietsje bewerkelijk maar uitstekende player om Flac-bestanden mee op iPhone af te spelen.

  10. Als Apple niet snel opener wordt gaat dit het succes keren.

    FYI: http://opensource.apple.com/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.