Reacties voor: Apple breidt uit in Londen: nieuw hoofdkantoor in voormalige energiecentrale

Apple verhuist in 2021 naar een voormalige elektriciteitsgenerator aan de rivier de Thames in Londen. Die moet plaats bieden aan ruim 1.400 medewerkers die nu verspreid over de stad werken. De nieuwe locatie is een van de grootste van Apple buiten de Verenigde Staten.
Michel Lusthof -

Reacties: 5 reacties

  1. De centrale heeft sterrenstatus gekregen door een aantal culturele verwijzingen, waaronder de cover van het album Animals van Pink Floyd uit 1977.

    Op 3 december 1976 werden foto’s gemaakt voor dit album waarbij een 12 meter grote ballon in de vorm van een varken aan touwen tussen de schoorstenen van de centrale zweefde. Het varken brak los en zweefde door de aanvliegroute van Heathrow. De ballon bereikte een hoogte van 18 000 voet voordat hij terug naar aarde kwam. Voor zover bekend was dit een ongeluk, maar hierdoor kregen zowel Pink Floyd als de centrale veel belangstelling.

  2. Grappig dit diende als hoesfoto van Animals van Pink Floyd.

  3. Een goede documentaire over de centrale is hier te zien.

  4. Origineel geplaatst door Planeten Paultje
    Een goede documentaire over de centrale is hier te zien.

    Bedankt, wat een geweldige reportage en wat een ongelofelijk gebouw, maak daar maar eens een hoofdkantoor van, het is echt een icon, schitterend en prima dat Apple het gekocht heeft, dat verzekert bijna het verbouwen en voortbestaan met een goede smaak.

  5. @Hans: Die Apple in totaal zal gaan HUREN.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.