Reacties voor: Apple levert iPhone Battery Life Logging aan klagende klanten

Apple gaat een iPhone Battery Life Logging-profiel beschikbaar stellen aan klanten die klagen over de batterijduur van hun toestel. De gebruiker installeert het profiel, waarna alle gebruik van de iPhone in de gaten wordt gehouden over een bepaalde tijdsperiode.

Reacties: 44 reacties

  1. Idd, net weer. om 11u alweer 25% terwijl ik snachts altijd oplaadt lol

  2. Dat is een mooie oplossing om te ontdekken wat er nou werkelijk loos is met je iphone(gedrag). Zou dit ook zelf te instaleren zijn om zelf te checken?

  3. Je hebt toch juist een iPhone om hem veel te gebruiken? Waarom dan niet een iets betere battery erin voor dat geld?

  4. Interessant gegeven. Ben heel benieuwd wat hier uit gaat komen.

  5. Ja, straks blijkt bij Apple dat de Iphone gewoon echt gebruikt wordt door de mensen.

    Krijg je van Apple te horen: we hebben gemerkt dat u uw iphone vrij veel grbruikt. Maak minder gebruik van uw Iphone en u zult merken dat de battery langer meegaat.

  6. “Mensen schijnen de iPhone vaak als een computer te gebruiken: ze maken veel gebruik van internet, spelen games en bellen met vrienden waardoor ze de iPhone na een paar uur alweer moeten opladen.”

    Waarom denk je dat de mensen een iPhone aanschaffen. Alleen bellen. NOT. Dat kan ook met een simpele toestel.
    Een iPhone schaf je aan omdat je niet altijd je computer bij de hand hebt en ook niet bij de hand wilt hebben en toch je mail kunnen uitlezen, kunnen internetten, bellen, muziek luisteren, gamen etc etc etc. Lijkt mij dat Apple maar een betere batterij (powermanagement) of een verwisselbare batterij in de iPhone moet inbouwen.

  7. Zet push af in je mail instelling !

    Na de 3,0 update kon ik niet meer tegoed opladen
    en ging mn batterij in 2 uur leeg ….

    mail – puch afzetten en alles is terug OK

  8. Klinkt goed zo’n programma maar hoe en waar kun je dit ‘Battery life logging” dan downloaden?

  9. Ik wil hem wel installeren, kom maar op met de url 🙂

  10. @Perryvale:
    Als bekend was of / waar dit te downloaden was had het wel in dit artikel gestaan hè???

  11. Ik wil het best een poging geven, alleen denk niet dat ze blij zijn als ze te zien dat je apps opstart die alleen via Cydia/Icy te verkrijgen zijn.

  12. Origineel geplaatst door Arno Weterings
    Ik wil het best een poging geven, alleen denk niet dat ze blij zijn als ze te zien dat je apps opstart die alleen via Cydia/Icy te verkrijgen zijn.

    Kunnen ze meteen kijken wie allemaal braaf gejailbraikt heeft.

  13. Inderdaad ook ik had hierover geklaagd op hun forum en heb vervolgens een mailtje gekregen van appel met als attachment het log profiel. Maar nu heb ik net een jb gedaan weet niet of het nog wel verstandig is 😉 de rede was in ieder geval de push optie want nu die af staat is het probleem weg

  14. Met nwe gegevens op push ingesteld is met 3.0 de batterij idd bij mij zo leeg binnen een kleine 4 uur schat ik, en dan hof ik verder niets te doen met de tel , gaat helemaal van zelf ;-).
    Sinds ik dat heb uitgezet doet ie het weer als vanouds, hopelijk word dit snel opgelost.
    Heb een 2g moddel.

  15. Het kan aan mijn iPhone liggen, maar mijn iPhone gaat altijd erg lang mee op een volle batterij, en sinds 3.0 volgensmij alleen nog maar langer. Ik moet er wel bij zeggen dat ik hem iedere avond in de dock heb staan, maar het komt bij mij nooit voor dat ik de 20% melding krijg.

  16. @Arno Weterings:
    JB is niet de grootste oorzaak van een zuigende batterij, ofzo…

  17. @Rolf: Waarom dan niet een iets betere battery erin voor dat geld? Omdat het ding dan zo groot en log wordt als een ehh…BlackBerry! Heeft niets met geld temaken maar gewoon een kwestie van een keus die apple maakt. Een goede keus m.i.

  18. Ik denk niet dat je zelf kan zien wat het gebruik is. Ik denk dat alleen Apple inzicht heeft in de gegevens, en daarop kan anticiperen met nieuwe releases, of vervanging van een toestel bij een defecte batterij. Erg slim tooltje om te achterhalen waar tweaks kunnen komen, waar een batterij defect is en waar een klant gewoon loopt te miepen..

  19. Origineel geplaatst door vormkrijgerZet push af in je mail instelling !Na de 3,0 update kon ik niet meer tegoed opladen
    en ging mn batterij in 2 uur leeg ….mail — puch afzetten en alles is terug OK

    ben ik het niet mee eens…
    Het is toch niet normaal dat je zoiets handigs als push moet uitschakelen om langer met je toestel te kunnen werken ! Laat ze er gewoon een netere batterij in stoppen…

  20. Origineel geplaatst door Snaak
    @Arno Weterings:
    JB is niet de grootste oorzaak van een zuigende batterij, ofzo…

    Dat geloof ik ook niet. Wat ik bedoel te zeggen is dat Apple zo kan zien wie er een Jailbreak op zijn toestel uitgevoerd heeft.

  21. …als je nou zelf de accu zou kunnen vervangen…extra accu, voor-het-geval-dat…
    Maar ja, stel je voor dat zoiets zou kunnen/mogen van zijne koninklijke hoogheid Apple…

  22. Push is toch een onderdeel van OS 3.0, dus zou dat ook gewoon goed moeten werken, zonder dat je met een riem vol met batterijen moet lopen als je even de deur uit gaat.

  23. Bij mij staat push aan, verder internet op wifi en edge (3g niet mogelijk bij provider)
    Batterij gaat zeer lang mee ! Zelfs bij intensief gebruik. Maar zoals sommige mensen hier zeggen, 4u na volledig opgeladen te zijn al terug bijna leeg zonder iets te doen omdat push opstaat is echt niet normaal !
    Hopelijk fixt apple dit snel voor jullie.

  24. Bij mij staat Pushmail uit, dit scheelt enorm veel, verder het scherm niet TE helder gezet, Wifi uit, alleen als ik het echt nodig heb.. 3G altijd aan.. Ligt er helemaal aan hoeveel je hem gebruikt..

  25. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Push is toch een onderdeel van OS 3.0, dus zou dat ook gewoon goed moeten werken, zonder dat je met een riem vol met batterijen moet lopen als je even de deur uit gaat.

    Push heb ik aan staan maar op handmatig. Ik check een x-aantal maal per dag of er vananderingen in contact/agenda is en dan kan ik meer dan 1 dag met mijn batterij doen. Wifi heb ik altijd aan staan.

  26. Ik heb met FW 2.2 prima mijn exchange push mail op mijn 3G kunnen gebruiken maar onder 3.0 ging de batterij ineens wel heel snel leeg. De eerste dagen viel het wel mee, maar gisteren binnen 4 uur batterij leeg. Nu push uitgezet en het lijkt weer zoals het was. Hopelijk vindt Apple de bug die dit veroorzaakt snel.

  27. ik zit na een werkdag nog regelmatig met meer dan 60% batterij over. met 3 pushmail-accounts aan.

    iPhone 3G met 3.0

    en 3.0 was voor mij duidelijk een stap vooruit qua batterijleven

  28. Afgelopen zaterdag om 14:00 de deur uitgegaan met de batterij op 100% (FW 3.0). Geen push, geen wifi, geen gps. 10 fotootjes gemaakt, waarvan 2 naar Twitter gestuurd.
    5 Twitterberichten, 3 mailtjes beantwoord en 3 mensen gebeld met gemiddelde gespreksduur van 4 minuten.
    Lijkt me toch niet abnormaal?
    Om 22:30 was de accu op 5%!

    Zou hij dan toch defect zijn??

  29. @Gonny: “Mensen schijnen de iPhone vaak als een computer te gebruiken”
    Haha, wat een rare opmerking op een site die iphoneclub heet :-S

    Als nou twee ouden van dagen dit verbaasd tegen elkaar zeggen, dan snap ik dat.
    Maar als eigenaar van deze site?
    ‘Schijnen’ drukt een twijfel uit, zo van ‘het wordt gezegd, maar zelf weet ik het zo net nog niet’.
    Maar je wéét toch juist als geen ander dat het zo is??

  30. Nou zeg, toevallig heb ik twee dagen geleden zelf al mijn applicatiegebruik gelogd (gewoon low-tech door timestamp, app en duur gebruik in ‘Notities’ vast te leggen). Was zelf erg benieuwd naar batterijverloop. Resultaat was niet onaardig: batterij op 2% na 4u15min gebruik en 14u30m standby.

  31. Hallo allen,

    Voor zover ik het heb ondervonden is het grootste probleem de PUSH in OS 3.0. Voor degene, zoals ik, die geen data abonnement hebben bij hun provider.

    Met OS2, push aan en zonder data abonnement had ik op een doordeweekse dag zeker meer dan 90% batterij over. Na de update naar versie 3.0 en in dezelfde omstandigheden heb ik tegen de middag (5 uur na de nachtelijke oplaadbeurt) nog slechs 20% over.

    Koen

  32. Wel leuk om te weten dit …. hoop dat ze dit ook in Nederland gaan toepassen!

  33. Sommige hebben het over dat Apple kan zien dat er jaulbreak Apps gebruikt worden.

    Dat is voor de Amerikanen een serieus probleem. Het is daar gewoon een misdrijf als je iPhone jailbreakt.

  34. grinnik,
    Als je je Iphone gebruikt waarvoor hij bedoeld is is hij zo leeg!! Wel een kwaliteitsproduct dus.
    Dit apparaat zou met alle functies aan gewoon minimaal 14 uur moeten werken. Anders is hij zakelijk al ni8et geschikt. ‘s nachts laden en ‘s avonds bij thuiskomst aan de lader.
    Als hij dat al niet doet pffffffff

  35. ik moet hem elke dag weer opladen:S als ik dat niet doe heb ik de volgende dag een groot probleem. ik vind dat het enige nadeel aan de iphone. maar goed dat hebben alle windows mobile toestellen ook.

  36. Je kan heel simpel zelf checken,
    als je battery vol is en usage tijd 0 is, en je na 4 uur,
    en je hebt hm bvb 1 uur gebruikt, een usage geeft 4 uur aan, dan weet je dat er een software probleem is.
    De oplossing is simple, doe een restore vanuit itunes (dus niet update) en synchroniseer alles (niet restore van backup want dan heb je kans dat je probleem terug krijgt)
    Heb zo al veel mensen dol gelukkig gemaakt … werkt iedere keer.

  37. @martijn:
    das normaal, wat had je gedacht als je de phone gebruikt zoals een computer +- 4 uur en wat bellen dan is ie leeg,
    t is simpel als ik hm 1 uur/dag gebruik kom ik tot 3 dagen toe, gebruik ik hm 4 a 5 uur, dan moet ik hm s avonds opladen …

  38. Mijn batterij was binnen 3-4 uur leeg (en de iPhone gloeiendheet). Push is idd de oorzaak. Maar controleer dat goed! Bij mij stond aangevinkt dat de Exchange-account was uitgeschakeld. Blijkbaar niet. Helemaal verwijderd en alles draait als een tierelier. Dan maar geen werkmail 😉

  39. Mensen,

    alles wat continue (op de achtergrond) draait, zoals de gps, gprs/3G, push mail en dergelijke vreet battery-life, puur omdat ze “continue” bezig zijn…

    Maar vergeet niet, dat slecht/minder ontvangst ook van invloed is op je batt-life. Hij gaat nl. vaker zoeken naar andere zendmasten e.d. wat ook meer energie kost dan een mast om de hoek…

    iPhone wordt hier intensief gebruikt (web, hyves, twitter, 6 mail accounts (fetch op 30min.), en gaat onderweg in de auto regelmatig aan de lader… anders issie met 4 a 6 uur wel leeg…

  40. Handige app, die mag van mij ook wel in de AppStore komen.

    Zelf houd ik het handmatig bij (weet het, klinkt sommige gek in de oren), maar ik heb standaard GPS, Push (bij Mail en de nieuwe “Push”), 3G, WiFi uitstaan en gaan alleen aan als ik ze nodig heb.

    Ik doe gemiddeld met mijn iPhone:

    gebruik: 5:45
    standby: 2,5 dag-3,3 dagen
    download: 40-90 Mb (in die dagen dus)

  41. @vdb: Klopt als een bus! Restore en sync en mijn batterij doet het VEEL langer. Goeie tip!! DANK JE!!

  42. Heb een nieuwe iPhone 3Gs. Batterij laadt ganse nacht op maar ik haal soms de middag niet.Heb intussen een restore gedaan, alles afgezet. Niets helpt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.