Reacties voor: Apple legt iTunes Match uit in instructievideo en FAQ

Apple heeft een aparte pagina geopend om de mogelijkheden van iTunes Match uit te leggen. In een instructievideo krijg je te zien hoe de ingebruikname werkt en een FAQ geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Want het klinkt eigenlijk te goed voor woorden: je kunt al je muzieknummers upgraden, ongeacht waar ze vandaan komen. Je mag ze zelf van cd’s hebben geript, gedownload uit nieuwsgroepen of misschien via een vriend hebben gekregen. Voor maar 25 euro per jaar krijgt je muziek bovendien nog een kwaliteitsboost, want alles wordt gelijkgetrokken naar een goede kwaliteit AAC-formaat zonder DRM.

    Die “verwarring” creëren jullie zelf, want er word geen uitleg gegeven of het dan wel of niet “te goed voor woorden is”.
    Op de site van Apple word niets anders gezegd dan dat het gewoon zo is.

    Wat is nu het doel of nut van dit artikel ?

  2. Dit ga ik zeker nemen zodra het beschikbaar is in Nederland

  3. Ik heb iTunes Match (België) en ik heb het weer afgezet omdat het na een week nog werkelijk voor geen meter werkt. Ik zou het zelfs afraden. 2 grootste ergernissen: slechts een minderheid matcht en muziek speelt niet meer af, zelfs na het downloaden!

  4. Maak zelf al gebruik van Match vanaf de beta periode.
    Zelf heb ik al mijn muziek op mijn mac pro staan. Hier heb ik match op uit staan.
    Daarnaast heb ik een macbook air met te kleine SSD. Hierop heb ik wel match geactiveerd. Ik kan zo zelf bepalen welke nummers/albums naar de cloud gaan en beschikbaar zijn op mijn iPhone/iPad. Terwijl mijn originele library intact blijft. Als ik iets op mijn iPhone wil hebben, dan kopieer ik het met home sharing naar mijn mba. Dan match updaten en weer verwijderen op mijn mba.

  5. Als je eenmaal itunes match hebt is dan niet zonde om dan nog een nummer van 1 euro te kopen? Als je die niet hebt.

  6. Ik hoop persoonlijk dat het ‘omzetten’ van illegale downloads en kopieën via iTunes Match niet mogelijk is. Als ik ergens hard voor werk wil ik niet dat een ander dat steelt omdat ze het mooi vinden maar die waardering laat blijken door het daadwerkelijk aan te schaffen. Dat is in mijn optiek het minste dat je doen kan voor een artiest waarvan je het werk bewonderd.

    Ben ik de enige die muziek op vinyl en CD koopt?

  7. Klinkt leuk, maar….

    Hij het zet het dus over via iCloud. Betekend dit dat hij aan je reguliere 5gb komt? Want als het daarmee wordt verrekend moet je niet alleen een iTunes Match abonnement afsluiten, maar ook betalen voor meer capaciteit op iCloud. Wie kan me dit vertellen?

  8. @Guillaume: Nee alle muziek die ook te koop is in iTunes gebruikt geen opslag van je iCloud.
    Alleen de muziek die hij niet kan matchen moet je uploaden.

  9. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Ik hoop persoonlijk dat het ‘omzetten’ van illegale downloads en kopieën via iTunes Match niet mogelijk is. Als ik ergens hard voor werk wil ik niet dat een ander dat steelt omdat ze het mooi vinden maar die waardering laat blijken door het daadwerkelijk aan te schaffen. Dat is in mijn optiek het minste dat je doen kan voor een artiest waarvan je het werk bewonderd.Ben ik de enige die muziek op vinyl en CD koopt?

    Je hebt gelijk, anders kan Justin Bieber die Ferrari niet kopen die hij wou voor Kerstmis en moet Puff Daddy de aanleg van zijn derde zwembad uitstellen…. Lokale artiesten moet je inderdaad steunen, maar die kan je meestal toch niet downloaden. Al die uberrijke americano’s gewoon downloaden!!!

  10. @Esteban: Ik had ook dat probleem, muziek die je op voorhand gedownload had, kan je niet meer afspelen. Kan je trouwens oplossen door bij instellingen->store ‘gebruik mobiele data’ uit te zetten.

    Is iets heel raar alleszins, iPhone wacht anders constant op connectie met iCloud precies, zelfs al heb je het liedje gewoon op je iPhone staan.

  11. Origineel geplaatst door Lucas
    Je hebt gelijk, anders kan Justin Bieber die Ferrari niet kopen die hij wou voor Kerstmis en moet Puff Daddy de aanleg van zijn derde zwembad uitstellen…. Lokale artiesten moet je inderdaad steunen, maar die kan je meestal toch niet downloaden. Al die uberrijke americano’s gewoon downloaden!!!

    Wow, te simpel gedacht. Dus van mij mag ook gestolen worden? Denk na.

  12. Bepaal voor jezelf of je muziek op een fysiek medium koopt of op internet. Illegaal downloaden bestaat niet in Nederland, en met iTunes match komt er van deze gratis downloads toch nog wat geld bij de artiest terecht. En ja, eerlijker is om het album gewoon via iTunes aan te schaffen.

  13. @Robert-Jan

    Thanks! In dat geval is het super. Dus hij zet het via iCloud over naar je iPhone en iPad. Als ik dan bijvoorbeeld in mijn auto zit, streakt hij dat dan via 3g? Of gebruikt het de capaciteit van mijn iPhone zelf? Ik vermoed optie 2, just for sure…?

  14. Ik luister veel hardstyle nummers en mixen die zijn niet echt te vinden in de itunes store. Hoe werkt dit dan? Kan je ze dan evengoed in je cloud zetten ondanks dat hij ze niet kan matchen?

  15. Bijzonder om te zien dat er in het artikel links worden genoemd waar uitleg te vinden is en vervolgens meerdere mensen hier vragen gaan stellen die daar allemaal beantwoord worden…
    Lees nou toch eens gewoon, mensen.

  16. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Wow, te simpel gedacht. Dus van mij mag ook gestolen worden? Denk na.

    Je streven is te nobel, denk dat Apple het slim doet, nu krijgen ze er tenminste nog iets voor, downloaden hou je toch niet tegen, hoe spijtig voor de benadeelden dan ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.