Reacties voor: Apple legt diagnostische ‘achterdeurtjes’ in iOS uit

Afgelopen weekend werden diagnostische functies in iOS gezien als achterdeurtjes voor overheden. Apple legt de functionaliteit nu uit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Waar rook is ….

  2. Origineel geplaatst door Ralph
    Waar rook is ….

    ….is er een pyromaan.

  3. Het weerwoord en de nuancering(en) door apple heeft tot nu toe geen enkele overtuigingskracht. Is slechts bla-bla door een marketing figuur voor de goedgelovigen.

  4. Die ‘achterdeurtjes’ gebruik ik al langere tijd intensief om weergave op de ios browser te debuggen en voor foutopsporing in apps: de logs zijn dan beschikbaar.

    Dit komt op mij over als een storm in een glas water. De informatie is naar mijn weten alleen uitleesbaar wanneer je fysieke toegang hebt tot het device. En de informatie is sowieso beperkt.

    Wel is het altijd goed dat hier intensief naar wordt gekeken: de eerste keer dat ik die data voorbij zag komen was mijn reactie ook: wow, en wat zit hier nog meer achter?

    En, misschien is het vertrouwen van de computer niet genoeg en moet er een dubbele authenticatie worden doorgevoerd, bv met apple ID.

  5. @pt: En die vent die dit naar buiten heeft gebracht als “NSA software”? Hij roept dat dit gevaarlijk is voor de privacy, maar waar is zijn bewijs naast een paar stukjes code die “misschien data uitlezen”? Wie zou dan de waarheid spreken, een miljardenbedrijf waarbij hun reputatie op het spel staat, of iemand die zijn 5 minutes of internet fame wil halen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.