Reacties voor: Apple maakt kwartaalcijfers FQ3 2019 bekend: 53,8 miljard dollar omzet

Hoe zijn de kwartaalcijfers van Apple? Dat is af te lezen uit de zojuist gepubliceerde cijfers. Apple heeft de kwartaalresultaten voor FQ3 2019 bekendgemaakt en daarmee weten we hoeveel omzet er is geboekt met iPhones, iPads, Macs, diensten en meer.

Reacties: 13 reacties

  1. Er is enige verzadiging op de smartphone markt en met die hoge prijzen stellen velen een update uit.

  2. Inderdaad. Die verzadiging is er, persoonlijk hou ik opzich ern stabiele vernieuwing: iphone 3g vervangen door 3gs bij uitkomst. Daarna bij uitkomst de 4gs deze heb ik gehouden tot de iphone6 waarna ik de 6 na 2 maand verkocht heb die was veeelsteglad ( ja heb nooit een cover of hoesje) en vond hemte groot, waarna ik terug ben gestapt bij de release naar een iphone se. En nu sinds januari een iphone xr ( ja ook groot maar wilde die ook als buitenhuis als ipad vervanger waar ik eerder de mini meenam). Deze xr blijft nog wel ff.. zou me niks verbazen als deze net als de 4gs 4jaae mee gaat.

  3. Op een gegeven moment is het plafond bereikt, dit blijkt. Daarnaast helpen de prijzen tov innovatie ook niet helemaal mee.

  4. Met zo’n line-up is het begrijpelijk dat het slechter gaat met de iPhone. Voor een deel van de consumenten is er gewoon geen optie meer. De huidige toestellen zijn fysiek gezien te groot. Ik houd simpelweg vast aan mijn iPhone 8 omdat ik niet een nóg groter toestel wil hebben, ik vind deze al te groot.

  5. Ik ben eens benieuwd met hoeveel de nieuwe aankomende iphones weer in prijs zullen stijgen.

  6. Origineel geplaatst door Marc
    Ik ben eens benieuwd met hoeveel de nieuwe aankomende iphones weer in prijs zullen stijgen.

    Ik denk dat nog wel is mee kan vallen of dat er zelfs een kleine verlaging in gaat zitten. Of dat de stappen tussen de geheugen opties qua kosten omlaag gaan.
    Apple heeft afgelopen jaar in andere productgroepen her en der een kleine verlaging gedaan.

  7. Omzet is leuk, maar zegt niets over de winst. 1% omzet groei kan een verlies tot gevolg hebben.

  8. Grootste gedeelte van de min in iPhones komt weg uit China. De Chinese boycotten Apple vanwege de handelsoorlog en het boycotten van Huawei bij de integratie van 5G.

    Desalniettemin heeft Apple een wake-up call nodig. Ik hoop dat ze ervan leren. Arrogantie en hoogmoed brengt ten val.

  9. Origineel geplaatst door Arnold
    Omzet is leuk, maar zegt niets over de winst. 1% omzet groei kan een verlies tot gevolg hebben.

    Het is jammer dat de winstcijfers ontbreken in het artikel maar hierbij

    Apple sloot het kwartaal af met 10,04 miljard dollar winst. Dat is minder dan de 11,52 miljard dollar winst die in dezelfde periode vorig jaar werd bijgeschreven. Apple heeft dit jaar meer kosten gemaakt, onder andere door hogere uitgaven aan research en development.

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Origineel geplaatst door Arnold
    Omzet is leuk, maar zegt niets over de winst. 1% omzet groei kan een verlies tot gevolg hebben.

    Origineel geplaatst door Daan

    Het is jammer dat de winstcijfers ontbreken in het artikel maar hierbij
    Apple sloot het kwartaal af met 10,04 miljard dollar winst. Dat is minder dan de 11,52 miljard dollar winst die in dezelfde periode vorig jaar werd bijgeschreven. Apple heeft dit jaar meer kosten gemaakt, onder andere door hogere uitgaven aan research en development.

    Dank je en dit geeft dus precies aan dat de titel en toelichting misleidend is. De winst daalt harder dan de omzet

  12. Ze zijn de smartphonemarkt aan het verliezen. Dat is inmiddels wel duidelijk.

  13. Hoe kan Tim Cook zeggen dat de iPhone resultaten verbeterd zijn, terwijl het ruim 11% is gedaald?
    Ik geloof niet zo dat er verzadiging is op de smartphone markt en zeker niet bij iPhones. Ik denk dat het te maken heeft met de extreem hoge prijzen van iPhones Xs (Max) en daarvoor X (Plus). Dat houdt veel mensen om financiële redenen tegen.

    Ik merk zelf dat juist veel mensen (nog steeds) overstappen van Samsung, Huawei etc naar iPhones, maar dan kiezen voor goedkopere modellen als iPhone XR, iPhone 8 en zelfs iPhone 7. Het kan dus best zijn dat er meer iPhones worden verkocht, maar dat de inkomsten in dollars zijn gedaald.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.