Reacties voor: Apple krijgt patent op touchscreen-technologie

Apple heeft een algemeen patent voor touchscreen-technologie toegewezen gekregen door de Amerikaanse pantentinstelling USPTO. Aanraking op een scherm veroorzaakt daarbij een reactie van bepaalde software.
Lees het complete artikel → Apple krijgt patent op touchscreen-technologie
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Zalig.

  2. Persoonlijk vind ik dat patentensysteem maar onzin, zouden ze moeten afschaffen.

    Maar feit blijft wel dat Apple veruit de eerste was met een goed werkende multitouch interface. Android en andere systemen hebben dat later afgekeken en nagemaakt.

  3. Heerlijk dit!!!

    Laat ze nu maar eens komen dat Samsung en al die kopieerders met hun onzin rechtzaken tegen Apple. Ik denk dat ze nog wel twee keer nadenken hahaha.

  4. beetje vals van apple, maar aan de andere kant, t levert geld op

  5. Ze kunnen toch altijd aantonen dat hun product er eerder was dan het patent? Of werkt dat niet zo?

  6. Apple is in feite de uitvinder van de Multi-Touch technologie. Alle ‘oude’ smartphones hadden een touchescreen met een pennetje. Dus eigenlijk is het terecht dat ze dit patent toegewezen krijgen! Maar is het ook bekend wanneer dit patent is ingediend? Dat is natuurlijk ook bepalend aangezien dat Steve Jobs op de keynote in 2007 zei dat het gepatenteerd was…

  7. Onbegrijpelijk dat het ze gelukt is. Het toont wel weer opnieuw het failliet van het hele patenten systeem aan. Waarschijnlijk hebben ze de touchscreens niet eens uitgevonden, want die bestaan al heel lang, ver voordat Apple ze ging toepassen. Het wachten is tot de oorspronkelijke uitvinder zich meldt met “prior art”.

  8. Ik heb een groot stuk van het patent doorgelezen en het blijkt niet zomaar over de reactie van het OS op de vingeraanraking te gaan! Hoewel ik het nog steeds niet goedkeur, maar het is wel een specifieker geval.
    Het patent beschrijft het geval dat je een bepaald schermelement hebt, met daarbinnen een apart element. Ook moeten beide elementen scrollbaar zijn.
    Het patent beschrijft dan, dat met een vinger scrollen het hoofdelement scrollt en dus ook het element daarbinnen mee omhoog/omlaag neemt. Met twee vingers scrollen zorgt ervoor dat het hoofdelement stil blijft staan, maar dat het element daarbinnen juist scrollt.
    Waar je hierbij aan kunt denken is bijvoorbeeld een webpagina met daarbinnen een frame, maar ook een scrollbaar scherm met daarbinnen een Google Maps schermpje!

  9. @Paul van Dijk: maar inmiddels zijn de meeste Androidtoestellen wel beter dan de iPhone..

  10. Kijk hier.
    Grappig hoe alle blogs elkaar een beetje napraten over een patent, dat tamelijk afgebakend is. Eerst lezen maar zoals Leroy hierboven.

  11. whahahaha kassa voor apple

  12. Wat yingle en Leroy al zeggen, het is een zeer afgebakend patent. Heel kort door de bocht komt het neer op met twee vingers kunnen inzoomen op bijvoorbeeld een google maps frame in een webpagina.
    Zie deze video voor uitleg.

  13. Eerlijk gezegd vind ik deze continue stroom algemene data over patenten die appel wil hebben, weinig informatief. De journalistieke waarde ervan mag in twijfel worden getrokken.

    De reacties zijn trouwens evenmin verheffend. De meesten van ons zijn geen octrooirechtdeskundigen (een niche in advocatenland) en de reacties zijn daarom veelal ingegeven door een opvallende emotionele betrokkenheid bij de onderneming van appel of, nog merkwaardiger, bij de persoon Jobs.

  14. Origineel geplaatst door Paul van Dijk
    Persoonlijk vind ik dat patentensysteem maar onzin, zouden ze moeten afschaffen.

    je begrijpt dat je nu eigenlijk zegt “ik wil geen iphone”? zonder patent zou er namelijk NIETS meer worden ontwikkeld omdat R&D enorm duur is en iedereen je uitvinding vervolgens gratis kopieert.

  15. Die touch technologie bestaat al lang, gebruik al jaren een monitor die ik met touch kan bedienen en in en uit kan laten zoomen met mn vingers, raar dat dat bedrijf het pattent niet heeft…

  16. apple was ook al lang bezig met touchscreen als mensen hier aan twijfelen. check dit filmpje maar:

    http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=NL#/watch?v=WPS1DMlzz0M

  17. Patent op een specifieke touch screen technologie, dus de hardware, kan ik nog wel begrijpen. Maar een patent op hoe je deze touches gebruikt om de muiscursor e.d. te besturen? Zo kan ik ook patenten claimen, bijv. het patent op single touch slepen=objecten of routes verslepen, double touch slepen=gehele kaart verslepen. Wat een onzin…

    Dit lijkt verdacht veel op de Microsoft patent claims op ClearType eind jaren 90, een technisch truukje die in de jaren 80 al op allerlei computers gebruikt werd. Dit heeft niets met “beschermen van de uitvinder” te maken, maar alles met het “claimen van monopolie positie”.

  18. Apple is zwaar aan het overdrijven met al die patenten op het minste wat ze maken. Ik snap niet waarom iedereen dit zo goed vind, meer concurentie zorgt voor lagere prijzen voor de consument. Ik heb iedere iphone gehad, maar ik vind dat apple als maar een dikkere nek begint te krijgen.

  19. Goed aangevuld Gonny. Het gaat niet zozeer om de touch screen op zich maar meer om de multitouch bewegingen op bepaalde momenten. Een patent op de touch screen op zich lijkt me vrijwel onmogelijk. Touchscreens en multitouch zijn op zich helemaal niet uitgevonden door Apple. Touchscreens bestonden ver voor de iPhone en multitouch bestond ook al (zoals een filmpje bij een van de comments hier al terecht laat zijn). Hoe de touchescreen gebruikt wordt binnen een os is natuurlijk wel uniek.

  20. Ik vind dit filmpje van Sony een overtuigender bewijs, ipv dat Apple-toekomst-visie filmpje.

  21. (Red.) Nee, dat mag je inderdaad niet zeggen. Laatste waarschuwing voor dit soort uitlatingen.

  22. @Paul van Dijk: Precies, helemaal mee eens! Dit patent hoort van Apple te zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.