Reacties voor: Apple krijgt patent op schokabsorberende iPhone-beschermlaag

Een nieuw onthuld patent van Apple beschrijft een schokabsorberende beschermlaag, die valschade bij de iPhone moet beperken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. zou wel handig zijn, als je ze 1 keer laat vallen heb je al een kapot scherm.

  2. Ik heb mijn iPhone zonder hoesje al twee keer laten vallen van 1,50 meter op beton. Ik weet dat ik erg veel geluk heb gehad, maar die buitenste rand van het glazen scherm heeft de klap ook goed opgevangen. De buitenste rand is op sommige plekken goed beschadigd, maar met de glazen voorkant en achterkant is niks aan de hand.

  3. Ik heb mijn iPhone echt best vaak flink hard laten vallen en er was niets echt ernstigs aan de hand. Pas toen ik hem op een metaal object liet vallen zat er een barst in de achter plaat.

  4. Ligt er inderdaad aan hoe die neer valt, heb mijn toestel 2x laten vallen en net zoals L23 niks ernstigs aan de hand alleen klein beetje beschadiging aan de zijkant… Mijn vorige iPhone had ik een x laten vallen vanaf zithoogte en viel ongelukkig op de grond en heel het scherm kapot…

  5. Nou ik vind van de 4S dat hij de klappen goed opvangt maar ook niet te goed. Alhoewel, m’n iPhone werd wel een keer uit mijn hand geslagen terwijl ik stond en de enige schade was dat de aluminium bescherming een beetje was gesleten.

  6. Origineel geplaatst door PindaPowerrr
    Hoewel de elastische laag moet helpen om de klap van een val te verminderen, wijst Apple er wel op dat dit geen totaaloplossing is. Een iPhone zou met de coating na een val nog steeds kunnen beschadigen, als de klap hard genoeg is. De laag biedt een extra laag aan bescherming, die de kans op beschadigingen vermindert.

    Heb echt precies hetzelfde als bij jou. De 3G is vanaf zithoogte gevallen en brak echt direct het scherm. Mijn 4 is al meer dan 5 keer gevallen en de laatste keer zat er een kleine beschadiging aan de zijkant. Ik heb maar 1 keer mijn 3G scherm moeten vervangen en 1 keer mijn 4 scherm maar dat kwam omdat ik de homeknop moest vervangen en mijn scherm verkeerd vast had.
    Eigenlijk ben ik dus best wel blij met de stevigheid van de iPhone maar extra bescherming is altijd fijner

    Waar ik trouwens op zit te wachten is die prachtige waterdichtheid laag die een keer langskwam. Liquid huppeldepup ofzo :P. Zal toch wat zijn als ze op de keynote zeggen: one more thing….its waterproof 😀

  7. Ik heb mijn iPhone 4 al wel zeker 10 keer flink laten stuiten, en een paar x is die van mijn bed gedonderd of bureau afgedonderd, dit zijn dus minder erge hoge vallen op een kurken vloer en deden geen schaden. Die andere 10 keren heeft mijn telefoon wel iets beschadigt naar nooit enorm, alleen de metalen buiten ring is beschadigt. De grootste klap die hij heeft mee gemaakt is was de eerste x dat ik hem uit mijn handen liet glippen. Was met de hond aan wandelen en sms’en tegelijk terwijl de hond ineens een enorme onverwachtse ruk aan de riem gaf waardoor mijn telefoon uit mijn hand vloog en ik deze vervolgens op oog hoogte voor me zag en kwam zo’n 3 à 4 meter verder terecht op de stoeptegels. Gelukkig toen ook alleen wat schade aan de metalen band. Maar toch de eerste keer dat je hem laat vallen doet toch het meest pijn haha

  8. Het mooiste was dat ik een keer mn iPhone 2g tijdens het fietsen uit mn hand heb laten vallen en er vervolgens overheen ben gefietst. Scherm was wonderbaarlijk niet gebroken. Wat kleine deukjes op de rand en een deuk in de achterkant, maar doet het nog prima. Een plastic 3G/3Gs en glazen 4/4s zouden dit niet overleefd hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.