Reacties voor: Apple krijgt patent op koelsysteem voor iPhone en iPad

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone of iPad met behulp van een koelingsysteem afgekoeld kan worden. Dit maakt het gebruik van snellere processoren mogelijk.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Een koeler in een iPad? Nou dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk hoor.

  2. @Caspar: Laat staan een iPhone!!

  3. En toch sta ik niet gek van te kijken dat het straks er in zit en dat je er niks van merkt 🙂

  4. Ja tuurlijk en dan lekker veel stof onder je scherm

  5. @Davernl: Ventilatoren blazen altijd de warme lucht naar buiten, zal dus alleen maar meer stof afstoten ipv dat het zich ophoopt in de koptelefoon aansluiting.

  6. Dus als ik met oortjes luister wordt de processor teruggeklokt? Want de lucht kan niet meer weg en anders zou het te warm worden. Raar idee…

  7. Lijkt me eerder iets voor de MacBook

  8. Dit lijkt me typisch een kwestie van patenteren voordat een ander het doet, maar gebruiken, ho maar. Er zitten gewoon teveel nadelen aan.

    Overigens blijkt uit de tekening dat ze het trilmotortje willen gebruiken voor de ventilator, met iets ertussen wat op een soort electromagnetische koppeling lijkt om te voorkomen dat je toestel als een gek gaat trillen wanneer je processor koeling nodig heeft. Erg inventief, maar ook duur en kwetsbaar.

    Maar ik dacht dat Apple, in ieder geval toen Steve nog leefde, het toestel eigenlijk helemaal dicht wilde maken, waarbij zelfs de volumeknopjes en de hometoets uit den boze waren. Dit staat daar helemaal haaks op.

  9. Voor de iphone is dit inderdaad niet zo praktisch, is niet dun genoeg als ik het zo inschat. Voor een nieuwe Ipad met een nóg sterkere chip kan het wel handig zijn. Dan wordt het steeds aantrekkelijker om een laptop in te ruilen voor een Ipad, dus: kassa voor Apple.

  10. @Davernl: Daar vinden ze ook wel iets op. En iPhones en ipads zijn al zeer sterk wat betreft stof en vocht onder het scherm.

  11. Water of vloeistof koeling lijkt me beter toepasbaar in kleine behuizingen…

  12. @Peter: ja en dan laat je je iphone vallen en dan gaat het ding stuk waar de vloeistof of water inzit en dan is je iphone stuk lekker handig!!!! denk is voortaan na voordat je hier iets plaatst
    (Red.) Waarschuwing voor respectloos gedrag.

  13. @melvin: een beetje netter kan wel hoor. Als je je iPhone laat vallen gaat er al van alles stuk, een klein waterleidinkje is steviger dan je glazen scherm.

  14. @melvin: Of je kan zelf eens nadenken, het is slechts een idee die hij aanhaalt en zeker ook niet verkeerd. Als de vloeistof in een volledig gesloten systeem zit van b.v. een metaal zal deze echt niet zomaar barsten of lekken. Ook kan het koel systeem en de kwetsbare onderdelen gescheiden worden en de warmte via heatpipes overgedragen worden.

    Er zijn zo veel oplossingen te bedenken, en op ieder probleem is een oplossing te vinden. Met Doomdenkers als jij komt een bedrijf als Apple er in ieder geval niet!

  15. @melvin: Ik vind het ook een grove reactie hoor het zijn allemaal maar ideeën die men hier plaatst..

  16. Waarom een koeling? Ik vind dat wel lekker zoon warme iPad/iPhone in mijn handen.
    Heb daarom expres de iPad 3 gekocht.

  17. Wat ik mij hier afvraag is, waarom er niet gekozen is voor koeler ontwerp als bijvoorbeeld van laptops. Zo zou de dunheid ervan behouden kunnen worden toch? En gezien het totaal niet onmogelijk voor Apple is om zoiets op een super dun en klein formaat te creeren (de aluminium body van de macbook is een goed voorbeeld hiervan).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.