Reacties voor: Apple krijgt patent op design van iPhone 3G en 3GS

Apple heeft bijna twee jaar na de lancering eindelijk het patent gekregen op de iPhone 3G en 3GS.

Reacties: 12 reacties

  1. Hetkan aan de weergave van mijn iPhone liggen; maar volgens mij is deze langer dan de 3gs. Ook de alu beezel loopt verder door.
    Op de radius van alle afrondingen bezien weinig echte designpatenten ook.

  2. In het document van 5 juni 2008 wordt al de vergelijking gemaakt met de Meizu M8? Das dan weer wel knap van Apple, een vergelijking maken met een telefoon die nog moest worden gemaakt…

  3. Origineel geplaatst door Remco
    In het document van 5 juni 2008 wordt al de vergelijking gemaakt met de Meizu M8? Das dan weer wel knap van Apple, een vergelijking maken met een telefoon die nog moest worden gemaakt…

    De Meizu M8 was al bekend en te zien toen de M6 mp4 speler net uit kwam. Het gaat om het uiterlijk van de phone. Het maakt dus niet uit dat de Meizu M8 nog niet was gereleased toen Apple het patent aanvroeg.

  4. Dan is het toch vreemd om een patent aan te gaan vragen en bij die aanvraag alvast een ander apparaat noemen dat heel veel op jouw design lijkt. Ben je dan niet te laat met het aanvragen van een design?

    Dat zou een beetje neerkomen op nu snel een patent aanvragen op een telefoon die heel veel lijkt op de nieuwe iphone en ook in het patent noemen dat hij lijkt op de nieuwe iphone…

  5. dat is een rechthoek met ronde hoeken, wat bijna elke telefoon is lijk mij,……

  6. @Remco: Lijkt me wel ja. Je kan moeilijk met terugwerkende kracht iemand verwijten dat hij jou patent heeft overtreden. Overigens vind ik het maar vaag. Zo baanbrekend was het ontwerp toch ook weer niet. Als Apple wel actief andere fabrikanten gaat najagen dan staat Apple wat te wachten als het nieuwe 4G model eruit ziet zoals we die nu van Gizmodo hebben gezien. Die telefoon lijkt heel veel op andere toestellen. Veel mensen deed het direct denken aan een Sony-Ericsson. Kan Apple zijn borst wel nat maken.

  7. Is er ook iets wat Apple niet patenteerd?

  8. @Kees: Als Apple het zelf niet doet, doet iemand anders het….

    Ook moet je als patenthouder in de aanval als iemand je patent schendt. Als je dat namelijk niet doet, mogen anderen dat patent ook schenden en kun je het niet meer aanvechten.

    Patenten zouden in mijn ogen maar 5 jaar geldig mogen zijn. Misschien in deze tijd zelfs maar 3.

  9. Niemand weet nog hoe de volgende iphone eruit gaat zien. Die gizmodo foto’s zeggen niets. Kijk maar eens naar de nieuwe nog te releasen auto modellen. Die zijn ook allemaal zwaar gecamoufleerd. Het zal mij niks verbazen als het uiteindelijk model er toch anders uit ziet. (Al zou ik het design wat op gizmodo te bewonderen is, niet erg vinden. Ziet er netjes uit).

    Origineel geplaatst door WvB22
    @Remco: Lijkt me wel ja. Je kan moeilijk met terugwerkende kracht iemand verwijten dat hij jou patent heeft overtreden. Overigens vind ik het maar vaag. Zo baanbrekend was het ontwerp toch ook weer niet. Als Apple wel actief andere fabrikanten gaat najagen dan staat Apple wat te wachten als het nieuwe 4G model eruit ziet zoals we die nu van Gizmodo hebben gezien. Die telefoon lijkt heel veel op andere toestellen. Veel mensen deed het direct denken aan een Sony-Ericsson. Kan Apple zijn borst wel nat maken.

  10. hij lijkt een stuk langer toch?

  11. hij heeft geen home button!

  12. @Titus: De iPhone is niet hoger, wel breder.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.