Reacties voor: Apple krijgt patent op algemene mobiele gebruikersinterface

Apple heeft patent gekregen op een algemene mobiele gebruikerstinterface. Het patent beschrijft de weergave van documenten, lijsten, de camerarol, e-mail en andere algemene zaken. Met het patent kan Apple naäpers aanpakken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Dit is een hele grote vis voor Apple. Nog belangrijker dan elk patent hoe een device eruit ziet. Hiermee patenteren ze eigenlijk de looks van het iOS besturingssysteem. Zo’n beetje elke telefoonmaker is dit gaan kopiëren.

    Van veel patenten heb ik geen hoge pet op maar hiermee kan Apple keihard uithalen naar vooral Android. Ik voorspel nog vele, vele rechtzaken.

  2. Prior act ivm met Windows Mobile? Ik geloof niet dat Apple dit patent kan inzetten in een rechtzaak zonder dat dat binnen no-time ongeldig wordt verklaard. Gewoon vanwege het feit dat het zo breed lijkt te zijn.

  3. Nou er zijn toch een hoop grafische bedieningselementen die we voor de iPhone niet kenden en dat is iets dat veel mensen vergeten als ze zeuren over patent rechtzaken.

    Veel zaken die we nu als vanzelfsprekend ervaren en waarvan men zegt dat kan toch iedereen bedenken en dat is zo eenvoudig waren in 2007 en daarvoor nog helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dus opzich is het terecht dat apple dit probeert te verdedigen

  4. Gevalletje wassen neus. De markt is al zo vol met producten, apple krijgt op termijn hier niks voor terug. leuk is dat ze dingen vastgelegd hebben die anderen al gedaan hebben. Die hypocriete lui in Cupertino doen wat ze willen vermijden: zij plaatsen juist hun naam onder het schilderij van iemand anders.

    Ach, iOs is toch al zwaar gedateerd. Jelly Bean is al zo veel verder, en winphone 8 komt eraan, en die is ook al vele stappen verder.

  5. Slechte zaak. Dat betekend dat Apple door kan gaan met arrogant wensen van gebruikers negeren omdat er straks toch geen concurrerende producten meer kunnen worden gemaakt die wel aansluiten bij de wensen van de consument. 🙁

  6. Als je weet dat er bij het toekennen van patenten niet of nauwelijks onderzoek gedaan wordt, snap je idd dat dit een wassen neus is. Er is zoveel prior art dat alleen al het aanvragen van dit patent zonde van de tijd is geweest.

  7. @zeppo.
    Er word bij elk paten dat je indient altijd gekeken of het al bestaat op dat moment. Op moment van indienen was apple zoals het artikel zegt de eerste die zo na dacht over knoppen op een scherm.

    Andere bedrijven hadden nog fisieke knoppen of hadden nog niks vastgelegd om dat ze er niet in geloofde zoals apple.
    Apple was optijd met indienen.

    Hoe veel langer had men onderzoek moeten doen naar of dit patent valide is of niet? 2007 ingedient en 5 jaar later pas toegekend. Ik geloof niet dat dit een wasse neus is en l helemaal niet dat ze in die 5 jaar niet onderzocht hebben of dit een patent waard is.

  8. Wat weer een flauwekul. Al meer dan een jaar voor het uitkomen van de iPhone had HTC al een hele reeks toestellen waar de fysieke toetsen van vervangen waren door een touch screen (dat overigens lang niet zo fijn werkte als dat van de iPhone maar dat doet er hier niet toe).

  9. Origineel geplaatst door Dré
    Wat weer een flauwekul. Al meer dan een jaar voor het uitkomen van de iPhone had HTC al een hele reeks toestellen waar de fysieke toetsen van vervangen waren door een touch screen (dat overigens lang niet zo fijn werkte als dat van de iPhone maar dat doet er hier niet toe).

    Apple kwam als eerste met multitouch en het gaat hier om speciale features die Apple heeft ontworpen om een multitouchscreen optimaal te laten werken. HTC heeft gewoon het symbian systeem ietsjes aangepast naar het touchscreen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.