Reacties voor: Apple krijgt multitouch-patent voor iPhone

Apple heeft na jaren het patent toegewezen gekregen op de multi-touch-technologie, zoals gebruikt wordt in de Apple iPhone.
Lees het complete artikel → Apple krijgt multitouch-patent voor iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Betekent dit nou dat niemAnd anders dit meer mag maken

  2. Dus nu krijgen de iFone enzo een probleem ?

  3. interessant dat er op de linkerafbeelding photos – camera – videos staat..
    Misschien was er bij apple dan toch de wens om de iphone te laten filmen? of ben ik weer aan het dromen..?

  4. Ipod touch heeft ook een apartr icon voor videos, die heeft geen eens een camera, dus waarschijnlijk waren ze van plan om muziek en video’s aparte iconen te maken en uit eindelijk tog niet.. Beteked dit dat windows mobile toestellen nooit multitouch zullen krijgen?

  5. @Matthew – YouTube?

    Betekend dit dat andere telefoons geen fatsoenlijke interface kunnen maken? Want laten we eerlijk zijn, Multi Touch is toch wel het beste wat er is.
    Ik zou dat sneu vinden voor iedereen die geen honderden euro’s kan betalen voor z’n telefoontje.

  6. En die blog dan, en de dictionary… denk dat het gewoon een early mock-up was van hoe het scherm er zou kunnen uitzien… Hoe dan ook zoals reeds aangehaald, maakt de goedkeuring van de patenten voor de meeste gebruikers helemaal niets uit, enkel de concurrentie zit ermee 🙂

  7. Headphone jack zit aan de verkeerde kant 😛
    Maar andere bedrijven kunnen wel van het patent gebruik maken, alleen moeten ze flink betalen 😉

  8. betkent dit nou dat geen andere telefoon een multi touch scherm mag maken?
    of zeg ik nou iets doms

  9. @Matthew

    als videos was bedoeld als filmen dan had er wel een camera-afbeelding gestaan denk ik.Nu is het denk ik bedoeld als snelkoppeling naar de map met film gesynct via itunes denk ik

  10. @fokke Ja, maken mag wel als je maar licentiekosten betaald aan Apple.

  11. ja dat is eigenlik ook wel logisch

  12. Hoe zit dit nu dan met de M8? De halve iPhone clone..

  13. Je kan wel patent aanvragen en krijgen. Maar er hoeft maar een techniekje net iets anders te werken en je gaat om het patent heen.

  14. @Matthew

    Zo te zien hadden ze daar nog niet bedacht om het onder de noemer iPod te laten vallen, video en muziek staan nog apart vermeld.

  15. Dit bericht laat duidelijk meer vragen achter dan het beantwoord. Hoe zit het dan met de multitouch op het notebook van Dell, de Storm, andere toestellen. Windows7, de hele toekomst van Multitouch? En vooral de softwareaansturing ervan? Wat is er exclusief Apple geworden en wat niet?

  16. the empire strikes back

  17. Overigens lijkt me dit alleen betrekking te hebben op de Amerikaanse markt? Ik kan me niet voorstellen dat een Amerikaanse instantie kan beslissen over wereldwijde patenten..

    Origineel geplaatst door Niek
    Hoe zit dit nu dan met de M8? De halve iPhone clone..

    Die hebben op de Amerikaanse markt een probleem…

  18. Het gaat om een specifiek patent, Iphone werkt met 3 lagen. Nokia gaat multitouch maken met 2 lagen.

    Ze hebben het patent, maar ze kunnen het andere producenten niet ontzeggen, bv in Europe is dat een verbod sinds het direct tegenin de monopolie-wetten gaat. Dus het is momenteel enkel gebonden tot de grenzen van de VS.

    Ze kunne het ook al Nokia niet ontzeggen, want die hebben het patent op Multimedia devices met touchscreens.

  19. Het patent betreft niet het multi-touch, het gaat om het algoritme wat gebruikt wordt voor de herkenning van commando’s. Dat is heel wat anders.

    De patenten voor de techniek liggen immers bij de displaymakers zelf en bestaan al tientallen jaren (zelfs al in de tijd dat er geen LCD’s waren en we gewoon CRT schermen hadden).

  20. Als octrooigemachtigde ben ik dagelijks bezig met octrooigerelateerde zaken. Het klopt dat het verleende Amerikaanse octrooi slechts geldig is in de Verenigde Staten. Echter, Apple heeft tevens parallel een internationale octrooiaanvrage (PCT-aanvrage) voor deze uitvinding ingediend. Uit de octrooidatabase volgt dat de internationale octrooiaanvrage afloopt op 6 maart 2009 (over 3 dagen dus), waardoor Apple op korte termijn de beschermingsomvang verder zal dienen uit te breiden naar andere landen/regio’s in de wereld. Het betreft hier overigens een bijzonder lang octrooischrift van enkele honderden pagina’s (normaal: 15-30 pagina’s)….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.