Reacties voor: Apple dwingt Europees importverbod van Samsung Galaxy Tab af (update)

Apple heeft een importverbod voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 voor elkaar gekregen. Het geldt voor alle landen in de Europese Unie, met uitzondering van Nederland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 94 reacties

  1. Geniaal!

  2. Dan vraag ik me af, waarom niet voor Nederland?

  3. Waar jaloezie al tot kan leiden. Als je product zoveel beter is dan dat van je concurrent, heb je toch niets te vrezen? Okay, Apple’s producten zijn te duur voor de gemiddelde beller die 6 tot 9 maanden met een telefoon doet. Als ik Apple was zou ik maar een stuk vlotter met een budget model komen. Twee jaar teren op het succes van één model past niet meer in deze trendy business

  4. Mooizo. Zal ze leren daar bij Copysung.
    Zal helaas wel weer leiden tot een hoop getouwtrek en ander gezeik.. Maar zolang ze er enkel zichzelf mee bezig houden moeten ze het zelf weten.

    Wel jammer dat de Galaxy Tab niet in Nederland verboden wordt.

  5. Ja waarom niet nederland? Anyone?

  6. Samsung importeert dus nog snel een paar miljoen toestellen Nederland in en verspreid ze via Europa. Vrij vervoer van goederen etc..

  7. Hier in Nederland zal een andere wetgeving gelden. Woensdag en donderdag gelden twee korte gedingen in Nederland, waar Apple ook probeert om de Android smartphones van Samsung te verbieden (naast de Tab).

  8. Nu.nl heeft het over de hele galaxy lijn. Het Duitse artikel heeft het over enkel de Tab?

    Ik denk dat Nederland uitgezonderd is omdat daar een aparte zaak voor dient, die net is ingediend? Iets anders kan ik mij niet voorstellen.

  9. Haha nice…nu Nederland nog !

  10. @Raimond: Onder het importverbod valt volgens mij ook een verkoopverbod, dus dat gaat niet op.

  11. Pff zat er net over te denken om misschien een galaxy tab 10.1 te kopen ;p dat is aardig kut dan voor mij.. Dan maar nog even sparen en een iPad2

  12. NU.nl meldt ook dat het nog onbekend is of die rechter een importverbod kan bekrachtigen.

  13. Hoewel ik zeer groot apple aanhanger ben geworden en ook wel blij ben, weet ik niet of het goed is. Denk ff na. Als HTC ook verboden wordt, heeft Apple bijna een monopoly en dan gaan de duurdere appleproducten NOG MEER KOSTEN. Logisch. Ik ben groot applefan geworden maar eerlijke concurrentie zou beter zijn zonder rechterlijke stappen. Maar patentenschenden mag natuurlijk ook niet!

    Wat denjen jullie. Anyone?

  14. Ik snap niet waarom Nederland hier niet bij zit, de EU is een samenwerking en alle regels zijn hetzelfde, Samsung die kan nu gewoon alles naar Nederland verschepen en vanuit Nederland in de rest van Europa gaan verkopen.

  15. Wat een trieste reacties hierboven zeg… Wat maakt het jullie uit of er wel een Samsung product verkocht wordt of niet… Als jij blij bent met je iPad maakt het toch niet uit wat anderen liever kopen? En ik ben wel voor een beetje gezonde concurrentie, want dan gaan die belachelijk hoge prijzen van Apple misschien een beetje omlaag…

  16. wedden dat Apple aan het korste eind gaat trekken?
    er is niemand die buiten Samsung om een mooi scherm kan maken.

  17. Patentenlobby in Duitsland is even erg als die in de USA…

  18. Okee hulde aan apple voor de iphone reeks
    Maar zoals Julio al aangaf
    Er zullen steeds meer soortgelijke apperaten komen zoals apple, en dat is goed voor onze wallet 🙂

  19. @Julio: Belachelijke prijzen?!? Dankzij Apple zijn de prijzen juist ontzettend laag.
    Als je max 150 euro wilt uitgeven moet je een gameboy kopen.

  20. Weg met Samsung ik HAAT ze koop nooooit meer producten van ze en raad geheel mijn vriendenkring ook af. Kijk hun producten zitten in de meeste toestellen waaronder ook Apple maar niet voor lang gelukkig. Mijn HAAT zit zo: Ooit hem ik een rep. aan mijn ” toen malig Samsung” tv thuis laren uitvoeren door monteur die door hun was ingeschakeld. Na zijn bezoek kwam ik erachter dat mijn Canon camera uncl lenzen ontvreemd waren. Klacht ingediend en krijg antwoord dat hun monteur dat nooit gedaan zou kunnen hebben. Nou zo gelaten want is toch geen beginnen aan, geen bewijs enz. Ergste is dat ik niets terug kreeg van verzekering omdat er geen inbraakschade is en heb de persoon zelf binnen gelaten.

    Kortom ik steun Apple in alle strijd.

  21. apple moet dringend stoppen met die onnozele zaken. Ik zie genoeg namaakproducten van bedrijven die ze beter kunnen aanpakken. En dan nemen ze iets dat er niet echt op lijkt van samsung.. zwak gewoon

  22. Waarom is iedereen hier blij mee? Meer concurrentie is beter voor ons als consument denk ik. Oké, namaken mag niet maar meer toetreders in de markt betekent doorgaans scherpere concurrentie op zowel prijs als innovatief gebied. Bij Apple als alleenheerser zijn we denk ik niet blij op den duur.

  23. de rechter had zeker al voorliefde voor apple en is omgekocht:p

  24. Origineel geplaatst door Julio
    Wat een trieste reacties hierboven zeg… Wat maakt het jullie uit of er wel een Samsung product verkocht wordt of niet… Als jij blij bent met je iPad maakt het toch niet uit wat anderen liever kopen? En ik ben wel voor een beetje gezonde concurrentie, want dan gaan die belachelijk hoge prijzen van Apple misschien een beetje omlaag…

    Met deze opmerking ben ik het helemaal eens. Het lijkt wel of mensen een iPad hebben gekocht die niet meer werkt zodra er een concurrerend product in de winkel ligt. Wat Apple nu doet gaat verder dan alleen maar bescherming van eigen patenten. Dit is het gedrag van een kat in het nauw die op de middellange termijn marktaandeel ziet verdampen. Ik ben het echt helemaal zat.

  25. @Raimond: yeah, sure.. en Sinterklaas bestaat ook echt hè? 😉
    Ik denk dat er nu snel geschikt gaat worden.. Werd ook wel eens een keer tijd ook natuurlijk..

    En voor de liefhebbers: hier staat waarom het voor NL net ff iets anders ligt..

  26. Origineel geplaatst door Marcooo
    @Julio.. Belachelijke prijzen?!? Dankzij Apple zijn de prijzen juist ontzettend laag. Als je max 150 euro wilt uitgeven moet je een gameboy kopen.

    Ik ben zelf een apple liefhebber, heb een iphone en ipad en heb juist enkele weken een imac gekocht ter vervanging van mijn windows pc, ben zeer tevreden. Maar indien apple geen concurrenten meer heeft, kunnen ze inderdaad de prijs nog een heel eind doen stijgen en ze gaan het echt niet laten uit liefde voor hun klanten hoor. Dus een beetje concurrentie kan alleen maar goed zijn voor ons klanten. En je koopt nog altijd wat je zelf wil.

  27. Gevolg – Sammy zakt in elkaar en Apple koopt de mobiele divisie op!

  28. @adwkelly: En wat heeft het gedrag van een monteur te maken met de kwaliteit van een product? De monteur ontwerpt, creeert en verkoopt die producten niet, dus om daarom nou Samsung te “haten”…

    Ik koop zelf ook weinig tot niks van Samsung, maar dat komt omdat ik Apple gewoon beter vind en prettiger vind werken. Maar dat is mijn mening.

    Verder “on Topic” vind ik het ook raar dat een Duitse rechter buiten zijn landsgrenzen een verbod kan opleggen. Ik denk dat er hier en daar iets verkeerd vertaald of begrepen is… We zullen zien.

  29. @Carel: Voor mijn part mogen alle producten verkocht worden in de winkels maar het stelen van design, enz…dat haat ik echt en daarin kan ik apple best volgen….ikzelf ontwerp en als je ideeën gejat ziet hangen in/aan winkels is dat allesbehalve leuk…
    @Julio: die belachelijk hoge prijzen bij apple?…vroeger kostte een mac 3 keer meer dan een pc en kijk nu…en bij sam’copy’sung hebben ze zich kapot geschrokken van de ‘goedkope’ prijzen van de ipad 2….

  30. Ik vind het maar een beetje triestig zo:s…
    het gaat apple maar om het geld..

  31. En terecht kan je zelf niet innovatief zijn stop er dan mee, HTC brengt ook een lijn uit met een schil over Android die prettig werkt en ook de modellijn is niet gekopieerd. Maar nee Samsung slaat nu de plank mis, o.a. de tv’s vind ik geweldig maar een tablet en de gsm nee laat maar.

    Wil ik een Android device neem ik wel een HTC.

  32. @Bofd: Nou ik heb die patentomschrijving gedownload en daaronder valt zo ongeveer elke platte tabletachtige CPU,
    Dus dan is die Samsung niet de enige die daaronder valt.

  33. Dat Samsung een copycat is, is wel zeer duidelijk… maar dat Apple ervoor kan zorgen dat het niet verkocht mag worden is misschien toch niet echt de goed weg. Later kan dit in Samsung’s voordeel spelen want ooit zal de Galaxy Tab toch op de markt komen, en wellicht zijn de spec’s zo goed dat ze gewaagd zijn aan de iPad

  34. Origineel geplaatst door Julio
    Wat een trieste reacties hierboven zeg… Wat maakt het jullie uit of er wel een Samsung product verkocht wordt of niet… Als jij blij bent met je iPad maakt het toch niet uit wat anderen liever kopen? En ik ben wel voor een beetje gezonde concurrentie, want dan gaan die belachelijk hoge prijzen van Apple misschien een beetje omlaag…

    Inderdaad GEZONDE CONCURRENTIE ja! Dit is geen gezonde concurrentie! Is dit gewoon jat werk, niet gezond dus. En dat is ook precies door een rechter beoordeeld. Een importverbod gebeurt echt niet zomaar. En zeker niet in zomaar in Australie EN Europa!

  35. Jezus wat een domme reacties hier zeg. Te triest voor woorden. It’s ok to not like things. It’s ok but dont be a dick about it. Don’t be a dick about the things you dont like.

  36. Dit vind ik echt triest. Tegenwoordig is patenten meer verschuilen achter concurrentie en innovatie… word er nu echt moe van bij Apple.

  37. Alsof Apple het tablet-concept heeft uitgevonden.

    Nagenoeg alle tablets zijn rechthoekig, plat en hebben een groot touchscreen. Allemaal iPad na-apers?

    Sorry Apple, er is een grens!

  38. Ik sta volkomen achter Apple, wat betreft deze case. Wat betreft het patentwerk vind ik het allemaal maar grote onzin.

    Apple heeft ooit een stel ontwerpers aan het werk gezet en de iPhone bedacht. Sindsdien heeft vooral Samsung aardig wat gekopieerd. HTC heeft nogal een eigen stijl, om over Nokia, Motorola, Sony Ericsson en LG nog maar te zwijgen.

    Samsung scoort ontzettend goed met de Galaxy-lijn. Ik durf wel te wedden dat de toestellen van Samsung die op BADA draaien vrijwel geen verkoop meer waard zijn. Alles waar het nu om draait zijn de Galaxy-toestellen, met name de i9000, i9001 Plus en de i9100 II. Stuk voor stuk klonen van Apple.

    Wat mij betreft heeft Apple dus een punt (afgezien van de arrogantie) dat een stel ontwikkelaars flink lang bezig is geweest een leuk ontwerp aan te leveren en Samsung daar makkelijk mee weg komt.

    Wat mij betreft levert Samsung een stuk kunststof met printpraat.

  39. “Er dreigt een sanctie van 250.000 euro of 2 jaar gevangenisstraf, als Samsung zich niet aan het verbod houdt”.

    Wie zou er in dit geval in de gevangenis moeten gaan zitten?

  40. Gezonde concurrentie is goed, ook voor de prijs die wij moeten betalen.
    Ik begrijp dat bedrijven met patenten proberen hun vindingen te beschermen. Dat is okee.
    Maar het zou beter zijn als men met innovatie voorop blijft lopen in plaats van te vechten met elkaar.
    Kennelijk is apple erg bang dat concurrent samsung een deel van de markt gaat pakken met een goed produkt.

  41. Origineel geplaatst door postbus31
    Alsof Apple het tablet-concept heeft uitgevonden. Nagenoeg alle tablets zijn rechthoekig, plat en hebben een groot touchscreen. Allemaal iPad na-apers? Sorry Apple, er is een grens!

    De tablet is uitgevonden door Toshiba en dat voor ca. 15 jaar geleden. Toshiba heeft pas patenten hun kunnen pas lachen daar hoor je niemand over. De eerste laptop is ook door toshiba uitgevonden en de plate zoals je hem nu kent samen met Intel. Ik denk dat toshiba nog steeds geld vangt door al hun patente voor Tablet en Laptops.

  42. Soms lijken grote bedrijven net kleine kinderen.. kinderachtig van beide partijen.
    Ik bepaal zelf wel wat ik koop ja..?!? Apple heeft daar niks over te zeggen dat is mijn vrijheid dat recht heb ik en is niet commercieel.
    Wat dan nog als Samsung het namaakt ? Lekker belangrijk de consument bepaald uiteindelijk of iets een succes word of niet.
    Gewoon blijven verkopen die Tab.

  43. Nou zeg, borderline fanboy-ism ten top in de reacties.

  44. Origineel geplaatst door Timmeh
    “Er dreigt een sanctie van 250.000 euro of 2 jaar gevangenisstraf, als Samsung zich niet aan het verbod houdt”.Wie zou er in dit geval in de gevangenis moeten gaan zitten?

    Samsung moet de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 tablet in praktisch heel Europa voorlopig staken, op straffe van 250.000 euro boete per dag of opsluiting van het Samsung management

    bij deze…

  45. Origineel geplaatst door Julio
    ik ben wel voor een beetje gezonde concurrentie, want dan gaan die belachelijk hoge prijzen van Apple misschien een beetje omlaag…

    Wel eens gekeken wat zo’n Galaxy Tab kost? Of een Acer Iconia bijvoorbeeld?

    Toen Steve Jobs de iPad introduceerde, ruim een jaar geleden, had hij het oa. over de “amazing price” (of zoiets). Ik vond het inderdaad nogal amazing maar dan in de zin van duur. Maar nu, ruim een jaar later, is er nog niemand in geslaagd om een gelijkwaardig apparaat voor hetzelfde geld of minder op de markt te brengen. Dat vind ik nog het meest amazing.

  46. Zijn sommige hier echt achterlijk, of doen ze nou zo achterlijk?
    Meer concurrentie is toch altijd goed? Wil je over een jaartje 600 euro meer betalen voor het zelfde techniek?

    Waarom zou je Samsung moeten haten?

    Apple doet soms heel kinderachtig en wilt veel geld verdienen aan techniek van een paar jaar terug.

    Het moet gewoon veel sneller gaan bij Apple en dus met die Ipad!!

    Er moet inderdaad een usb op komen en er moet inderdaad gewoon flash op komen en het moet toch ook echt meer en meer worden.

    Dat is wat Samsung doet. Samsung heeft gewoon netjes een SWOT analyse los gelaten op het product van apple en heeft zelf een veel innovatiever product gemaakt, dat moeten wij niet afzeiken, maar juist applaudisseren !!

    Eerlijk is eerlijk Apple zag gewoon een lichte vlam onder haar kontje 🙂

  47. Origineel geplaatst door Michel
    En terecht kan je zelf niet innovatief zijn stop er dan mee, HTC brengt ook een lijn uit met een schil over Android die prettig werkt en ook de modellijn is niet gekopieerd. Maar nee Samsung slaat nu de plank mis, o.a. de tv’s vind ik geweldig maar een tablet en de gsm nee laat maar.
    Wil ik een Android device neem ik wel een HTC.

    Precies! Waarom kan HTC wel iets nieuws brengen en blijft Samsung van alles en nog wat kopiëren?

  48. Origineel geplaatst door adwkelly
    De tablet is uitgevonden door Toshiba en dat voor ca. 15 jaar geleden. Toshiba heeft pas patenten hun kunnen pas lachen daar hoor je niemand over. De eerste laptop is ook door toshiba uitgevonden en de plate zoals je hem nu kent samen met Intel. Ik denk dat toshiba nog steeds geld vangt door al hun patente voor Tablet en Laptops.

    Nee hoor, de eerste ‘tablet’ was die van Apple. In 1987 begon de ontwikkeling van de Newton MessagePad.

  49. Waarom noemt iedereen wat Samsung doet kopiëren ?

    Je moet het gewoon zien als een product, zoals melk!
    Melk bestaat ook in diverse merken maar wel met vaak de zelfde ingrediënten, is dat dan ook kopiëren ?

    De telefoon is op zich zelf ook een product en wordt gemaakt door verschillende bedrijven in verschillende maten, kleuren en bla bla :S ****** wat zijn sommige achterlijk. Ik vind het echt jammer voor Samsung. En die rechter is super achterlijk !!

    Je hebt ook Pepsi Cola en Coca Cola…..
    De meeste kennen de markt niet en lullen maar wat.
    Het is natuurlijk vrij gemakkelijk om gelijk te zeggen dat Samsung aan het kopiëren is, maar in werkelijkheid is het innoveren!

  50. Apple weet wellicht wat een boomerang is. Met dit soort acties gooien ze hem weg zonder dat ze zich beseffen dat de consument hier de dupe van is. Sterker nog ze moeten erg uitkijken dat de consument zich niet tegen hen keert.

    Begint mij iets te veel op Microsoft te lijken. En ook daar hebben ze arogant gedrag keihard terug in het gezicht gekregen. Ipad 1 en 2, iphone 3gs en 4 bezitter.

    Jammer…

  51. GSUS wat een stelletje trieste AppleFanboys hier…… Jullie gooien je eigen ruiten in… Nu mag je nog meer gaan betalen voor Apple producten. Er moet een gezonde marktwerking zijn. Apple is een kat in het nauw.. jullie ook? Of worden jullie letterlijk opgewonden van Apple??

    En ja ik bezit ook Apple producten maar hoef er geen jackpot voor te betalen….

  52. @remco: Beter goed gekopieerd dan slecht uitgevonden 😉

  53. Laten we het aan de rechters over laten, wat ik er nog wel over wil zeggen is dat innovatief zijn kost veel investeringen. Dat een ander bedrijf je producten dan letterlijk kopieert voelt als vals spelen. Wij willen toch ook niet verlies leiden door vals spel? Samsung heeft de kennis en middelen om beter te kunnen dan ze laten zien met de galaxy-lijn maar hebben de makkelijke weg gekozen.

  54. Ik vind dat de Galaxy-producten inderdaad “slappe aftreksels” zijn van de iDevices. Maarja, dat is mijn mening, en wat is een mening? Deze zaak cq zaken tussen Apple en Samsung draaien ook om meningen.. Of bestaat er een concrete definitie van “kopiëren” in deze context? Iedereen vindt dat anders. De één, zoals ik, vind dat de producten van Samsung idd gekopieerd zijn, maar een ander kan dat weer totaal met mij oneens zijn. Hoe bepaal je in deze context of iets “echt” gekopieerd is? Hoe “graag” ik Apple ook zie winnen, ik denk dat dit nog een heeeeel lang staartje gaat krijgen..

    Overigens: zoals andereren, hoe kan een landsgemachtigde rechter een beslissing nemen over de hele EU? lijkt me erg sterk, daar kan enkel het Europesche Hoge Hof over oordelen.

  55. Is niemand het opgevallen dat samsung zelfs de iphone connector kabel heeft gekopieerd voor sommige toestellen? Dat ding lijkt precies op die van Apple, hij werkt alleen niet op een iphone. Dat vind ik dus best tricky omdat je als je zo’n kabel ergens Ziet liggen, je hem toch even wilt proberen zonder dat je weet of het schade veroorzaakt.

    Maar het is dus overduidelijk dat samsung een denkfout heeft gemaakt door klakkeloos apple design te kopiëren.

  56. Origineel geplaatst door Julio
    Wat een trieste reacties hierboven zeg… Wat maakt het jullie uit of er wel een Samsung product verkocht wordt of niet… Als jij blij bent met je iPad maakt het toch niet uit wat anderen liever kopen? En ik ben wel voor een beetje gezonde concurrentie, want dan gaan die belachelijk hoge prijzen van Apple misschien een beetje omlaag…

    Je hebt deels een punt maar door de trollige manier van zeggen is je geloofwaardigheid er direct uit.
    Beginnen met je eerste punt: Gezonde concurentie
    Daar ga ik akkoord mee: concurentie moet er inderdaad zijn. Ik ben hierom ook niet akkoort met dit importverbod. sterker nog ik vind apple’s argumenten onwaar. Het design van de galaxy tab lijkt helemaal niet op dat van de ipad 1/2. Dus daarin geef ik jou gelijk
    Je tweede argument daarintegen is niets waart. Apple heeft bijna geen winst op hun ipads. Omdat apple nu alle concurentie wil uitschakelen op de tabletmarkt om zo een soort van monopolie te creëren (een beetje zoals bij de ipod). Dat is ook de reden waarom apple dit soort rechtzaken aanspant. niet vanwege het design maar puur omdat ze een monopolie willen en ander bedrijven proberen de kop in te drukken.

  57. @Mathijs: Je weet dat het alleenverboden is omdat ze vrijwel identiek zijn aan een iPad? En omdat samsung er mee begon.. Ik verwacht niet dat apple meer verboden gaat afdwingen..

  58. Wat een gedoe trouwens over concurrentie.. Apple gaat zijn producten echt niet goedkoper verkopen omdat anderen goedkopere spullen op de markt zetten.. Ik ben blij dat de iphone zo duur is dan loopt niet elke sjonnie er mee..

  59. Overigens: zoals andereren, hoe kan een landsgemachtigde rechter een beslissing nemen over de hele EU? lijkt me erg sterk, daar kan enkel het Europesche Hoge Hof over oordelen.

    Dat kan omdat de lidstaten van de EU dat met betrekking tot het Europese model- en merkenrecht zo hebben afgesproken. Uiteindelijk kom je als je in beroep gaat wel bij het Europese Hof, maar in eerste instantie moet je bij een van de aangewezen nationale rechtbanken terecht. In Nederland is dat de rechtbank in Den Haag, in Duitsland zijn er vier van zulke rechtbanken, waaronder die in Düsseldorf. Deze rechtbanken kunnen een EU-wijd verbod bevelen. Wel zo efficiënt, anders zou het Europese Hof het wel erg druk hebben met de vele (vooral) merkengeschillen.

    De rechtbanken in Düsseldorf, Den Haag en Engeland hebben een goede reputatie op dit gebied, waardoor daar veel geprocedeerd wordt, en je een goede kans hebt dat het vonnis ook in beroep bij het Europese Hof stand houdt.

  60. RACEEEWARRRR!!! RACEWARR YOU GUYS !!

  61. Origineel geplaatst door iFajarOrigineel geplaatst door adwkelly
    De tablet is uitgevonden door Toshiba en dat voor ca. 15 jaar geleden. Toshiba heeft pas patenten hun kunnen pas lachen daar hoor je niemand over. De eerste laptop is ook door toshiba uitgevonden en de plate zoals je hem nu kent samen met Intel. Ik denk dat toshiba nog steeds geld vangt door al hun patente voor Tablet en Laptops.Nee hoor, de eerste ‘tablet’ was die van Apple. In 1987 begon de ontwikkeling van de Newton MessagePad.

    Nou dat is zeker niet waar, de Newton was geen tablet maar een PDA. De Toshiba tablet (eerste ter wereld) T100X is eingelijk niet echt uitgebracht alleen voor bedrijven werd het wel gebruikt. Deze draaide nog op spiciaal geschreven Windows Pen (Windows 3.1).

  62. Pfff wat een hoop trieste fanboys joh..heb zelf ook iphone/mac..
    Maar blind roepen dat dit een goede zaak is vind ik echt triest kuddegedrag..terwijl Apple fans zich daarin toch willen onderscheiden?

  63. Ik zeg altijd beter goed gejat dan slecht bedacht! ( m.u.z.v. de London R(id)ioters )..

    Maar die opmerking van iemand dat je al die apparaten moet zien als melkproducten, doet Apple al; ze maken van elk i-product een melkkoe waar Applefan boys maar al te graag hun geld weggooien.
    Belachelijk dat een bedrijf andere bedrijven blokkeerd..
    En over kopieren gesproken hoe zit het met die fake apple winkels in China? en als ze toch bezig zijn waarom klagen ze heel Zuid-Oost Azie niet aan??

  64. het lijkt nie eens op de ipad

  65. Mensen hebben een kort geheugen, voor de iPad lag de tablet markt op zijn gat …
    Apple maakt een toestel waar OS/Applicaties en HW een mooi geheel vormen, en kijk succes …
    Google en Samsung werken samen aan een tablet die er nooit zo zou hebben uitgezien qua HW en SW … zaken waar Apple jaren RD heeft inzitten
    Apple heeft inderdaad niet de smartphone en tablet markt uitgevonden maar ze hebben de zaak vanaf 0 her opgebouwd net zoals MS met WM … en dat kan je niet zeggen van Samsung en Google …

  66. Persoonlijk vind ik apple nu wel echt te ver gaan.
    Ik heb ook alles van apple maar als het zo blijft gaan met de arrogantie van dat bedrijf is het voor mij gedaan. Komt er niets meer van apple in huis.

  67. Opmerkingen dat je nu meer moet gaan betalen voor de Apple producten is totale onzin.. Totaal nergens op gebaseerd, ook zijn er nog andere tablets die wel wat concurrentie geven;)

    Ik zie dit als iets goeds, want het is een klap in het gezicht van Samsung op het gebied van kopiëren, dit leert ze misschien zelf te innoveren en eigen ontwerpen te ontwikkelen.

  68. @Vosjuh de Eerstuh:
    In China en sommige andere landen in die ergo bestaan patenten niet. Echt innovatieve bedrijven bestaan daar niet, tenzij het staatsbedrijven zijn. Alles kan gewoon gejat worden, waarbij de kopieerder dus geen cent hoeft te betalen voor het bedenken en uitwerken van het concept.

    De iPhone zou nooit hebben bestaan als Apple een Chinees bedrijf was en daar opereerde 😉 Laat staan de Macintosh.

    Patenten zijn een noodzakelijk kwaad. De vorm van en hoe indringend zou misschien wel anders moeten, maar ik heb me er niet zó in verdiept dat ik daar direct een antwoord op heb. Sowieso zou een algemeen patent nooit uitgedeeld mogen worden, zoals die patenten waar Lodsys mee komt aanzetten.

    Edit: Wat betreft China kun je wel zeggen dat er geen copyright is, maar right to copy 😉 kwam die leuke woordspeling net tegen via Google 🙂

  69. Origineel geplaatst door Vinnyme
    @adwkelly: … “on Topic” vind ik het ook raar dat een Duitse rechter buiten zijn landsgrenzen een verbod kan opleggen. Ik denk dat er hier en daar iets verkeerd vertaald of begrepen is… We zullen zien.

    Apple heeft geen vat op Europa via hun retail winkels en hun hoge winsten halen ze voornamelijk uit Europa…
    Ik hoop echter op een positieve uitkomst voor Samsung in Nederland…

  70. @Ikke Wel: Twee jaar teren op een model ? Volgens mij kwam de iPhone 4 in juni 2010 uit. Dus net een jaar oud.

  71. @Marco:

    Prima reactie en een goede analyse Marco. Blij dat er ook een aantal posters zijn met een objectieve reactie.

    Ik ken zowel de iPad als de Galaxy Tab 10.1 en mijn voorkeur gaat vanwege de mogelijkheden 100% uit naar de laatste. Concurrentie op deze markt is echt in het voordeel van de consument; dus ook in het voordeel van de Apple fans.

  72. @timmeh:Dat lijkt me duidelijk, de galaxy tab natuurlijk

  73. Kortgeding dient vandaag hoor ik net op RTL-Z

  74. Vind ik net zoiets als: Mitsubishi Motors gaat Fiat voor de rechter slepen omdat ze ook voertuigen maken op 4 wielen.

  75. wat is er dan zo copycat aan samsung’s latere ontwerpen, zoals de galaxy s2 en de tab10.1? de 10.1 heeft geen strakke achterkant zoals de ipad, heeft geen knop op de voorkant zoals de ipad, alleen een rand, zoals de ipad, maar om daarom nu een product te bestempelen als kopieeren…? daarnaast, honeycomb/tab10.1 is ontworpen om grotendeels in landscapemode gebruikt te worden, de ipad vooral in portrait… ik zie het issue niet.

    ok, ok de galaxy s 1 leek redelijk wat op de iphone, maar zelfs dat viel reuze mee als je de achterkanten bekeek, de bobbel onderin (de iphone heeft nooit echt een bobbel gehad), de dikte, de vorm van de knop, en de 2 capacitieve knoppen aan de zijkant. Dat de shell van samsung wel redelijk veel leek op ios was knullig, maar ook dat was redelijk eenvoudig op te lossen geweest met een nieuwe software ofzo (waar samsung berucht om is dat ze nieuwe software traag uitrollen).

    Of Apple nu wel of niet aan het langste eind trekt is om het even; de hele uitspraak is raar. Als het gaat om octrooien van technologieen (software), daar laat ik me niet over uit, ik heb daar te weinig verstand van. maar als het gaat om handelmerken (trademarks), dan kan zelfs m’n opoe met jampotglazen het verschil wel zien tussen een iphone en een galaxy s.

  76. Nederland is zeker geen EU-land, dus vandaar dat je bij ons nog een Samsung Galaxy Tab kopen!

  77. ziellig hoor van apple
    en wij als koper mogen toch zelf kiezen wat we willen samsung of apple of weet ik veel wat.
    zo bang is apple voor ze omzet denk het niet eerder willen ze weten welke plannen samsung nog meer in peto heb.
    ik vindt het zwak ik heb zelf ipad 2 en sansung tad 7.
    werk er altijd mee de ene is makelijk onderweg en de andere makelijker thuis

  78. Origineel geplaatst door Schotje
    Vind ik net zoiets als: Mitsubishi Motors gaat Fiat voor de rechter slepen omdat ze ook voertuigen maken op 4 wielen.

    Nee dat is net zoiets als dat BMW en Mercedes gerechtelijke stappen ondernemen om de Chinese Clonen van de X5 en de Smart van de Europese markt te weren..

  79. Galaxy tab 10.1 does not look like an ipad or even feel like one in your hands, apple are just getting stupid with all these patent attacks, the only thing apple action does is promotes the other tablets and phones , apple have to be carefull with these attacks as if nokia , samsung ect join forces they can refuse apple usage of thier patents which will kill the iphone overnight , all apple are doing is hurting development and thats a bad thing , i see from reports on other forums the iphone 5 might be blocked worldwide if apple continues its current direction , and that would be a shame.

  80. @Vince: “het gaat apple maar om het geld..” Dat heet ondernemerschap…

  81. Niemand hoeft die slechte Samsung troep toch te hebben

  82. @iFajar: Alleen wel jammer dat de HTC hardware poep is, en Sense veel te zwaar draait..

  83. Origineel geplaatst door JER0EN R0LAND
    Nederland is zeker geen EU-land, dus vandaar dat je bij ons nog een Samsung Galaxy Tab kopen!

    Dit meen je toch echt niet serieus? Ik val je niet aan maar weet je wie bij de EU hoort? Nederland staat toch echt in dat rijtje. Bron: http://europa.eu/about-eu/countries/index_nl.htm

    Om terug te komen op het onderwerp ben ik een voorstander van gezonde concurrentie en patenten maar niet op de manier hoe Apple er zijn voordeel uit haalt en ze misbruikt. Markt concurrentie is er voor de consument om zo ‘gezonde’ prijzen te kunnen aanbieden. Nu zullen velen de prijzen van Apple duur vinden, wat deels klopt, maar bij Apple betaal je niet alleen voor de technologie maar ook voor design.

  84. en nu ook Motorola –‘

  85. bij Apple betaal je niet alleen voor de technologie maar ook voor design.

    opneens, bij Apple betaal je voor het zilveren appeltje achterop zo’n 500 piek.

  86. Ik ben toch blij met mijn Galaxy Tab 10.1 uit de states.

    Bewust voor gekozen ivm flash ondersteuning en openheid van het os.

    Meteen ook de zwakke punten van Apple.

    Ik denk dan ook niet direct dat Samsung het mikpunt is maar Google die ze op deze indirecte weg willen dwarsbomen.

    Tot op heden ben ik erg tevreden over Android en mijn Galaxy Tab 10.1.

    Functionaliteit geeft bij mij uiteindelijk toch altijd de doorslag. Of dat nu Apple is Samsung is voor mij om het even. Gebruik nu beide systemen.

  87. Origineel geplaatst door devman: Geniaal!

    Wat is er zo geniaal aan kinnesinne? Nu bepaalt meneertje Jobs ook nog eens dat ik geen Galaxie T kan kopen. Megalomanie ten top!

  88. @iEpic:

    Ik heb zelf een android tablet, archos 70 internet omdat deze goedkoper was dan ipad en veel meer geheugen. Ik weet niet hoe het bij andere android tablets zit maar ik vind het systeem zeer slecht werken; vastlopers, schokkend tijdens scrollen, onoverzichtelijk, moeilijk in omgang en bij hd afspelen stopt hij met doorspelen wanneer je op het scherm drukt om het optiemenu te krijgen terwijl het bij 480p gewoon door blijft spelen. Android is leuk maar het is, in de wijze dat het werkt op de archos tablet, niet zo verfijnd als iOS.

    Ik moest overigens wel aardig hard lachen toen een vriend niet meer muziek kon afspelen omdat zijn telefoon (galaxy s) bijna leeg was, over openheid gesproken.

    Maar android is zeker geen slecht besturingssysteem.

  89. Lol, nergens anders heb ik zulke slechte geïnformeerde consumenten gezien.

    Ik ben pro Samsung nota bene, dit wegens de jarenlange belachelijke houding van Apple.

    Lees en informeer jullie eens voordat jullie beginnen met modder smijten over een onderwerp waar jullie nog niet de moeite voor hebben gedaan om jullie te informeren.

    http://www.osnews.com/story/25056/The_Community_Design_and_you_Thought_the_USPTO_Was_Bad

    Dit is het systeem waarop Apple hun patent “gepatenteerd” heeft, zoals je ziet is het quatch.

    Apple is geen voorloper!

    iPod was gebaseerd op Creative, daar was een rechtszaak over en Creative heeft gewonnen.

    iPhone is gebaseerd op de LG Prada, de eerste smartphone met capacitief scherm.

    iPad is gebaseerd op de tablet van Knight Ridder, 17 jaar geleden (14 jaar voor de iPad), ook werd een jaar voor de release van de iPad de JooJoo tablet getoond als prototype, de JooJoo werd 3 dagen gereleased voor de iPad 1.

    Innovatief bedrijf?
    Dit is een uitspraak van Steve Jobs zelf:
    http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU
    Zijn uitspraak:
    “Good artist copy, great artist steal. We have always been shameless about stealing good ideas”.

    Ook als je objectief bekijkt en patenten als een soort benchmark houdt om te zien hoe innovatief een bedrijf is.

    IBM #1 – 6000 – (al lange tijd (+/- 13 jaar)
    Samsung #2 -5000 patenten -(al lange tijd)
    Apple -500 patenten- is nog maar net de top 50 binnengekomen (2 jaar), het is niet omdat er een nieuwsbericht komt bij elke scheet / patentaanvraag van Apple, dat ze echt zo vernieuwend zijn hoor.

    Apple ontwikkelt telkens hun eigen systeem, zodanig dat het vervelend wordt om het te doen samenwerken met een ander systeem.

    Bv. op reis wisselden we onze gemaakte foto’s / filmpjes uit via Bluetooth.
    Zonder problemen tussen HTC, Nokia en Blackberry.
    Enkel diegene met de iPhone moest ze sturen via mail, als ik eraan terugdenk, we hebben onze filmpjes / foto’s zelfs nooit gestuurd naar hem.

    Thuis heb ik DLNA, zit out-of-the-box in mijn Android tablet om video af te spelen. Kan zonder problemen gestreamed worden naar mijn tv (van Samsung), XBOX360 (zou ook kunnen met PS3), Wii, HTC Desire.
    Welk apparaat werkt hier weeral niet op, juist, een Apple producht, daarvoor hebben ze AirPlay (belachelijk overigens).

  90. @Nico Juicy: Tof, foto’s/video’s delen op vakantie… Ik stuur thuis de leukste wel door zodat ik genoeg ruimte op mijn tel hou tijdens de vakantie.

    Leuk, streamen vanaf je tablet naar je xbox. Dus jij download op je laptop, zet ze op je tablet en streamed ze dan naar je xbox… Ik sluit wel gewoon mijn laptop aan op de tv via hdmi of ik stream hem vanaf mijn laptop naar mijn xbox (tevens heb ik een android tablet met hdmi uitgang wat ook wel fijn is als ik bij vrienden een film wil kijken, maar ik dacht dat je op een iphone ook een hdmi aansluiting kon aansluiten)

    Leuk die joojoo tablet, gewoon een oversized iphone 3g/3gs..

    En tevens de ‘no shit captain obvious’ als je het hebt over dat apple innovatief is. Apple is niet innovatief, ze nemen alleen goede ideeën, verfijnen ze en zorgen dat het goed werkt en stoppen het dan pas in een apparaat. Leuk dat streamen van je android tablet naar je xbox maar ik durf te wedden dat je niet binnen 10 seconde kan uitleggen hoe het moet en bij apple producten kun je wel binnen 10 seconde uitleggen hoe iets moet.

    Ga maar lekker met je galaxy s spelen en je gelukkig voelen. Android is leuk maar niet zo verfijnd als iOS en een iPhone voelt gewoon degelijk aan terwijl een galaxy s gewoon goedkoop aanvoelt.

    Ik kan tenminste muziek luisteren als mijn batterij bijna leeg is

  91. @: Helemaal mee eens! De ontwerpafdeling van Samsung is weinig origineel en creatief. Wellicht geeft dit een nieuwe impuls!

  92. Origineel geplaatst door JER0EN R0LAND
    Nederland is zeker geen EU-land, dus vandaar dat je bij ons nog een Samsung Galaxy Tab kopen!

    Dit meen je toch hopelijk niet serieus???

  93. Origineel geplaatst door jasper
    Wat een gedoe trouwens over concurrentie.. Apple gaat zijn producten echt niet goedkoper verkopen omdat anderen goedkopere spullen op de markt zetten.. Ik ben blij dat de iphone zo duur is dan loopt niet elke sjonnie er mee..

    elke sjonnie loopt er al mee rond en de rest van de wereld die een 2jarig abbo (krediet) heeft genomen voor de iphone/ipad .

  94. @AppleHater Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de reeds lopende rechtszaken in Nederland. Apple zou met een importverbod inclusief Nederland die rechtszaken meteen om zeep helpen. Interessantere vraag is hoe een rechter in Düsseldorf een importverbod voor de gehele Europese Unie kan vonnissen. Een Landsgericht is weliswaar een rechtbank, maar je zou verwachten dat je daarvoor minimaal op landelijk (Bundesgericht) zo niet Europees (Europees Hof) niveau moet zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.