Reacties voor: Apple krijgt al 25 jaar slechte reviews

Veel ontevreden geluiden over de iPad? Er is eigenlijk niets nieuws aan de hand: alle nieuwe producten van Apple zijn tot de grond afgebrand en werden toch een succes.
Lees het complete artikel → Apple krijgt al 25 jaar slechte reviews

Reacties: 15 reacties

  1. En zo gaat het inderdaad elke keer opnieuw.
    We hebben blijkbaar 2 kampen voor en tegen, uiteraard ook logisch iedereen heeft z’n eigen opvatting en wensen bij een product.

    De hardware blijft natuurlijk essentieel maar het totaalconcept (apps, marketing) blijven bij uitstek de PRE punten van Apple.

    Ze flikken het keer op keer om de concurentie achter zich te laten. Dit zal ook hier gebeuren als je al hoort dat ziekenhuizen zich massaal melden om de iPad aan hun personeel te geven zodat ze efficienter kunnen gaan werken.

    We leven in het tijdperk dat zich bevindt tussen papier en digitaal werken. Eigenlijk zitten we in een hybride vorm, een overgang welke langzaam steeds sterker aanwezig zal zijn en die overgang neigt steeds harder te gaan naar digitaal, zeker de jongere generatie <35 gaat niets anders willen.

    Doordat steeds meer bedrijven digitaal willen of moeten werken (nieuwe wetten verplicht hen) zal er enorme populariteit worden gewonnen bij producten die dit goed weten in te vullen (probleem komt oplossing).

    Ik ben ervan overtuigd dat Apple dit nu ook weer voor elkaar gaat krijgen.

    Vergelijk domweg het iPhone verhaal, hoe hard werd er geschreeuwd dat er geen multitasking was, geen open applicatie, geen flash. Diegene die dit herkennen en pro-windows zijn moeten voor de lol eens op onderstaande link klikken.

    Ze zijn goed bezig, en uiteraard zijn ze nu al bezig met iPad2 : )

    Linkje Windows Mobile

  2. Origineel geplaatst door Nick
    […] Diegene die dit herkennen en pro-windows zijn moeten voor de lol eens op onderstaande link klikken. Ze zijn goed bezig, en uiteraard zijn ze nu al bezig met iPad2 : )Linkje Windows Mobile

    zeker grappig! Dan maar imiteren als het zelf niet meer lukt.

  3. Origineel geplaatst door Remon
    Origineel geplaatst door Nick […] Diegene die dit herkennen en pro-windows zijn moeten voor de lol eens op onderstaande link klikken. Ze zijn goed bezig, en uiteraard zijn ze nu al bezig met iPad2 : )Linkje Windows Mobilezeker grappig! Dan maar imiteren als het zelf niet meer lukt.

    Daarom vindt ik het zo frappant dat de MS fanboys nu opeens niet meer hard lopen te roepen.

    Laat Apple maar pionieren ik maak er graag gebruik van en tot op heden heb ik geen negatieve ervaringen met Apple.

  4. Nutteloos. Ik begrijp niet hoe we op zoveel ditjes vs. datjes uit zijn gekomen waarbij juist de consumers het voortouw nemen hierin. Ik heb geen hoge pet op van Apple als bedrijf maar hun producten kan je nauwelijks bestempelen als iets minder dan ‘goed’, vind ik. Het hangt er maar vanaf waar je zelf naar op zoek bent, en da’s prima voor zover je je preferences niet opdringt aan anderen. Dat is wat typische appels en micro’s wél doen. Waisted energy.

  5. Ik heb een persoonlijk logje over iPad op InsideGamer.nl geschreven. Ik probeerde te omschrijven waarom de iPad straks zo succesvol gaat worden. Dat het om de applicaties gaat en niet om de USB poorten.

    http://www.insidegamer.nl/members/18909/weblog/5472

    Maar tevergeefs. 90% snapt het gewoon niet.

    Wacht maar tot ie uit is 🙂

  6. hahah ja dat krijg je als je afwijkt van de norm.

    Ik ben benieuwd of de iPad net als de iPod en iMac en iPhone ook een succes gaat worden ondanks de kritieken.

  7. Kenmerk van revolutionairen is dat ze per definitie kritiek krijgen van de gevestigde orde. Apple heeft de muziekindustrie en de mobiele telefonie blijvend veranderd. Feiten zijn vriendelijk.

  8. Meestal kan ik mij wel vinden in de stukjes van de iPhoneclub of iPadclub maar hier snap ik niet veel van. We gaan nu net doen of Apple zielig is en dat alle kritiek onterecht is. Achteraf blijkt dat Apple dan toch weer gelijk heeft?

    Dit is echt grote onzin en ik word altijd een beetje moe van dit soort berichtjes. Even voorop gesteld dat Apple fantastische producten maakt, daar niet van. Maar waarom moeten al die ‘fans’ zo nodig alle kritiek die er op Apple is van tafel vegen. Het lijkt altijd wel dat als er kritiek is op een product van Apple dat alle fans zich persoonlijk voelen aangevallen en met (soms onzinnige) argumenten Apple met hand en tand verdedigen.

    Als er geen tegen-geluid is dan zal Apple zich nog minder aantrekken van suggesties om producten te verbeteren. Om het voorbeeld van MMS in het artikel maar te gebruiken: toen het niet op de iPhone zat riepen alle fanboys ‘niemand heeft het nodig, ik mis het niet’. Toen Apple alsonog een BASIS functie aan de iPhone toegevoegd werd riepen diezelfde fanboys hoe fantastisch die software updates van Apple toch waren. Dat soort features worden echt niet toegevoegd als niemand zich laat horen. Als iedereen roept dat Apple de Messias is die we allemaal moeten volgen dan krijgt Apple ook geen nuttige feedback wat er te verbeteren valt.

    Ik vind dat Apple mooie spullen maakt maar ik blijf kritisch omdat er altijd ruimte is voor verbetering. En Apple heeft met een paar dingen geluk (en zelf voor gezord natuurlijk) een hele trouwe klantenbasis die ook (een paar) mislukkingen zal vergeven en een fanastische marketing die voornamelijk drijft op de ‘buzz’ veroorzaakt door diezelfde fans. Mooiere reclame bestaat niet. Want eerlijk is eerlijk, als niet Apple maar één of ander obscuur Chinees bedrijfje met dezelfde tablet naar buiten was gekomen dan waren heel wat minder mensen onder de indruk geweest een dergelijke tablet in de vergetelheid verdwenen. Juist omdat Apple hierachter staat gaat de iPad wel slagen. Niet omdat het apparaat zo indrukwekkend is maar omdat er Apple op staat. Daardoor zal de iPad slagen en genoeg momentum krijgen dat Apple hier echt een succesproduct van zal maken. Een beetje zoals de eerste iPhone. Die werd ook pas echt indrukwekkend bij de 2e generatie (en vooral na het toevoegen van de AppStore). Wat dat betreft was de kritiek op de eerste iPhone echt zo gek niet.

  9. Origineel geplaatst door WvB22
    Als er geen tegen-geluid is dan zal Apple zich nog minder aantrekken van suggesties om producten te verbeteren.

    gast… alsof apple slechte producten maakt.

    Het komt echt niet door jou dat ze hun producten verbeteren hoor.

    ze verbeteren bewust beetje bij beetje met genoeg te wensen over omdat ze dan volgend jaar weer wat beter te verkopen hebben.

  10. Origineel geplaatst door 4saus
    gast… alsof apple slechte producten maakt.Het komt echt niet door jou dat ze hun producten verbeteren hoor.ze verbeteren bewust beetje bij beetje met genoeg te wensen over omdat ze dan volgend jaar weer wat beter te verkopen hebben.

    Ten eerste ik ben jouw gast niet. Ten tweede zal het ook wel heel vreemd zijn dat een verkoper van Apple spullen hier zal gaan beweren dat Apple spullen slecht zijn. Lijkt mij dat je niet helemaal met een neutrale blik naar dit soort reviews kijkt als je ook je boterham ermee moet verdienen.

    De kritiek die nieuwe producten van Apple krijgen is vaak terecht. De iPhone werd helemaal niet slecht ontvangen en de meeste professionele reviewers zagen direct in dat dit een revolutionair product kon worden.

    Er ontbraken veel basis dingen die pas later zijn opgelost via OS updates. De druk vanuit de Apple community heeft daar echt wel aan bijgedragen. Als iedereen maar roept ‘oh dat hebben we niet nodig hoor’ dan zal Apple er ook totaal geen tijd, geld en moeite insteken. Daardoor zijn alsnog functies als cut-copy-paste en MMS toegevoegd.

    Nogmaals Apple maakt mooie producten maar er valt nog zat te verbeteren en toe te voegen. Ik kan hier een heel lijstje maken van producten/diensten die Apple kan aanpakken waar de totale ervaring veel beter zou worden. Veel van die zaken zijn echter ijdele hoop want dan snijdt Apple zichzelf in hun eigen vingers. En dat kost centjes en dat wil Apple niet.

  11. Ik ken anders aardig wat slechte revieuws van de iPhone en andere apple producten die ondaks de slechte revieuws een top succes zijn geworden.

    Die zijn nog allemaal op internet te vinden.

    licht er maar net aan met welke bril op je zoekt.

  12. Origineel geplaatst door WvB22
    Nogmaals Apple maakt mooie producten maar er valt nog zat te verbeteren en toe te voegen.

    dat geld voor elk bedrijf natuurlijk. Een bedrijf dat meteen in een keer alles goed doet gaat falliet. Als je wasmachines verkoopt die nooit stuk gaan dan heb je ineens niks meer te doen wanneer de markt verzadigd raakt. Daarom zal elk bedrijf wat zichzelf serieus neemt een goed product afleveren wat nog makkelijk te verbeteren valt. En je hebt bedrijven als Apple die daar wel heel ver in gaan. Ze leveren idd een Eerste generatie product af dat vaak niet aan alle wensen voldoet. Maar dat wat ie wel doet gaat perfect.
    Het perfecte product zal nooit komen. Geef die hoop maar op.

    Iets is niet slecht omdat het nog niet af /volmaakt is. Iets is slecht als het niet werkt of vaker stuk gaat dan dat het werkt. Producten die minder goed verkopen of floppen hoeven ook niet per defenietie slecht te zijn. Dat kan ook door andere dingen komen. Zoals een product wat zijn tijd ver vooruit is en niet begrepen word.

  13. @Sjaap: Daar ben ik het helemaal mee eens Sjaap. Producten moeten ruimte hebben om verbeterd te worden. Wat Apple echter vaak doet zijn hele simpele dingen weglaten die bij alle andere fabrikanten vaak standaard zijn. Een voorbeeld is het ontbreken van Blu-Ray en HDMI poorten bij alle macs. Dat zijn ondertussen echt standaard zaken die Apple bewust weglaat om hun eigen business niet te schaden over de rug van de consument. Blu-Ray omdat ze liever zelf films verkopen via iTunes en HDMI omdat ze ons willen opzadelen met een inferieur product als de Apple TV. Best slim vanuit Apple’s oogpunt maar niet voor de eindgebruiker.

    Misschien ligt het gewoon wel aan mij en bindt Apple te veel de handen van de gebruiker. Misschien past Apple gewoon minder bij mij dan ik had gehoopt. Gelukkig lijkt Windows 7 stabieler en beter dan ik had gedacht. Misschien moet ik mijn blik ook weer een de andere kant op richten. Niets is perfect.

  14. Als je al een ma hebt is het zonde om weer terug naast Windows 7 te gaan maar als je de mac niet kent weet je ook niet wat je mist natuurlijk.

    En zo kan je ongestoord genieten van al het moois wat dat te bieden heeft. Alleen sla je natuurlijk wel mooie kans over voort iets echt goeds.

    It all about software.
    Dat is waar Microsoft en Apple allebij erg goed in zijn. Ik kies dan liever de partij die zijn software 100% kan afstemmen op de hardware die het gebruikt. Geen virussen heeft en lekker vlot en stabiel draait.

    Dat ik niet zo veel keuze heb maakt mij niet uit. Dat vergemakkelijkt het proces van welke mac neem ik dan. En dat er minder software is betekend ook niet direct een beperking. De software die er is en de alternatieven daar op doen wat ze beloven. Bij Windows kon ik vaak uit het brede aanbod van bomen het bos niet meer zien. En niet elke optie was een goed werkende. Geef mij dan maar gecottoleerde beperking en gebondenheid. Binnen de ruimt waarin ik WEL spelen mag is het goed vertoeven. En dat zonder de link met de buiten wereld te verliezen. Priema zo

    Gelukkig hebben we de keuze voor Linux mac os en windows. En gelukkig streeft Apple niet naar de grootste worden. Want dat merk je gelijk in de kwaliteit van de producten terug.

  15. hallo,
    ik vindt de kritiek op apple zeker niet terecht en dat ms-fanboys maar ergens anders gaan zeiken
    ik ben heel blij met mn iphone 3g en mn ps3 van sony
    apple moet het ook vooral hebben v

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.