Reacties voor: Apple koopt chipmaker P.A. Semi

Apple heeft chipmaker P.A. Semi gekocht, een bedrijf dat een ultrazuinige 64 bits dual core processor heeft ontwikkeld. Maar de aankoop is wellicht bedoeld om een andere, nog geheime chip exclusief in de iPhone te kunnen gebruiken.
Lees het complete artikel → Apple koopt chipmaker P.A. Semi

Reacties: 5 reacties

  1. they are getting huge

  2. they are getting huge

    slaat helemaal nergens op!
    apple was volgens artikel erg ver met de onderhandeling voor powerpc van deze chipfabrikant ipv intel.
    intel heeft apple waarschijnlijk een offer they cannot refuse gedaan en is deze partij dus bijna naar de afgrond gegaan. en dan nu goedkoop opkopen en elcheapo chips voor de iphone hebben!
    pffff smerige praktijken van apple!

  3. @HJR
    Waar jij je druk om kunt maken..

  4. hoe weet je nu of Apple smerig bezig is?
    Apple verteld nooit wat over wat ze uitspoken tot je het kan kopen of het niet langer geheim blijven kan.

    Wat Apple doet en laat met bedrijven die ze opkopen weet niemand. En dankzij het opkopen van fingerworks heeft Apple al jaren geavanceerde trakpads in hun laptops die al ver voor de komst van multitouch producten zoals de iPod touch of een iphone regeerde op twee vingers.

    Op die manier kan je al een hele tijd scrollen op Apple laptops.

    Die trackpad techniek is door ontwikkeld en heet nu multitouch. Toen Apple fingerworks op kocht wist ook niemand wat Apple er mee zou doen. De iPod clickwheel, het twee vinger trackpad & multitouch zijn de dingen die we er aan te danken hebben.

    Het ipod clickwheel is een van de eerste productie die ja de overname van de band rolde.
    Wie nu wat heeft bedacht en of Apple niet om fingerworks patenten heen kon weet ik niet. Maar die lui hebben een hoop R&D zitten in gesture gebaseerde bediening middels trackpads.

    Niet zo snel blaaten dus.
    Als Apple plannen heeft en ze kunnen het zelf niet maken omdat patënten in de weg staan dan is het strategisch slim om nouw samen te gaan werken met of het betreffende bedrijf op te kopen. Denk dat at het geval is. En hoe vr zich uit. Hopelijk in nieuwe toffe producten

  5. “$278 miljoen in CASH”

    wow….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.