Reacties voor: Apple kondigt iBooks 2 en vernieuwde studieboeken aan

Apple heeft iBooks 2 en nieuwe studieboeken aangekondigd. De studieboeken zijn interactief, bevatten een quiz, consistente paginanummering, koppeling met een woordenboek en een notitiefunctie. Ze zijn per direct verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Ironich, ” In plaats van zware en dure studieboeken kunnen studenten voortaan nog makkelijker hun studieboeken op de iPad lezen. ”

    In plaats van studieboeken van +- 50€ te kopen, koop je natuurlijk een iPad van 500€, en koop je ook nog de studieboeken die rond de €10 zullen zijn.

  2. @Sam Guichelaar: Je hoeft niet elk jaar een nieuwe ipad te kopen. boeken wel 😉

  3. Ik denk dat dit zeer handig is. Studieboeken zijn geen 50 euro maar de kosten kunnen oplopen boven de 300 euro. Die boeken moeten vaak ook na een aantal jaar vervangen worden. Ik denk dat dit een zeer goed initiatief is van Apple.

  4. Origineel geplaatst door Sam Guichelaar
    Ironich, ” In plaats van zware en dure studieboeken kunnen studenten voortaan nog makkelijker hun studieboeken op de iPad lezen. ”In plaats van studieboeken van +- 50€ te kopen, koop je natuurlijk een iPad van 500€, en koop je ook nog de studieboeken die rond de €10 zullen zijn.

    Ik weet niet welke studie jij gedaan hebt, maar mijn ervaring is toch echt dat de gemiddelde prijs wel iet hoger is dan 50 euro!

  5. @j3nt3: Daar zit ook wel iets in ja 🙂

  6. Ik was jaarlijks 900 euro kwijt aan studieboeken en dan nog waren ze niet up to date ;). Dit veranderd echt ontzettend veel hoor. Al is het alleen maar dat je kan twitteren in de les :P…het is leuk dat Apple dit verzint maar de algehele acceptatie in Nederland is nog lang niet zover natuurlijk.

  7. Wat een hell was dat, die bruin-leren tas vol met boeken sjouwen.. Kan mij voorstellen dat iemand van 12 staat te springen om dit digitaal te hebben.

    Negatief puntje is dat je snel raakt afgeleid door andere zaken (facebook notifytje tussendoor, emailtje even checken, ow wacht, waar was ik mee bezig?)

  8. Origineel geplaatst door Sam GuichelaarIronich, ” In plaats van zware en dure studieboeken kunnen studenten voortaan nog makkelijker hun studieboeken op de iPad lezen. ”In plaats van studieboeken van +- 50€ te kopen, koop je natuurlijk een iPad van 500€, en koop je ook nog de studieboeken die rond de €10 zullen zijn.

    €50-, euro is wel weinig hoor. Mijn studie boeken kosten voor Master International Management kosten bijna altijd tussen de 50 en 100 euro en ik heb al een iPad. Zou een prima oplossing zijn dus.

  9. @j3nt3: Ik wil een iPad zien die het hele jaar, 6 a 7 uur per dag gebruikt wordt door een puber. Zou hij het jaar halen?

  10. super …
    het initiatief geeft een nieuwe wind in hoe informatie aan studenten te brengen … waarbij dode tekst tot leven kan komen (interactie, animatie, … ) en dat is knap.

    Het hulpmiddel iPAD is dan wel een dure … daar dienen ze nog iets op te vinden. Nu ja velen hebben er al één … de oplossing dient voor die anderen gevonden te worden.

    Verder dient de oplossing in een klas opzet ingeburgerd te worden zodat de ipad optimaal gebruikt wordt, versta geen twitter, email, … tussendoor …
    (iets van “leraar forceert de ap in voorgrond” … )

  11. Ik ben ieder semester 300 euro kwijt aan die *****boeken…

  12. Het is natuurlijk wel een vreselijk goed idee om dit te realiseren . . . voor de kosten alleen al!

    Maar stel dat je inderdaad je iPad laat vallen of het apparaat dat zo gewillig is wordt gestolen dan ben je niet alleen al je ‘niet zoo aantrekkelijke studieboeken’ kwijt maar ook het apparaat kwijt waar het op gedragen wordt!

    Het is een leuk concept maar men moet wel vrije keus hierin blijven houden welke het liefst of makkelijkst gebruikt worden. Ik leer persoonlijk namelijk beter uit een boek dan op mijn tablet…

  13. Ik kan iBooks 2 nog niet vinden in de AppStore, alleen US mogelijk?

  14. Ik heb iBooks 2.0 al geïnstalleerd… Kwam gewoon tevoorschijn als update voor iBooks in de (Nederlandse) AppStore!

  15. @Dezorian: Als je in iTunes naar iTunes U gaat, verschijnt er een knop die je rechtstreeks naar de App Store pagina ervan leidt.

    Leuk initiatief trouwens. Ben alleen toch wel heel erg benieuwd naar hoe snel het aanbod voor de middelbare scholen wordt uitgebreid (in het Nederlands natuurlijk). Zou namelijk wel fijn voor mij zijn. 😛

  16. Stom van me. Het is natuurlijk een update… en geen nieuwe app. Ook beschikbaar in NL!

  17. @Will Clement: Je iPad is dan wel weg, maar je boeken toch niet.
    Kan je gewoon opnieuw donwloaden uit de store vanaf je account. En ik weet niet of het nu al gebeurt, anders komt het vast nog, dat hij je notities en alles gewoon opslaat in iCloud, dus niets aan handje, behalve je iPad 😛

  18. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Dezorian: Hij lijkt voorlopig alleen nog beschikbaar in de Amerikaanse Apple Store. Wellicht nog even geduld.

    Ik heb de update net binnengehaald via de Nederlandse app store!

  19. Excuses voor foutje (vorige reactie van me); ik wilde zeggen dat hij gewoon als update beschikbaar is. :$

  20. Als alle schoolboeken net zo groot zijn als het nieuwe textbook “Life on Earth”(1gb) dan heb je met een iPad 16b niet genoeg ruimte 🙂

    @Tom: Ik bedoelde natuurlijk stom van mijzelf 🙂

  21. Wat iedereen hier vergeet is dat de boeken duur zijn om hun inhoud en niet om het papier waar het opstaat.

  22. Lijkt me super handig, ik sleep nu als bedrijfskunde student vaak boeken van 700 bladzijden mee. Praktisch al mijn boeken zijn van McGraw Hill of Pearson, dat is ook mooi meegenomen. En die iPad heb ik toch al.

  23. Wauw.
    The Desktop Publishing Age has started…

  24. @frankhan: Toch gaat Apple die boeken voor max. 15 dollar verkopen. Lijkt mij een koopje. Normaal moeten ze die boeken lenen uit een schoolfonds en betaal je ook 15 dollar, maar ben je de boeken aan het einde van het jaar kwijt. Ik moet alleen nog zien in hoeverre al die boeken bijgewerkt worden, want auteurs profiteren nu erg van het steeds uitbrengen van nieuwe edities.

  25. Gelukkig heb ik ook een Amerikaanse iTunes account.
    Als docent (en Master student) kan ik zeggen dat de boeken erg gaaf zijn en ik zeker in de klas zou willen gebruiken.

  26. Ik vind het een fantastische ontwikkeling. Het werd eens dat tijd dat de studieboeken opnieuw uitgevonden werden in de digitale wereld. Probleem is wel, je bent volledig afhankelijk van Apple. Wil je hier gebruik van maken dan MOET je een iPad hebben. Wil je gebruik maken van iTunes U als klas, dan moet iedereen een iPad hebben. Zulke grote investeringen zullen niet zo snel gebeuren.

  27. @Gonny van der Zwaag: Ik denk dat vele studenten ook de papieren versie kopen. Misschien komt er een contructie met een activatiecode, zoals je nu hebt met de meeste (medische) boeken. Je hebt een scratchende, waarmee je digitale versie op internet kan inzien.

    Verder geldt de 15$ voor highschool boeken. In Nederland zijn de boeken tegenwoordig gratis voor middelbare scholieren. Voor boeken voor hoger onderwijs zal er geen limiet zijn.

    Verder denk ik niet dat uitgevers staan te springen om gratis updates te geven. Het verversen van boeken gaat niet alleen om verversen van de kennis, maar ook om oudere versies te diskwalificeren voor het onderwijs. En dus zijn studenten verplicht de nieuwste versie te kopen. Een tweedehands handel heeft de uitgever liever niet.

  28. Ik vind school echt saai boeken boeken boeken heel veel tekst saaie leraren. Maar met dit … Dit zou mijn leven veranderen als ik dit filmpje kijk dan krijg ik spontaan zin om te leren. Je leert het van filmpjes 3D plaatjes enz. Ik zou dan echt met plezier naar school gaan!! Ik vind dit echt een revolutie ECHT iets nieuws echt iets wat alleen Apple kan!!

  29. Ook leuk om mooie interactieve vakantieboeken te maken. Kan geen fotoboek tegenop en bovendien helemaal gratis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.