Reacties voor: ‘Apple komt volgende week met eerste update voor iOS 4: oplossing voor wegvallend bereik’

Apple komt naar verwachting begin volgende week met een software-update voor iOS 4 die het probleem met wegvallend bereik moet oplossen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 156 reacties

  1. Op Gizmodo meldt ook een lezer dat hij van een Apple-supportmedewerker het advies heeft gekregen: ‘wait a little bit longer for an update‘. Al die verhalen over een ‘design flaw’ kunnen dus weer even de kast in.

    Ze hebben daar ook een poll gedaan: 30% heeft het probleem niet, 29% heeft het probleem wel (de overige 41% heeft geen iPhone 4).

  2. Ik ben benieuwd naar deze oplossing. Mocht het probleem hiermee opgelost zijn dan ga ik weer voor de iPhone 4.

  3. Nou, is dat ook weer opgelost.

  4. En ik denk natuurlijk weer een nieuwe baseband, zodat de unlockers ongeluk hebben.

  5. kijk aan, opgelost.

  6. Gelijk een update om alle gaten weer te dichten tegen de jailbreaks. Net zoals toen we van 3.1.2 naar 3.1.3 gingen. Een totaal nodeloze update. Nee ik trap er niet in.

  7. Nu is het opeens een softwarematig probleem? Gisteren vertelde Job nog zelf over een fysiek probleem…ikke nie meer snappe!

  8. Mooizo dan is dat ook weer opgelost.
    Kan niet wachten tot 9 juli 🙂

  9. Goh, dus alle deskundigen hebben toch te snel huile gedaan?

  10. Ik hoop het maar.. Want ik wil geen iPhone 4 met iOS4 met weinig bereik 😛
    Willen we allemaal niet natuurlijk.. Dus laat die update maar komen.

  11. Was het dan niet een beetje overhaast om al bij Kassa in het programma te gaan verkondigen dat zo’n bedrijf als Apple toch niet zo’n enorme designfout kan maken en dat de iPhone echt alleen te gebruiken is met een hoesje?

  12. Gaan jullie nu ook een rectificatie bij Kassa Radio doen? Misschien nog 1 manier om jullie ‘zeer slechte beurt’ daar een beetje te corrigeren.

    Tips:
    – Volgende keer minder kijken naar de mogelijke media aandacht, en een interview waar je maar 5 minuten tijd voor hebt, afwijzen.
    – Je niet als iPhone expert laten presenteren, en dan als student je antwoorden geven en je afwegingen maken.
    – Je niet als iPhoneCLUB (en Clubs leven nu eenmaal van fans) profileren, en daarna al je ‘Club’ leden als ‘klagers’ bestempelen als ze opmerkingen maken over feit dat jullie je eigen ‘Club-artikelen’ afkraken in de openbare media.

  13. Ik hoop dat met die update ook andere problemen worden opgelost,zoals het vollopen van het werkgeheugen. Moet 5x per dag werkgeheugen leegmaken.

  14. Origineel geplaatst door Pete
    Goh, dus alle deskundigen hebben toch te snel huile gedaan?

    Laten we zeggen tijd zal het leren Apple deskundige pete.

  15. FAKE!!!!! Its a trap!!

    is gwn om jailbreak tegen te gaan!

    denk goed na hoe kan een software fout ervoor zorgen dat als je je iphone zo vasthoud dat de verbinding weg valt.

  16. Zou Kassa er nu ook een item aan wijden wanneer bijkt dat deze update alle ontvangst problemen verhelpt?
    Of past dat niet bij hun motto “wij hebben die dure spullen niet nodig, dus alleen maar mooi als we er iets negatiefs over kunnen zeggen; zie je wel, totaal overbodig die luxe telefoon, 800 euro en je kan er niet eens mee bellen. Je kan hem niet eens aanraken of hij heeft al geen signaal meer. bizar… blablablabla”

    #Consumenten-bang-maak-programma

  17. @Bas: Ik vind Apple’s multitask systeem echt niet het meest fantastische, er is nauwelijks sprake van begrenzing en je kan inderdaad je geheugen laten vollopen.

    ELKE app gaat namelijk in de achtergrond draaien, 70 apps zelf op de iPhone 4 zullen niet meer vlot draaien hoor.

  18. Origineel geplaatst door ErGuN
    FAKE!!!!! Its a trap!!is gwn om jailbreak tegen te gaan!denk goed na hoe kan een software fout ervoor zorgen dat als je je iphone zo vasthoud dat de verbinding weg valt.

    Lees eens duidelijk.. Het is de overschakeling die verkeerd loopt. Loop niet te lullen

  19. Origineel geplaatst door tommy
    Was het dan niet een beetje overhaast om al bij Kassa in het programma te gaan verkondigen dat zo’n bedrijf als Apple toch niet zo’n enorme designfout kan maken en dat de iPhone echt alleen te gebruiken is met een hoesje?

    In de voorkomende gevallen in de video was het duidelijk te zien… Het was/is dus ook een probleem, want anders zou Apple niet met een update komen, wel?!
    Dus het was een fout, die dan blijkbaar wel weer gefixed kan worden door het een-of-ander… Nieuws kan worden gevolgd door nieuwer nieuws… 😉

  20. Origineel geplaatst door tommy
    Was het dan niet een beetje overhaast om al bij Kassa in het programma te gaan verkondigen dat zo’n bedrijf als Apple toch niet zo’n enorme designfout kan maken en dat de iPhone echt alleen te gebruiken is met een hoesje?

    Kassa heeft ons gevraagd om wat te vertellen over de problemen. Ik heb nooit gezegd dat het toestel alleen te gebruiken is met een hoesje. Ik heb wel gezegd dat het een oplossing zou kunnen zijn. Stiekem hebben wij natuurlijk een overeenkomst met Apple dat het promoten van de Bumpers ons geld oplevert. Yeah right :’)

  21. Dit ga je niet software matig oplossen. Dit is een hardware probleem!

  22. Goed om te horen, maar dat lost de problemen van iOS 4 voor mijn 3G nog nIet op. Ik wacht dus nog mooi even met migreren naar iOS 4. Mijn contacten zijn mij net iets te belangrijk…

  23. Origineel geplaatst door ErGuN
    FAKE!!!!! Its a trap!!is gwn om jailbreak tegen te gaan!denk goed na hoe kan een software fout ervoor zorgen dat als je je iphone zo vasthoud dat de verbinding weg valt.

    Dat kan heel goed. Het staat zelfs uitgelegd. Hardware kan niks zonder software die vertelt hoe ermee moet worden omgegaan en wat het moet doen.

    In jouw woorden “denk goed na hoe kan hardware iets doen zonder software”

  24. Origineel geplaatst door Bassie
    Dit ga je niet software matig oplossen. Dit is een hardware probleem!

    ehh lees jij wel…? er staat toch ook dat 3gs mensen last hebben van de iOS update

  25. Hoe los je het bereikprobleem door het op een bepaalde manier vasthouden met een nieuwe firmware?

  26. @Kaas: Idd. Nou ik haal mooi mn iPhone uit een land war die unlocked is. En die jailbreak is er toch weer snel.

  27. Nou, bel Kassa op om die blunder van gister recht te zetten..

  28. @OmeWillem: Wat heb je dan voor problemen met je contacten?

  29. Waarom trekken mensen toch meteen de conclusie dat het fake is?
    Heeft iemand het al geprobeerd? Nee, want de fix is nog niet uit.
    Als het werkt is het top, werkt het niet openenen we daar wel weer een nieuw topic over…

  30. Origineel geplaatst door ErGuN
    FAKE!!!!! Its a trap!!is gwn om jailbreak tegen te gaan!denk goed na hoe kan een software fout ervoor zorgen dat als je je iphone zo vasthoud dat de verbinding weg valt.

    Antwoord op je vraag vind je hier.

  31. Misschien dat een paar frequenties gevoeliger zijn voor dit probleem.. Wel jammer dat ze geen uitleg geven wat er nou precies fout was, naja t blijft apple. Niet moeilijk doen als t makkelijk kan..

  32. Hoe kan je zoiets nou softwarematig oplossen? Ofja;

    if (!hasConnection) {
    numberOfConnectionBars = 5;
    }

    … Dit zie ik ze nog toe in staat in Cupertino. Ik was echt vol ongeduld aan het wachten op deze phone, maar zolang ze geen compromisloze oplossing hebben, twijfel ik hard…

  33. Ze hebben daar ook een poll gedaan: 30% heeft het probleem niet, 29% heeft het probleem wel (de overige 41% heeft geen iPhone 4).

    Ik zie dat eerder als 51% heeft het probleem wel, en 49% heeft het probleem niet…. (dat 41% geen iPhone 4 heeft, doet er toch niet toe 😉 )

  34. Waarschijnlijk zal je gewoon het bereik minder snel minder zien worden terwijl het wel minder word, gewoon om de klachten minder te laten worden.

    Ik heb met mijn 3GS trouwens beter bereik sinds ik 4.0 heb geinstalleerd!

  35. Origineel geplaatst door Pete
    Goh, dus alle deskundigen hebben toch te snel huile gedaan?

    Snel huile? Wanneer je een product aanschaft hoort het goed te werken.
    De eerste feedback van Apple was niet echt consument vriendelijk.
    En ja als consument mag hierover klagen het gaat niet om een product van
    €0,50. Zoals iphoned een reactie heeft gegeven is dan ook correct gezien de lackse houding en feedback van Apple.

    Ik ben niet voor of tegen Apple echter wil wel een goed product voor mijn geld zoals mijn 3GS.

  36. komt er nog een jailbreak voor de 3gs nieuwe bootrom eigenlijk?

    en toch snap ik niet dat dit softwarematig is

  37. Ik heb zelf een 3GS en sinds ik iOS4.0 erop heb ben ik niet soms meer te bereiken.. Smsjes komen pas aan zodra je door die persoon gebeld wordt. Ik heb gisteren een klacht ingediend bij T-Mobile hierover, dus ik wacht af.

  38. Dit zou dus moeten betekenen dat je hem zo vast kunt houden als je zelf wilt? Over 2 weken zit ik in Parijs, als alle problemen zijn opgelost komt de iPhone 4 zeker in mijn bezit:D k wacht het nog even af.

  39. Geen paniek, Geohot heeft al een jailbreak bewaard voor de iPhone 4. Hij heeft expres gewacht zodat Apple er zowel hardwarematig als softwarematig niks aan kan doen (voorlopig). Maar ik wad eigenlijk van plan vandaag m’n 3gs te updaten naar 4.0 en te jailbreaken. Ik denk dat ik beter nog ff kan w88

  40. Origineel geplaatst door Michel Lusthof
    Origineel geplaatst door tommyWas het dan niet een beetje overhaast om al bij Kassa in het programma te gaan verkondigen dat zo’n bedrijf als Apple toch niet zo’n enorme designfout kan maken en dat de iPhone echt alleen te gebruiken is met een hoesje?Kassa heeft ons gevraagd om wat te vertellen over de problemen. Ik heb nooit gezegd dat het toestel alleen te gebruiken is met een hoesje. Ik heb wel gezegd dat het een oplossing zou kunnen zijn. Stiekem hebben wij natuurlijk een overeenkomst met Apple dat het promoten van de Bumpers ons geld oplevert. Yeah right :’)

    Michiel, daar gaat het natuurlijk niet om. Het probleem is dat jullie maar al te graag meewerken aan de volstrekt buiten-proportionele mediahype die ontstaat elke keer na de introductie van een Apple telefoon. Iedereen herinnert zich vast vorige zomer nog wel, de paniek rond vlekkende witte iPhones en exploderende iPhones. ediahype die een maand duurt, en daarna hoor je er neits meer over. Ik snap best dat je hget leuk vindt om op TV te komen, en dat dat goed is voor de page views, maar eigenlijk zou je z’n journalist moeten vertellen dat niemand nog een idee heeft van hoe groot zo’n probleem werkelijk is en wat de werkelijke oorzaak is.

    Het feit dat Kassa aandacht besteedt aan een produkt dat nog niet eens op de markt is hier FFS zegt wel genoeg imho.

  41. Kunnen we met de 3G weer dezelfde updateperikelen verwachten als bij 4.0? Of is dit een minieme update die anders (minder grondig) te werk gaat. Of is het niet eens beschikbaar voor de 3G?

  42. Hopelijk verhelpt het ook het probleem op de 3GS. Ik heb sinds ios4 regelmatig opeens geen signaal meer. Terwijl ik de telefoon niet eens vasthoud….

  43. Mooi, kan ik met een gerust hart de iPhone kopen als hij hier verkrijgbaar is.

  44. Ik heb op de 3gs ook last van meer no service locaties bij een autoritje van een uur dat ik iedere dag maak.. Ben benieuwd..

  45. de update is natuurlijk dat je altijd 4 bars hebt, ook als je geen 4 bars hebt….

    goh… ik hou van apple

  46. Kan toch dat ze in Cupertino als een malle het probleem met wegvallende verbinding zijn gaan onderzoeken en tot de conclusie zijn gekomen dat het inderdaad een probleem is met de kalibratie van frequenties? Als dit bericht klopt is dat alleen maar mooi voor alle early adopters! Dan zullen we volgende week wel meer horen. Het klopt dat de eerste reactie van Steve Jobs geen schoonheidsprijs verdient met z’n “just don’t hold it that way”. Ook op m’n 3GS met iOS4 merk ik bij vastpakken dat de verbinding slechter wordt. Zou niet moeten mogen, dus kom maar door met iOS4.01!

  47. Jobs zei gister nog dat het aan de hardware ligt en dat je hem anders moet vasthouden. Hoe kan het dan worden verholpen met een software update? Die openingen voor de antennes etc. blijven er zitten en ik zal de iPhone nog steeds zo blijven vasthouden, met of zonder update.

  48. Origineel geplaatst door Michael
    Jobs zei gister nog dat het aan de hardware ligt en dat je hem anders moet vasthouden. Hoe kan het dan worden verholpen met een software update? Die openingen voor de antennes etc. blijven er zitten en ik zal de iPhone nog steeds zo blijven vasthouden, met of zonder update.

    Heb je het Steve Jobs horen zeggen dan? Je moet eens niet meteen alles geloven en gewoon afwachten op eigen ervaring. Dat doe ik met dit artikel ook, hoewel ik hier wel vertrouwen in heb want mijn 3G heeft dit probleem ook wel eens sinds iOS 4

  49. Apple moest wel met een serieuze reactie komen anders dan “Don’t hold it that way”.

    Het klinkt aannemelijk maar ik ben benieuwd naar reacties als de update door gebruikers getest is (en dan maakt het geen reet uit of die gebruikers nu wel of niet uit Nederrrrland komen).
    En als er al een verbetering mocht komen middels een update kloppen dan de filmpjes op youtube opeens dan wel weer?

  50. @Larss:
    De hele wereld (van de mensen die de GSMbusiness volgen) heeft het erover en dan zouden ze het hier dood moeten zwijgen tot na een paar weken blijkt dat er wel degelijk iets aan de hand is? Het is duidelijk dat er iets aan de hand is want anders zou Apple niet met een update komen.
    En wat die buitenproportionele mediahype betreft, blame Apple. Die vinden alle hypes rondom hun producten geweldig en helpen er zelf ook aan mee.

  51. Ik ervaar hetzelfde probleem op mijn iPhone 3GS! Ik weet niet waar de antenne’s zitten maar gisteren viel telkens de verbinding weg. Had ik onder iOS 3.1.3 nooit geen last van! Denk wel dat het een software probleem is. Was toen ook het probleem bij de nieuwe time capsule en airport extreme met dubbele antenne. Was ook opgelost na de software update!

  52. @Kees: Niemand heeft het over dood zwijgen. Bij een programma als Kassa gaan zitten terwijl je er geen zinnig woord over kunt zeggen is echter weer het andere uiterste.

    En ik verwijs nogmaals naar de massahysterie van zomer vorig jaar, waar elke jan doedel die over zijn iPhone heen gefietst was uitgebreid de kans kreeg een huilieverhaal op te hangen over geexplodeerde batterijen – een en al opgeklopte bullshit. Waar dit geval eindigt moeten we afwachten, maar ik denk dat Kassa zich druk zou moeten maken over andere zaken.

  53. @Michel Lusthof: Nee dat klopt, dat heb jij nooit gezegd, maar zo interpreteert die mevrouw van Kassa dat wel. Luister maar naar hoe zij sommige vragen ‘samenvat’.

  54. Er zijn waarschijnlijk mogelijkheden om bijv het afgestane vermogen via de antenne’s te detecteren (software matig). Als die van bijv beide antenne’s waar de overbrugging met bijv een hand plaatsvindt kan er een sterker signaal worden afgegeven.
    Het kan ook andersom zijn de iphone detecteerd te veel energie afname via antenne’s en schakelt beide zenders uit. Omdat het bij sommige wel gebeurd en andere niet kan het ook een thermische beveiliging zijn. (net zoals overclocken bij de een eerder problemen geeft dan bij de ander).

  55. Ik word een beetje moe van al die domme mensen in de wereld die meteen conclusies trekken aan de hand van niet geverivieerde bronnen. Het gerucht was dat SJ heeft geantwoord op die mail. Bewijs heb ik nooit gezien, het probleem met de iPhone 4 deed mij meteen proberen of ik dit probleem ook heb op mijn 3gs. Antwoord ja, zo snel als ik mijn toestel stevig in de hand neem vallen mijn blokjes weg, tot er geen verbinding meer is. Voorheen had ik dit niet dus mijn conclusie was: iOS 4 config probleempje. Ik heb met argusogen toegekeken hoe mensen apple gingen bashen en klakkeloos alles voor zoete koek aannamen. Wat mij nog het meest verbaasde was het optreden bij kassa. Waar een compleet vertekend beeld werd neergezet van het probleem. Absoluut geen weerstand werd geboden door een iphoneclub medewerker over het feit dat het misschien wel iets heel anders zou kunnen zijn. Maar het ergste van alles, en als je dat niet snapt als lid van de iphoneclub crew zegt dat iets over je sociaal mediale intelligentie, op de vraag of je zelf zo een toestel zou aanschaffen er nee word geantwoord. Lekker dan waarom ben je dan bij de iphoneclub knuppel. Echt hart voor het produkt, man wat een fail!!! En daarbij durf ik te wedden dat je er binnen de kortste keren wel 1 neemt omdat blijkt voor de zoveelste keer dat apple niet achtelijk is. Verder kunnen ze niet alles testen op cupertino hq en omgeving sommige problemen treden op in de praktijk. En als je argument dan is dat die bumpers er nooit eerder waren pff.. Ik vind dat je hebt gefaalt als iphoneclub crew member, als iphonefan, als apple fan, maar voornamelijk als logisch nadenker, want logica uit de geschiedenis dicteert dat hoge bomen veel wind vangen, maar dat apple de problemen altijd oplost en het feit dat je dit niet meld in zo een interview is kleinerend voor mij als trouwe iphone koper en fan.

    Zo dat is mijn mening, kom maar op met he return allemaal.

  56. Voor iedereen die zegt dat dit niet opgelost kan worden met een software update. Lees voor de gein het nieuwsbericht eens, in plaats van alleen de titel. Verheldert misschien een beetje.

    iOS 4 gaat anders om met het wisselen van frequenties. 3GS bezitters melden een soortgelijk antenneprobleem sinds ze iOS4 hebben geinstalleerd. Het zou dus wel degelijk aan software kunnen liggen.

    Grappig dat trouwens ineens iedereen weer een iPhone wil.

  57. Ik rapporteerde in het artikel van vorige week over de eerste ervaringen, dat ik problemen had met mijn accuduur. Ik verloor ongeveer 20% in 2,5 uur. Dat zonder apps die actief waren.

    Nu viel me 2 dagen geleden op dat mijn 3Gs zich anders gedroeg tijdens slecht bereik (ik heb thuis drama bereik, woon midden in de stad, maar moet aan het raam staan, op Vodafone!) Vroeger sprong de telefoon op “geen service” en moest ik vaak even de flightmode togglen om de telefoon te forceren naar bereik.

    Met iOS4 hoeft dat niet, ik zie “geen service” en dan een paar seconden later 1 streepje, om een paar seconden later weer naar geen service te switchen. Dat gaat gewoon de hele dag door. Volgens mij is het (op hoog vermogen?) zoeken naar netwerk killing voor de batterijduur.

    Deze theorie wordt versterkt door het feit dat ik gisteren de hele dag op pad was met 100% bereik (lekker op een terrasje) en dat ik in 5 uur maar 6% kwijt was.

    Hardop afvragend: Zou hetgeen in dit artikel de reden en dus oplossing zijn voor dit probleem?

  58. De reactie van dhr. Jobs (als hij dat ook echt gezegd heeft) is inderdaad een beetje vreemd. Een softwarematig probleem (onjuiste fijn-afstelling) lijkt mij echter veel meer voor de hand te liggen.

    Als het een hardwareprobleem zou zijn, dan zou dat zich al veel eerder (in de testfase) aangediend hebben. Het eerste wat je gaat testen van een mobile telefoon lijkt mij namelijk of je er goed mee kunt bellen en mee gebeld kan worden 😉

    Ik denk dat er ergens in de laatste ontwikkelingsfase van iOS4 iets is ingeslopen in een specifiek onderdeel van deze operatingsoftware (base band heet dat geloof ik) dat het e.e.a. veroorzaakt.

    Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gewoon wordt opgelost en ga fijn een iPhone G4 kopen.

    Paniekverhalen allemaal, ik vind dat Kassa van de Vara twijfelachtig, om niet te zeggen sensatiebakkerig bezig is; hoeveel van die iPhobe G4 zijn er nu in handen van mensen? Een schijntje en om daar dan al zo veel tamtam omheen te gaan maken riekt voor mij naar een ingebakken aversie van Kassa tegen Apple en niet naar deugdelijk onderzoek.

    Bij de uitgave van vorige iPhone stonden ze ook al als haantje de voorste klaar om een hoop paniek te maken, en een tijd daarna werd de iPhone gekozen tot beste product ofzo. Wat een afgang feitelijk!

    Ik hecht helemaal geen waarde meer aan dat overspannen impulsieve geleuter van die Felix Meurders en zijn redactie.

    Misschien moet Apple dat Kassa maar eens juridisch aan aanpakken, en dan…… Kassa!

  59. @Taco: Ik ben het 100% met je eens. Dit soort mediageilheid doet op termijn meer kwaad dan goed.

  60. Dus met die update kan je hem nu ook hem links pakken.

  61. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Paniekverhalen allemaal, ik vind dat Kassa van de Vara twijfelachtig, om niet te zeggen sensatiebakkerig bezig is; hoeveel van die iPhobe G4 zijn er nu in handen van mensen? Een schijntje en om daar dan al zo veel tamtam omheen te gaan maken riekt voor mij naar een ingebakken aversie van Kassa tegen Apple.Kassa!

    Het is denk ik niet zozeer aversie maar het feit dat ze lekker makkelijk kunnen scoren. Het is makkelijk een hypeje bouwen op onbevestigde vermoedens rond een product dat een groot deel van de mensen graag zou willen hebben. Jammer dat iPC zich daarvoor leent.

  62. @RR:
    Inderdaad! Laten we gewoon even afwachten en niet op de zaken vooruit lopen. Een “fake” update om alleen de bars aan te passen is makkelijk te checken met speedtest. De internet 3G verbinding zou na de update, dan namelijk ook sneller moeten worden…

  63. Google vertelde hetzelfde voor de Nexus One. Wacht op een OTA update, dat zou alle bereik perikelen oplossen. Inmiddels is wel duidelijk dat het een hardware/design probleem is door de antenne in de onderkant te plaatsen en wanneer de handpalm er omheen zit voor problemen zorgt. Alleen jammer dat HTC/Google hier niet voor uitkomen.

    Hopelijk heeft Apple het wel bij het rechte eind (denk het wel eigelijk).

  64. Toch even een opmerking voor iedereen die durft beweren dat het GEEN softwareprobleem is. Na het updaten van een iPhone 3Gs treedt het probleem op. Hoe verklaren de mensen dit die beweren dat het om een hardwareprobleem gaat?

    Geef de technici van Apple even tijd om alles grondig uit te zoeken. Ik vind het in ieder geval knap dat ze zo snel actie ondernemen om een oplossing te vinden voor dit probleem.

  65. @Bas: waar heb jij de iphone 4 al zo vroeg gekocht?

  66. Wat een pannekoek die Steve Jobs zeg, ‘ avoid holding the phone that way’
    Apple gaat stevig op z’n bek met zulke uitspraken, ik denk zelfs serieus om maar geen iPhone meer te kopen………

  67. Origineel geplaatst door Michel Lusthof
    Origineel geplaatst door tommyWas het dan niet een beetje overhaast om al bij Kassa in het programma te gaan verkondigen dat zo’n bedrijf als Apple toch niet zo’n enorme designfout kan maken en dat de iPhone echt alleen te gebruiken is met een hoesje?Kassa heeft ons gevraagd om wat te vertellen over de problemen. Ik heb nooit gezegd dat het toestel alleen te gebruiken is met een hoesje. Ik heb wel gezegd dat het een oplossing zou kunnen zijn. Stiekem hebben wij natuurlijk een overeenkomst met Apple dat het promoten van de Bumpers ons geld oplevert. Yeah right :’)

    Sorry, maar nu maak je er vele te makkelijk van af.

    De hele toon van het interview was zeer negatief en werd door jou alleen maar versterkt. En toen die mevrouw van Kassa tot een zeer negatieve conclusie kwam werd die ook meteen door jou onderschreven.

    Ik was dan ook erg verbaasd over ongenuanceerde opstelling van iPhoneclub en vraag me nog steeds af waarom dat zo was. Het lijkt me dat jullie genoeg kennis in huis (zouden moeten) hebben om door zo’n negatieve hype (die volgt op iedere iPhone-introductie) heen te prikken en er op zijn minst een beetje doorheen te prikken.

    Dat dat helemaal niet werd gedaan vond ik erg teleurstellend.

  68. Origineel geplaatst door Larss
    Origineel geplaatst door Wessel MeijerPaniekverhalen allemaal, ik vind dat Kassa van de Vara twijfelachtig, om niet te zeggen sensatiebakkerig bezig is; hoeveel van die iPhobe G4 zijn er nu in handen van mensen? Een schijntje en om daar dan al zo veel tamtam omheen te gaan maken riekt voor mij naar een ingebakken aversie van Kassa tegen Apple.Kassa!Het is denk ik niet zozeer aversie maar het feit dat ze lekker makkelijk kunnen scoren. Het is makkelijk een hypeje bouwen op onbevestigde vermoedens rond een product dat een groot deel van de mensen graag zou willen hebben. Jammer dat iPC zich daarvoor leent.

    Makkelijk scoren is inderdaad een belangrijke oorzaak van hun m.i. overhaaste bemoeienissen, Kassa loopt wat mij betreft echter wel buiten spel en deze rooie omroep krijgt van mij een gele kaart: wacht nou eens met publiceren tot je je kunt baseren op flinke getallen, en niet op een handjevol eerste gebruikers.

    Maar ik proef toch ook heel vaak een aversie tegen Apple, niet alleen bij Kassa. Veel mensen vinden Apple tegek en staan er bij te kwijlen, maar ze zijn er tegelijkertijd ook een beetje bang voor; het is zo goed, zo (bijna) perfect en voor velen zo moeilijk echt te bevatten, dat roept angst op. En angst is een slechte raadgever.

    Komt nog bij dat Apple ook hier en daar tamelijk arrogant over lijkt te komen. “Angst voor” + “arrogantie” = weerzin. Allemaal ongefundeerde emotie die leidt tot voorbarige overspannen paniekmakerij.

    iPhoneClub: stay cool. Statistiek enzo.

  69. @tommy: Vond ik sowieso al een beetje raar aangezien dat ding nog geeneens in Nederland uit is of uberhaubt zelf getest door een Nederlandse tech-site.

  70. Hopelijk wordt bij de update ook de bluetooth verbinding voor oorfoontjes verbeterd. Mijn oortje doet het niet meer en via ‘googlen’ blijken meer gebruikers daar last van te hebben. Kijk maar eens op in het forum van Apple.

  71. Origineel geplaatst door Friso Baaij
    @tommy:Vond ik sowieso al een beetje raar aangezien dat ding nog geeneens in Nederland uit is of uberhaubt zelf getest door een Nederlandse tech-site.

    EXACT! Waar is het allemaal op gebaseerd? Op anderhalve man en een paardekop. Ik vind dat dat Kassa eens een flinke schop onder de sensatiekont moet krijgen.

    Meneer Meurders zou beter moeten weten met zijn progamma “De Leugen regeert”, riooljournalistiek lijkt het meer en meer op. Ingegeven door emoties, niet door feiten. Waardeloos! Een kouwe douche voor Kassa!

  72. Beetje rare reactie van Apple om een “update” uit te brengen voor een probleem dat mijn inziens gewoon hardwarematig is. Klopt, software is de aansturing, maar een telefoon heeft nou eenmaal een antenne die, als het even kan, niet compleet afgedekt dient te worden. Ter illustratie: mijn 3Gs loopt ook 3 bars terug als ik hem stevig vastpak (draaiende op 3.1.2 met baseband 04.26.08)

  73. @Troye: onzin dat alle apps op de achtergrond blijven draaien. iOS laat alleen bepaalde taken uitvoeren of afmaken. Daarnaast wordt de actuele status van een app opgeslagen en een “snelkoppeling” in de multitasking balk getoond.

    M.b.t. het antenneprobleem: het is een hardware designfout en met een software update kun je de gevolgen wat beperken, maar nooit helemaal oplossen. De belangen zijn voor Apppe op dit moment ontzettend groot, omdat de verkoop afgeremd wordt, en dus moeten ze wel de indruk wekken dat het met een software update op te lossen is, al is het maar door het bereik iets hoger aan te geven dan het daadwerkelijk is.

  74. Origineel geplaatst door iFreek
    @Troye: onzin dat alle apps op de achtergrond blijven draaien. iOS laat alleen bepaalde taken uitvoeren of afmaken. Daarnaast wordt de actuele status van een app opgeslagen en een “snelkoppeling” in de multitasking balk getoond.M.b.t. het antenneprobleem: het is een hardware designfout en met een software update kun je de gevolgen wat beperken, maar nooit helemaal oplossen. De belangen zijn voor Apppe op dit moment ontzettend groot, omdat de verkoop afgeremd wordt, en dus moeten ze wel de indruk wekken dat het met een software update op te lossen is, al is het maar door het bereik iets hoger aan te geven dan het daadwerkelijk is.

    Okay Freek, wie ben jij, wat voor functie (bij Apple?) heb je, wat heb je voor opleiding, heb je zelf al een iPhone 4 kunnen testen? Kortom, op welke informatie baseer jij je? Op geen enkele. Het is slechts je eigen mening. Dat mag, iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar je beschikt over 0,0 feitelijke (statistische) gegevens, daar ben ik 100% zeker van.

  75. Mooi zo, maar nieuwe iphone 4 zou ik toch halen.

  76. Wat is het toch met al die trieste mensen die er meteen vanuit gaan dat dit fake is en beweren dat het onmogelijk is.
    Alsof jullie alles beter weten dan de mensen die speciaal voor zo’n dingen worden aangenomen bij Apple.

  77. Nu nog even fixen dat tijdens het bellen me beeld zwart word en als ik hem dab wee bij me oor weg haal ook weer beeld krijg. Moet de verbinibg verbreken door op de power knop te drukken. + me iPhone zegt soms dat ik gebeld word. Dan neem ik op maar dan gaat hij juist bellen… Raar

  78. @Wessel Meijer: hoezo, het probleem is toch heel duidelijk, ik vind het een fantastisch toestel, maar zie ook dat als ik hem verkeerd vasthoud de ontvangst heel snel slecht word. laat ik hem zo dan komt de ontvangst vrij snel terug!

  79. @Larss: Stel dat een programma als Kassa een item wil doen, met jou contact opneemt omdat je er wat vanaf weet en jij nee zegt. Dan krijg je het probleem dat ze hun eigen onderzoek gaan doen waar jij geen invloed op kunt uitoefenen en waarbij de kans zeer groot is dat daar nonsens uit komt. Het meedoen aan een interview wordt meestal aangegrepen puur en alleen uit het feit dat men dan nog enigszins wat invloed kan uitoefenen. Als iemand je een vraag stelt heb jij de mogelijkheid om er je eigen antwoord op te geven. Je hebt de mogelijkheid om dan een heel ander antwoord te geven dan waar zij naar op zoek zijn of die ze verwachten. Dat is ook de algemene tactiek die mensen in de showbiz e.d. toepassen: het controleren van de media.

    Voorbeeld: als men de vraag gesteld krijgt over de iPhone wat betreft bereik kun je daar nu bij vermelden dat het om een specifiek Amerikaans netwerk gaat waarbij alle abonnees problemen hebben. Daardoor kleur je het denkbeeld van de problematiek rondom de ontvangstproblemen al een klein beetje. Als ze je niet vragen dan kun je dat antwoord ook niet geven en het denkbeeld niet kleuren. Als ze je nu vragen kun je al helemaal een mooi verhaal halen, zie het artikel waarop je nu reageert.

    Wat betreft het editten van de comments: dat wil prima in Firefox maar met Safari 5 zijn er wat problemen: alle vakjes zijn gewoon compleet leeg. Het wil ook wel eens helpen om je comment door te nemen alvorens op “reageren” te drukken.

  80. Origineel geplaatst door D
    @Wessel Meijer: hoezo, het probleem is toch heel duidelijk, ik vind het een fantastisch toestel, maar zie ook dat als ik hem verkeerd vasthoud de ontvangst heel snel slecht word. laat ik hem zo dan komt de ontvangst vrij snel terug!

    Jij hebt dus zelf al een iPhone G4? Leuk. Maar enkele losse gevallen overtuigen mij niet van de oorzaak. Nogmaals; ik vind een hardware fout totaal niet voor de hand liggen omdat dat er al heel snel tijdens de testfase uit zou moeten komen. Ik bedoel; Apple engineers drinken niet alleen een (Duits)biertje, maar bellen ook gewoon met hun handen, links EN rechts, dus dan zou “verkeerd” vasthouden al snel geconstateerd worden. Nee, het komt mij allemaal over als een hele hoop slap geklets.

    Ik geloof er dus geen zak van. Het is gewoon een software probleempje, net als al dat gezeur bij de G3, waarbij heel veel ontvangstproblemen ook nog eens toe te schrijven waren aan het T-Mobile netwerk dat later (anno 2010) echter weer capaciteitsproblemen vertoonde.

    Ik hou er serieus rekening mee dat er mensen ingezet worden door de concurrentie om al zo snel mogelijk met dit soort klachten te komen op allerlei blogs.

  81. Hype of geen hype, als een product niet goed werkt moet je dat gewoon melden als onafhankelijk iphoneblog. Dat zet de producent ook extra onder druk om met een goede reactie te komen.

  82. @Wessel Meijer: Als het een software probleem was hoe verklaar je dan dat als je een pakbandje er over doet het probleem volledig weg is? Of heeft plakband sinds kort een 1 of andere magische eigenschap..? 1 vinger zonder plakband is bereik weg.. plak je er plakband op kun je er 2 vuisten op leggen zonder bereik vermindering.

    Oftewel als apple de rand gecoat had met een niet geleidende laag dan was er niets aan het handje geweest.. Lijkt mij een hardware matig probleem.. dat misschien software matig opgelost kan worden..

  83. Origineel geplaatst door Jasper
    @Wessel Meijer:Als het een software probleem was hoe verklaar je dan dat als je een pakbandje er over doet het probleem volledig weg is? Of heeft plakband sinds kort een 1 of andere magische eigenschap..? 1 vinger zonder plakband is bereik weg.. plak je er plakband op kun je er 2 vuisten op leggen zonder bereik vermindering.Oftewel als apple de rand gecoat had met een niet geleidende laag dan was er niets aan het handje geweest.. Lijkt mij een hardware matig probleem.. dat misschien software matig opgelost kan worden..

    Moet je horen, ik doe al 20+ jaar inspecties voor de (olie)industrie. Dat zegt wellicht ook niet zo veel (BP-ramp!), maar ik heb al heel wat testprocedures en tests bijgewoond (niet m.b.t. het ontplofte BP-platform 😉 , en geleerd om op een hele systematische manier de zaken 1 voor 1 na te lopen.

    Op grond van mijn ervaring acht ik het buitengewoon onwaarschijnlijk dat het beschreven euvel niet reeds in de allereerste tests gevonden zou worden. Ik kan mij een dergelijke grove misser gewoon NIET voorstellen, en ik zou mij dus gaan richten op andere oorzaken die de hardware beïnvloeden.

    De zaak is op de een of andere manier te gevoelig afgesteld; de kalibratie (= afstellen) van de base band zou daar debet aan kunnen zijn zoals in het artikel hierboven wordt aangegeven, waardoor te snel van de ene naar de andere frequentie wordt geschakeld.

    Nogmaals, het is toch TOTAAL onwaarschijnlijk dat zo een verschrikkelijk simpele hardware fout er niet onmiddellijk uit zou komen bij de eerste de beste test?

    Kom op! Een niet goed functionerende antenne op een telefoon is net zoiets als gaan fietsen met een lekke band; je moet wel een volslagen sufgerukte kip zijn als je dat niet zou merken.

    Nee, ergens in de iOS4 is een gevoeligheid geslopen die de antenne te snel laat zoeken naar een andere frequentie; die is er dan wellicht niet en hups, even geen bereik.

    Straks even een update draaien en…. ik maak mij niet druk!

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kalibreren

  84. Je weet dat alle prototypes in een hoesje zaten?

    En misschien stond het wel op de planning om er een coating op te doen maar heeft foxconn dit niet gedaan omdat ze alles zo snel mogelijk moesten afleveren.. Net als die gele vlekken die veroorzaakt waren door het niet goed laten opdrogen van de lijm van het scherm..

    Overigens maak ik mij ook niet druk hoor.. ik gooi er toch een bumpertje omheen.. Kijk maar eens naar alle gevallen iPhones.. je ziet duidelijk dat de scheuren aan de zijkant beginnen dus schijnbaar is dat de zwakke plek van het glas..

    Ben benieuwd of de update het probleem op gaat lossen, hoop van wel natuurlijk.

  85. Ik mag hopen dat na die update mijn iPhone 3G weer werkt op mijn Kenwood autoradio… Want als ik ergens van baal is het daar wel van…
    Of is daar al een oplossing voor?? Want me radio ziet mijn telefoon wel maar duurt uren met zoeken naar nummers maar vind dan niks 🙁

  86. Ik heb mijn 3Gs ook geupdate iOS4…en heb nu ook de verschijnselen van wegvallend bereik als ik de telefoon aan de onderzijde beetpak.. dus in mijn hand klem zeg maar… Ik kan me niet herinneren dat dat voorheen ook zo was…dus reken er maar op dat het puur een softwaredingetje is…en dat het na de volgende update is opgelost! 🙂 Dus de iPhone 4 is gewoon goed qua hardware… jammer dat er nu al zoveel gezeik over moet zijn… helaas!

  87. Top van Apple had trouwens niet anders verwacht.0

  88. Origineel geplaatst door Jasper
    Je weet dat alle prototypes in een hoesje zaten?En misschien stond het wel op de planning om er een coating op te doen maar heeft foxconn dit niet gedaan omdat ze alles zo snel mogelijk moesten afleveren.. Net als die gele vlekken die veroorzaakt waren door het niet goed laten opdrogen van de lijm van het scherm..Overigens maak ik mij ook niet druk hoor.. ik gooi er toch een bumpertje omheen.. Kijk maar eens naar alle gevallen iPhones.. je ziet duidelijk dat de scheuren aan de zijkant beginnen dus schijnbaar is dat de zwakke plek van het glas..Ben benieuwd of de update het probleem op gaat lossen, hoop van wel natuurlijk.

    Apple maakt op mij een hele gedegen indruk en heeft volgens mijn een hoge mate van kwaliteitsbeheersing in een uitermate complexe logistiek.

    Een coating op een rvs rand slijt er binnen no time af, nee ik geloof er niet in dat dat vergeten zou zijn. Ik hou het op een gevoeligheid in het iOS4 dat wellicht veroorzaakt wordt door een ander onderdeel in het OS, weet ik veel, maar ik geloof gewoon niet in een hardware fout. Het is niet logisch, het ligt totaal niet voor de hand. Pfff, een antenne die niet werkt! Jaja, en ik fiets zonder ketting, mijn auto heeft geen motor etc. en niemand die het merkte in de fabriek! Gewoon afgeleverd enz. Hahahahaha, er zijn heel wat clowns die heel wat afkletsen op al die blogs, DAT is WEL duidelijk.

    Klaar. Ik ga lekker een iPhone G4 kopen.

  89. Origineel geplaatst door Taco
    Ik word een beetje moe van al die domme mensen in de wereld die meteen conclusies trekken aan de hand van niet geverivieerde bronnen. Het gerucht was dat SJ heeft geantwoord op die mail. Bewijs heb ik nooit gezien, het probleem met de iPhone 4 deed mij meteen proberen of ik dit probleem ook heb op mijn 3gs. Antwoord ja, zo snel als ik mijn toestel stevig in de hand neem vallen mijn blokjes weg, tot er geen verbinding meer is. Voorheen had ik dit niet dus mijn conclusie was: iOS 4 config probleempje. Ik heb met argusogen toegekeken hoe mensen apple gingen bashen en klakkeloos alles voor zoete koek aannamen. Wat mij nog het meest verbaasde was het optreden bij kassa. Waar een compleet vertekend beeld werd neergezet van het probleem. Absoluut geen weerstand werd geboden door een iphoneclub medewerker over het feit dat het misschien wel iets heel anders zou kunnen zijn. Maar het ergste van alles, en als je dat niet snapt als lid van de iphoneclub crew zegt dat iets over je sociaal mediale intelligentie, op de vraag of je zelf zo een toestel zou aanschaffen er nee word geantwoord. Lekker dan waarom ben je dan bij de iphoneclub knuppel. Echt hart voor het produkt, man wat een fail!!! En daarbij durf ik te wedden dat je er binnen de kortste keren wel 1 neemt omdat blijkt voor de zoveelste keer dat apple niet achtelijk is. Verder kunnen ze niet alles testen op cupertino hq en omgeving sommige problemen treden op in de praktijk. En als je argument dan is dat die bumpers er nooit eerder waren pff.. Ik vind dat je hebt gefaalt als iphoneclub crew member, als iphonefan, als apple fan, maar voornamelijk als logisch nadenker, want logica uit de geschiedenis dicteert dat hoge bomen veel wind vangen, maar dat apple de problemen altijd oplost en het feit dat je dit niet meld in zo een interview is kleinerend voor mij als trouwe iphone koper en fan.Zo dat is mijn mening, kom maar op met he return allemaal.

    Hoe dom kun je zelf zijn.!

    Denk je nu echt medewerkers en leiding en eigenaren van iPC specifiek iPhone fan zijn? Kom zeg wees niet zo (dom) naief iPC is er puur op commerciele basis dus om centjes te verdienen, en bestaat (gelukkig) niet puur uit hobbyisten die het alleen maar doen om dat zij het zo leuk vinden.

  90. @Wessel Meijer: Ik kets niet af op blogs.. een amerikaanse vriend liet het zelf zien voor de cam hoe het signaal weg viel als hij zijn pink op het zwarte streepje legde en hoe het niet gebeurde als er een plakbandje op zat. Dus het ligt wel degelijk aan de hardware.. ja misschien is het software matig op te lossen maar het probleem wordt veroorzaakt door de hardware.

    Ik was zelf al verbaasd dat apple aan “naakte” antenne’s begon want bij de antenne’s in de rc wereld is het een bekend probleem dat ze veel sneller gaan storen zodra de insulatie er af is..

  91. Nota bene: kalibreren is vergelijken met bepaalde waarden, het afstellen van het toestel (iPhone) noem je ook wel justeren. En dat moet volgens mij gebeuren met een update.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kalibreren

  92. Origineel geplaatst door Jasper
    @Wessel Meijer:Ik kets niet af op blogs.. een amerikaanse vriend liet het zelf zien voor de cam hoe het signaal weg viel als hij zijn pink op het zwarte streepje legde en hoe het niet gebeurde als er een plakbandje op zat. Dus het ligt wel degelijk aan de hardware.. ja misschien is het software matig op te lossen maar het probleem wordt veroorzaakt door de hardware.Ik was zelf al verbaasd dat apple aan “naakte” antenne’s begon want bij de antenne’s in de rc wereld is het een bekend probleem dat ze veel sneller gaan storen zodra de insulatie er af is..

    Een hardwareprobleem is voor mij een probleem waarbij de hardware vervangen moet worden om het op te lossen.

    Hardware die door een te gevoelige afstelling (verkeert) reageert is voor mij geen hardwareprobleem. Dat is een meet- en regelproleem die vanuit het systeem ingesteld of gecorrigeerd kan worden.

    Jouw Amerikaanse vriend demonstreert een probleem dat volgens mij te maken heeft met inregelen van het overschakelen / zoeken naar andere frequenties.

    De tijd zal het leren, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik zeg het nog maar 1 allerlaatste keer: dit euvel had meteen geconstateerd geworden tijdens fabriekstests.

  93. @Wessel Meijer: De antenne’s werken toch prima? Behalve als je ze kortsluit.. dit kan je doen met stukje metaal maar ook met een zweterige vinger… Hoeft niet veel aan gekalibreerd te worden lijkt mij..

    Wat ze wel kunnen doen is zorgen dat de telefoon rekening houd met het feit dat de antenne niet altijd een optimale lengte heeft..
    Ik hoop iig dat apple verheldering gaat geven over het probleem en wat het nou veroorzaakt heeft.. Maar denk niet dat apple dat zal doen ivm de concurrentie enz..

  94. Ik lees net op deze site dat er schattingen zijn van 1 tot 1,5 miljoen verkochte iPhones G4. Nou; hoeveel klachten over de antenne zijn er? Volgens mij praten we dan over milli promilles, dus llemaal buitengewoon onrepresentatief.

    Laten we gewoon even rustig afwachten.

  95. Ik denk dat ik de enige ben die na de update naar ios4 juist beter bereik gekregen heeft.

  96. Wat ik me eigenlijk afvraag is het volgende, sinds jaar en dag is het bekend dat mobiele telefoons problemen hebben met de ontvangst en accu problemen, kijk maar eens bij de meeste bekende telefoons.

    Dan vindt ik het wel heel erg vreemd, dat er nieuwe telefoons worden afgeleverd met dit soort problemen.
    Wordt dit niet getest voordat ze op de markt komen?
    En met testen bedoel ik, hoe is de ontvangst hier en daar en daar enz enz.

    Iemand die dit kan/wil onderbouwen? want het gaat er bij mij niet in dat het gedegen wordt onderzocht.

  97. @Wessel Meijer: Op Gizmodo staat ook ergens een poll dat ~30% t wel heeft, 30% niet en overige 40% heeft geen iPhone 4.. Lijkt me behoorlijk groot probleem dus.

    Ook had apple ergens gezegd dat het productie proces werd aangepast om dit probleem te verhelpen.. Dus het verhaal krijgt hoe dan ook een staartje.. Gelukkig is apple apple dus mensen die het probleem hebben zullen gewoon een nieuwe krijgen zonder enige problemen…

  98. Origineel geplaatst door Zoepenman
    Ik denk dat ik de enige ben die na de update naar ios4 juist beter bereik gekregen heeft.

    Ja dat lijkt bij mij ook zo, maar het internet en bellen is zwaar klote.

  99. Origineel geplaatst door huplahoi
    Ik zie dat eerder als 51% heeft het probleem wel, en 49% heeft het probleem niet…. (dat 41% geen iPhone 4 heeft, doet er toch niet toe )

    Nee, daarom zou ik zo’n antwoord ook niet in een poll opnemen. Vertekend de resultaten alleen maar.

  100. @Vuurvreter: lees mijn posts hierboven. Natuurlijk wordt het getest. Als eerste! Daarom, ik geloof niet in een hardware fout, wel in een te gevoelige afstelling waardoor te snel wordt gereageerd op aanraking / “kortsluiten” van de 2 antennes. De menselijke huid geleidt ook stroom, dus misschien moet de afstelling even wat minder gevoelig.

  101. Origineel geplaatst door Jasper
    @Wessel Meijer: Op Gizmodo staat ook ergens een poll dat ~30% t wel heeft, 30% niet en overige 40% heeft geen iPhone 4.. Lijkt me behoorlijk groot probleem dus.

    1) Gizmodo is nu niet bepaald neutraal in deze
    2) Een internet poll is nooit betrouwbaar, maar een internet poll over een bepaald probleem, bij een artikel dat dat probleem beschrijft heeft zo veel bias ingebouwd dat je daar he-le-maal niets aan hebt. Het is een beetje teleurstellend dat mensen dat niet op eigen kracht begrijpen.

    Ook had apple ergens gezegd dat het productie proces werd aangepast om dit probleem te verhelpen..

    Een bron zou fijn zijn… “Ergens” is nog niet bijna goed genoeg.

  102. @ppl: Nogmaals, ik heb het niet over doodzwijgen. Dat is nog wel iets anders dan Felix Meurders naar de mond praten en totaal geen tegengas geven (zie belachelijke hype over vorige non-problemen, etc.). Maar ja, dan zet Kassa je niet voor de camera natuurlijk want Kassa heeft geen enkel belang bij een evenwichtig verhaal. En dan kun je je m.i. beter neit laten misbruiken.

    En over die comments: checken is leuk, maar met een simpele preview-functie zou dat nog leuker zijn. Bovendien verwacht ik eigenlijk dat Apple’s laatste browser wel ondersteund wordt op een website over een Apple gadget 🙂

  103. Origineel geplaatst door Jasper
    @Wessel Meijer: Op Gizmodo staat ook ergens een poll dat ~30% t wel heeft, 30% niet en overige 40% heeft geen iPhone 4.. Lijkt me behoorlijk groot probleem dus.Ook had apple ergens gezegd dat het productie proces werd aangepast om dit probleem te verhelpen.. Dus het verhaal krijgt hoe dan ook een staartje.. Gelukkig is apple apple dus mensen die het probleem hebben zullen gewoon een nieuwe krijgen zonder enige problemen…

    “Ergens” zou dit en dat staan, en “die en die zou gezegd hebben dat”. Niet erg wetenschappelijk Jasper. Zonder keiharde namen en feiten is het niet meer dan gespeculeer, vind je ook niet?

    Die 40% die geen iPhone 4G heft kunnen we buiten beschouwing laten; mee eens?

    Blijft over 60% waarvan de ene helft WEL, en de andere helft GEEN problemen heeft.

    Ik ga er van uit dat 99,99% van beide groepen een linker en een rechterhand heeft EN ik ga er van uit dat die ene groep die er GEEN last van heeft niet voor 100% uit linkshandigen bestaat, kennelijk de hand om de beste ontvangst te hebben….

    Mijn conclusie: een hardware fout kan het niet zijn omdat dat bij iedereen naar voren zou moeten komen.

    Een te gevoelige afstelling kan wel, omdat ik het niet onwaarschijnlijk acht dat de helft van die 60% vochtige, of zweterige handjes had of heeft. Vochtige huid geleidt een factor 100.000 meer dan een droge huid.

    Het is de afstelling van de gevoeligheid. Voor mij is het zo goed als zeker.

  104. Het is zeer waarschijnlijk dat dit een softwareprobleem is!

    Ik heb met mijn 3GS (!) getest op zowel 3.1.2, 3.1.3 als 4.0. Met vodafone heb ik op 3.1.2 en 3.1.3 volle bak 3G bereik. Resultaat:

    Zodra ik 4.0 installeer en mijn iPhone vasthoud zodat mijn hand tegen de onderste helft van de achterkant aankomt verwijnen de balkjes 1 voor 1 en verliest de iPhone binnen no time het 3G signaal. Ik hoef hiervoor niet eens de chromen rand aan te raken. Vasthouden aan de bovenste helft van de iPhone levert geen problemen op, maar ja, niemand houdt zo zijn telefoon vast natuurlijk… 😉

  105. @Wessel Meijer:

    Zo kan het een eindeloze discussie worden..

    Ik blijf er bij dat het probleem wordt veroorzaakt door de hardware.. maar dat het software matig op te lossen sluit ik niet uit. Als de antenne’s gecoat waren dan was er geen probleem geweest.

    Agja eerst maar de update afwachten en kijken of het t probleem oplost.. Ik koop er gewoon 1 of het probleem er wel of niet is.. Ga er toch een bumpertje om doen 🙂

  106. @Clarke:
    LOL ja inderdaad 😀

  107. Origineel geplaatst door Jasper
    @Wessel Meijer:Zo kan het een eindeloze discussie worden..Ik blijf er bij dat het probleem wordt veroorzaakt door de hardware.. maar dat het software matig op te lossen sluit ik niet uit. Als de antenne’s gecoat waren dan was er geen probleem geweest.Agja eerst maar de update afwachten en kijken of het t probleem oplost.. Ik koop er gewoon 1 of het probleem er wel of niet is.. Ga er toch een bumpertje om doen

    Lees eerst eens door de reacties voordat je nutteloze reacties gaat plaatsen. iPhone 3GSen hebben ook dit probleem gehad na een update naar iOS4.

  108. hahaha wat een soap dit, hoe los je het bereik probleem op? Door het op een bepaalde manier vasthouden of met een nieuwe firmware-update? Ik wacht wel tot de Iphone 5…IK vind deze telefoon ook gewoon niet mooi/interessant genoeg. Had wel wat vernieuwends verwacht van Apple… De IPhone 4 is gewoon zo’n telefoon die je moet skippen, had je vroeger ook bij Nokia… Een beetje het Windows Vista verhaal die Iphone 4.

  109. In Mei had ik mijn 3GS 32GB wit verkocht (475 euro), de iphone 4 is uitgekomen met hardware issues. Ik heb gisteren weer in 3GS 32 wit gekocht. Nu wacht ik tot het volgende model’, de iphone 5. Misschien deze keer met een bestere hardware design?

    Maar ik ga niet doodgaan hoor. Ik ga gewoon wachten op de volgende iphone..
    Binnen 6 maanden gaan wij nog eens rumors lezen over een mogelijk iphone 5…

    Neverending story…

  110. Als het ene bericht (probleem ontvangst Iphone) geen zekerheid kan bieden over wat er juist mis loopt met de Iphone 4; dan kan het andere bericht (software update) evenmin zekerheid bieden dat het hiermee opgelost is. Er is wel zekerheid dat er een probleem is bij een behoorlijk aantal mensen. Apple is echter de enige die de waarheid kent en kan meedelen, maar het – gezien hun beperkte spraakzaamheid – niet zal meedelen. Apple leeft echter van de hype rond hun producten en zal dus ook moeten dulden dat ze hierop gepakt worden als er problemen opduiken. Je gaat me niet wijsmaken dat er nooit iets mis kan lopen in Apple-land en er alleen maar blije I-sheep rondlopen. Trouwens sites zoals deze dienen om alle nieuwtjes rond Iphone te verzamelen en te duiden; zowel positief als negatief. Een beetje kritisch denkvermogen zou velen dan ook niet misstaan.

  111. Ik blijf het werkelijk ongelooflijk dom vinden dat mensen nu opeens een 3GS kopen (overigens, heerlijk toestel) op basis van wat internet berichten en geruchten, en de mening van zelfbenoemde experts, ZONDER dat de iPhone 4 in Nederland te krijgen is, laat staan op grote schaal getest aan de hand van echte gebruikservaringen.
    In dit soort triest opgeklopte zaken spelen de verschillende sites (ja, ook hier dus) een beroerde rol, en gaan alleen voor eigen roem en glorie en pageviews.

    Kijk eens verder dan je neus lang is, en lees ook de serieuze Apple sites die er gelukkig zijn, dan krijg je een iets genuanceerder beeld.

    Al die vreemde reacties ook hier van wat pubers met een te grote mond slaan al helemaal nergens op.

    Gelooft iemand echt dat problemen als dit niet naar voren zouden komen in de uitgebreide tests die Apple en andere partijen uitvoeren met nieuwe producten?

    Complotdenken is leuk, maar overdrijven is ook een vak.

  112. Origineel geplaatst door Ralf
    Mooizo dan is dat ook weer opgelost. Kan niet wachten tot 9 juli

    hoezo 9 julli? komt hij dan naar nl en be

  113. Origineel geplaatst door Kaj Laurent
    Hoe los je het bereikprobleem door het op een bepaalde manier vasthouden met een nieuwe firmware?

    het overschakelen ging verkeerd
    dus als jij je hand voor de antennes houdt heb je meer ruis in de verbinding je baseband wil overschakelen naar een beter Frequentie en dat gaat mis 😉

  114. Gelukkig zijn niet alle nieuwsbronnen verstrengeld in hun eigen belangen, ik kan waarderen dat Michel ‘n eigen mening heeft, en toch iPhoneclub vertegenwoordigt. Blij dat niet alle nieuwsbronnen domweg hun eigen bron van inkomsten een hand boven het hoofd houdt, en kritisch zijn.

    Daarnaast wil ik alleen kwijt dat ik het prima vind als de next-gen iPhone bugs heeft, vindt het echter wel belangrijk dat er geen (of minimale) hardware-bugs of design flaws zijn. Tot dusver ben ik niet teleurgesteld in iOS4, en benieuwd naar iPhone 4.

  115. Ik was vandaag bij Mediamarkt geweest en de verkoper was 100% van zeker dat de iPhone 4 op 9 juli te koop was.

    Maar over dat antenne, geloven mensen nou echt dat Apple dit niet getest heeft. Met een nieuwe software update alles weer opgelost en iedereen weer blij. Door de nieuwe antenne zul je juist veel beter bereik hebben dan voorheen.

  116. @Tom D:

    Ik hoop het.. Als alles goed gaat heb ik over 3 weken.. dus idd rond 9 juli.. mijn witte iPhone 4 op de mat hebben liggen 😀 met relax 25 en w&w+.. kan niet wachten (:

    Vol spanning klopt ons hart=D

  117. Ik las gisteren de onderstaande link van iemand die werkt in de telecom en met name bezig is met antenne’s.

    Gewoon objectief bericht met logische conclusie en wel interessant leesvoer voor alle nablaters of fan-boys. Goed voor wat algemene ontwikkeling:

    http://www.antennasys.com/antennasys-blog/2010/6/24/apple-iphone-4-antennas.html

  118. Nou hopelijk komen ze ook met een update voor de 3G… Man wat is dat ding traag

  119. Origineel geplaatst door Pete
    Ik blijf het werkelijk ongelooflijk dom vinden dat mensen nu opeens een 3GS kopen (overigens, heerlijk toestel) op basis van wat internet berichten en geruchten, en de mening van zelfbenoemde experts, ZONDER dat de iPhone 4 in Nederland te krijgen is, laat staan op grote schaal getest aan de hand van echte gebruikservaringen. In dit soort triest opgeklopte zaken spelen de verschillende sites (ja, ook hier dus) een beroerde rol, en gaan alleen voor eigen roem en glorie en pageviews.Kijk eens verder dan je neus lang is, en lees ook de serieuze Apple sites die er gelukkig zijn, dan krijg je een iets genuanceerder beeld.Al die vreemde reacties ook hier van wat pubers met een te grote mond slaan al helemaal nergens op.Gelooft iemand echt dat problemen als dit niet naar voren zouden komen in de uitgebreide tests die Apple en andere partijen uitvoeren met nieuwe producten?Complotdenken is leuk, maar overdrijven is ook een vak.

    Ik vind de Iphone4 gewoon NIET interessant. Mag dat ook? IK zie te weinig voordeel tov mijn 3GS daarom voor mij geen nieuwe. Mag dat?! of denk je soms dat ik naar jou moet luisteren? Ik beslis liever zelf op basis van mijn eigen gevoel. Succes met dit toestel maar ik wacht tot een echte update.

  120. kan ik toch met een gerust hart een iPhone 4 aanschaffen. Komt er ook een update voor die gele vlekken 😉

  121. @Mouse: Die is er al.. dat is residu die nog niet volledig verdampt was.. na paar dagen t scherm veel aan gehad te hebben zou t weg zijn.. Meerdere mensen zeggen al dat de vlekken minder worden..

  122. Het waar heb je dan over te klagen?wil niet lullig doen, maar hoop voor jou dat je het anders hebt verwoord naar je provider zoals je het hier hebt geschreven heb je dus altijd bereik.

    Origineel geplaatst door Bo
    Ik heb zelf een 3GS en sinds ik iOS4.0 erop heb ben ik niet soms meer te bereiken.. Smsjes komen pas aan zodra je door die persoon gebeld wordt. Ik heb gisteren een klacht ingediend bij T-Mobile hierover, dus ik wacht af.

  123. Sinds ios4 is we een probleem met het geluid als uk wordt gebeld. Hij gaat wel over en trilt, maar maakt dus geen geluid. Ook de slide om op te nemen in standby blijft dan hangen. Probleem die hier mee te maken heeft? Hebben meer mensen hier last van?

  124. @Larss: Hoe komt het dan toch voor dat zowel mensen met een positief als negatief verhaal in dat programma aan bod komen en er vaak ook een positief resultaat uit rolt waarin ze ook netjes de credits aan het betreffende bedrijf geven?

    Je kunt de boel ook fors overdrijven zoals je nu doet, nergens voor nodig. Het is en blijft echter televisie dus je zit aan beperkte zendtijd. Dat wil er soms nog wel eens voor zorgen dat je dingen niet zo zorgvuldig en uitgebreid kunt behandelen als je zou willen. Door dat korte komt het soms over als zijnde onjuist en halfjes. Zo gek veel tegengas kun je in een programma niet geven, zeker niet als je maar een halve of hele minuut gesprekstijd krijgt. Hier komt echter de verantwoordelijkheid van de kijker om de hoek kijken. Ik verwacht van mensen dat ze toch wel enigszins kritisch kijken naar de informatie die ze voorgelegd krijgen, dat dingen er niet meteen in gaan als zoete koek. Je kunt niet alle verantwoordelijkheid zomaar even afschuiven op anderen, jij als kijker bent ook verantwoordelijk.

    Wat betreft het wel/niet doen van deze site in Safari 5…sja, men gebruikt volgens mij WordPress met de nodige plugins. Dan ben je aan updates van WordPress en die plugins overgeleverd of de boel in een bepaalde browser werkt. Je kunt natuurlijk ook zelf je hele site gaan schrijven, moet je alleen wel die kunde en kennis hebben. WordPress en consorten zijn handig voor de mensen die het niet hebben (en ook die het wel hebben, tis een mooie basis om op te bouwen).

  125. Nog gene Iphone gehad,wilde de 4 wel es proberen,maar als ik dit allemaal lees…..je mag hem zo niet vasthouden,gele vlekken,scherm vlug stuk,niet krasvrij enz…zonder de problemen op te noemen bij de vorige foons….zelfs gene radio….amai,bij die anderen zal ook wel iets schelen,maar die kosten dan ook geen 700€……

  126. Het is allemaal: het lijkt mij blablabla.. Laten we afwachten of Apple het oplost of niet en dan kun je pas conclusies trekken, want ik weet zeker dat niemand hier weet hoe de iPhone in elkaar zit als de deskundige bij Apple

  127. iPhone 3G had eerste maand ook grote problemen met ontvangst. Had te maken met wisselwerking tussen 3G, wifi en het T-mobile belbereik. Weet niet meer exact de details. Ook toen de veronderstelling dat hardware volledig de oorzaak was. Ook dit probleem werd met firmware update grotendeeld opgelost. Tot veler verbazing.
    Nee, ik vermoed dat Apple hier wel een kern van waarheid spreekt, maar ze zullen aanvankelijk best even zijn geschrokken. En de 3G blijft gewoon traag met de nieuwe OS. Zo gaat dat al jaren met elke oude pc of Mac na de zoveelste grote update.

  128. Apple bewijst eens te meer dat zij heer en meester zijn met hun producten.

  129. Bij mij werkt het perfect op m’n 3GS, alles gaat sneller, en beter bereik! Er zouden meer positieve reactie’s moeten komen!!

  130. Heb nooit een Iphone gehad,maar wilde de 4 wel.Als ik echter lees welke porblemen er zijn:je mag je foon niet vasthouden zoals je wil,makkelijk krassen,scherm breekt makkelijk,gele vlekken….om nog te zwijgen over de problemen met de vorige versies….(3g:minste vocht of zweet valt em uit,aldus vriend die ene heeft) Zelfs bij de 4 is nog altijd geen radio,terwijl de rest dat toch bijna allemaal heeft.En daar moet je dan +/- 700€ voor neertellen…..

  131. @Remco: volledig met u eens!
    Ik heb ook een 3GS en VOOR iOs4 nooit problemen gehad met bereik. Bellen, sms’en, het ging allemaal perfect. Ook Edge als ik geen wifi in bereik had werkte perfect! Nu sinds ik iOS4 heb is het mij ook opgevallen dat men batterij veeeeel sneller leeg loopt! Daarstraks heb ik ook het volgende gemerkt. Ik had men auto geparkeerd. Dus ik dacht, ik gebruik een app om parkeerplaats bij te houden. Maar kaart wou niet laden bij inzoomen! Dacht ja die zal nog niet echt op iOS4 werken. Dus ik denk laat ik de standaard app kaarten gebruiken. En weer, wilde niets laden. Had toen al gehoord van de problemen dus ik deed men plastieken hoes van men iPhone. Nog niet direct optimaal. En dan uiteindelijk toch bij het inzoomen zag ik waar ik was. Hoesje terug erop gedaan en de uren verstrijken. Iemand wou een foto zien dus ik opende Facebook. Ik stond buiten op straat dus natuurlijk geen Wifi dus ook weer via edge. En Facebook bleef maar laden en laden. Dus volgens mij is dit software en hardwarematig. Bij iPhone 4 zal je je gewoon extra problemen creëren door de antenne te storen met je handen. Maar op 3GS en 3G zal de software waarschijnlijk steeds opnieuw naar bereik willen zoeken en dus verbreekt die verbinding wil dan weer zoeken, verbreken, zoeken, … En dat zal ook de rede zijn waarom batterij ook zo snel plat is. Vergelijk het met het aansturen van een LED via software. Als software steeds de LED moet herkennen vergelijk met een Loop in een programma. Ja dan gaat lamp altijd aan of misschien helemaal niet en dan weer uit. Hardwarematig stel je houd je vinger op de plus en min en maak kortsluiting ja dan kan de lamp ook niet werken. Duidelijk is dat er iets mis is met iOS4 want sinds dan heeft men 3GS problemen met ontvangst. En raad eens, sinds het begin van het typen van dit bericht en nu het einde van dit bericht is men batterij 10 % gezakt! En ik zit op Wifi nu.

  132. Ben benieuwd of ze ook nog van plan zijn om alle andere problemen die verschijnen na de update naar IOS4 aan te pakken.

    Ik zou ook wel willen updaten, maar doe dit voorlopig niet, gezien de vele reacties met diverse problemen. Nu met deze kleine update lijkt het erop dat ze, dit even snel tackelen omdat dit ook voor hen een probleem is.

  133. Origineel geplaatst door OmeWillem
    Goed om te horen, maar dat lost de problemen van iOS 4 voor mijn 3G nog nIet op. Ik wacht dus nog mooi even met migreren naar iOS 4. Mijn contacten zijn mij net iets te belangrijk…

    Ja, had ik dat meer eerder geweten want ik ben nu al mijn contacten, telefoonnummers en Notities gewoon kwijt!!!
    Maar één ding is zeker…. Ik ga voorlopig NIET aan de 4G.

  134. Men gluurt met 50 miljoen mensen mee en weet precies wat ze op welke lokatie doen, wat hun vermoedelijke huis is (waar slaap je het vaakst), hoe laat ze opstaan, welke apps ze waar gebruiken, waar ze vermoedelijk werken, welke winkels ze bezoeken, welke garage en dus vermoedelijke auto ze hebben etc. etc.

    http://www.nu.nl/internet/2278908/kamervragen-gegevensopslag-apple.html

    Zoek eerst eens normaal uit (bijv. in je eigen familie) hoe mensen hun telefoon vasthouden, virtuele stalker’s .

  135. Ik krijg sinds 10 min de melding “geen simkaart geïnstalleerd”? Iemand een idee wat dit kan zijn? De zoveelste bug in ios 4.0? Kan nu niet meer bellen!

  136. Zie je wel dat alles op z’n pootjes terecht komt? Alles komt goed. Heel de wereld ligt al te zeiken over die iPhone 4 terwijl het ding pas met uit is. Kinderziektes. In mijn omgeving (en ikzelf) reageerden mensen al van: wat kunnen mensen toch een poehaa malen en zeiken over die verbinding en die gele vlekjes. Op tv en radio, iedereen kraakt de iPhone af!
    JA OOK DE IPHONECLUB!!!! Ding is nog niet te krijgen hier en hup, meteen bij Kassa gaan zeiken en klagen. Echt, ik vond dat een naaistreek! En dat voor mensen die speciaal een site eraan wijden ( nu ook Android….is dat niet de concurrent???? PlayStation.nl die ook spellen van de Xbox recenseert….spannend).
    En nu? Nog maar amper 3 dagen verder komt de oplossing.
    En de reactie van Steve Jobs? Tja… Ik zou er ook knap beroerd van worden als iedereen al ligt te zeuren over je produkt terwijl het pas net uit is. En YouTube vol met filmpjes, mensen die klagen dat de verbinding wegvalt als je de iPhone op zijn kant legt en er een sleutel op legt. Goh, doe ik ook elke dag…..Wat n bullshit! Maar goed, ik blijf positief. I love Mac en i love iPhone 3G dus die 4 zal bij mij ook in huis komen.
    Enne, iPhoneClub, Kassa, RTL, voordat jullie gaan klagen en jammeren….. wacht eerst eens af. Zeker als je redacteur van de IPhone site bent, dan verwacht ik juist dat je positief bent.
    Ik lees jullie site elke dag maar dit was echt een domper……jobs doet er heus wel iets aan. Zoals de Amerikanen zeggen: There’s too much at stake!
    Ajuus!

  137. Jij praat temminste met een gezond verstand!

  138. Ik snap niet dat iedereen het maar kan begrijpen hoe ze dit product zo kunnen lanceren. Iedereen heeft het erover dat dit allemaal grondig getest is en dergelijken.

    In dit geval zijn ze dus gewoon achtelijk daar bij Apple, je kan mij niet vertellen dat als je iets test dit over het hoofd ziet. Het is het belangrijkste ding van een telefoon nota bene.

    Volgens mij konden ze het gewoon niet meer redden om dit te verhelpen in de hoop dat het niet snel gezien werd ofzo. Ik had gezegd stel hem lekker uit met uitbrengen totdat alles goed werkt, halve spullen koop je niet en zeker niet voor die prijs!

    En wat betreft dat verhaal over de gegevens enzo, just deal with it, Big Brother is watching you everywhere. Niet alleen Apple doet dat, zelfs Google begint die kant op te gaan. Om nog maar te zwijgen over alle apps die je op je iPhone of Google telefoon installeerd. Ik denk dat mensen die daar tegen zijn beter in een grot kunnen gaan leven ofzo zonder elektriciteit or what so ever. Elk dingetje die je doet op internet ligt ook gewoon open en bloot op straat dus waarom is dit dan weer extreem ernstig en het internet niet?

    en @jan ben je soms een Applefanboy ofzo, krijg je betaald ofzo hiervoor? Zoals ik hierboven al zeg het is te krom om dit begrijpelijk te vinden van een product wat al langer op de markt te verkrijgen is. Zoals eerder aangehaald, je koopt toch ook geen fiets zonder ketting met de tekst erbij ja de update hiervoor krijg je over een week of wat? Dan sta je toch ook niet te springen om zoiets te kopen?

  139. Ik wil die iPhone 4 eerst eens in mijn handen houden en er mee spelen. En gelukkig is dat mogelijk als hij in de winkel ligt van een iCentre of bij T-Mobile.

    Dan zal ik mijn conclusie trekken, eerder niet!

  140. Gasten zoals als Jan zijn een goed voorbeeld van extreem fanatieke Apple fans.
    Anders dan voetbal hooligans of extreem gelovigen beperken ze zich tot het schrijven van totaal idiote reacties op websites, en vervuilen daarmee alleen maar diverse fora.

    Als je het niet eens bent met het beleid van deze site dan kun je je op een normale manier uiten of nog beter gewoon je mond houden en naar een andere site gaan.

    Tegen gasten als Jan kan ik alleen maar zeggen… kerel, ga naar je huisarts en leg daar je probleem voor en kijk wat de mogelijkheden zijn (updaten?), want er zitten behoorlijk wat schroefjes los denk ik.

  141. O o o wat een paniek! En wat een hoop experts hier!

  142. @TranQuil:

    Inderdaad, uitgebreid getest dus in de hardware zit geen fout, dat weet ik zeker, want dat had allang ontdekt geworden.

    Het ligt veel meer voor de hand dat de aansturing van de antennes te gevoelig is ingesteld of te gevoelig wordt door andere processen van het OS. Een software probleem dus.

    Er zijn inmiddels al miljoenen iPhones G4 verkocht en er zijn geen miljoenen klagers. Het gaat om kleine aantallen dus echt betrouwbaar zijn alle paniekverhalen niet.

    Ik kan me echter wel voorstellen dat de concurrentie zich zit te verbijten over het zoveelste succes van Apple die menigeen van de markt blaast en dat graag af wil kraken.

    Heel veel indianenverhalen staken ook de kop op bij de lancering van de G3 (ontploffende iPhones etc.), hoor je helemaal NIETS meer van. Was klinkklare kletskoek van losers.

    Ik heb alle vertrouwen in Apple, en totaal geen vertrouwen in een paar compleet a-technische sensatiebakken van Kassa e.d.

    Ik ben van mening dat Apple de Vara maar eens keihard moet gaan aanpakken wegens smaad en laster, met een schadeclaim van miljoenen, misschien dat de Vara dan eens over zal gaan tot het uitvoeren van deugdelijk onderzoek alvorens op emoties en vooringenomenheid gebaseerde sensatie maar een beetje te gaan lopen blaten.

  143. @Wessel Meijer:

    Daar ben ik het niet echt met je eens, je test toch ook geen auto’s alleen op hun bouw en laat de motor maar even voor wat hij is? Om er later achter te komen dat er toch iets flink fout zit (al gebeurt dat de laatste tijd wel aardig, zie toyota). Ik meen echt serieus dat ik zeer twijfel of ik hem wel ga nemen puur omdat dit het belangrijkste is wat ik verwacht van een telefoon en het dus gewoon altijd moet doen (dus ook al zijn het maar enkele verhalen als de antenne niet goed werkt op wat voor manier dan ook is deze voor mij al een no go, dus pas als ik zeker zou weten of de update werkt zal hij hier niet komen), heb zelf nog een 3G en ik heb er echt spijt van nu dat ik hier een jaar op heb zitten wachten.

    En succes? Als apple met dit beleid door blijft gaan, 1 netwerk aanbieden zul je gaan zien dat Android de markt gaat overnemen (wat al in gang is gezet). Die hebben gewoon het voordeel dat het op elk toestel kan en op elk netwerk.

  144. @TranQuil:

    In feite weten we helemaal niets. He toestel is nog niet eens uit in NL en is alle info tot heden vaag en uit derde hand.

    Geen goede ontvangst van een telefoon wordt volgens mij direct ontdekt, want je gaat er al snel mee bellen lijkt mij 😉

    Dat dit euvel dus nu pas ontdekt zou worden lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, zo niet volkomen flauwe kul.

    Een software fout lijkt mij veel logischer.

    Maar wacht even rustig af joh. Ze zijn sowieso nog niet leverbaar in NL dus, en mijn 3G is ook prima.

    Ik begrijp die stress eromheen allemaal niet.

    Overigens: Google meent op afstand applicaties te kunnen verwijderen; nou dat staat mij totaal niet aan, poten af van mijn spullen zou ik zeggen. Moet niet gekker worden hoor.

  145. @Wessel Meijer: Google is vrijer in het toelaten van apps. Het gevaar bij Google zit meer in andere dingen. Er schijnen daar apps rond te zwerven die zonder jou mede weten als gebruiker uit kunnen bellen naar bijvoorbeeld service nummers, zelfde geldt voor sms. Als Apple net zo was hadden ze precies hetzelfde gedaan, alleen controleert Apple strenger op voorhand (dat is dan weer een plus punt van Apple). Maar ja de nieuwe voorwaarden van Apple, ondanks dat we er niets aan kunnen doen want zo leven we nou eenmaal, zijn ook niet prettig en vooral onduidelijk.

    En is het stress? Misschien wel, maar niet geheel onbegrijpelijk, het probleem zit hem denk ik er alleen in dat veel mensen te veel waarde hechten aan het merk Apple terwijl misschien wel betere dingen op de markt zijn.

  146. Google is vrijer? Google heeft totaal geen controle.. 1/5 van de apps heeft de mogelijkheid om tussen je persoonlijke gegevens te kijken..

    En betere dingen als apple op de markt? Als je het mij vraagt is de iPhone de beste smartphone op de markt op dit moment.. Ja ok in sommige specifieke dingen zijn andere beter maar overall is de iPhone gewoon veruit de beste..

  147. @TranQuil: Er zijn diverse manieren om te testen. Het loopt uiteen van simulaties tot zelfgemaakte test opstellingen. Bij apparaatjes als een telefoon gaat men het vaak ook nog eens in de praktijk testen. Werkt alles naar behoren, is de interface zoals het moet zijn, etc. ? Daar heb je complete testprotocollen voor. Het probleem is alleen dat je niet alles kunt testen en niet alle situaties kunt afdekken.

    Dat laatste kan in dit geval ook de oorzaak van de problematiek zijn, iets wat je vaker ziet bij releases van producten. In het begin is er het nodige mis wat door middel van updates weer rechtgetrokken wordt. Dat komt omdat er tijdens het live gaan er ineens veel meer situaties aan bod komen waaronder ook niet-geteste situaties. Daardoor vindt je weer nieuwe problemen die je nog niet had gezien. In geval van de iPhone 4 zit je met iOS 4. Het apparaat is ongetwijfeld al vaker getest met diverse versies van wat nu iOS 4 is. Op een gegeven moment zul je alles moeten bevriezen en met wat je dan hebt verder gaan. Het kan zijn dat de iOS 4 versie die ze op dat moment hadden wat verschilde met de final release die ze er bij de productie op hebben gezet. Daardoor heb je de kans dat er bepaalde fouten in sluipen omdat je dat deel op de iPhone 4 niet hebt kunnen testen.

    Verder is het nogal merkwaardig dat het gebruik van een bumper of een stukje plakband de boel repareert. Dat het komt door het afschermen van de antenne kunnen we daardoor resoluut van tafel vegen aangezien de bumper de antenne flink afschermt maar het probleem juist oplost. Rest alleen nog geleiding/kortsluiting en het langer/korter maken van de antenne. Dat zou juist weer kunnen wijzen op een softwarematig probleem. Men zal ongetwijfeld rekening hebben gehouden dat antennes niet perfect zijn en nooit op hun efficiëntst werken. Dat compenseer je weer in de software. Als je dat niet goed doet krijg je overgevoeligheid waardoor iets simpels als een vinger een forse impact kan hebben. Je zult dan de boel minder gevoelig moeten maken.

    Dat software het probleem op kan lossen is zeker niet gek, dat is heel erg realistisch omdat je met het ruwe signaal niets kunt en het eerst door allerlei filters en andere zaken moet halen om externe invloeden die zorgen voor storing (denk aan ruis) om het signaal op te schonen. Daarna moet je ook nog weer iets met het signaal doen, je moet het gaan “lezen/vertalen”. De antenne doet het minste in de hele reeks, de rest zorgt er voor dat het signaal naar iets zinnigs wordt omgezet zodat jij een webpagina voor je snufferd krijgt. Het meeste gebeurd dan ook na de antenne.

    Hier moet je wel een kanttekening bij plaatsen want als een antenne echt heel erg slecht is kun je dat niet meer compenseren. Dan heb je gewoon een hardware probleem die hardwarematig opgelost moet worden (aka andere antenne). Als het antenne ontwerp echt slecht is merk je dat ook direct omdat het dan onder vrijwel alle omstandigheden gewoon slecht is. Je zou dan altijd een slecht signaal zien terwijl een andere telefoon (bijv. de oude 3GS of 3G) wel een goed signaal heeft. De huidige wisseling in signaal die pas optreedt als je een tijdje de telefoon in je linkerhand klemt is te wisselvallig waardoor een probleem m.b.t. het softwarematige deel (denk dan aan die gevoeligheid waar ik het eerder over had) een stuk eerder voor de hand ligt.

    Scannerluisteraars zullen dit wel herkennen. De antenne op een scanner kun je ook verwisselen waarbij je de mogelijkheid hebt tot diverse antennes allemaal specifiek voor bepaalde frequenties. Wat scannerluisteraars ook zullen kennen is de discriminator uitgang. Deze uitgang wordt tegenwoordig gebruikt om het ruwe signaal op te vangen waarna het gedecodeerd kan worden met iets als pd5hw zodat je de P2000 meldingen kunt lezen. Een discriminator uitgang is een speciale uitgang die niet op alle scanners zit, de meesten hebben er geen. Je zult er dus zelf eentje moeten maken. De discriminator uitgang doet niets anders dan het ruwe signaal dat de antenne ontvangt doorsluizen. Normaliter wordt het door allerlei filters gegooid zodat het signaal opgeschoond wordt en dingen als ruis onderdrukt wordt maar dat omzeil je bij zo’n discriminator uitgang. Je kunt in scanners zelfs met de potmetertjes aan de slag om zo die filters zelf af te regelen. Zo gek veel anders zit een telefoon ook niet in elkaar. Het ruwe signaal wordt ook daar eerst door wat filters gehaald om o.a. ruis te kunnen onderdrukken. Alleen zal de aansturing daarvan een stuk hardwarematig gaan maar grotendeels softwarematig. Dat is gewoon de technologische vooruitgang.

    @Wessel Meijer: Apple heeft anders ook een kill switch waarmee ze apps van alle iPhones af kunnen halen. Ze hebben het alleen niet nodig omdat zij vooraf alles filteren. Google doet dit niet, die mikken de apps klakkeloos in hun market waardoor zij vaker van de kill switch gebruik moeten maken. De controle vindt daar achteraf plaats. Vanuit security oogpunt doet Apple het heel wat beter en is de methodiek van Google een dikke “no go”.

  148. Lukt het terug een beetje nu de kans groot is dat je Apple product misschien OK gaat zijn? Jongen jij had het hard zitten hè @Taco:

  149. @ppl: Is het dan juist niet raar dat ze dit niet testen hoe het bereik is als je ermee belt, en dus in je hand hebt?

    Ik geloof best dat het een software probleem is (daar heb ik totaal geen verstand van), ik zeg alleen dat hier geen 4 in huis komt totdat ik zeker weet dat het opgelost is.

    Wat betreft het ‘beste smartphone’ verhaal zover je dat kan vergelijken. Zou ik uit zakelijk oogpunt toch echt een Nokia E72 of een Blackberry aanraden boven de iPhone. Maar wat ik zeg, zover je het kan vergelijken, ik denk dat alle systemen die er zijn vrijwel hetzelfde zijn. Alles heeft zijn positieve en negatieve kanten, en daarbij komt de smaak en alles naar voren wat een klant wilt. Als je je hele telefoon wil tweaken kom je al gauw uit bij Windows Mobile, ik weet niet in hoeverre dat kan met Android maar ik weet in ieder geval dat je dat met een iPhone niet hoeft te proberen behalve door je garantie weg te gooien.

    Ik zit nu toch echt te kijken voor een Android telefoon, simpelweg omdat ik gauw een nieuwe nodig heb (kap is gebarsten bij het oplaadpunt ongeveer 9 maanden geleden en het nu steeds erger begint te worden). Daarnaast wil ik sowieso geen T-Mobile en dat hele simkaart knippen zie ik ook niet zitten. Maar we wachten rustig af.

  150. Zelfs Apple maakt fouten, Microsoft ook, Toyota, BMW etc. Oorzaak, tijdsdruk, winst, slechte quality procedures, onkunde etc. En ja bedrijven die het waarmaken overleven. Bedrijven die hun klanten bedriegen worden gestraft. Aan u de keuze

  151. @TranQuil: Nee want het bereik is sterk afhankelijk van waar je bent. Hier in Nederland hebben we bij de veiling van bijv. de UMTS licenties een regel die stelt dat je voor meer dan 90% landelijke dekking moet zorgen (het exacte percentage weet ik niet meer, was ergens boven de 90%). Dat betekent dat je 10% geen dekking hoeft te geven. Als je nou net in zo’n gebied zit of aan de rand van zo’n gebied dan heb je gewoon dikke pech.

    Verder is het ook zo dat cellen een maximaal bereik hebben. Om te zorgen dat je overal bereik hebt worden diverse cellen geplaatst. Zo wordt er voor overlap gezorgd. Er is alleen geen overlap van kern naar kern, eerder van rand naar rand. Je moet dat net zo zien als de lantaarnpalen. Als je eronder staat is het licht het felst en naarmate je verder van de paal komt neemt de felheid af. Dit gebeurd ook met het ontvangst van je telefoon, hoe dichterbij de cel hoe beter je ontvangst, hoe verder van de cel des te minder je ontvangst.

    Je hebt dus gebieden met verschillende mates van ontvangst en dat maakt het testen erg lastig. Dan begeef je meer op het testen van een netwerk, niet op het testen van een telefoon. Wat ze dan ook eerst doen is in een test omgeving het ding meten en testen. Daarna proberen ze door field tests te testen hoe het gaat bij gewoon dagelijks gebruik. Je zult dagelijks namelijk meerdere gebieden tegenkomen waar de ontvangst goed is of wat slechter. Het probleem alleen is dat je hier niet een echt goede omsluitend wetenschappelijke test mee kunt maken waarbij de resultaten absoluut zijn.

    Field tests kun je niet zonder meer uitvoeren omdat je ook met bedrijfsgeheimen zit. De concurrentie wil je niet van je nieuwe device op de hoogte stellen. Dat verhaal over die case om de iPhone 4 er als een 3GS uit te laten zien zijn vanuit dat oogpunt aannemelijk. Het nadeel van het gebruik van zo’n case is het niet kunnen testen wat er gebeurd als je ‘m zonder case gebruikt.

    We moeten hier echter niet vergeten dat bedrijven zich vaak volledig in stilte en zwijgen hullen wat betreft producten, research & development en het testen van zaken. Apple is daar geen uitzondering op, het is zelfs 1 van de bekendste bedrijven die hun kaken stijf op elkaar houden. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om goed naar de materie te kijken, we blijven domweg steken op gokken. Als je kennis van zaken hebt kun je aardig goed gokken maar het blijft uiteindelijk domweg gokken; het zijn nog altijd geen feiten en waarheden. We zullen dus echt moeten afwachten wat Apple met de problemen die een aantal mensen ondervindt gaat doen.

  152. Misschien even een domme vraag over iOS 4 op de iPhone G4: is het mogelijk om daarmee een bestand (anders dan een movie of foto) aan een email te hangen en weg te sturen?

  153. het is daarmee dat apple dringend op zoek is naar antenne specialisten ze wisten hier dus van dit probleem af en doen alsof hun neus bloed goed bezig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.