Reacties voor: Apple komt met software-update voor batterijproblemen iOS 5

Apple komt over een paar weken met een software-update om de batterijproblemen, waar gebruikers met voornamelijk een iPhone 4S over klagen, te verhelpen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. Doen ze goed. Hopelijk is de update er snel.

  2. Beter wordt de accuduur van alle iOS apparaten gewoon net wat beter 🙂

  3. Wordt ook wel tijd, haal nu geen volle dag meer met mijn batterij. Wat behoorlijk klote is….

  4. Over paar weken pas???

  5. Niet specifiek batterijproblemen voor de 4S dus, maar in het algemeen iOS 5? If so, beter… Mijn 4 mag ook wel iets langer mee, vind ik.

  6. Ik hoop ook dat ze de bug met de led flits melding oplossen.

  7. Heb de locatiebepaling voor tijdzone uitgezet, scheelt al een hoop.

  8. Waarom merk ik hier niets van ? Kon hem gewoon een hele dag gebruiken terwijl ik zo’n 6 uur internet heb gebruikt

  9. Ik vond juist dat m’n 3GS een heel stuk langer meeging sinds de update. Sta er elke dag weer versteld van!

    Hopelijk komt m’n 4S snel! Tussen vandaag en de 9e, maar nog steeds geen geüpdatet status.

  10. Ik begreep dat de batterijproblemen op te lossen waren door de netwerkinstellingen te herstellen. Of helpt dit niet bij iedereen?

  11. Ik hoop dat het dan ook weer wat soepeler gaat lopen op de iPhone 4. Totaal geen batterij issue hier, maar de vorige versie was bij mij sneller en soepeler.

  12. Jah me 4s dr batterij is wel heel snel leeg. Maar heb eigenlijk een ander probleem de 3G verbinding valt abnormaal vaak weg. Zelfs Siri ondervindt er last van. Terwijl mij 4 vaker gewoon 3G heeft ik heb t-mobile iemand anders hier last van ?

  13. chill dat de originele ipad eindelijk legaal (dus hopelijk vloeiende) multitasking gestures krijgt

  14. Origineel geplaatst door José
    Jah me 4s dr batterij is wel heel snel leeg. Maar heb eigenlijk een ander probleem de 3G verbinding valt abnormaal vaak weg. Zelfs Siri ondervindt er last van. Terwijl mij 4 vaker gewoon 3G heeft ik heb t-mobile iemand anders hier last van ?

    Ik heb gehoord dat er problemen met de simkaart zijn, misschien dat dat bij jou ook het geval is? Je kunt het mogelijk verhelpen door de pincode eraf te halen.

  15. Vond juist dat mijn iPhone 4 langer meeging door iOS5. Met iOS 4 hield ik het geen dag vol, maar tegenwoordig heb ik nog >20% aan het einde van de avond.

    Maar goed, langere batterijduur is altijd mooi meegenomen 😀

  16. Origineel geplaatst door
    Jah me 4s dr batterij is wel heel snel leeg. Maar heb eigenlijk een ander probleem de 3G verbinding valt abnormaal vaak weg. Zelfs Siri ondervindt er last van. Terwijl mij 4 vaker gewoon 3G heeft ik heb t-mobile iemand anders hier last van ?

    Ja simpincode eraf halen en bereikprobleem is opgelost. Voor batterijduur nu even locatievoorziening tijdzone uitgezet. Beide problemen opgelost. Eerste probleem ook al aan iphoneclub gemeld. Maar die hebben dat nog niet opgepikt helaas.

  17. Update ..update… Het was gisteren nog in belgie op tv over appel..dat hun batterijen maar 18maanden mee gaan en dat ze ervoor gemaakt zijn. Maar dat laten ze wel niet naar buiten brengen.

  18. Ik heb sinds maandag me 4S merkte vandaag eigenlijk pas hoe snel de batterij op gaat. Kon de batterij procenten bijna als stopwatch gebruiken want het werd met de minuut minder. Eerder deze avond me calender notifications en wat icloud dingen uitgezet. Tot nu toe zie ik wel een duidelijke verbetering.

  19. Je merkt wel dat Tim Cook aan het roer staat bij Apple. Het is volgens mij redelijk uniek dat ze zo snel verklaren een probleem te hebben met één van hun producten en ze naar een oplossing zoeken! Meestal kwam er uiteindelijk stilletjes een update nadat de meeste mensen ermee hadden leren leven…

  20. Heerlijk, 5.0.1 staat op de ipad1, helemaal weer blij met de multitasking gestures, want dat was echt een gemis nadat het eruit was gehaald

  21. Heb gerucht was dat de batterij niet lang mee zou gaan omdat je telefoon tijdzone’s blijft checken.. Nu heb ik mijn tijdinstelling op handmatig gezet en heb nergens last van :).

  22. veroorzaakt iOS5 ook bij iPhone 3GS problemen? Of alleen bij iPhone 4S? Heb namelijk problemen op mijn 3GS met de batterij, en twijfel om hem te vervangen!

  23. Nice! Ik heb de 4S en ben ook erg teleurgesteld over de batterij. Het is dat ik vaak bij m’n pc ben zodat ik kan laden, anders zou ik een dag zeker niet redden. De trucjes mbt resetten en locatiemetinguitzetten heb ik al gedaan. Nice dus! Ik hoop wel dat het sneer gaat dan een paar weken.
    Ik heb onderhand al een iPhone lader die op batterijen werken gekocht op DealExtreme 😀

  24. Ik persoonlijk heb geen probleem mee ik heb iPhone 3GS dus ja 😉 we zullen zien met de nieuwe update

  25. Probleem wat me wel bekend voor komt ja, me 4s gaat net iets langer mee als me 3gs(beide ios 5).

    Probleem wat ik wel heb is dat de 4s tot 1% enorm snel gaat en nog enkele uren blijft werken op 1%.

  26. Downloading de beta nu.. ben benieuwd (ik red het nog geen dag nu (7-23))

  27. Vreemd, mij n4S houdt het opvallend lang uit met de accu. In vergelijking met mijn 3GS is het een enorm positief verschil. De batterij van de 3GS is bij mij juist heel snel leeg …

  28. iOS 5.0.1 beta vermindert inderdaad de batterij problemen enorm!

  29. instellingen – algemeen – bluetooth << uit
    instellingen – locatievoorzieningen – systeem – tijdzone instellen << uit
    instellingen – locatievoorzieningen – systeem – diagnose en gebruik << uit
    instellingen – algemeen – siri – houd bij oor << uit

    verder nog;
    scherm dimmen
    wifi/3G uitzetten als niet nodig

    ik ben zelf 1 vd getroffenen want mijn Iphone4s ging maar 8 uur mee na een volledig oplaadbeurt & amper gebruik. Maar na deze instellingen ben ik al meer als 30u toegekomen met mijn iphone & heb 38% batterij over.
    & redelijk veel gesmst & af en toe eens gegamed (:

    hopelijk hebben jullie er wat aan!

  30. @Ruben: Staat in het artikel. 3e alinea … 😉

  31. Ben nu de beta aan het downloaden, ben erg benieuwd, zaterdag as de 4S binnen en dan ook maar snel in de update zetten.

  32. Bij mij is ligt het probleem bij de icloud diensten. Als ik deze afzet heb ik een normaal batterijverbruik

  33. Mijn 4s heeft geen last van het “accu-probleem” merk iig geen verschil met de 4. iCloud heb ik niet aan, Locatievoorzieningen had ik al nooit aan, alleen als ik een keer Navigon gebruik, en de tijdzone uitgeschakeld, dan gaat het dus prima.
    Heb wel het tmobile simkaart-probleem, tijdelijk opgelost door de simpin eraf te halen, hoop echt dat daar ook iets meer aandacht aan geschonken word. Vind het maar vreemd dat daar erg weinig ruchtbaarheid aan gegeven word, terwijl erg veel mensen er last van hebben.

  34. Had niks anders verwacht. Bij problemen, gewoon ff piepen en ze lossen het op.

  35. Weer langer wachten voor de jailbreak !!! Ze zullen deze niet eerder uitgeven na deze update. Zo heeft Apple geen kans om deze lek weer te dichten…. 🙁

  36. Mijn iPhone 4 gaat dus na de update van 4.3.5 naar 5.0 ook een stuk langer mee! Scheelt zeker een dag gebruik! Ik ben juist super blij met 5.0 en laat hem lekker staan. Voorlopig geen update nodig hier.

  37. Ik vraag me af wanneer de bug uit Safari wordt gehaald… Sinds iOS 5 kan ik niet meer inloggen op 9 van de 10 websites. (zie bijvoorbeeld marktplaats…) Eigenlijk iedere website waar je moet inloggen en het in een sessie bewaard wordt werkt niet meer goed sinds iOS 5.. Heeft iemand anders ook dit probleem of??

  38. Origineel geplaatst door Kenneth
    Ik vraag me af wanneer de bug uit Safari wordt gehaald… Sinds iOS 5 kan ik niet meer inloggen op 9 van de 10 websites. (zie bijvoorbeeld marktplaats…) Eigenlijk iedere website waar je moet inloggen en het in een sessie bewaard wordt werkt niet meer goed sinds iOS 5.. Heeft iemand anders ook dit probleem of??

    Zet je cookies aan !!!

  39. Hier sinds dinsdag 2 iPhones 4S.
    De ene gaat iets meer dan 1 dag mee (intensief gebruik), de ander op tijd van 8 uur van 100% naar 3% …
    Ook ik wacht op de 5.0.1 update! 🙂

  40. Ligt niet echt aan IOS5 lijkt mij. Ik moet 3g uitzetten, want T-mobile heeft amper bereik hier, en trekt anders mijn batterij leeg, en locatie staat altijd uit. Nergens last van, en mis het ook niet.

  41. Juist mijn 3GS heeft nu, na de update naar IOS5 enorme batterij problemen.

  42. Dank jullie wel voor de reacties ik heb het gedaan en hopen dat ik nu minder problemen heb met het wegvallen van de 3G- wifi

  43. Ik wil niet vervelend doen maar ik las laatst een bericht dat je iets uit moet zetten dat heb ik gedaan ( weet alleen niet meer wat) en het is nu gewoon zoals iOS 4.3.4

  44. Mijn 3Gs is na ios5 traaggg geworden, ongelooflijk. En de batterij loopt zeker 10% per uur leeg. Zag dat systeem locatievoorzieningen idd een ‘V’ ervoor hadden dus aantal uitgevinkt nu, kompas/tijd/iAd, lijkt te helpen!

  45. daarom heb ik mijn tel ook niet semi-tethered gejailbreaked wist het al aankomen, veel problemen.
    eerder had ik mijn tel gejailbreaked met 4.3.3 batterij ging minder mee, nu zonder jailbreak gaat veel langer mee.
    dus…

  46. Wat mij trouwens ook opvalt: is dat me 4S van 100% naar 99% in 3 min gaat ofso. En als die op 1% staat kan ik hem nog 20 minuten gebruiken.
    Heb net even de locatiebepaling voor tijdzone uit gedaan kijken of dit werkt

  47. Laat ze gelijk de 3G toggle er weer in terug doen!

  48. Hopelijk wordt ook het CALDAV probleem aangepakt in deze update. Sinds iOS5 werkt de CALDAV agendafunctie niet meer.

  49. @L23: Ik heb mijn toestel geheel gereset. sindsdien zijn de problemen eigenlijk verdwenen.
    iphone 3gs

  50. Origineel geplaatst door Meneerduck
    Ik heb onderhand al een iPhone lader die op batterijen werken gekocht op DealExtreme

    Die werken niet meer onder iOS 5 🙁
    Niet meer op de iPhone 3GS en niet op de 4G, dus ook niet op de 4 denk ik…

  51. Origineel geplaatst door Pearlrox
    Update ..update… Het was gisteren nog in belgie op tv over appel..dat hun batterijen maar 18maanden mee gaan en dat ze ervoor gemaakt zijn. Maar dat laten ze wel niet naar buiten brengen.

    Dat klinkt toch totaal ongeloofwaardig. Batterijen gaan gewoon achteruit qua prestaties na verloop van tijd, zeker als ze veel gebruikt worden, en bijgevolg veel op- en ontladen.

    Ik heb eigenlijk eerder positieve ervaringen met de levensduur van batterijen in apple produkten, mijn macbook van 2008 kan nog steeds zonder probleem 2u werken op een volle batterij (dagelijks herladen), de iPhones 2G, 3G en 3GS zijn niet meer in perfecte staat, maar trekken het nog steeds een werkdag, tenzij ze echt intensief gebruikt worden…

  52. @Killingsjaakie: Klopt, dit werkt. Maar ik vind het toch irritant dat dit bug’d met de 4S. Hopelijk is dit er ook uitgehaald met de volgende update…

  53. Mijn 4 gaat nu juist langer mee met ios5? Beetje vaag dit…

  54. Zal dit ook werken op de iPod Touch?

  55. Sommigen ontkennen het bestaan van het probleem, terwijl Apple het erkent. Ra ra…

    Hoe dan ook, ik hoop dat die update werkt, want mijn 3GS (met alle voorzieningen en andere nutteloze energieslurpers uit) gaat zelfs bij gematigd gebruik nog geen dag mee.
    Vrees wel dat deze aangekondigde update de JB – waar ik zo op zit te wachten – uitstelt.

  56. Wat een geweldige batterij duur weer met ios 5: op een iPod touch 4g kun je tot wel 2 UUR modern combat 3 spelen zonder op te laden… /sarcasm off

  57. Origineel geplaatst door Michel
    Waarom merk ik hier niets van ? Kon hem gewoon een hele dag gebruiken terwijl ik zo’n 6 uur internet heb gebruikt

    Mee eens. Een nagelnieuwe batterij, oningewerkt, ging bijna n volledige werkdag mee. Locatie uit, Bluetooth uit, geen iCloud, wifi thuis ipv 3G, weinig push (ik geloof dat alleen mail nu pusht, de rest fetcht ieder uur). Kan dus alleen maar beter worden.

  58. Ik heb ook weinig problemen met mijn batterij. Een nagelnieuwe batterij, oningewerkt, ging bijna n volledige werkdag mee. Locatie uit, Bluetooth uit, geen iCloud, wifi thuis ipv 3G, weinig push (ik geloof dat alleen mail nu pusht, de rest fetcht ieder uur). Kan dus alleen maar beter worden.

  59. Hij blijft leuk; koop je voor veul-honderd-eurie een toestel, krijg je als tip om dat en dat en dat uit te zetten. Zoek de 7 verschillen…

  60. En gaan ze dan ook gelijk de problemen oplossen met Safari op de iPad1? Deze crasht telkens!
    Ik zou heel graag terug willen naar iOS4.3.

  61. Dit betekent dus ook gelijk dat er geen untethered jailbreak komt alvorens de software update er is.
    Als ik het even logisch bekijk.

  62. Ik ervaar juist een enorme verbetering op mijn 3gs nu 1,5 jaar oud , batterij gaat veel langer mee en de snelheid van de 3gs is ook vooruit gegaan. alles werkt super zeker vergeleken met iOs 4

    3g trekt nu eenmaal de accu erg snel leeg.

  63. Ik had de problemen gewoon met mijn ‘oude’ iPhone 4. Heb bij veel applicaties de location services uitgezet, en in ical alle agenda’s gewist, om ze daarna via iCloud te herstellen. Probleem is nu weg, en reminders blijken nu ook netjes te syncen met mijn iPhone (die deden het eerst niet).
    Op mijn iPad werkte het allemaal prima vanaf het begin, dus het was een beetje voodoo. Maar nu het opgelost is ben ik wel heel blij met iOS 5 🙂

  64. @José: Ik heb hier ook regelmatig last van, dat ik geen 3g netwerk kan vinden, of gps.. dat gebeurd meestal als ik Waze *navigatie heb gebruikt..

  65. @Ruben: Heb met mijn 3GS geen batterijproblemen
    met ios5. Integendeel heb zelf de indruk dat m’n batterijen langer meegaan.

  66. 1 van de problemen is inderdaad bluetooth. De batterij van mijn Iphone 4S ging gewoon dik 3 dagen mee. Zelfs na er van alles en nog wat op gedaan te hebben. Ik dacht toppertje, zo hoort het! Totdat ik de bluetooth voor het eerst gebruikt had. Sindsdien bij zwaar gebruik iedere avond weer aan de lader. Net als mijn 2 jaar gebruikte 3GS Bij normaal gebruik 1x in de 2 dagen. Ik heb bluetooth etc alleen maar aan staan wanneer ik het gebruik, maar dit schijnt niets uit te maken.
    Als je een beetje fatsoenlijk contact op wilt nemen met Apple om zoiets te melden en ze te helpen ben je aan het verkeerde adres. Dan zoeken ze het zelf lekker uit.

  67. Trouwens de 3GS van mijn vriendin is na het installeren van IOS5 een regelrechte ramp. Hij schakelt gewoon uit door lege batterij ergens midden in de nacht terwijl ze nog zeker minimaal 50% had toen ze ging slapen.
    (volgens diagnose rapport steeds rond 04:00). Hoe dan ook batterij binnen mum van tijd steeds leeg. Ik heb IOS5 erop gedaan, dus ik krijg uiteraard de schuld hahaha.

  68. In één nacht loopt de batterij van 100% naar ongeveer 65%. Omdat ik vaak een dock gebruik heb ik er geen last van, maar vreemd is het wel.

  69. Origineel geplaatst door Chur
    @Ruben: Heb met mijn 3GS geen batterijproblemen met ios5. Integendeel heb zelf de indruk dat m’n batterijen langer meegaan.

    Het is dan ook een specifiek 4S probleem he 😉

    Maar met 5.01 lijkt de eerste indruk dat het opgelost is.

  70. Origineel geplaatst door Ferry
    Je merkt wel dat Tim Cook aan het roer staat bij Apple. Het is volgens mij redelijk uniek dat ze zo snel verklaren een probleem te hebben met één van hun producten en ze naar een oplossing zoeken! Meestal kwam er uiteindelijk stilletjes een update nadat de meeste mensen ermee hadden leren leven…

    Misschien dat er een nieuwe wind gaat waaien: gewoon eerlijk zijn i.p.v. problemen tegen beter weten in ontkennen of afzwakken.

  71. Origineel geplaatst door Killingsjaakie
    Origineel geplaatst door Jah me 4s dr batterij is wel heel snel leeg. Maar heb eigenlijk een ander probleem de 3G verbinding valt abnormaal vaak weg. Zelfs Siri ondervindt er last van. Terwijl mij 4 vaker gewoon 3G heeft ik heb t-mobile iemand anders hier last van ?Ja simpincode eraf halen en bereikprobleem is opgelost. Voor batterijduur nu even locatievoorziening tijdzone uitgezet. Beide problemen opgelost. Eerste probleem ook al aan iphoneclub gemeld. Maar die hebben dat nog niet opgepikt helaas.

    die droom dat ze iets oppikken heb ik al jaren opgegeven, verder valt het toch telkens op dat apple de beloftes over betere battarijduur nooit nakomen, niet dat dat gevolgen heeft ofzo verder, iedereen blijft toch fan 🙂

  72. Mijn 4s is echt verschrikkelijk. Ik heb alles gedaan wat onder de reacties staat nog gaat mn batterij supppper snel leeg. Heeft het zin om hem op te sturen en een nieuwe te bestellen? Heb hem los aanschaft namelijk.. Ik hoop dat ik reactie krijg van jullie

  73. Mijn 3GS doet het ook veeeeeel langer! Echt opvallend!

  74. Ik hoop niet dat d update alleen voor het baterij probleem is.
    Ik ondervind op mijn iPhone 4 en mijn iPad dat die dom zijn geworden na update naar ios5.
    Ik moet mij elke keer weer aanmelden bij bv iphoneclub , terwijl ik elke keer weer aanvinkt dat ik aangemeld wil blijven of dat het apparaat mijn inlog gegevens moet onthouden.
    Dat heb ik dus op bijde idivices.
    Nog iemand hier last van ?

  75. Origineel geplaatst door Vanstra
    Doen ze goed. Hopelijk is de update er snel.

    Wat nou, doen ze goed? Als ze het goed deden, hadden
    ze die update helemaal niet nodig!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.