Reacties voor: Apple klaagt Samsung aan voor kopiëren iPhone en iPad

Apple spant een rechtszaak aan tegen Samsung, omdat de Samsung Galaxy-toestellen wel erg veel lijken om de iPhone en de iPad.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Zeg maar doei tegen de chips Apple. Productie iPhone 5 nog een half jaar uitgesteld. Belachelijk waar ze mee bezig zijn.

  2. Ze hebben inderdaad goed gekeken, maar zoals in het artikel vermeld zullen ze het wel uitpraten.

  3. @dhr. A: Vind je? Hey Samsung we laten de aanklacht vallen maar die chips maken jullie de eerste 5 maand 98% voor ons? Tactisch van Apple

  4. ja hij lijkt er echt wel op!

    jammer dat ze niet zelfs iets kunnen verzinnen…

    die patent heeft zelfs de iPhone Home knop…

  5. Doelstelling van Samsung bij de Galaxy was om een betaalbare toestel op de markt te brengen die qua kwaliteit hetzelfde is als een iPhone. Het is niet dat ze een kloon hebben gemaakt.

  6. De Galaxy Ace is ook goed afgekeken van de iPhone 4.

  7. Origineel geplaatst door OptimusPrimeNL
    ja hij lijkt er echt wel op!jammer dat ze niet zelfs iets kunnen verzinnen…die patent heeft zelfs de iPhone Home knop…

    Ga er maar van uit dat links de iPhone patent tekeningen zijn en rechts (de foto’s) van het Samsung toestel. Zodat je het kunt vergelijken..

  8. Just wondering: Heeft Apple bronvermeldingen van die niet-officiële productfoto’s van de Galaxy S toegevoegd?

  9. Pfff…. stelletje zeveraars. Net of ze niet genoeg geld verdienen.

  10. tja en dan samsung die weer een klacht in dient tegen apple

    kom wat heeft apple allemaal wel niet zogezegd gejat zijn zij ook niet altijd eerlijk
    door dit soort dingen word ik apple gewoon de laatste tijd kots moe en beu.
    OSX is unix based hebben ze ook af gekeken ios identiek hetzelfde en dan zijn er nog de dingen die nog moeten gaan komen en als ze elk toestel dat op de ipad lijkt van de markt willen halen word het tijd om maar is in het verleden te kijken tja toen waren er al ipad achtige apparaten enkel niet made by apple die zouden apple dan is mogen aanklagen voor diefstal van hun ontwerp

  11. Iets als in je eigen vingers snijden.

  12. Werd tijd! En Samsung gaat echt niet stoppen met het leveren van chips aan Apple, daarvoor nemen/namen (doen ze het niet zelf voor een groot deel) ze er te veel voor af.

  13. Ik vraag sterk af of samsung moeilijk zal gaan doen met het maken van hun chips als apple ze zou aanklagen. Ik denk dat Samsung heel blij mag zijn met dit soort deals om weet ik hoeveel chips te maken.

  14. Groot gelijk! Ik vond het al bizar dat Samsung hier mee weg kwam, omdat alles er op wijst dat ze de iPhone als uitgangspunt hebben genomen voor de Galaxy.

    En de levering van chips gaat via een andere divisie van Samsung. Die wilt ook omzet draaien en zal zichzelf echt geen beperkingen opleggen door de consequenties van deze zaak.

  15. Origineel geplaatst door OptimusPrimeNL
    ja hij lijkt er echt wel op!jammer dat ze niet zelfs iets kunnen verzinnen…die patent heeft zelfs de iPhone Home knop…

    -Facepalm-

  16. Gewoon duidelijk gejat door Samsung, aanklagen die hap!

  17. Apple Toch, … jammer dat het Samsung is die je aanklaagt. waarom ga je niet eerst kijken naar AL die Chineese en Japanse Rotzooi ??

    de HiPhone, de iFake en hell yeah de iPhoney. Of hoe ze ook mogen heten.
    Er zijn zoveel mensen bedonderd met al die “Nep”iphones en iPad’s.
    En die chinezen en jappanners hebben nog het lef om het apple logo erop te zetten ook.

    Klaag hun aan!, Sleep ze voor de Rechter! Pluk ze kaar voor iedere Yen die ze bezitten. (en financier daar de iPhone 5 van)

    Sorry, … dit raakte even een gevoelig snaartje op me TapTapRevenge App.

    Back on Subject. .. Samsung kan toch niet tippen aan Apple. laat ze lekker…

  18. Ik vraag me alleen af waarom Apple nu pas aanklaagt ? Die Samsung Galaxy is er toch al een hele tijd ? Lijkt me je zaak nou niet bepaald sterker maken als je pas na zoveel tijd besluit om een aan te gaan klagen…
    Wellicht dat ze gewacht hebben totdat de contracten over de chips getekend zijn zodat samsung daar niet meer onderuit kan ? Als dat zo is vind ik het een erg lage actie!

    Net of Apple trouwens nooit eens iets gelijkwaardigs maakt aan een reeds bestaand product… zeikerds!
    Hoop dat Apple keihard op zijn bek gaat!

  19. Origineel geplaatst door dhr. A
    Doelstelling van Samsung bij de Galaxy was om een betaalbare toestel op de markt te brengen die qua kwaliteit hetzelfde is als een iPhone. Het is niet dat ze een kloon hebben gemaakt.

    Wat jij zegt is mijn definitie van een iPhone kloon.

  20. Vanaf de eerste dag vond ik Galaxy al een namaak toestel van iPhone. Maar samsung blijft maar doorgaan met Apple producten na maken.

  21. @Darkaya-vemioN: in china bestaat niet zoals een patent daar is namaak toegelaten dus die kunnen ze niet aanklagen en denk niet dat er echt veel japanse klonen zijn

  22. Het echte nieuws over Samsung vandaag was natuurlijk dat ze begin volgend jaar met een 2GHz dual-core smartphone komen die zal draaien op dualboot Android 3.0 of WP8, een 15 mp camera die 60 fps in full HD kan opnemen en de nieuwste versie van het super amoled display op een zeer hoge resolutie zal hebben. Gooi ik nu olie op het vuur als de Apple benelux jongens en meisjes dit lezen?

  23. Origineel geplaatst door Henry
    Gewoon duidelijk gejat door Samsung, aanklagen die hap!

    tsja…eens even bedenken wie de eerste gsm heeft gemaakt…mmmm ja met die 12 toetsen weet je wel, een microfoon en een speaker…..oei oei oei….wie hebben dat allemaal gejat…..

    Apple vindt het niet erg dat het model erg lijkt…nee joh….ze vinden het vervelender dat het toestel op het scherm na beter is dan de Iphone.

  24. Origineel geplaatst door RAP
    Origineel geplaatst door dhr. A: Doelstelling van Samsung bij de Galaxy was om een betaalbare toestel op de markt te brengen die qua kwaliteit hetzelfde is als een iPhone. Het is niet dat ze een kloon hebben gemaakt.Wat jij zegt is mijn definitie van een iPhone kloon.

    Een kloon is een exacte kopie…dat is de Galaxy dus niet.

  25. Stoppen van leveringen aan Apple gaat sowieso niet gebeuren gezien het 2 techreuzen zijn en zakelijke afspraken hebben gemaakt. Als Samsung niet levert dan heeft Apple weer een excuus ok ze aan te klagen.

  26. De contracten van die chips zijn toch allang getekend? Dus samsung stopt dat niet.

  27. Beter goed gestolen als slecht bedacht was het? Ach wie weet levert het technisch wat op voor de iPhone 5 weer met zoiets unieks te komen….

    Je kan er lang of kort over typen hier, hè blijft fantastisch hoe Apple zelf wel met unieke ontwerpen komen. 🙂

  28. Zelfs m’n zoontje zag de gelijkenis tussen de Galaxy Tab en de 3G/GS, maar blijkbaar kopieert Samsung ook de Apple productlijn verder: volgende iPhone werd de 4 en Samsung maakte daarop de Galaxy Ace… Volgens mij heeft Apple toch wel ‘n zaak. Erg innovatief kun je Samsung hier niet noemen.

  29. @Buur: Ik bedoel Galaxy S i.pv. Tab hier. De Tab kwam er nog tussen, gelijkend op de iPad…

  30. Maar wat dachten jullie van android dan ?! Dat is toch de echte kopie of niet .. Of durft Apple google niet aan te vallen .?

    Bdw ik word gek van die gasten die dus niet Apple mooi vinden en dan hier daarover komen klagen …

  31. Origineel geplaatst door wynagrodong
    Stoppen van leveringen aan Apple gaat sowieso niet gebeuren gezien het 2 techreuzen zijn en zakelijke afspraken hebben gemaakt. Als Samsung niet levert dan heeft Apple weer een excuus ok ze aan te klagen.

    ik denk dat ze toch wel even op de chips spugen voor ze naar Apple gaan.

  32. Origineel geplaatst door gielk
    Maar wat dachten jullie van android dan ?! Dat is toch de echte kopie of niet .. Of durft Apple google niet aan te vallen .?Bdw ik word gek van die gasten die dus niet Apple mooi vinden en dan hier daarover komen klagen …

    Ik zie niet echt dat Android een kopie zou zijn van iOS. Het enige dat er misschien op lijkt is dat je normaal gesproken 4×4 icons hebt. De rest is óf anders, óf is ook door Apple gekopieerd uit het verleden.

    Iedereen kan natuurlijk zien dat de Galaxy S qua uiterlijk (behuizing en UI) sterk lijkt op iOS. Daar heb ik mezelf ook altijd over verbaasd. Wat de Galaxy Tab betreft zie ik die gelijkenis zelf echter niet. Steker nog, ik vind de iPad nog het meest lijken op de digital photoframes die je sinds een paar jaar hebt.

    Origineel geplaatst door Dennis
    Beter goed gestolen als slecht bedacht was het? Ach wie weet levert het technisch wat op voor de iPhone 5 weer met zoiets unieks te komen….Je kan er lang of kort over typen hier, hè blijft fantastisch hoe Apple zelf wel met unieke ontwerpen komen.

    Het is helemaal niet moeilijk om met een uniek ontwerp te komen hoor. Het is wél wat moeilijker om met een ontwerp te komen dat anderen willen kopiëren al is dat wat makkelijker als je gewoon meer cash vraagt voor je apparaat. 🙂

    Dat anderen dat een ‘uniek’ ontwerp eventueel willen kopiëren hangt overigens van meerdere factoren af. Zo is de iPhone onder een bepaalde groep mensen nog steeds een statussymbool, zoals de iPod dat vroeger was. Het design van de iPod-earbuds was vrij matig (om over de waardeloze geluidskwaliteit nog maar te zwijgen), maar ze waren als enige wit waardoor ze opvielen in het straatbeeld en daarom bleven mensen ze ook gebruiken. Wit werd dus geassocieerd met de iPod (en dus een hogere sociale status), waardoor andere fabrikanten ook met witte oordopjes kwamen.

  33. Volgens mij denken de meeste fanboys hier dat Samsung afhankelijk is van Apple.

    Misschien beter je huiswerk doen want Samsung kan echt wel zonder Apple en behoort tot de top 10 van grootste bedrijven ter wereld. Lees ook eens wat anders dan iPhoneclub!

  34. Apple heeft duidelijk een rede om te klagen. Hoe zou jij t vinden? Maar weet er verder weinig van dus kan niet oordelen. Zoals de meeste hier denk ik…

  35. snap niet dat hier altijd weer discussies over ontstaan..

    tis heel simpel, apple is verplicht hun product lijn te beschermen en andere bedrijven aan te klagen. doen ze dit niet dan verliezen ze hun patent.

    Onderdeel van het hebben van een patent betekend dat je zelf waakzaam bent naar andere bedrijven die jouw rechten breken..

    Dus ook al zouden apple en samsung vrienden zijn en wil apple ze niet aanklagen, ze moeten wel..

  36. Laat ze de Samsungers maar eens eens poepie laten ruiken. Ze vragen er om

  37. Dit kan maar 1 ding betekenen, Apple voelt de hete bami-adem in hun nek van Samsung, vooral nu de Galaxy S2 ook uit komt, ik ruil mijn iPhone in voor de Galaxy S2, prachtig toestel, beter dan een iPhone in mijn ogen.

  38. Zal wel niet tot een rechtzaak komen. Het design lijkt er wel enigszins op, maar het is geen kopie. De schil van de galaxy s is ook niet helemaal gelijk. Ze kunnen net iets meer met de homescreen met al die widgets. Dus Apple kan dat in de volgende update weer van Samsung jatten.

    Juist door de concurrentie worden beide producten beter, zowel de iPhone als de Samsung. Moet er niet aan denken dat we jaren vast gaan zitten aan IOS zoals het er nu uitziet. Samsung heeft er toch wat leuke dingen mee gedaan. Dus Apple jat aub ook eens wat terug.

  39. Lees net ook een tegenaanklacht van Samsung.
    Wordt een schikking denk ik zo.

  40. Ik denk dat ze bij Apple wel nagedacht hebben over de chipproductie van Samsung voor Apple.

  41. @miest: Aanklagen gaat per land. Je kan in China misschien geen chinese bedrijven aanklagen voor kopieren, maar je kan wel verbieden dat die producten in Nederlandse winkels verkocht worden (bijvoorbeeld).

  42. @Mo: Ben ook wel voor verbetering door concurrentie, maar je kan niet beweren dat Samsung’s ontwerp niet lijkt op dat van Apple. Het is écht schaamteloos 1-op-1 overgenomen. Zoek maar eens op google naar telefoons van vóór het iPhone tijdperk, en telefoons van erna.

  43. Volgens een artikel hierover in de Business Insider (zie http://www.businessinsider.com/heres-the-real-reason-apple-is-suing-samsung-2011-4 ) is Android een van de (of dé) reden voor deze aanklacht: juist door te schikken en daarmee bij de andere OEM’s kosten in rekening te brengen zal het voor hen moeilijker worden om Android gratis te kunnen gebruiken.

  44. Eeen beetje te verwachten was het wel, misschien komt dat nu straks ook met de laptop air van samsung, lijkt ook erg op apple

  45. Origineel geplaatst door dhr. A
    Doelstelling van Samsung bij de Galaxy was om een betaalbare toestel op de markt te brengen die qua kwaliteit hetzelfde is als een iPhone. Het is niet dat ze een kloon hebben gemaakt.

    Open your eyes 😉

  46. Kansloos zeg. Kost de consument alleen maar geld.
    Laten ze toch besparen op dat soort onzin en hun geld in innovatie stoppen.
    Dat is een veel betere manier om ook Samsung te prikkelen tot steeds betere producten, waar wij allemaal als consumenten voordeel van hebben.

  47. Eindelijk gerechtigheid!
    De samsung galaxy is zeker wel nageaapt

  48. Eindelijk, hier heb ik een jaar op gewacht!

  49. Iphone is a copy of the old htc diamond anyway , the diamond also was thinner than the iphone 4 if you had the t-mobile mda version

  50. Samsung is gwn zielig ze kunnen niks anders verzinnen
    Ze willen alleen goud en geld

  51. Net goed na apers

  52. @Chriet Titulaer: die chinese klonen worden her ook niet in de winkel verkocht . De worden via ebay verkocht is iets heel anders en dan worden ze rechstreeks van daar verzonden

  53. Ik dacht dat qua uiterlijk samsung gewoon het ontwerp van zijn eerste touchscreen telefoon volgt (de SGH-F700 – voorgestelt op 3GSM World Congress 2007)… en niet onze Iphone na-aapt

    samsung SGH-F700

  54. @Kman: Die Samsung F700 is een uitschuifgeval met een onderliggend fysiek toetsenbord. Dat maakt ‘m heel anders, al lijkt de voorkant inderdaad wel wat op de iPhones. Voor een compleet beeld (en niet alleen jouw plaatje), bekijk je de review op Lets Go Mobile.

    We zullen zien hoe het loopt. In ieder geval is de smartphone-wereld weer even wakker gemaakt. Ik herinner me zo’n zelfde soort rechtzaak die Apple (meermaals) tegen Microsoft heeft gedaan in de jaren ’90, waarin de rechter uiteindelijk Apple in het ongelijk stelde dat het Windows3 en 95-uiterlijk gepikt was van het MacOS sinds 1984. Sinds die rechtzaken zijn Windows en MacOS qua uiterlijk meer en meer naar mekaar toegegroeid (puur uiterlijk)… Ik zie het nog wel altijd als reden dat Windows zijn icoontjes (op het bureaublad) links heeft staan, waar het MacOS ze altijd al rechts had staan… Zelfde met de menubalk bij MacOS bovenin tegenover bij Windows de taakbalk onderin. Was links rechts en onder boven geweest, dan had de rechter waarschijnlijk anders beslist. 😉

  55. @miest: Je zegt iets fout We hebben het over deze samsung telefoons die op ipad en iphone lijken van apple niet over Exacte kopies van hetzelfde wat in china meestal of japan word verkocht daar verdienen ze zoiezo weinig mee

  56. Als de producten van Apple zo idioot duur blijven, dan is het toch logisch dat er een alternatief geboden moet worden die goedkoper is? Moet je dan laten zien aan anderen, van kijk mij eens stoer doen met mijn Apple producten want ik heb met geld gestrooid. Sorry, maar dan ben je met dit gedrag heel erg klein en zielig. De anderen die niet met geld strooien zijn volwassen, zijn wijs en denken na over optelsommen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.