Reacties voor: Apple klaagt Samsung aan over smartphone- en tablethoesjes (update)

Apple blijkt niet alleen problemen te hebben met het uiterlijk van bepaalde Samsung-smartphones en -tablets. De nieuwste ontwikkeling is een aanklacht van Apple over gelijkenis van hoesjes voor smartphones en tablets. De ‘Smart Case’ voor de Samsung Galaxy Tab op de foto hiernaast is overigens niet door Samsung zelf gemaakt, maar door Anymode, een bedrijf […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Ben ik de enige die begint te walgen van die patentaanklagingen van Apple !!! Vind dat Apple enorm arrogant aan het worden is !

  2. @Filip: En gelijk hebben ze.
    Het zou uw idee maar eens zijn dat ze moesten kopiëren..

  3. Niet alleen Apple. Die hele patentenoorlog begint absurde vormen aan te nemen.

    Patenten waren ooit bedacht om innovatie te bevorderen. Helaas is daar niets meer van over, het werkt nu eerder innovatieremmend. De wereld zou beter af zijn als ze die patentenflauwekul afschaffen en iets ervoor in de plaats brengen wat wél werkt en wat niet misbruikt kan worden.

    Maar ja, aangezien de werkelijke politieke macht tegenwoordig bij de grote bedrijven ligt, is het daarvoor nu te laat, ze zullen nooit toelaten dat de politiek de patenten afschaft.

  4. Ik vind het terecht. Het gaat om de onderscheiding van de merken Apple en Samsung. Als ik een iPhone of iPad draagt, zou ik niet willen dat mensen vragen of ik een Samsung heb. Het hebben van een iProduct moet op afstand te onderscheiden zijn.

  5. Samsung is geen haar beter.

  6. @Filip: Samsung doet zelf ook aan mee, maar hoor je bijna niemand over.

  7. @Filip: ga er maar van uit dat de meeste rechtszaken in telecomland alleen maar gaan over naamsbekendheid!

    ik begrijp niet dat mensen zich zoveel aantrekken van die zogenaamde ‘oorlog’ alle media schijnt het ook nog eens heerlijk te vinden!

    het is puur en alleen je naam neerzetten! dat is wat apple en samsung doen.

  8. Ben het helemaal eens met Alfred.
    Die stimulans van het innoveren is nu ver te zoeken.
    Helaas.
    Zonde van de tijd eraan besteed wordt.

    Maar zie het ook als een giga reclame campagne voor de beide partijen.
    Je zou bijna zeggen er een goede marketing team achter zit.
    Dat van Samsung gaat echt wel door, het is gewoon een kwestie van tijd.
    Apple houdt dit vol tot na de Kerst, de drukke periode
    -> veel producten die verkocht kunnen worden.
    ‘Competition on a leash’ en dan komt Samsung erdoor.
    Perfecte reclame!

  9. Het is gratis reclame ‘kijk mij eens de eerste zijn’. Het gaat niet om het geld willen krijgen voor die hoesjes, dat is in ieder geval bijzaak. Als Samsung er echt zo boos om was hadden ze alle productie van Apple bestellingen wel stop gezet, ook al is dat een andere tak van Samsung. 1 belletje zal wel genoeg zijn, maar pas dan raak je Apple pas hard. Als de productie gestaakt moet worden. Niet om een verbod waar alle elektronica tegenwoordig op elkaar lijkt. Laat ze het probleem bij zichzelf zoeken en zich in de software onderscheiden. Je valt bij een tweeling toch ook op het innerlijk

  10. iets met de lengte van bepaalde bomen en een aanzienlijke hoeveelheid wind.

  11. @Ferry: Wat dan?

  12. Apple gaat me de keel uithangen met hun Patent gezeik.
    Ik ben erg content met mijn iPhone maar de iPad heb ik al verkocht.
    Ik ga voor Samsung wat een tablet betreft.
    Apple is no more my thing.

  13. Waarom kan samsung niks zelf verzinnen????

  14. En als Apple nu de eerste was, maar dat waren ze helemaal niet. Check dit artikel waar wel duidelijk uit wordt door wie Apple geïnspireerd is.

    Beetje zielig begint het te worden.

  15. Dankzij dit gezeur ben ik over gestapt op een samsung galaxy note wat een top ding!

  16. Origineel geplaatst door Filip
    Ben ik de enige die begint te walgen van die patentaanklagingen van Apple !!! Vind dat Apple enorm arrogant aan het worden is !

    R&D kosten etc…

    Apple ontwikkeld spullen, ideeën concepten. Zij verdedigen deze, dit is niet meer dan logisch.

    Neem dit voorbeeld, een Smart Cover, Apple ontwikkeld dit product en steekt er veel geld in om dit uit te werken tot de beste variant. Vervolgens neemt een bedrijf dit klakkeloos over…

    Ik verbaas me overigens wel over het feit dat Apple juist Samsung aanklaagt. Die kunne hier, naar mijn weten, vrij weinig aan doen. Al denk ik wel dat Samsung het niet zo erg vind.

  17. Het wordt nu een beetje ziekelijk van Apple. Ga uit van je eigen sterkte.

  18. @Rick: Is dat niet juist van toepassing op de copycats van Samsung? Laten ze een voorbeeld nemen aan Sony en Nokia die hun eigen product ontwikkelen.

  19. @Richard: Ook Apple heeft zich vroeger laten inspireren door andere merken, lees dit artikel maar eens van Gizmodo uit 2008.

  20. @Ace: En als Apple nu de eerste was, maar dat waren ze helemaal niet. Check dit artikel waar wel duidelijk uit wordt door wie Apple geïnspireerd is.

    Beetje zielig begint het te worden.

  21. Walgelijk, van beide bedrijven.

  22. @Thijs: heb ik ook gedaan en die galaxy note is echt een geweldig apparaat.
    Iphone houd ik ook nog wel maar zal niet snel meer een nieuwe kopen.

    Die patenten oorlog slaat idd nergens op.
    Vind apple te arrogant en als ze zo doorgaan zal het bedrijf ook steeds slechter in de publiciteit komen.
    Zijn al aardig wat mensen hierdoor afgehaakt en zo graaft apple straks zijn eigen graf nog.

  23. En nog meer gratis reclame voor samsung. Wat een mooie spullen heb Samsung eigenlijk, wist ik helemaal niet , bedankt apple , stukken goedkoper ook.

  24. En wat is er precies innoverend aan kopieerwerk?

  25. Als innovator moet je je harde werk kunnen beschermen. De rechtszaken waren niet nodig geweest als iedereen zich netjes aan de regels hield. Iemands harde werk kopieëren is niet erg netjes.

    Het lijkt me trouwens een ramp om een produkt te moeten ontwikkelen en meteen precies te weten op welke patenten je een licentie moet nemen. Dat is toch ondoenlijk. Vandaar dat achteraf gedoe met dikke vette claims. Dat systeem werkt dus niet meer zo goed. Maar bescherming is wel nodig.

  26. Origineel geplaatst door Sun
    Ik vind het terecht. Het gaat om de onderscheiding van de merken Apple en Samsung. Als ik een iPhone of iPad draagt, zou ik niet willen dat mensen vragen of ik een Samsung heb. Het hebben van een iProduct moet op afstand te onderscheiden zijn.

    Dus voor jou is een iPhone en/of iPad enkel en alleen maar bedoelt als statussymbool ? Om met te kunnen ‘showen’ naar de buitenwereld , want ze zouden maar eens denken dat je een Samsung in je handen hebt……..

  27. Ja maar iedereen vergeet wel dat Apple dit allemaal begon Samsung heeft gewoon gereageerd.

    Ik zou het zelfde gedaan hebben.

  28. Origineel geplaatst door Mark
    En als Apple nu de eerste was, maar dat waren ze helemaal niet. Check dit artikel waar wel duidelijk uit wordt door wie Apple geïnspireerd is.Beetje zielig begint het te worden.

    Dat is toch geen smartcover? Waar zijn de magneetjes. Klik erop, klik eraf. Wat is er smart aan dat andere ding?

    Mensen vergeten nog wel eens wat innovatie betekent. Een innovator is iets anders dan een uitvinder. En zowel innovaties als uitvindingen kun je patenteren.

    Een uitvinder vindt iets nieuws uit, een innovator combineert iets op een manier die nog nooit gedaan is (oftewel, maakt uitvindingen bruikbaar).
    Dus ja, een innovatie is meestal geinspireerd op iets bestaand.

    Neem als voorbeeld het gele memo briefje. Lijm bestond al, papier bestond al. Maar de manier waarop het gecombineerd werd was een innovatie.

    Als je hard kunt maken dat iets wat in een patent van Apple (of wie dan ook) al bestond, dan loop je naar een patenten bureau en laat je het patent ongeldig maken.

  29. Dus vanaf nu mogen van sommigen hier porsche bv ferrari’s gaan maken? Te gek voor woorden.

  30. Voor een deel benul het met sommigen eens. Ik begin die patenten ook wel beu te worden. Maar dat is misschien ook wel omdat ik niet kan inschatten of zaken echt gejat zijn. Maar deze smart case kan ik zeker wel begrijpen, het is gewoon een pure namaak, waarom zou je dat niet mogen aanklagen?

  31. APPLE APPLE WOOOO!!!
    tzal ze leren!

  32. Origineel geplaatst door thomas1
    Apple gaat me de keel uithangen met hun Patent gezeik. Ik ben erg content met mijn iPhone maar de iPad heb ik al verkocht. Ik ga voor Samsung wat een tablet betreft. Apple is no more my thing.

    En waarom naar een Sams*** Tab, omdat Sams*** geen patenten claims legt bij Apple en consorten? Dacht het wel, en als dat nu de reden is om over te stappen, dan zoek maar alvast een koper voor je Tab …..

    Nee, lekker een duurdere Tab kopen, die daarna niets meer waard is omdat er geen updates voor komen. Zie het artikel op IPC, over de slechte update’s die beschikbaar zijn voor Android. Je iPAd blijft veel meer waard.

  33. Ik zie Televisie fabrikanten de advocaten al in stelling brengen bij de geruchten dat Apple volgend jaar televisies wil gaan verkopen 😉

  34. Dat werd tijd!

    Vond het al raar dat het rattenbedrijf met een overduidelijk gekopieerde accessoire wegkwam!

  35. Dit is een 1 op 1 kopie… en nog vinden mensen dat Apple niet mag klagen. Laat iedereen maar lekker van elkaar kopiëren. Waarom zou je zelf nog wat bedenken… lekker miljoenen aan research kosten besparen en op het succes van een ander meeliften. Maar dan moet er straks nog wel iemand zijn waarvan te kopiëren valt.

  36. Origineel geplaatst door jan
    Nee, lekker een duurdere Tab kopen, die daarna niets meer waard is omdat er geen updates voor komen. Zie het artikel op IPC, over de slechte update’s die beschikbaar zijn voor Android. Je iPAd blijft veel meer waard.

    Linkje graag..

    Laten we linkwissel doen, ik geef jou een handige link, jij geeft mij die iPc link 🙂

  37. (Red.) Verwijderd: kleutergedrag.

  38. @aldi-eldi-aldi: Die namakers opereren vanuit het patent-bestaatbijnaniet China e.d., die kun je niet aanpakken. Het grote geld van de diefstal wordt gemaakt bij de grote namakers zoals Samsung (die overigens echt alles namaken qua design en functionaliteit dat erbij betrokken is, tot de doos aan toe). + Doe eens lief, want achterlijke achterlijkst achterlijkheid achterlijk.

  39. Dat Apple bedrijven aanklaagt is het gevolg van onzekerheid. Het is een strategie om eigen producten superieur te laten blijken tov de concurrentie. Ze hebben dus de rechtszaken nodig. Thats It!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.