Reacties voor: Apple klaagt Samsung aan over hoesjes (update)

Apple heeft Samsung aangeklaagd, omdat bepaalde hoesjes voor tablets en smartphones wel erg veel op die van Apple lijken. De zaak dient in Australië.
Lees het complete artikel → Apple klaagt Samsung aan over hoesjes (update)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Dat ze zo zielig zijn om dit soort dingen na te maken..
    En de smart cover ziet er trouwens niet zo goedkoop uit als deze variant.

  2. Ik ben het met Robin eens kan Samsung wel iets zelf maken !??

  3. hebben ze niks zinnigs te doen in plaats dat ze elkaar bestoken met rechtszaken
    of samenwerken of een eigen stijl ontwikkelen

  4. Jongens, wederom, we staan erbij en we staan het toe. Zolang wij met z’n allen een patenten-systeem goedkeuren dan vind ik het niet meer dan terecht dat bedrijven er gebruik van maken om hun ideeën te verdedigen. Dat is hun goed recht. De wet staat het toe immers! Het maakt me niet uit wie zijn patent verdedigd, Samsung, HTC, Apple. Als ze terecht aan kunnen tonen dat zij hun IP gepatenteerd hebben dan is dat hun goed recht!

    Neemt niet weg dat het maar een brak systeem is. Als wij met z’n allen (als maatschappij) het zo belangrijk vinden dat er een patentenvrije maatschappij moet zijn dan moeten we onze politici aanschrijven. Als er maar genoeg zijn die dit doen dan komt er vanzelf een moment dat dit in wetgeving neerdaalt. En als dit niet lukt dan zijn er blijkbaar niet voldoende mensen met die mening. En we leven nou eenmaal in een democratie waarin de meerderheid beslist.

  5. O.k. dit keer geef ik toe dat het wel heel erg op de smartcover lijkt. Maar wat maakt het uit, die smartcover is helemaal niet smart. Ik heb liever een goede cover om mijn ipad dan een smartcover.

  6. Komt toch origineel al van anymode voordat Aplle het als een ‘innovatie’ introduceerde? Ik als veel gebruiker van Apple producten begin een beetje een hekel aan Apple te krijgen. Beetje zeiken om een cover die je niet eens zelf hebt bedacht…

  7. Origineel geplaatst door Henk
    Ik ben het met Robin eens kan Samsung wel iets zelf maken !??

    Commentaar schrijven maar niets kunnen lezen, samsung maakt ze niet eens zelf..

  8. Ik geloof dat de technoligsche patentenoorlog ook wel erg breed word uitgemeten in de media.

    Mag wat mij betreft wel wat meer naar de achtergrond. Dit soort rechtzaken zijn er altijd al geweest en zullen voorlopig ook nog wel blijven bestaan.

  9. volgens mij heeft samsung gewoon een smartcase van apple gepakt en doe er wat goed kopen plastic voor de achterkant bij want de kleuren zijn precies de zelfde als die van apple.

  10. Origineel geplaatst door RichardJongens, wederom, we staan erbij en we staan het toe. Zolang wij met z’n allen een patenten-systeem goedkeuren dan vind ik het niet meer dan terecht dat bedrijven er gebruik van maken om hun ideeën te verdedigen. Dat is hun goed recht. De wet staat het toe immers! Het maakt me niet uit wie zijn patent verdedigd, Samsung, HTC, Apple. Als ze terecht aan kunnen tonen dat zij hun IP gepatenteerd hebben dan is dat hun goed recht!Neemt niet weg dat het maar een brak systeem is. Als wij met z’n allen (als maatschappij) het zo belangrijk vinden dat er een patentenvrije maatschappij moet zijn dan moeten we onze politici aanschrijven. Als er maar genoeg zijn die dit doen dan komt er vanzelf een moment dat dit in wetgeving neerdaalt. En als dit niet lukt dan zijn er blijkbaar niet voldoende mensen met die mening. En we leven nou eenmaal in een democratie waarin de meerderheid beslist.

    Ik ben het helemaal met je eens Richard! Ook het communisme vind ik beter dan het kapitalisme. Gewoon alles samen doen en samen delen. Rekening houden met elkaar.

    Er is alleen één probleem: de mens. Die past gewoon niet in dat plaatje, hoe graag we dat ook zouden willen.

    Een patentvrije wereld zou de stimulans voor originaliteit volledig te gronde richten. Na een paar keer een origineel idee of een creatieve oplossing verzonnen te hebben, die dan weggekaapt wordt door iemand die toevallig beter is in marketing en er het geld voor opstrijkt, houdt het wel op met de creatieve ideeën. En creatievelingen zijn meestal niet zo marketing- of geldgericht.

    Bedenk dat een patent ook een soort erkenning is voor de investingen (tijd en geld) die je in het idee hebt gestoken: hoe controleer je dat anders? Iemand die een idee kopieert kan immers veel goedkoper produceren, omdat die die investeringen niet heeft hoeven te doen. En als je dan ook nog eens geen gevoel voor kwaliteit hebt kun je het mooie idee extra kapot maken door het slecht te kopiëren (goedkope materialen gebruiken, etc.).

    Dus hoe zeer we ook een eerlijke en rechtvaardige wereld zouden willen: het patentsysteem is niet voor niets ontstaan. Net als democratie is het, momenteel, het minst slechte systeem.

  11. waar zij nu toch ruzie over maken, moet elk merk dan compleet anders zijn? ik vin het juist goed dat alle merken op elkaar beginnen lijken, dan word alles wat universeel

  12. Origineel geplaatst door RichardEn we leven nou eenmaal in een democratie waarin de meerderheid beslist

    Hou toch op man! Praat je nu gewoon een populair praatje na of ben je echt zelf zo naïef om dat te denken?

  13. Origineel geplaatst door Henk
    Ik ben het met Robin eens kan Samsung wel iets zelf maken !??

    Ja, verdomd goede HD televisies. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.