Reacties voor: Apple klaagt makers van niet-gelicenseerde iPhone-accessoires aan

Apple heeft 7 bedrijven aangeklaagd die niet meedoen aan het Made for iPod-programma. Het gaat om Amerikaanse accessoiremakers die geen licenties afdragen aan Apple.

Reacties: 77 reacties

  1. Yeah right, inferieure kwaliteit my ass…

    My 3 dollar USB kabeltje houdt het voorlopig langer uit dan de 20 euro Apple versie. Dus laat ze maar licencieloos goedkope en goede spullen maken.

    Beetje triest dat Apple dit soort bizarre marges hanteert. De aanschafprijs van de producten is ook al relatief hoog. Dan ook nog eens de makers van accessoires dwarszitten (indirect de consument).

  2. @Dpaki:

    Het is triester dat Apple NL het vertikt de apple kabeltjes onder de garantie te laten vallen, in ELKE willekeurge apple store in USA krijg je zonder problemen een nieuwe kabel, no questions asked

    3 Dollar kabeltjes sterven naar mijn idee nog sneller

  3. Apple is watching you

  4. Origineel geplaatst door Dpaki
    Yeah right, inferieure kwaliteit my ass…My 3 dollar USB kabeltje houdt het voorlopig langer uit dan de 20 euro Apple versie.

    De kabel van mijn iPhone 2G doet het nog prima en ik gebruik die dagelijks. Er is geen slijtage aan te merken.. (Ding is nu 2,5j ongeveer.)

  5. Ik ben benieuwd wat voor een patenten hiervoor dan zijn…
    (Die patenten beginnen mij echt te irriteren!,.)

  6. @Dpaki: gelukkig staat “jou” 3dollar kabeltje niet voor de kwaliteit van al die imitatie meuk, welke doorgaans enorm slecht te noemen is.

    Origineel geplaatst door bibi2205
    Origineel geplaatst door DpakiYeah right, inferieure kwaliteit my ass…My 3 dollar USB kabeltje houdt het voorlopig langer uit dan de 20 euro Apple versie.De kabel van mijn iPhone 2G doet het nog prima en ik gebruik die dagelijks. Er is geen slijtage aan te merken.. (Ding is nu 2,5j ongeveer.)

    Whow en dat terwijl de iPhone 2G niet eens bestaat 

  7. Hoe maak je in vredesnaam je iPhone kabel stuk? Ik heb er nog 1 van een hele oude iPod mini die nog geen kleuren scherm had. €20 voor een kabel is inderdaad nuts.

  8. Ohhhh, gosseposss. Zielige Apple, ze hebben het al zo slecht. Geldklopperij voor de simpelste dingen.

    Oordopjes van Apple, goeie kwaliteit? Man, mijn dopjes van die ik gevonden heb op de bodem van de zee zijn nog beter. Flutdingen.

  9. Even buiten beschouwing gelaten of Apple wel of niet schandalig veel geld vangt voor iets dat anderen produceren is het natuurlijk absoluut fout om een logo of handelsmerk te gebruiken zonder toestemming. Wat dat betreft groot gelijk dat Apple ze aanklaagt.

    Als dat “Made for iPod/iPhone” logo synoniem is voor een “keurmerk” van Apple om aan te tonen dat het accessoire voldoet aan de (best wel strenge) kwaliteitseisen van Apple dan mag je als consument dus ook verwachten dat je kwaliteit koopt wanneer dit logo op een product staat, of het nu van Apple zelf is of niet.

    Als een willekeurige Chinees, Koreaan of wat dan ook een massaproductie accessoire maakt dat na 3 weken gebruik vanzelf uit elkaar valt en dan dat logo misbruikt voel je je als consument ook aardig genaaid als je denkt kwaliteit te kopen en het is gewoon prul dat Apple nooit goed zou keuren.

    Ik ben het eens met marc3l dat patenten iedereen een beetje de strot uit beginnen te komen, maar keurmerken, labeltjes en stempeltjes die kwaliteit moeten waarborgen moeten goed beschermd worden anders zijn ze totaal zinloos.

  10. Ik vind dat Apple hier gelijk in heeft , als er iets misgaat konen de mensen wel bij hun wenen dathun Apple product niet werkt of dat het niet compatibel is met 1 of ander randapparaat

    Goeie zet Apple!

  11. Kijkt voor zicht uit toevallig ligt daar een usb lader met aan beide kanten de kabels helemaal los
    Het verbaast je dat die nog werkt

  12. Tja het is twijfelachtig. Als een fabrikant iets maakt waarin een iDinges past en waar niet het logo opstaat dan vind ik dat Apple hierover niet zo moet mekkeren. Sterker nog, ze moeten zich eens wat soepeler opstellen (en opener).

    Met het huidige gelsoten gedrag lopen ze het risico de publieke opinie tegen zich te krijgen. Gedrag dat ze overigens zelf 20 jaar geleden veroordeelden…

  13. Origineel geplaatst door thijs
    @Dpaki:Het is triester dat Apple NL het vertikt de apple kabeltjes onder de garantie te laten vallen, in ELKE willekeurge apple store in USA krijg je zonder problemen een nieuwe kabel, no questions asked3 Dollar kabeltjes sterven naar mijn idee nog sneller

    Probleem is dat we hier in Nederland geen “echte” Apple stores hebben. Alleen resellers, die hoogst waarschijnlijk geen gratis kabels van Apple krijgen als ze die aan klanten we gaan geven. Dat zal bij echte Apple stores dan wel iets makkelijker gaan.

  14. Lijkt me een goed idee dat Apple dit doet. Apple staat voor kwaliteit, dus de randproducten moeen kwaliftatief ook goed zijn. Ik gebruik overigens nog steeds de usb kabel van m’n iPod Mini (inmiddels 5 jaar oud) en die doet het nog prima.

  15. Vandaar dat speakers met ipod-Dock altijd minimaal 100 euro zijn. Als ze goedkoper zouden zijn kost het de maker van de speakers te veel geld.

    -1 voor Apple omdat ze zo veel geld willen. Als het lager zou zijn, zou het terecht zijn deze actie. Naar nu…

  16. Apple staat voor kwaliteit pffff….Apple staat voor geldklopperij….een dockingsstation voor je iphone…een stuk plastic zonder kabel 29,00 de kabel zelf 19,00.
    Ok kabel heb je maar is toch wel veel geld voor een wit klein blokje. Die kabels van de Iphone zelf zijn van slechte kwaliteit binnen een halfjaar was bij mij bij de connector de binnendraaden zichtbaar en een maand later moest ik een nieuwe.
    Ik ga heel zorgvuldig met mijn spullen om. Ben blij als ze overgaan op een universele dan wil ik wel zien of of Apple die prijs voor zijn kabels nogsteeds kan vragen.
    Het is dat mensen hier in die onzin geloven. Waarom kan een ander bedrijf zo een kabel wel voor minder aanbieden.
    Omdat er “compatible with” opstaat wordt het 25% duurder voor de klant.
    Want denk maar niet dat de bedrijven die bij deze sekte zijn aangesloten zelf voor die 25% opdraaien die verrekenen ze natuurlijk door aan de klant. Die bedrijven zijn ook niet gek natuurlijk.
    Mensen denken nogsteeds dat Apple dit voor hun doet maar Apple kijkt alleen maar naar zijn eigen pockets dus waar ze geld vandaan kunnen halen doen ze het.
    Als ze het echt voor hun klanten doen kunnen ze toch producten goedkoper aanbieden dan de concurrent…..

  17. Zo had ik ooit een videokabel gekocht op de markt voor €5. Deed exact hetzelfde als de kabels van Apple die ze voor de schandalige prijs van €45 wilden verkopen. Die kabel deed het prima tot een softwareupdate van Apple de desbetreffende kabel domweg ging negeren.alle videokabels die niet van Apple waren ging blokkeren. Na een jailbreak kon ik weer van de goedkope en verder prima functionerende videokabel van €5 gebruik maken.

    In dit geval zou je kunnen stellen dat Apples update de inferieure kwaliteit bood, niet die goedkope chinese kabel.

  18. Origineel geplaatst door Kevin
    Vandaar dat speakers met ipod-Dock altijd minimaal 100 euro zijn.

    ik snap nu ook waarom de Sennheiser Px100, wanneer deze voorzien wordt van een microfoontje, opeens geen 30€ maar 100€ kost.

  19. Wat dan? Je denkt werkelijk dat een USB kabel of portable speakers die niet door Apple gelicenseerd zijn schade kunnen toebrengen aan je telefoon? Die kans lijkt me gewoon hetzelfde als het originele Apple spul? Klinkt als waanzin.

    Origineel geplaatst door Lars Nimmegeers
    Ik vind dat Apple hier gelijk in heeft , als er iets misgaat konen de mensen wel bij hun wenen dathun Apple product niet werkt of dat het niet compatibel is met 1 of ander randapparaatGoeie zet Apple!

  20. Jongens, wat jullie uitkramen is onzin. Natuurlijk moet Apple dit wel doen. Anders is het toch enorm asociaal tegenover de fabrikanten die wel alles keurig in oorden hebben? De kans zit er dik in dat deze fabrikanten bij Apple gingen klagen waarom Apple deze stappen onderneemt.

    Zo zit het nou eenmaal in elkaar, no question about it.

  21. het wel grappig om te zien hoe apple zich meer en meer als een echte monopolist aan het gedragen is net als microsoft alleen wordt dat veroordeelt en bij apple wordt het vaak goedgepraat, alhoewel ook steeds minder de mensen worden ook wakker natuurlijk.

    denk dat apple moet uitkijken en niet te ver moet doorslaan

  22. Origineel geplaatst door thijs: @Dpaki:

    Het is triester dat Apple NL het vertikt de apple kabeltjes onder de garantie te laten vallen, in ELKE willekeurge apple store in USA krijg je zonder problemen een nieuwe kabel, no questions asked

    3 Dollar kabeltjes sterven naar mijn idee nog sneller

    Het gaat ook niet om nieuw kabeltje wel of niet krijgen maar om de slechte kwaliteit die ze zelf leveren. Maar vervolgens anderen laten betalen voor een zogenaamd kwaliteitskeurmerk.

    Origineel geplaatst door Flugeltje: Ohhhh, gosseposss. Zielige Apple, ze hebben het al zo slecht. Geldklopperij voor de simpelste dingen.

    Oordopjes van Apple, goeie kwaliteit? Man, mijn dopjes van die ik gevonden heb op de bodem van de zee zijn nog beter. Flutdingen.

    Dat zijn echt hele slechte oordopjes. Verbaas me steeds hoe ze dat durven flikken bij een iPod toestel.

  23. Origineel geplaatst door Flugeltje
    Ohhhh, gosseposss. Zielige Apple, ze hebben het al zo slecht. Geldklopperij voor de simpelste dingen.

    Sommigen schijnen hier te vergeten dat Apple geen liefdadigheidsinstelling is maar een bedrijf en het hoofdbestaan van een bedrijf is nog altijd geld verdienen !

  24. Ziet eruit alsof ze het verlies van de kosten van de bumpercases er snel weer uit willen hebben..

  25. Zolang de accessoirefabrikanten het logo van apple’s keurmerk niet gebruiken zou apple ze niet mogen aanklagen. Enkel degene die ze misbruiken en toch het logo van made for… enz. gebruiken kunnen ze aanklagen. Vergelijk het een beetje met de speakers, veel speakers hebben geen THX logo, maar je kan die wel laten keuren en krijgt je product een meerwaarde (marketingtechnisch gezien dan).
    Hoe dan ook, of dat logo er nu bij staat of niet, in principe wil dat nog niets zeggen of het product nu beter of slechter is dan de originele apple producten.
    Ik weet in ieder geval dat de iPod/iPhonekabels van Belkin duizend keer duurzamer en steviger zijn dan die van Apple en maar 2/3 van de prijs van de originele kabels kost.
    En maak jezelf maar wijs dat apple niet duur is… Het enige wat er telt is namelijk voor jezelf, kan je voor jezelf de dure aankoopprijs rechtvaardigen of niet? Er zijn niet veel rationele/objectieve redenen om die ook te rechtvaardigen, de meeste redenen zijn subjectief, zoals gebruiksvriendelijkheid (want dat kan van smaak afhangen: osx/windows/linux, ios/android/symbian/wmobile), of design. Het ligt gewoon aan jouw emoties of je het nu die prijs waard vindt of niet.
    Heb al veel Apple spul gekocht, en ook veel niet-apple spul. De hardware die apple maakt, kan je beoordelen op twee vlakken: intern (de elektronica) & extern (design). Op intern vlak, is het net zoals de gemiddelde hardwarefabrikant, ze doet niet onder, maar steekt zeker ook niet uit boven de concurrentie. Op vlak van design is dat natuurlijk subjectief.
    In mijn subjectieve mening vind ik dan wel voor de grotere producten de meerprijs waard (laptop, macs, iPhones, iPods) dit omdat ik de buitenkant goed vind en dan toch minstens 2 jaar wettelijk (Europa) garantie krijg op de binnenkant.
    Begrijp me niet verkeerd, de subjectieve voorkeur is normaal gedrag en ligt in het geval van Apple redelijk wat hoger dan de objectieve meningen. Dat doet er ook niet toe, als jij vindt dat het design & de software beter is, dan is dat geen enkel probleem om voor jezelf uit te maken of dat nu de prijs rechtvaardigt of niet, ik doe het ook.

    Voor de accessoires kan ik bijvoorbeeld die niet rechtvaardigen. Als ze al 9$ vragen voor een universele dock adapter en ziet wat je krijgt ervoor, dan hebben ze er minstens 8$ winst op gemaakt voor een klein stukje plastic dat ze op grote schaal laten produceren in china.

  26. weet iemand of er vandaag nog geleverd zou worden in bepaalde mobistar winkels?

  27. @DBR: als de aansluiting van een iPod of iPhone uniek is dan mag Apple ze wel aanklagen. Het wordt een stuk lastiger als straks iedereen de universele aansluiting gebruikt, dan kunnen ze niets meer doen.

  28. Hoe beter ik apple leer kennen, hoe meer ik zeker weet dat mijn ipod touch mijn eerste en laatste apple product is, ook al ben ik nog maar een tiener.
    Bij mij is de usb-kabel ook kapot gegaan, binnen een half jaar.
    Ik kwam constant onder stroom te staan als ik mijn ipod aanraakte en die aan het laden was. Toen het merkloze kabeltje gepakt wat ik gratis kreeg bij mijn merkloze oplader, en sindsdien geen last meer van. Dat kabeltje voelt kwalitatief veeeeeeel beter aan.

  29. @hdtv: Bijzonder dat je je keuze voor een compleet product laat afhangen van de kwaliteit van een USB kabel.

  30. Apple moet zorgen dat ze zelf alle accessoires maken en deze klaar hebben bij de introduktie van een nieuw produkt. Dan hoeft niemand naar iets anders op zoek.

  31. @BloodDragon:

    Of Nederland nu wel of geen Apple store heeft doet er niet toe. De verkopende partij moet een goed apparaat leveren.
    De verkopende partij mag zich niet achter Apple verschuilen naar de consument toe..
    Consumentenrecht

  32. Wat een waardeloos bedrijf is het ook. Ze moeten vooral zo doorgaan dan maakt niemand nog apple accessoires omdat het geldwolven zijn.Mijn orginele usb kabel laat de stekker al los terwijl de ebay versie nog geen kuren vertoond.

  33. Origineel geplaatst door bartje
    Origineel geplaatst door FlugeltjeOhhhh, gosseposss. Zielige Apple, ze hebben het al zo slecht. Geldklopperij voor de simpelste dingen.Sommigen schijnen hier te vergeten dat Apple geen liefdadigheidsinstelling is maar een bedrijf en het hoofdbestaan van een bedrijf is nog altijd geld verdienen !

    Gast, maak alsjeblieft per jaar een godsvermogen over naar Apple. Hebben zij hun geld en irriteer ik me niet aan hoge prijzen met een appel erop. Want ja, 50% van het bedrag is voor die Apple die erop staat.

    Microsoft = monopolie? Ze hebben in ieder geval redelijke prijzen en houden zich behoorlijk op de achtergrond. Kan je van arrogante Apple niet zeggen.

  34. Weet jullie nog meer van deze site’s?
    (om Apple te helpen, niet dat ik een dockje zoek met remote ofzo) 🙂

  35. Origineel geplaatst door iphoney
    Apple staat voor kwaliteit pffff….Apple staat voor geldklopperij….een dockingsstation voor je iphone…een stuk plastic zonder kabel 29,00 de kabel zelf 19,00.Ok kabel heb je maar is toch wel veel geld voor een wit klein blokje. Die kabels van de Iphone zelf zijn van slechte kwaliteit binnen een halfjaar was bij mij bij de connector de binnendraaden zichtbaar en een maand later moest ik een nieuwe.Ik ga heel zorgvuldig met mijn spullen om. Ben blij als ze overgaan op een universele dan wil ik wel zien of of Apple die prijs voor zijn kabels nogsteeds kan vragen.Het is dat mensen hier in die onzin geloven. Waarom kan een ander bedrijf zo een kabel wel voor minder aanbieden.Omdat er “compatible with” opstaat wordt het 25% duurder voor de klant.Want denk maar niet dat de bedrijven die bij deze sekte zijn aangesloten zelf voor die 25% opdraaien die verrekenen ze natuurlijk door aan de klant. Die bedrijven zijn ook niet gek natuurlijk.Mensen denken nogsteeds dat Apple dit voor hun doet maar Apple kijkt alleen maar naar zijn eigen pockets dus waar ze geld vandaan kunnen halen doen ze het.Als ze het echt voor hun klanten doen kunnen ze toch producten goedkoper aanbieden dan de concurrent…..

    Het is waar dat de officiële randapparaten en accessoies duur zijn. Voor een dockingstation plus een kabel van Apple ben je dan direct € 50 kwijt.
    Daarom heb ik zelf een paar weken geleden een Griffin Powerdock 4 (zit ook in dat “made for works with programma” gekocht die me een € 60 heeft gekost, maar nu heb ik wel een dockingstation met 4 iPod/iPhone aansluitingen + een kabel met internationale adapters + plastic stukjes om verschillende iPods en de iPhone in te kunnen docken.
    Dat is op zich nog steeds veel geld voor een dockingstation, maar is voor mij rechtvaardig omdat ik meer dan één iPod/iPhone hiermee kan opladen.

  36. Apple,

    Zo briljant het design is, is zo gemiddeld de interne hardware en is zo slecht de service.

    Eigenlijk gewoon een RUK bedrijf, maar ja zit hier wel met een macbook pro, iphone en ipad hahaha

  37. @thijs: daarom heb ik er vorige week 10 besteld in hongkong. 12 dollar inclusief verzendkosten.

  38. @thijs: Ook ik ben in het bezit van een dergelijke ‘3 dollar kabel’. Deze houdt het tot nu toe veel langer en beter uit dan die zooi die Apple erbij verkocht, dus begrijp ik niet waarom jij de kwaliteit minder noemt.
    Kijk eens rond op internet en je ziet dat die kabeltjes het veel beter uithouden dan hetgeen wat Apple durft te verkopen voor veel meer geld. Stel dat het ‘3 dollar kabeltje’ slechter is dan het Apple kabeltje (wat niet zo is) dan heb ik alsnog liever een kabeltje van € 2,- welke sneller slijt dan een kabel van € 20,- die iets minder snel slijt.

  39. Ipv van andere bedrijven aan te klagen zouden ze beter het antenne probleem van de iphone 4 oplossen, ik heb mijn iphone 4 exact 10uur gehad en dan doorverkocht omwille van het ENORM irritante signaalverlies, en dit is bij IEDERE iphone 4 zo.
    blijf bij jullie 3G/S, en wacht tot apple deze hardware fout heeft opgelost.

  40. Of je het er nou wel of niet mee eens bent,, Apple blijft de producten maken, levert een goede kwaliteit af en verdiend er aan goed aan. Vergeet niet dat ieder bedrijf goed wil en moet verdienen ( voor oa de aandeelhouders).
    Nu zijn er chinese types die snel big bucks willen verdienen.. Dont blame me, want ik wil ook zo goedkoop mogelijk mn accessoires, maar ik kan me voorstellen dat Apple hierdoor vele honderden miljoenen misloopt.

    Na 3 jaar doen al mijn accessoires het nog en dat kan je van de gemiddelde andere telefoon van leverancier X niet zeggen.

    Ook heeft Apple geen controle meer op het garantie proces als iedereen maar kabels voor 1 dollar haalt of andere goedkope niet werkende prullaria.

    Dus ik snap ze wel, maar geef de voorkeur aan wat goedkopere producten.

  41. @Joost: helemaal mee eensch! Bij m’n iPhone en MacBook pro heb ik ductape aan beide uiteinden, omdat de kabels daar bijna helemaal doorgescheurd zijn en de ‘aders’ bloot liggen. Toen ik bij mijn reseller was (waar ik niet mijn mbp heb aangeschaft) zei nog dat ik beter het applecare plan had kunnen afsluiten, omdat de kabels geheid kapot gaan…. En dat is gebleken… EN JA IK BEN ZUINIG OP MIJN SPULLEN. Apple hardware = doorgaans goed… Apple accessoires zuigen doorgaans keihard!!! Maar dat neemt niet weg dat ze de bedrijven die doen alsof ze door Apple goed gekeurd zijn keihard moeten aanpakken!!!

  42. Ik heb al 2 van die chineze opladertjes gekocht en ze zijn allerbij opgeblazen, vind goed dat apple dit doet!

  43. Het punt is hier dat bedrijven er een plaatje op zetten “made for iphone” (of iets in die zin). daarmee lijkt het alsof het bedrijf geassocieerd is met Apple, daar wil Apple van af, wil je dat wel, dan moet je een licentie betalen, hetgeen niks nieuws is.

    Ik snap dan ook niet dat mensen hier op hoge poten lopen te roepen dat apple geldwolven zijn. Er zijn heel veel fabrikanten die graantjes willen meepikken van het iphone succes, dat doen ze onder andere door het faken van de apple-associatie.

  44. Origineel geplaatst door Dbr
    Zolang de accessoirefabrikanten het logo van apple’s keurmerk niet gebruiken zou apple ze niet mogen aanklagen. Enkel degene die ze misbruiken en toch het logo van made for… enz. gebruiken kunnen ze aanklagen

    Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt en het echt begrijpt.

  45. Snap best wel dat ze over bepaalde zaken niet blij zijn.
    Wat dacht je van LG vergeleken met Iphone?

    En de Meizu M8?

    Zo zijn er nog wel een paar.

  46. Gelukkig trekken vaak de chinese dealers hier niks van aan:
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19148

    Hoezo 20 euro betalen?

  47. Origineel geplaatst door Sjaak
    @hdtv:Bijzonder dat je je keuze voor een compleet product laat afhangen van de kwaliteit van een USB kabel.

    Als ze al geen goed kabeltje kunnen produceren hoe goed is het product zelf dan.

  48. Dus ze mogen niet op de verpakking vermelden dat het voor de iphone is. want uit het verhaal kan ik niet opmaken dat die bedrijven wel misbruik maken van de logos van Apple. Dacht dat het ging omdat ze de spullen namaakten

  49. Apple lijkt zich te ontwikkelen als het politbureau van de ICT. Openheid en Apple roepen beelden op als van Venus en van Mars. Gelukkig beginnen er wat rechtspraken (bv. Jailbreaken) wat richting te krijgen. Begon mij bijna zorgen te maken dat Apple eisen wil gaan stellen aan de kwaliteit van mijn huis en inrichting waarin ik de wonderlijke producten mag gebruiken ;-))

  50. ach joh hier komt ook allemaal een einde aan voor Apple. Ze moeten straks de universele oplader aansluiting in de iphone verwerken ipv de exceptionele die ze nu hebben. Opgelegd door het VOLK van hogerhand 😛 de EU. En nu eens niet die gasten die ons maar altijd aanklagen en dingen proberen op te leggen :).

    En dan hebben we universele dockingstations met boxen die overal op passen. En wat wou apple dan doen dan? De universele menigte aanklagen 😛 haha bye bye apple. Vrijheiddd is waar we voor moeten vechten voor de mensheid in alles ook het dockingstation

  51. Apple moet eens stoppen met al die onzin het begint zo langzamerhand erg vervelend te worden.
    Geldwolven zijn het geworden, en zo langzamerhand nog erger dan Microsoft.

    Jammer, jammer, jammer, APPLE !

  52. De kwaliteit van Apple producten rechtvaardigt al lang de prijs niet meer. De rubber ommanteling van de 3G kabel begon al na een jaar los te komen. De gebruikers die dit probleem niet hebben, bewaren de kabel waarschijnlijk in de watten in een doosje.

    Ik heb nu een oprolkabeltje gekocht voor een paar euro; wedden dat deze wel heel blijft?

  53. Origineel geplaatst door iphoney: Apple staat voor kwaliteit pffff….Apple staat voor geldklopperij….een dockingsstation voor je iphone…een stuk plastic zonder kabel 29,00 de kabel zelf 19,00.
    Ok kabel heb je maar is toch wel veel geld voor een wit klein blokje. Die kabels van de Iphone zelf zijn van slechte kwaliteit binnen een halfjaar was bij mij bij de connector de binnendraaden zichtbaar en een maand later moest ik een nieuwe.
    Ik ga heel zorgvuldig met mijn spullen om. Ben blij als ze overgaan op een universele dan wil ik wel zien of of Apple die prijs voor zijn kabels nogsteeds kan vragen.
    Het is dat mensen hier in die onzin geloven. Waarom kan een ander bedrijf zo een kabel wel voor minder aanbieden.
    Omdat er “compatible with” opstaat wordt het 25% duurder voor de klant.
    Want denk maar niet dat de bedrijven die bij deze sekte zijn aangesloten zelf voor die 25% opdraaien die verrekenen ze natuurlijk door aan de klant. Die bedrijven zijn ook niet gek natuurlijk.
    Mensen denken nogsteeds dat Apple dit voor hun doet maar Apple kijkt alleen maar naar zijn eigen pockets dus waar ze geld vandaan kunnen halen doen ze het.
    Als ze het echt voor hun klanten doen kunnen ze toch producten goedkoper aanbieden dan de concurrent…..

    Zo zit het maar net. Al die mensen die vinden dat Apple gelijk heeft, zijn Apple-freaks. Ze kunnen niet meer denken aan andere producten die vaak beter zijn dan die van Apple, omdat ze in de ban van het Apple-virus zijn. Ik geef toe : het zijn goede producten, maar het zijn gewoon pure egoïsten. Alleen maar geld, geld en geld. Als ze dan zoveel geld willen verdienen, dan moeten OSX voor gewone PC’s gaan verkopen. Hier absoluut een markt voor, omdat veel mensen alleen OSX willen en niet persé een Mac. Ik ben zelf een iTouch gebruiker maar ik jailbreak hem om hem zo aan te passen naar mijn behoeftes. Het apparaat is pas een perfect apparaat als het naar wensen is. Jij bestuurt het apparaat en het apparaat niet jou. Bovendien, mijn originele kabel is nu al kapot, terwijl ik mijn iPod nog géén jaar heb. Ik ga er zorgvuldig mee om.

  54. Origineel geplaatst door Marcooo
    Nu zijn er chinese types die snel big bucks willen verdienen…

    waar denk je dat Apple zijn spullen laat maken? Wedden dat menig ongelicenseerd product gewoon identiek is aan De Apple-versie?

  55. Apple kan soms erg zielig doen

  56. Blablabla zus en zo ja en nog wat bla bla bla ja ratatat tatata zus en zo.

    Apple maakt hoge kwaliteit producten. Laatste kwartaalcijfers gezien? 3+ miljard winst!

    Don’t like it? Don’t buy it.

  57. Origineel geplaatst door puccini
    Apple moet eens stoppen met al die onzin het begint zo langzamerhand erg vervelend te worden.
    Geldwolven zijn het geworden, en zo langzamerhand nog erger dan Microsoft.Jammer, jammer, jammer, APPLE !

    Kom je morgen kosteloos bij mij het gras maaien? Oja, neem je vrouw en kinderen ook mee. Ik heb nog wat was liggen, wellicht kunnen ze ook de ramen lapen, dweilen en stofzuigen.

  58. De kwaliteit van de bekabelin die apple levert is van de slechtste kwaliteit ooit. De earbuds van apple klinken ruk en houden het meestal niet langer dan 8 maanden vol als je ze regelmatig in je broekzak meeneemt. Om over de USB kabel maar te zwijgen. Die liet aan het aansluit stuk al lis na 3 weken. Die 7 dollar kabeltjes van eBay gaan veel langer mee.

  59. Het is eigenlijk best erg dat al de fabrikanten zijn gevallen voor het “works with” logootje van Apple. Terwijl Apple zegt als je niet mee doet mag je niks aan accesoires maken.

    Ik vraag me af wat een rechter hiervan gaat zeggen. Ik neig te denken dat de rechter Apple geen gelijk gaat geven en dat elke fabrikant accessoires zou mogen maken

  60. Europa stuurt aan op mini-usb als universele connector voor alle mobiele apparatuur – kan met zulke marges niet vroeg genoeg komen.

  61. @Ruben.cc:

    Maar wat heeft de (vermeend slechte) kwaliteit met licenties te maken? Het een gaat om afbreuk aan je product en het ander om gebruik van een intellectueel eigendomsrecht. Kan me niet voorstellen dat een tekst als “geschikt voor iPhone” o.i.d. inbreukmakend is. Het is gewoon goedkoop winstbejag.

  62. Als fabrikanten de logo’s e.d. niet gebruiken maar bijvoorbeeld er opzetten dat ze ook gebruikt kunnen worden voor iPhone, iPod, iPad of weet ik veel wat is er toch geen probleem ? Of mag ik nu aan mijn iMac geen USB-muis hangen van een ander merk dan van een gecertificeerde toeleverancier ? Ehm dat maak ik zelf wel uit. ik woon niet in Noord-Korea.

  63. Het zoveelste bericht waardoor ik me afvraag waarom ik een Apple product heb gekocht.

  64. de analist heeft het wel verkeerd,
    de lic kost is veel lager, en is getrapt.

    Een kabel die enkel power levert is quasi gratis, en full access met data communicate is iets duurder …

    Apply voor de developer status en vraag de voorwaarde je zal zien Apple betaald hier enkel de eigen gemaakte kosten van keuring ed … geen winst …

  65. Origineel geplaatst door Jaap
    Origineel geplaatst door pucciniApple moet eens stoppen met al die onzin het begint zo langzamerhand erg vervelend te worden. Geldwolven zijn het geworden, en zo langzamerhand nog erger dan Microsoft.Jammer, jammer, jammer, APPLE !Kom je morgen kosteloos bij mij het gras maaien? Oja, neem je vrouw en kinderen ook mee. Ik heb nog wat was liggen, wellicht kunnen ze ook de ramen lapen, dweilen en stofzuigen.

    Met jouw voorbeeld sla jij de plank gewoon mis.
    Slaat totaal nergens op…LOL!!!

  66. Apple probeert overal geld uit te slaan….

  67. Het gaat Apple gelukkig niet om het geld wat ze mislopen. Haha

  68. Vind het al triest als je een ipod koopt er nog niet eens een oplader op stroom bij zit. Net als microsoft zijn het stelletje uitnemers.

  69. Na alle perikelen met de IOS4 update die verre van perfect werkt op 3.x iPhones, classificeert Apple zich hiermee net als MS, definitief als ordinaire monopolist. Dit levert beslist imagoschade op en mogelijk (en hopelijk) de warme EU-belangstelling van mw. Kroes. Na aanvankelijk groot enthousiasme over mijn Iphone 3G, is het voor mij nu: Apple sucks! Geen Apple meer voor mij, maar Android. Bye, bye.

  70. Ben het eens met de meerderheid. Ik bepaal zelf wel wat ik aan mijn iPhone wil hangen en wat niet. Apple wilt ook alleen maar geld uit alles halen.

    Kwaliteit?

    Oordopjes van 10 euro met betere kwaliteit gaan beter mee dan die standaard oordopjes van Apple voor 30 euro. 10 euro oordopjes zitten beter en gaan langer mee ook.

    Apple moet ophouden met die onzin. Als ze hetzelfde geintje bij de nieuwe iTouch uithalen dan zullen ze mij nooit meer terugzien als klant. Dan stap ik permanent over naar Android/Microsoft.

  71. Als Android dit nou ook ging doen, dan waren we een stuk verder. Money Money MOney

  72. Origineel geplaatst door Sjaak
    @hdtv: Bijzonder dat je je keuze voor een compleet product laat afhangen van de kwaliteit van een USB kabel.

    Dat doe ik niet. De slechte kwaliteit is slechts 1 van de dingen waarom ik een hekel aan apple heb gekregen. Zo noem ik ook de slechte service van de amerikaanse helpdesk(die vrouw wist na 100 keer uitleggen nog niet wat ik bedoelde, terwijl ik echt niet duidelijker kon zijn), het gesloten besturingssysteem waar ik niet van houd(ik heb veel liever open source, maar dat had ik al kunnen weten) en dit soort dingen van aanklagen spelen daarin mee. Als ik iets koop, gun ik het graag aan de organisatie/het bedrijf waarbij ik het product koop. Ik gun apple alleen de ondergang, dus koop ik waarschijnlijk geen producten meer van hun.

  73. Origineel geplaatst door ikke
    ach joh hier komt ook allemaal een einde aan voor Apple. Ze moeten straks de universele oplader aansluiting in de iphone verwerken ipv de exceptionele die ze nu hebben. Opgelegd door het VOLK van hogerhand de EU. En nu eens niet die gasten die ons maar altijd aanklagen en dingen proberen op te leggen .En dan hebben we universele dockingstations met boxen die overal op passen. En wat wou apple dan doen dan? De universele menigte aanklagen haha bye bye apple. Vrijheiddd is waar we voor moeten vechten voor de mensheid in alles ook het dockingstation

    Take the power back!!! *rockt*

  74. Morgen komt er zo’n fabrikant aan die ten onrechte het apple keurmerk gebruikt met kabeltjes van 2 dollar… Jullie kopen die massaal, jullie steken ze thuis in en *poef* ooooh iPhone kapot! Kortsluiting!

    Eens kijken hoe na zoiets de discussies verlopen over Apple zijn belachelijk beschermende houding tov van zijn keurmerk “made for iphone”

    Een paar maand terug heeft er hier op het forum een artikeltje gestaan over iemand wiens iPhone kortsluiting had gekregen door een slechte autolader (ook zo’n goedkope versie)… Toen was de toon hier heel anders…

    Ik geef nu zelf toe dat ik voor op het werk een goedkope kabel van 5 euro heb liggen… Maar die is mij wel verkocht door iemand van Mobistar in een van hun winkels.. Je moet een beetje uitkijken als je die goedkopere dingen selecteert… Vooral via internetsites heb je het naderhand zitten als ze je toestel mollen….

    En idd… hun oordopjes zijn van mindere kwaliteit vind ik zelf… maar hun laders houden het al 5 jaar uit bij mijn nu (van de ipod)

  75. LOL komt alle maal uit een en dezelfde fabriek. Andere verpakking en hup weer 30 euro extra.

    Inderdaad geldklopperij.

    Ik heb hier voor mij een origeneel iPhone synckabel met een breuk. Gelukkig alleen mijn oude 2G kapot.
    Laat ik je vertellen dat ik zo weer werd weggestuurd bij Apple.

  76. als apple nou eens kabeltjes/oordopjes maakt van kwaliteit

    de usb kabel laat na een paar keer buigen al los van ze bevestiging, hij blijft wel werken daar niet van het staat alleen zo lelijk

    oordopjes precies hetzelfde, het spul laat gewoon allemaal los als je het ook maar een beetje gebruikt

    dus kort om het is gewoon troep wat ze mee geven

  77. Origineel geplaatst door Muppel
    Kan me niet voorstellen dat een tekst als “geschikt voor iPhone” o.i.d. inbreukmakend is.

    Wel als de tekst vergezeld gaat van een logo en het samen een soort van “keurmerk” vormt waarmee wordt aangegeven dat Apple zijn goedkeuring hieraan heeft gegeven. Hoe arrogant “goedkeuring van Apple” dan ook mag klinken, je kan er als consument wel bepaalde waarde aan hechten of een bepaalde verwachtingen bij hebben. Als een fabrikant zomaar een keurmerk gebruikt zonder die daadwerkelijke goedkeuring wordt je als consument dus feitelijk bedrogen en kun je er niet meer op vertrouwen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.