Reacties voor: Apple klaagt iPhone-handelaar aan voor 2 miljoen

Apple heeft in Duitsland een iPhone-handelaar aangeklaagd voor een bedrag van 2 miljoen euro. Dat is een waarde die gelijk staat aan zo'n 5.000 iPhones; terwijl het in werkelijkheid maar om ongeveer 150 stuks ging.
Lees het complete artikel → Apple klaagt iPhone-handelaar aan voor 2 miljoen

Reacties: 12 reacties

  1. Hoezo kun je hier voor aangeklaagd worden?
    Hij zu hooguit de douane aan zn broek kunnen krijgen als hij geen import belasting betaalde,
    maar zolang ze je in de apple store niets laten tekenen waar op staat dat je de iphone niet zult exporteren is dit toch niet illegaal?

  2. Vraag me af of ze ook wat gaan doen tegen de bedrijven die hier in Nederland de iPhone verkopen. Ik vind het nog steeds vreemd dat officiële telecom bedrijven hier de iPhone unlocked verkopen. Je zou toch verwachten dat Apple daar eerder wat tegen doet. Maar misschien zijn die bedrijven moeilijker aan te pakken dan iemand die zelf de iPhones importeert?

  3. ok trommel-trommel-trommel iedereen opgelet:

    Op de iPhone rust een intellectueel eigendom recht welke vervalt zodra de iPhone in Amerika wordt verkocht aan een eindgebruiker (in de winkel dus) en het toestel is dan direct twee-de-hands.

    Daarna:

    – Het gaat naar Dubai en wordt geimporteerd door Europeanen.
    – Het gaat direct naar Europa.

    Op deze manier kan je als nederlandse handelaar dus niet gesued worden.
    De man mag helemaal niet gesued worden ook niet van Frank naar duitsland import.
    Hij verkoopt namelijk tweedehands toestellen.

    apple doet aan bangmakerij goede manier om mensen af te schrikken.

  4. Maar als redelijkerwijs valt aan te tonen dat de beste man die iPhones duidelijk nieuw opkoopt om ze vervolgens (al dan niet bedrijfsmatig ) door te verkopen valt er misschien nog best wel wat te halen door de advocaten van Apple. Al denk ik niet dat ze die 2 miljoen Euro zullen krijgen.

  5. hahaha, owke.. nou apple dat zal denk ik wel een grote domper worden 😛

    @ jelle
    hoe moet hij ze nieuw op kopen, als je het verhaal van jodel moet geloven wat ik doe want het klinkt heel logisch, dan? dat kan dus niet. Hij moet ze dan gejat hebben en daarvoor kan hij dus wel vervolgd worden, dit lijkt me echter wel een andere zaak :P.

    *lacht om apple*

  6. Het lijkt me niet dat hij ze gestolen heeft, anders zou dat wel vermeld worden lijkt me? Ik weet ook niet hoe hij ze in Frankrijk heeft gekocht ( of hij heeft de simlock vrije versie daar gekocht ). In het originele bericht wordt geschreven dat de man 150 iPhones had verkocht en deze direct door heeft verkocht aan een andere handelaar. Mocht hij ze gestolen hebben dan denk ik dat hij eerder zou worden aangeklaagd voor heling i.p.v. het proces dat nu aangespannen is.

  7. Kijk om je heen in Nederland, er zijn verschillende bedrijven die dat al sinds augustus doen. Een paar van hun hebben ook een brief van een van de advocaten van Apple ontvangen, maar deze bedrijven hebben voldoende juridische kennis om te weten dat wat ze doen legaal is. Trouwens… kijk is op TV je ziet een paar keer de iPhone voorbij komen bel/sms nu en win de iPhone en Veronica heeft ook nu al weer een tweede actie met de iPhone… dat zit juridisch wel goed in elkaar 🙂

  8. Als die Duitser een correcte prijs heeft betaald voor de iPhones in Frankrijk. Dan kan Apple totaal niets doen. Apple vergeet soms dat de wetgeving in EU niet hetzeldde als USA is.

  9. Gewoon een test-case. Zij hebben geld zat en ze zijn benieuwd hoe ver ze komen. Meteen maar in een overgereguleerd land, dan weten ze hun “speling”. Wanneer gaat het voorkomen? Toch wel benieuwd. Steve Jobs “verdient” overigens 2 miljoen in iets meer dan anderhalve dag… (met z’n opties, aandelen enzovoort) Dat even ter contrast. 🙂 Heerlijk, het is echt vrijdag.

  10. 475 miljoen is lekker op jaarbasis 🙂

  11. Zou het proces niet meer gaan om de misgelopen inkomsten uit de abbo’s die niet geactiveerd zijn?
    Je koopt de iPhone met toestelsubsidie (kijk naar losse prijzen in o.a. Duitsland) waarna je vervolgens bewust het contract negeert (contractbreuk) door de telefoon te hacken.
    Ik denk dat Apple wel “iets” kan waarmaken hoor.

  12. Volgens mij kan je hem in Frankrijk kopen in 2 varianten : SImlock vrij en een versie met abbonement. Maar in frankrijk krijg je het abbonement al in de winkel en het werkt dus niet zoals in USA/UK waar je hem gewoon thuis kan activeren. Hij zal ze dus zonder sim lock moeten gekocht hebben. zo niet heeft hij ze mischien via de ”achterdeur” gekocht.
    In dat geval kan Apple zeker wel geld pakken. Maar ik denk eerder dat Orange daar dan achteraan moet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.