Reacties voor: Apple klaagt fabrikant HyperDrive aan

Apple zou een rechtszaak zijn begonnen tegen Sanho, een fabrikant van autoladers, externe batterijen en externe harddisks. Het zou gaan om de connectors die Sanho gebruikt.
Lees het complete artikel → Apple klaagt fabrikant HyperDrive aan
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Zo’n hypermac is wel ideaal als je de hele dag fullpower op je macbookpro op locatie wilt werken.

  2. Eigelijk is Apple een grote schurk. Groter dan MS Google en alle andere samen. Zijn ecosysteem is er enkel maar om geld te verdienen. Daarom geen USB of Flash of ….. Enkel zijn eigen stadaarden. Waarom? Op alles wil hij geld verdienen. Van kabels tot iAds. Hardware tot software. Is dat klantvriendelijk? MS 7 mag op zijn MAC draaien, maar zet zijn iOS niet op een PC want dan heb je een een patent inbreuk. Maar hij gaat op de knietjes wacht maar. Hoogmoed komt voor de val

  3. (Red.) Reactie verwijderd, Godwin’s Law.

  4. @Martijn: Als jij een ‘uitvinding; hebt gedaan die gepatenteerd is (MagSafe dus), dan vindtje het niet zo fijn als een andere fabrikant die dingen gewoon nabouwt.
    En blijkbaar is BT hogelijk verbaasd dat Apple’s hoofdoel is ‘het verdienen van geld’.

    Het is een bedrijf, geen stichting voor één of ander goed doel.
    (Red.) Reactie aangepast.

  5. Waarom is dat zo raar? Die magsafe adapter is een geniaal ding! Het is een unieke aansluiting met die magneet erop wat enkel een MacBook heeft. Als Apple dit goedkeurt, moeten ze het bij andere fabrikanten haast ook goedkeuren… wat is dan in hemelsnaam het nut van een patent? Ook al heeft Apple misschien wel andere redenen voor deze rechtszaak, het is gewoon hun uitvinding en die mogen ze toch voor zichzelf houden? Kunnen jullie wel gaan vertellen hoe sneu Apple is, maar je kunt mij niet wijsmaken dat jullie in Apple’s positie anders hadden gedaan dan geld willen verdienen. Daarvoor begin je toch een bedrijf. Het is Apple’s goed recht om dit te doen.

  6. wat karel willem zei dus 🙂

  7. +1 Karel-Willem

  8. @BT zei op 13 september 2010 om 11:07
    BT (hork die je er bent). In de grote mensen wereld gelden regeltjes: die hebben we met z’n allen bedacht.

    Patenten zijn er om intellectuele eigendommen te beschermen. Gebruik maken van een patent mag alleen met toestemming van de eigenaar, en dikwijls betaalde de gebruiker hier een licentie voor (even onthouden, dat woord). Nu is het probleem met het gedaagde bedrijf dat zij (komt hij weer) deze licentie niet hebben afgenomen. Ze hebben dus feitelijk onrechtmatig gebruik gemaakt van het intellectuele eigendom van de dagende partij (Apple). Dit is voor de wet hetzelfde als stelen (als jij een patent zou hebben op iets zou je dit ook zien als stelen). Het feit waarom Apple dit zo erg vindt is omdat ze hier inkomsten door mis lopen. En inkomen zorgt ervoor dat de schoorsteen kan roken.

    Iedere bedrijf is er om inkomsten te genereren en winst te maken en deze voortgang ook te consolideren voor de toekomst. Zo niet, dan is het een non-profit of overheidsorganisatie. Ik raad je aan om voortaan van dat type bedrijven een innovatief product als een iPhone aan te schaffen.

  9. @karel-willem: @thomas: Iemand heeft ook ooit de briljante ingeving gekregen om een stopcontact en steker tot standaard in huishoudens te verheffen.

    De magsafe adapter is de enige manier om je macbook van stroom te voorzien dus het lijkt me logisch dat een derde partij ook stroomdraadjes met aansluitingen gaat produceren?

    Ik begrijp dat Apple’s doel is om geld te verdienen. Wat me echter ontgaat is waarom een aanklacht als dit op steun kan rekenen. Acties als deze zijn volgens mij niet in het belang van de consument.

  10. Ja, het doel van een bedrijf is om winst te maken en zijn uitvindingen te beschermen via patenten. Wat is daar nu zo moeilijk aan om te snappen? Natuurlijk wil Apple aan hardware en software verdienen, het is een IT bedrijf! Dat doen IT bedrijven nu eenmaal, slimmerd.

    En nee, Apple is niet groter dan MS en Google en alle andere samen. Ben je helemaal op je kop gevallen?
    (Red.) Reactie aangepast.

  11. Hier nog één voor Karel-Willem.
    (Red.) Reactie aangepast.

  12. Origineel geplaatst door M.
    @karel-willem: @thomas: Iemand heeft ook ooit de briljante ingeving gekregen om een stopcontact en steker tot standaard in huishoudens te verheffen. De magsafe adapter is de enige manier om je macbook van stroom te voorzien dus het lijkt me logisch dat een derde partij ook stroomdraadjes met aansluitingen gaat produceren?Ik begrijp dat Apple’s doel is om geld te verdienen. Wat me echter ontgaat is waarom een aanklacht als dit op steun kan rekenen. Acties als deze zijn volgens mij niet in het belang van de consument.

    als ze geen toestemming van apple hebben gekregen, omdat ze geen licentie hebben, kan dat verschillende oorzaken hebben:

    apple vind het apparaat van te lage kwaliteit waardoor de laptop beschadigd zou kunnen raken (teveel stroom richting de laptop tijdens een test).
    het apparaat gebruikt kwalitatief slechte onderdelen
    de fabrikant heeft nog nooit een aanvraag hiervoor ingediend bij apple

    er zijn nog veel meer mogelijke redenen. het zou best kunnen zijn dat de reden dat ze geen licentie bij apple hebben, is omdat het apparaat slecht is. ik ga deze dus niet kopen voor mijn macbook.

    daarnaast is dit niet een stroomdraad, maar een externe batterij.

  13. Apple zit er ten alle tijden dik boven op en heeft overal in de wereld zijn speurhonden om te controleren of er geen zaken gebeuren die inbreuk maken op hun patenten, beeldmerken, logo’s of andere rechten. Dus het is heel normaal dat Sanho wordt gedaagd.

    Met een beetje geluk wordt er wel een schikking getroffen en mag Sanho onder licentie (en de bij behorende betalingen voor die licentierechten) toch het aparaatje verkopen.

  14. (Red.) Reactie aangepast.

  15. fanboys fanboys fanboys…
    +1 voor BT!

  16. Het geld wordt ook verdient om te kunnen investeren in nieuwe producten.

  17. @M.: Het stopcontact en de daar bijhorende stekker zijn inderdaad een goed idee geweest. De MagSafe adapter staat hier helemaal los van. Het gaat erom dat Apple geld wil verdienen en eigenlijk geen reet geeft om het idee dat het beter is voor de consument dat HyperDrive ook geld kan verdienen met hun idee. Ik ben het wel met je eens dat consumenten er lol van zouden hebben als een MagSafe aansluiting meer gebruikt wordt. Maar ik gun het Apple van harte om de komende jaren als enige geld te verdienen aan hun idee, daar is tenslotte een patent voor. Als jij een goed idee hebt gepatenteerd, wil je daar graag aan verdienen voordat andere mensen dat ook met jou idee gaan doen. Dus los van het idee dat het best leuk zou zijn als de MagSafe aansluiting een standaard zou zijn die veel gebruikt werd, geef Apple groot gelijk dat ze toch geld willen verdienen. Zou iedereen willen, behalve Ghandi ofzo.

  18. Apple is misschien extreem als het op dit soort dingen aankomt. Ik snap echter wel dat ze hun exclusievitet willen behouden. Als je iets goed hebt, moet je dat niet laten verpesten door anderen het te laten maken (meestal van mindere kwalitieit om het goedkoper te doen) Als deze “nep producten dan vervolgens niet goed zijn, gaat het ten koste van de gene die het heeft uitgevonden (Apple dus). Dus ze zijn misschien wel streng, maar ze beschermen daarmee gewoon hun goede naam en hun kwaliteit. Ik heb gisteren mijn iPhone4 gekregen. Als dit beleid in de toekomst voor dit soort geweldige producten blijft zorgen, hebben ze mijn zege! (behalve het antenne probleem want dat merk ik behoorlijk… Maarja het is hun vergeven. Dat is het risico van nieuwe technieken uitvinden toch?)

  19. Hoop dat ze nog veel afsluiten.
    staan ze straks voor dezelfde commissies
    als Microsoft, ze worden al meer en meer gevolgd
    door de EU

  20. @thomas: ik dacht dat een MacBook sowieso al een magneet in de stroom aansluiting had…?

  21. @BT: je gelooft toch niet dat de mensen hier zullen toegeven he… het zijn apple fan boys, die denken zo: kapot? dan ruil je hem toch gewoon? mocht dat bij een ander product zijn is het brol…

    dus probeer hier nou maar niet de discusie aan te gaan op dit gebied, ik geef je gelijk, maar dat is slechts één persoon, helaas 😉

  22. @de rest: jullie weten blijkbaar allemaal niet waar het over gaat.
    Vroeger had Apple ook patenten op hun adapters (jojo-adapter enz). Fabrikanten moesten licensies aankopen om bijv. een reisadapter te mogen maken of een autolader.
    Het probleem nu is dat Apple geen licensies meer wil vrij geven (om wat voor reden ook). Fabrikanten kunnen dus geen eigen magsafes meer maken in combinatie met een autolader. Daarom koopt HyperDrive magsafe adapters over op bestelling en maken ze een extra batterij voor je (ook kopen ze magsafe-adapters van klanten over). Net hetzelfde als zeg maar een case-modding of die modbooks die destijds als premature iPad gemaakt werden (en nog steeds).

    Dat HyperDrive een overtreding maakt, zal waarschijnlijk wel. Maar dan moet Apple maar de andere fabrikanten ook aanklagen. En weet je, Apple zou beter stoppen met hun idioot protectionisme, waar alleen de klant slechter van wordt. Ik wil gewoon een autolader kunnen kopen!

    Vooraleer jullie allemaal Apple verdedigen, beter weten waarover jullie het hebben… Apple maakt zich schuldig aan M$-praktijken, dezelfde waarvoor velen van ons destijds voor Apple kozen, zo simpel is het!
    (Red.) Reactie aangepast.

  23. @Harp: Dit is verstuurd op een iPhone en stop met Apple te verdedigen. Ik praat ook zo over andere bedrijven die klant onvriendelijk zijn. Want die is de dupe. Toch dank voor me niets bij te brengen

    Origineel geplaatst door Mickel
    Apple is misschien extreem als het op dit soort dingen aankomt. Ik snap echter wel dat ze hun exclusievitet willen behouden. Als je iets goed hebt, moet je dat niet laten verpesten door anderen het te laten maken (meestal van mindere kwalitieit om het goedkoper te doen) Als deze “nep producten dan vervolgens niet goed zijn, gaat het ten koste van de gene die het heeft uitgevonden (Apple dus). Dus ze zijn misschien wel streng, maar ze beschermen daarmee gewoon hun goede naam en hun kwaliteit. Ik heb gisteren mijn iPhone4 gekregen. Als dit beleid in de toekomst voor dit soort geweldige producten blijft zorgen, hebben ze mijn zege! (behalve het antenne probleem want dat merk ik behoorlijk… Maarja het is hun vergeven. Dat is het risico van nieuwe technieken uitvinden toch?)

  24. Patenten zijn soms echt de doodsteek voor nieuwe innovaties. Elke keer als er iets is dat iets meer kan dan wat Apple levert komen de advocaten op de proppen.

    Waarom gelijk dit toch? Dit houdt de innovatie zo tegen!

    Tuurlijk logisch dat als je veel uitgeeft aan ontwikkelingen, wil je niet dat je concurrent en met jouw gedane werk grayis er van door gaat maar Apple slaat soms door in patenten.

    Beter goed gejat en beter gemaakt dan slecht verzonnen of bewust afknijpen naar je klanten om NOG MEER geld verdienen.

    Kreatief zijn mag niet want het lijkt te veel op blah blah

  25. “Our charging cables use original Apple MagSafe connectors for maximum compatibility.”……

    Ik zou ze ook gek procederen als ik Apple was als ze mijn goede naam zo te grabbel zouden gooien.
    En voor mensen die Apple te duur vinden, blijf dan lekker met Microsoft prutsen.

    En de vergelijking met een groep mensen die 6 miljoen kinderen/bejaarden/vrouwen/mannen hebben vergast, vind ik niet echt op zijn plaats. Martijn ga je mond wassen met zeep!

  26. (Red.) Reactie verwijderd, Godwin’s Law


  27. En voor mensen die Apple te duur vinden, blijf dan lekker met Microsoft prutsen.

    Is dit zo’n standaard zinnetje dat gebruikt wordt wanneer er kritiek op Apple komt, ook al heeft het er niets mee te maken? Moest dan nog iemand gezegd hebben hier, dat Apple te duur is. Man, man, man. Je hoeft het niet eens te zijn met onze argumenten (en mijn argumenten), maar kom dan tenminste af met volwaardige argumenten en niet van dat standaard fanboyisme….

  28. Dit is nu precies de reden waarom ik hier normaal geen reacties meer lees. Apple is hier blijkbaar altijd heilig. En toch blijf ik hier terug komen omdat ik graag nieuws lees over de iphone en omdat ik er zelf ook een heb. Maar apple en perfectie zijn zeker geen synoniemen zoals hier iedereen hier blijkbaar altijd wel denkt.

    Ik ben blij om hier toch eens kritiek over apple te lezen daarom trok deze rubriek me aan. Grappig om te zien hoe heilig apple wel is en blijft onder de fanboys.

  29. Sjonge jonge zeg. Waar gaaaat dit over. Weer van die discussies over wie de grootste heeft. Vallen jullie je buren ook lastig als ze een in jullie ogen verkeerde auto hebben aangeschaft? Gaan jullie dan ook elke ochtend hun krant bekladden?

  30. Origineel geplaatst door dakani
    Dit is nu precies de reden waarom ik hier normaal geen reacties meer lees. Apple is hier blijkbaar altijd heilig. En toch blijf ik hier terug komen omdat ik graag nieuws lees over de iphone en omdat ik er zelf ook een heb. Maar apple en perfectie zijn zeker geen synoniemen zoals hier iedereen hier blijkbaar altijd wel denkt.Ik ben blij om hier toch eens kritiek over apple te lezen daarom trok deze rubriek me aan. Grappig om te zien hoe heilig apple wel is en blijft onder de fanboys.

    iPhoneClub.nl is niet de enige site waar je zulke reacties kan lezen. Het lijkt een algemene tendens te worden. Meestal iPhone-gebruikers merk ik toch op. Nieuwe gebruikers dan. Gek genoeg gaan ze vaak te keer tegen Apple-gebruikers van het eerste uur (Koop een pc, zagevent, enz), terwijl die net juist al meer fan geweest zijn als zij ooit zullen zijn…

  31. Zo wat een heisa om een bedrijf dat zijn patenten wil beschermen. Oke dus Apple wil meer geld verdienen en daar hebben zij meer profijt van dan de consument. So what? Er is geen fanboy van Apple die niet zou willen dat hun producten goedkoper verkocht werden, of die meer keuze zou willen in het kopen van adapters en andere producten. Hetgeen wat Apple kennelijk wil voorkomen.

    Los daarvan, is iedereen die hier een reactie plaatst volgens mij enigszins fan van Apple, want wat doe je anders op deze site? Alleen mag er best wat minder geoordeeld worden over elkaar, zo gaat de lol er ook wel van af. Het blijft een domme adapter. Als een bedrijf daar kennelijk meer waarde aan hecht, om wat voor rede dan ook, dan dat jullie je voor kunnen stellen, dan kan daar toch begrip voor opgebracht worden?

    Ik ben het ook niet altijd eens met Apple, op hetgeen wat ze nu doen ook niet. Maar als ik Apple was zou ik het zeker weten ook doen. En jullie ook, tenzij je een manier bedenkt om nog meer geld te verdienen door iedereen wel de MagSafe adapter te laten gebruiken. Iedereen die anders zegt is denk ik aardig schijnheilig bezig.

  32. @thomas: duidelijk ook de reacties niet gelezen. ‘k Zal het nog es proberen uit te leggen:
    a. Apple kan geen geld verdienen aan fabrikanten, want ze leveren geen licensies meer uit.
    b. Consument is er niks mee, want fabrikanten mogen geen licensies meer kopen.
    c. Fabrikanten die via een omweg toch producten willen aankopen (case-modding van reeds aangekochte goederen) worden lukraak (hyperdrive wel, fabrikant van touchscreen macbook mods niet) aangepakt omwille van patenten.

    Conclusie: niemand wordt er beter van, Apple niet, fabrikanten niet en de consumenten al zeker niet. Enkel de advocaten van Apple. Het is een maatregel voor niks, men vecht enkel om patenten om de patenten. Iets wat een hype aan het worden is, net zoals de onnozele rechtzaken.

    Neen, daar kan ik dus geen enkel begrip voor opbrengen, want zo wordt idd echte vooruitgang gefnuikt in zinloze/holle rechtzaken.

  33. Heel simpel. Op het moment dat je termen bezigt als dat je orginele Apple connectors gebruikt en dat dit niet het geval is, maak je fouten. Terecht dat Apple dus hier een zaak van maakt. Als een producent mij nep artikelen verkoopt en predikt dat ze orgineel zijn, raak ik zeer geïrriteerd. Alleen Apple is goed genoeg en daar ben ik bereid voor om voor te betalen. Als mensen liever inferieure kwaliteit willen, raad ik aan om een aanbieding bij de Aldi af te wachten en geen vergelijking te maken met hele foute lui uit een heel fout verleden.

  34. @kMikaZu: waarom ga je ervan uit dat ik niets gelezen heb?
    a. dit snap ik volkomen, als ik zeg geld verdienen dan bedoel ik dat Apple de enige producent van MagSafe aansluitingen is, dus de enige die geld verdiend met adapters voor MacBook. Als anderen dit ook mogen maken verdient Apple minder, toch? Ik heb het nooit gehad over Apple die geld verdient via andere fabrikanten.
    b. Ik zei volgens mij ook dat de consument de sjaak is?
    c. Apple verkoopt niet minder MacBooks hierdoor denk ik. Ik heb ook gezegd dat ik het best wel eens oneens met de praktijken van Apple, ook met wat in dit artikel staat, dit heb ik ook al gezegd. Maar ik snap best dat Apple zijn uitvinding voor zichzelf wil houden.

    Als jij iets uitvindt, zou jij het dan graag aan andere bedrijven gunnen, als je zelf een toonaangevend bedrijf wilt zijn? Helemaal aangezien die andere mensen alleen maar jou eigen klanten weg zullen gaan lokken?

    Maar goed, ik ben er wel klaar mee, ik begrijp Apple wel. Is gewoon zakelijk denk ik, en als consument wil ik ook wel liever dat het anders is. Maar goed, vooruitgang wordt wel vaker verpest door patenten en rechtszaken.
    Maar dat betekent dat jij tegen patenten bent, inplaats dan tegen Apple. Overigens begrijp ik ergens wel dat je het raar vind dat Apple het ene bedrijf wel aanklaagt en de ander niet. Misschien zijn al hun advocaten al overwerkt o.i.d. dat maakt mij eigenlijk niet uit.

    Ben het best met je eens maar, jou a. b. en c. snap ik prima, maar slaan niet echt op mijn vorige reactie.

  35. @thomas: Omdat je zomaar zegt dat we begrip moeten opbrengen voor hun patenten-gedoe, terwijl wanneer je mijn uitleg leest, dit duidelijk niet kan doen.
    a. In dit geval verdient Apple er niet minder aan. Want zij maken geen zulke producten en het gaat om batterijen. Hypermac koopt dus jouw macsafe over en bouwt hem om. Of koopt eventueel een nieuwe voor jou aan en bouwt hem om. Dat ze technisch gezien in fout zijn, akkoord. Maar Apple moet het dan maar toelaten (lees: licensies verkopen aan derden) om afgeleiden te maken van hun magsafe-adapters. Winnen zij, want ze verdienen aan hun patenten en wint de consument ook, plus een heleboel fabrikanten als zijnde Hypermac.

    M.a.w.: slaat dus helemaal op jouw berichtje. Jij vond of vindt het een heleboel heisa, mij gaat het om het hele verhaal dat achter die patenten-oorlog zit: een hoop zever.
    Ik heb trouwens nooit gezegd dat ik tegen Apple ben. Ik ben niet tegen M$, niet tegen Apple, niet tegen Sony. Ik heb iets tegen een bepaalde mentaliteit die ook af en toe opduikt bij Apple (de laatste tijd meer en meer) en dan kom ik daar ook tegen op. ‘k Heb ook niks tegen patenten, ze zijn nodig. Alleen moeten ze met gezond verstand gebruikt worden. Nu verzeilen ze in een soort absurdistan waar alleen de advocaten wel bij varen en de mensen die het proces winnen (is inherent aan het justitie-systeem in Amerika) en zo wordt de strijd op een flauwe manier gestreden en wordt de consument er niet beter van.

    @trip: Typisch dat mensen het altijd over inferieure producten heeft, van zodra Apple weer es een patenten-oorlog start, of mensen enige vorm van kritiek tonen. Al es reviews gelezen van de Hypermac (bijv. in de Macfan)? Overal staat het product hoog aangeschreven!
    Ze gebruiken trouwens (en dit geldt ook voor thomas) originele apple magsafe connectors, aangezien ze ze ombouwen. Kritiek onthalen met Aldi-producten zonder ook maar enigszins de indruk te geven dossierkennis te hebben van deze, is flauw!

  36. Damn net ff de reacties door genomen. Ook ik ben van mening dat Apple in alles doordraaft als het om patenten gaat. Ik ben steeds minder fan van Apple want vond het ooit zo geweldig merk wat nu wel zijn kant laat zien tegenover de consument…lame..

    Maargoed ik heb de iPhone om wat hij kan niet om wat hij is. De iPad zal ik zowiezo nooit aanschaffen vanwege de vele beperkingen.

  37. @kMikaZu: Heb nooit gezegd dat je tegen Apple bent, of dat je begrip voor ze MOET hebben. Enkel dat je best moet KUNNEN begrijpen, ook al ben het ermee oneens, dat ze hun patent-recht willen laten gelden.

    Of dat verder goed of slecht is voor consument hoeft er wat mij betreft niet echt bij betrokken te raken, Apple heeft het recht en denkt blijkbaar dat dit de goede keuze is. Dan kan ik daar begrip voor hebben.

    Ook al zie ik, en jij ook, het liever anders.

    Akkoord? 🙂 hey een fijne avond nog ik hou het ff voor gezien voor vandaag!

  38. Grote bedrijven luisteren naar hun klanten, zoals hier kritiek wordt gegeven bvb. Daar kunnen ze uit leren. geen enkel bedrijf vind het fijn slechte dingen te horen. Maar dank iPhoneclub om het niet te wissen Apple is knap maar hun politiek is van de jaren 80. Open cultuur en klant is mondiger dan ooit.Trouwens van het hacken leren ze ook. Wat veel gevraagd wordt in Cydia is voor hun een potentieel net zoals kritiek Apple fanboys ook jullie geschreeuw laat duidelijk te wensen over en dat zie ik graag in her rood verdwijnen

    Origineel geplaatst door patrickje
    @BT: je gelooft toch niet dat de mensen hier zullen toegeven he… het zijn apple fan boys, die denken zo: kapot? dan ruil je hem toch gewoon? mocht dat bij een ander product zijn is het brol…dus probeer hier nou maar niet de discusie aan te gaan op dit gebied, ik geef je gelijk, maar dat is slechts één persoon, helaas

    Origineel geplaatst door kMikaZu
    Origineel geplaatst door dakaniDit is nu precies de reden waarom ik hier normaal geen reacties meer lees. Apple is hier blijkbaar altijd heilig. En toch blijf ik hier terug komen omdat ik graag nieuws lees over de iphone en omdat ik er zelf ook een heb. Maar apple en perfectie zijn zeker geen synoniemen zoals hier iedereen hier blijkbaar altijd wel denkt.Ik ben blij om hier toch eens kritiek over apple te lezen daarom trok deze rubriek me aan. Grappig om te zien hoe heilig apple wel is en blijft onder de fanboys.iPhoneClub.nl is niet de enige site waar je zulke reacties kan lezen. Het lijkt een algemene tendens te worden. Meestal iPhone-gebruikers merk ik toch op. Nieuwe gebruikers dan. Gek genoeg gaan ze vaak te keer tegen Apple-gebruikers van het eerste uur (Koop een pc, zagevent, enz), terwijl die net juist al meer fan geweest zijn als zij ooit zullen zijn…

  39. Apple is gewoon een naar bedrijf, die alleen maar erop uit is om geld te verdienen. Al hun producten zijn inderdaad stijlvol, maar deze fabrikant moet toch maar is hard aangepakt worden. Dit kan niet langer….

  40. Apple wil de patenten niet vrijgeven, omdat ze hopen dat mensen die een Macbook hebben, direct een nieuwe kopen als hun (tegenwoordig niet verwisselbare) accu niet goed meer is.. Het is puur een geld kwestie, niet meer en niet minder.
    Van dit soort praktijken wordt de consument echt niet beter. De HyperMac werkt perfect, zowel op de MacBook als op iPhone en iPad, dat is toch ideaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.