Reacties voor: ‘Apple kijkt naar draadloos oplaadbare iPhone in 2013’

Apple wil het in 2013 wellicht al mogelijk maken de iPhone draadloos op te laden. Of dit gebeurt via een geïntegreerd systeem of een accessoire blijft nog even dr vraag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Dit moeten ze zeker weten gaan doen, er zijn al een aantal telefoons die dat al standaard hebben (Lumia 920, nexus 4 en verizon htc 8x etc.).

  2. Ok zie er wel een voordeel in neerleggen en laden geen kabeltje erin doe maar, als je telefoon aan een snoertje hangt kun je hem gewoon nog bedienen. Vaak als ik naar bed ga ligt de iphone op het nachtkastje te laden en gebruik ik hem terwijl hij op laad

  3. Er moet een draadloos station komen voor elke denkbare telefoon. Deze sluit je aan en vervolgens word je telefoon opgeladen en maakt hij verbinding met je computer of de cloud. Dan maakt hij ook gelijk een back-up en zet dus je bestanden veilig.

    Wat sony nu heeft doormiddel van een cotting waterbestendig telefoons/tablets te maken moet ook standaard worden.

    Door middel van een station hoef je niet meer moeilijk te doen met kabels.

  4. Men zou beter eens wat innoveren/inversteren in het ontwikkelen van nieuwe batterij technologie (dit bedoel ik in’t algemeen en niet op apple alleen) want de smartphones worden maar sneller, beeldschermen scherper (sowieso energievreters) en de batterijduur blijft helaas steken.

  5. Draadloos laden is niet de juiste benaming. Beter is connectorloos aangezien je met inductieladen niet mobiel kunt zijn/je telefoon in de hand kan houden en laden tegelijk.Dit draadloos laden noemen is een dikke verkooptruc. En helemaal waardeloos als je er perse een hoes omheen moet doen om het laden mogelijk te maken..

  6. Origineel geplaatst door Dekon
    Men zou beter eens wat innoveren/inversteren in het ontwikkelen van nieuwe batterij technologie (dit bedoel ik in’t algemeen en niet op apple alleen) want de smartphones worden maar sneller, beeldschermen scherper (sowieso energievreters) en de batterijduur blijft helaas steken.

    Accu’s zijn degelijk wel verbeterd, je gebruik je telefoon gewoon te vaak. Vroeger kon ik makkelijk een halve week uithouden met de N95, maar toen ik er internet op kreeg ging het een stuk rapper.

    Het is niet dat de batterijen zijn blijven steken. Wij zijn als smartphone gebruikers het apparaat meer gaan gebruiken voor allerlei toepassingen.

    M’n iPhone kan ook makkelijk 3 dagen mee, als ik hem alleen in mn broekzak laat zitten en niet gebruik. 🙂

  7. Je kunt denk ik wel aannemen dat als dit volgend jaar werkt in een nieuwe iphone ze nog altijd de optie er naast blijven houden om via een draad op te laden, zou wel erg duur worden om al je plekken waar je je iphone wil op kunnen laden van zo’n station te voorzien, en in de auto moet je hem ook aan een snoertje kunnen hangen!

  8. @Jim Kroon:
    Een nokia N95 (heb ik ook nog gehad trouwens) kan je met dat Symbian besturingsprogramma destijds nu ook niet echt gaan vergelijken met de huidige smartphones.

  9. Ik snap dit niet…je bent toch altijd afhankelijk van een kabeltje…. Of ie nou in een station steekt of in de telefoon, ik zie hier de meerwaarde niet van in.
    De oplader van Apple laad je telefoon toch ook al draadloos op?

  10. Ik heb liever bedraad je loopt nog steeds met een draad te kijken dat naar het “draadloze” oplaad station gaat.
    Daarbij kent de overdracht van energie ook enige grote verliezen niet ideaal dus geef mij maar een draadje dan heb je ook geen storingen in de andere dingen die ook draadloos zijn…

  11. Draadloos met een platform met kabel????

  12. Ja dit is een mooi verhaal in plaats van een kabeltje aan mijn iphone nu een kabeltje aan mijn laadplank.

    Maar de truck werkt want iedereen wil ineens draadloos laden.

    Ik wacht wel op draadloos stroom

  13. *zucht* .. mag hopen dat ze dit niet echt doen. Bijna het meest nutteloze en fantasieloze feature, draadloos opladen. Ik hoop dat ze hun tijd en energie toch aan interessantere ontwikkelingen spenderen. Draadloos opladen. In plaats van de kabel in de iPhone, de kabel aan een platform hangen. En wat moet je dan doen om op te laden? De iPhone op het platform leggen. Een besparing van 1 actie: je hoeft de stekker niet meer in de telefoon te stoppen. Wauw! Impressed. Not!

  14. Wat neemt meer ruimte in een kabeltje in je tas of een heel laad station btw we hebben net een nieuwe 8 pin kabel

  15. Wie zegt dat batterijen verbeterd zijn? Dat zijn ze niet…we hebben alleen li-ion op de markt als beste en er is al erg lang niks nieuws op dit vlak. Apple heeft genoeg kans om de iphone letterlijk dubbele batterij leven te gveven. Maar ze kiezen voor nog dunner elke keer.

  16. Het nut van draadloos opladen met zo’n station zo wel handig zijn als dit station groot genoeg is om meerdere toestellen tegelijk op te laden.
    Dan heb je bijvoorbeeld 1 kabel nodig om dit platform in te steken, maar kan je er wel de iphone van jezelf en uw partner tegelijk mee opladen, je kan er dan ook tegelijk jouw iWatch mee opladen.
    Dit lijkt mij wel een interessante optie als je er meerdere toestellen mee tegelijk kan opladen, maar dan zou ik er wel nog steeds voor kiezen om ook de gewone oplaadfunctie te bewaren

  17. nu een stekkerdoos met daarin laders voor de iphone, mini usb, mini kabel merk x, nokia lader, usb laders.

    dit zou ik inderdaad willen zien ondergebracht op 1 laadstation waar je het zo op kan leggen.

    en de mogelijkheid om er direct 230V op te zetten, dan mag schoonmoeder ook eens behulpzaam zijn. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.