Reacties voor: Apple kiest TSMC in plaats van Samsung voor nieuwe A7-processor

Apple zet Samsung aan de kant bij de A7-chipproductie. In plaats daarvan heeft Apple voor TSMC gekozen, een Taiwanees bedrijf. Samsung probeert de klap op te vangen door meer Exynos-chips te produceren.

Reacties: 10 reacties

  1. Ja. Dus betekent dat er dan ook geen nieuwe snellere iPhone of iPad komt? Als ze er pas in 2014 mee beginnen.

  2. @Maurice: waarschijnlijk zullen ze dan dus gewoon een 6X gebruiken. Maar deze zijn “zwakker” gemaakt ( ben de term ervoor vergeten). Ze zullen dus waarschijnlijk gewoon deze weer op normale geheugen ( ram ) zetten.

  3. @An1lo: oké. Dat kan ook ja. Maar een 6x in een iPhone 5S?

  4. Ze weten wel wat ze doen. Ze gaan niet zomaar samsung eruit zwieren terwijl ze geen beter alternatief hebben hoor.

  5. Apple designed zelf zn cores, het gaat alleen om uitbesteding vd productie

  6. En wat dacht je van een A7 processor van Samsung? Dus dat er in Q1 2014 een nieuwe versie van TSMC (voor bijvoorbeeld iPod touch ofzo, weet ik veel) komt. Lijkt me persoonlijk geen bijzondere wending, hoor. 😛

    Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze eerst met een A6X komen. Ben ik echter wel benieuwd hoe ze dat gaan doen met de iPad 5, want die heeft al een A6X. Ofwel, ze zullen dan geen processor-upgrade uit kunnen voeren óf ze moeten de A6X zuiniger gemaakt hebben zodat de batterij langer meegaat ofzo. Dat zou dan ook eigenlijk de enige keus kunnen zijn.

  7. Of het wil zeggen dat ze verwachten dat het ding zo goed zal verkopen dat ze hun veilig willen stellen ivm productietekorten.

  8. De A6X heeft toch geen meerwaarde qua snelheid enzo voor de iPhone 5S?
    Die processor heeft toch alleen maar grafische kracht dacht ik.. dat is niet nodig in de iPhone.

  9. Jammer, ik vind wel dat de A7 een quad-core moet zijn om met de concurrentie mee te komen. Apple, koop gewoon Qualcomm op en gebruik de Qualcomm Snapdragen 800 met 3 GB RAM in de volgende iPhone. Dan wordt de iPhone ongetwijfeld de beste en snelste telefoon 😛

  10. De wet van Moore bepaald de snelheid waarmee nieuwe chips worden gemaakt. De chip die TSMC in 2014 voor Apple maakt zal geen oud model zijn, maar volgens de dan geldende ‘node’ van 20nm (afmeting van het kleinste onderdeel van de chip).
    De ‘chips’ die in 2014 uitkomen zijn krachtiger dan de huidige modellen die beschikbaar zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.