Reacties voor: Apple kiest nieuwe fabrikanten voor iPhone-oordopjes

Apple gaat een nieuwe fabrikant inschakelen voor de oordopjes van de iPhone. In plaats van een Japans bedrijf komen er twee Taiwanese aanbieders.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 47 reacties

  1. Werd tijd, hoop dat hun het beter doen

  2. Op de snoertjes staat toch al sinds jaar en dag ‘China’ in plaats van ‘Japan’.

    Maar hopen dat ze idd wat doen aan die afbrokkelende rubberlaagjes rond de dopjes. Want verder vind ik het prima oordopjes voor wat het is. Dat afstandsbedieninkje doet het altijd prima en ik bel er best vaak mee op de fiets.

  3. Dus de kostprijs van 1 setje oordopjes is 3 dollar.

  4. Kassa voor zij die aandelen hadden dus..

  5. Kwaliteit was idd bedroevend.
    Nja, ze blijven het maken in lage-lonen-landen..

  6. YES! Ik denk dat ik in totaal al weer meer dan 10 setjes heb gekocht omdat ze bij mij steeds kapot gaan! Of de kabel of het dopje of het geluid is ineens super slecht!

  7. ze zijn zelfs waterdicht, vergeten in de broekzak, en dan het wasmachine in is geen probleem. en bovendien waren ze zelfs terug mooi wit!

  8. Mooi, de geluidskwaliteit is prima al vind ik, ze gaan alleen wel snel kapot.. nu komt er weer geen geluid uit 1 oordopje.

  9. Jammer dat ze de geluidskwaliteit dan weer overslaan, zo blijven het natuurlijk bagger oortjes. Muziek liefhebbers kopen toch wel een ander setje oortjes of een goede headphone.

  10. Origineel geplaatst door babos
    ze zijn zelfs waterdicht, vergeten in de broekzak, en dan het wasmachine in is geen probleem. en bovendien waren ze zelfs terug mooi wit!

    Heb je ze wel uit de verpakking gehaald?
    Want die van mij waren stuk gegaan doordat ik na het zwemmen nog wat water in mijn oor had zitten, deze waren in de oortjes gedruppeld, met het gevolg dat een kant altijd zacht stond.

  11. Meer marge voor Apple en hopelijk ook meer kwaliteit voor de consument

  12. @Mitsjke: misschien is het zo omdat wij onze kleren erna ook nog in de droogkast steken!

  13. Origineel geplaatst door @JeeWeetjeDus de kostprijs van 1 setje oordopjes is 3 dollar.

    Er staat niet voor hoeveel tijd de overeenkomst is of heb jij meer informatie?

  14. Origineel geplaatst door @JeeWeetje
    Dus de kostprijs van 1 setje oordopjes is 3 dollar.

    Minder nog, de fabrikant wil er ook winst aan over houden. En dan is het nog de vraag of het geen meerjarig contract is voor 300 miljoen dollar.

    De kwaliteit is er ook naar, zowel qua duurzaamheid als geluidskwaliteit. Ik vind ze echt heel erg slecht klinken.

  15. Ik heb nu een maand nieuwe oordopjes, omdat ze al zo vaak stuk zijn gegaan. Vallen ze eigenlijk onder een garantie dat je nieuwe krijgt? Want ze zijn nu alweer stuk!

  16. Origineel geplaatst door babos
    @Mitsjke: misschien is het zo omdat wij onze kleren erna ook nog in de droogkast steken!

    Waarom zou je iets drogen wat volgens jou waterdicht is? :S
    Als iets waterdicht is gaat het normaal gesproken niet stuk als het nat word.

  17. Ik gebruik sowieso nooit oordopjes, dus ook niet die van Apple die je bij een iPhone krijgt. Ik vind een headphone veel fijner.
    Opzich mis ik dan wel soms de knopjes die in het snoer van de Apple oordopjes zitten, is daar niet iets voor wat je tussen de iPhone en headphone kan doen ofzo?

  18. My prayings have been heard

  19. Kwaliteit is inderdaad bedroevend: geluid is ok, maar na enkele weken gaat er altijd 1 kant stuk. Dan vervormt het geluid of speelt de ene kant luider dan de andere. Ik heb al 5 paar gehad, en telkens hetzelfde probleem.

    Je kan ze gewoon binnenbrengen bij Apple en je krijgt nieuwe. Ze doen wat moeilijk na het eerste jaar, maar als je aandringt krijg je tot 2 jaar na aankoop nieuwe.

  20. Oordopjes van iPhone zijn echt tof, ik gebruik het elke dag en nog nooit problemen gehad.

  21. slechte kwaliteit?

    in 2005 (denk ik) de eerste generatie ipod shuffele gekocht van zodra ie uit was… we zijn nu bijna 6 jaar verder en ik gebruik die oordopjes nog steeds…

    onverslijtbaar lijkt me 😛

    ps: eerlijk is eerlijk: de zwarte schuim die je errond moest prutsen die ging niet zo lang mee… doe nu zonder en dat gaat ook goed

  22. Sinds oktober 2009 gebruik ik mijn iPhone oortjes bijna dagelijks, prop ik ze in mijn jaszak, ‘gooi’ ik ze op mijn bureau, etc. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Wellicht is de tolerantie in de fabriek iets te ruim? Ik kan me niet voorstellen dat ze zo slecht zijn zoals menigeen beweerd.

  23. @Lennart: Daar heb ik een oplossing op gevonden. Als je een beetje handig bent met een soldeerbout kan je het geluid van een Bose Around Ear en de handigheid van dat kabeltje met knopje en microfoon combineren. Ik heb het zelf ook zo gedaan, werkt prima!

  24. Slijtage op de oordoppen? Heb ik nog nooit meegemaakt! Ze gaan dan ook maar gemiddeld 2 maanden mee bij mij.

  25. Heb 2 kabeltjes liggen. De ene nog van iPod nano 3Gen en de andere van de iPhone 3GS, weet nu niet meer wat van wat is maar ene set is het geluid nog steeds niet luid als ik iPhone op maximum zet, bij de andere set is het geluid dan weer goed voldoende als ik iPhone op maximum zet. Beide zijn nooit stuk geweest. Nooit geen ene kant stuk ofzo. Alleen bij de ene set is precies het geluidsvolume gelimiteerd en bij de andere niet. Ook al zijn het beide Apple dopjes en gebruik ik ze allebei in de iPhone.

  26. Origineel geplaatst door Mitsjke:

    Heb je ze wel uit de verpakking gehaald?
    Want die van mij waren stuk gegaan doordat ik na het zwemmen nog wat water in mijn oor had zitten, deze waren in de oortjes gedruppeld, met het gevolg dat een kant altijd zacht stond.

    Dat komt omdat ze toen aanstonden denk ik. Als ze in de wasmachine zitten gaat er geen stroom door heen goed laten drogen en dan werken ze wel weer . Maar hoe jij het beschrijft hebben ze kortsluiting gemaakt denk ik en er zit ook chloor in het zwembad en dat is ook een boosdoener:P

  27. ik koop geen apple oordopjes meer, ne-ver… 30 euro 0.0 gaan snel kapot en als je overstapt van sony bass reflex oordopjes naar apple mis je toch ècht wel wat. jammer

  28. Mijn earplugs waren na 2,5 maand niet meer zo best, ging naar de APR om nieuwe te kopen, zeiden ze: “je hebt ze pas net, je hebt waaschijnlijk recht op nieuwe” (ik had mn iPhone v/d MediaMarkt dus ik ze daar ingeleverd) Gister waren er 2 weken voorbij en ging er langs, ja hoor: Een nieuw setje oordopjes, kostenloos 🙂 +1 voor de APR medewerker die tevreden klanten meer van waarde zijn dan sales, +1 voor MediaMarkt en Apple zelf voor het niet moeilijk doen =D Tevens was het probleem dat er nog maar 1/10de van het geluid het deed. Maargoed, dat was mijn levensverhaal.

  29. Nooit meer, in 2008 heb ik er 5 versleten (125 euro!), nu een van 50 euro van sennheiser die heb in nu al 2 jaar. En een geluid dat eruit komt poehh..

  30. Ja ik ben het er helemaal mee eens want ik heb nu al 2 keer nieuwe oortjes moeten kopen ze kapot gingen

  31. Mssn kan apple eens oordopjes meeleveren die niet gelijk uit je oor vallen…. ik heb 4 paar liggen om die reden en ik doe er niets mee, zonde…

  32. Oortjes die bij mijn iphone vier zaten zijn al kapot van september terwijl ik mijn iphone nog maar heb van eind begin augustus

  33. Ik vind ze gewoon al té duur voor het schrijnend gebrek aan comfort dat ze bieden. Ik denk dat ik ‘ns een set in-ear plugs ga kopen en me ga uitleven met m’n soldeerstation. Ik zie wel dat het een beetje proper afgewerkt is met wat krimpfolie.

  34. als ze kraken kun je dan terug gaan met het garantie bewijs en krijg je dan nieuwe

  35. Bij oordopkes moet je kijken naar dat er 16 ohm opstaat en bij geluid minimum 108decibel ;).
    Dat zijn hele goeie, spele, zuiver en luider ook dan de iphone oordoppen.
    Je hebt natuurlijk nog beter maar die zijn dan ook meteen duurder en dat is in feite niet nodig.

    Degene die ik heb zijn er van sony, met de juiste waarden erbij zit je dus goed.

  36. Ze verkopen er zoveel omdat je er minimaal 2 per jaar nodig hebt, gek he… Ze zijn heel fijn. Zolang ze het doen. Al mogen ze ook best wat doen aan dat het geluid ‘in je oren’ blijft. Iedereen met Apple-oortjes om je heen daarvan hoor je wat ze luiisteren.

  37. De standaard oordopjes klinken waardeloos en zitten slecht. Ik heb ze direct door Ultimate Ear vervangen. Die klinken prima, zitten goed en ook de microfoon met knopje werkt naar behoren. Voor mij geen Apple varianten meer!

  38. Ik heb zelf Sony in-ear oortjes (mdr-ex38ip) en werken heel goed heeft ook de knopjes en een mic. DAT VOOR €40!! Heb ze al een jaar

  39. Ik heb mijn apple oordopjes omgeveer een halfjaar goed gelaten en ze zijn ongeveer 4 keer gaan zwemmen in de wasmachine en alles deed het nog perfect tot 2 maand geleden en ik had geen zin om /- €25 aan uittegeven en ik heb in die 2 maand 3 paar andere oortjes kapot gemaakt en daarom woensdag ofzo nieuwe apples besteld, net een maandje te vroeg dus, maarja kijken hoe dixons met garantie omgaat ;D

  40. Heb een tijd geleden in ears gekocht bij action €0,79. Die doen het beter dan dopjes van Apple zelf.

  41. Eindelijk… Hadden ze dat niet kunnen doen vóór dat de iphone 4 uitkwam? Nu zal khet moeten doen met de sony dopjes van €10,-
    -.-“

  42. Is er geen garantie op die oortjes?

  43. Ik ben KNO-arts in opleiding en kan je vertellen dat de standaard dopjes een matige geluidskwaliteit leveren (te veel druk rond 4kHz) en bij vrijwel alle mensen niet goed afsluiten. Gevolg is dat veel mensen ze harder moeten zetten dan gewenst. Ik zie daardoor nu al mensen van rond de 20 jaar met lawaaibeschadiging en oorsuizen rond de 4kHz. In het algemeen geldt; hoe beter de geluidskwaliteit, hoe zachter je de dopjes in het algemeen zet en hoe langer je van je gehoor kunt genieten. Doe jezelf en je oren een gunst en koop goede inears; die sluiten beter af en hoeven daardoor minder hard.

    We hebben er een aantal nagemeten, zelfs de goedkoopste philips inears resulteerden in een gelijkblijvend spraakverstaan bij 9 dB minder tov de apple standaard dopjes. Die van Shure, UE en Etymotic deden het nog beter.

    Oh ja als je denkt dat gehoorverlies bij jou allemaal niet zo’n vaart loopt; muziek wordt zo veel mooier bij high end geluid, probeer bijv de Shure SE535 maar eens (en tot over 1 a 2 jaar op het spreekuur).

  44. Gewoon proberen, nee heb je, ja kan je krijgen!

    Origineel geplaatst door HoiIk heb nu een maand nieuwe oordopjes, omdat ze al zo vaak stuk zijn gegaan. Vallen ze eigenlijk onder een garantie dat je nieuwe krijgt? Want ze zijn nu alweer stuk!

  45. Gewoon goede in-ear oordopjes van Sennheiser kopen, 10x zo goed geluid, zitte veel beter en gaan veel langer mee. Je moet ze dan alleen niet kwijt raken, zoals ik..:P

  46. Ik heb zelf mijn sennheiser oordopjes op mijn iPhone oordopjes gesoldeerd. Zo heb ik én mooi geluid, en het mooie kabeltje van apple met bediening en microfoon alles werkt nog :). Was in 10 minuten klaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.