Reacties voor: Apple keurt apps af die onnodig data verzamelen

Apple keurt apps af die onnodig data verzamelen. Een Nederlandse ontwikkelaar kreeg een afwijzing, omdat voor deze app leeftijd en geslacht verplicht waren, terwijl dat voor gebruik van de app helemaal niet nodig is.
Lees het complete artikel → Apple keurt apps af die onnodig data verzamelen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Ben benieuwd of ze Facebook nog in de app store laten dan, waarschijnlijk wel..

  2. Origineel geplaatst door niels
    Ben benieuwd of ze Facebook nog in de app store laten dan, waarschijnlijk wel..

    Meer dan een terecht punt. Ooit met Apple over gemaild, maar ze zeggen er niets over dan dat de ontwikkelaar hier iets van moet zeggen. Maar zij keuren hem wel goed. Vorige jaar ontdekte iemand meer dan 600(?) inbreuken?

  3. Origineel geplaatst door niels
    Ben benieuwd of ze Facebook nog in de app store laten dan, waarschijnlijk wel..

    Precies, batterij vreter! Laat dat de eerste zijn die ze aanpakken. Waarschijnlijk teveel belang bij🤔

  4. Het wordt HOOG TIJD dat ze die rotapp van Facebook eruit donderen. Maar dit zullen ze wel niet doen omdat ze er veel aan verdienen.

  5. Origineel geplaatst door Mans
    Het wordt HOOG TIJD dat ze die rotapp van Facebook eruit donderen. Maar dit zullen ze wel niet doen omdat ze er veel aan verdienen.

    Ik snap niet zo goed hoe Apple veel kan verdienen aan de Facebook-app… leg ‘s uit?

  6. @Gonny van der Zwaag:

    Misschien wordt bedoeld dat een Facebook-app ook belangrijk is voor de verkoop van iPhones.

  7. Het is overigens niet zo dat je ‘zomaar’ allerlei gegevens van iemand kunt plunderen als je een Facebook-inlog implementeert, als developer. Je hebt een aantal scopes die je zo krijgt, zoals e-mailadres, vriendenlijst en naam, maar zaken als geboortedatum, likes, moet je ook bij Facebook aanvragen. Zij kunnen dat ook afkeuren.

    Zie ook

  8. Terecht deze data moet op uit

  9. Bij het laatste stukje, over de verplichte Facebook login, is nog een derde reden vergeten:
    * Mensen zonder Facebook kunnen de app niet gebruiken.

  10. Origineel geplaatst door Niek
    @Gonny van der Zwaag: Misschien wordt bedoeld dat een Facebook-app ook belangrijk is voor de verkoop van iPhones.

    Mwoah, de Facebook-app is er ook op andere platformen, dus niet meteen een unique selling point voor iPhones.

  11. Het onbevoegd toe-eigenen van data en persoonlijke gegevens zou strafbaar gesteld moeten worden. Helaas is hier internationaal recht voor nodig, dus gaat het nooit gebeuren. Het blijven misselijke praktijken van ontwikkelaars om iedereen om data te vragen en dit vervolgens zonder uitdrukkelijke toestemming te gebruiken voor eigen gewin.

  12. Dat is het voordeel van een eigen domeinnaam. Bij elke registratie heb ik een uniek e-mailadres, alleen voor hun uitgegeven. Zo kom je achter allerlei zaken dat veel meer info wordt uitgewisseld dan dat jij denkt, ook loterijen en “nette bedrijven”.
    Voor deze iCulture app gebruik ik iCulture-app@example.com en weet ik dus direct dat iets doorgespeeld wordt als ik via dit e-mailadres andere zaken krijg doorgespeeld.

  13. In de tekst hierboven staat:

    “In verband met incasso’s is het dan handig om al een zo volledig mogelijk profiel te hebben, maar dit is slechts een aanname. Vermoedelijk worden de gegevens in dit geval dus wel terecht gevraagd.”

    Ik zie niet in, waarom het ‘handig’ is (én het terecht zou worden gevraagd), bij incasso’s, dat het profiel genderspecifiek is. Daar hebben de betreffende bedrijven niets mee te maken. Inmiddels mag bovendien zo langzamerhand wel het besef doordringen, dat de maatschappij inmiddels rijker is, dan de simpele indeling ‘mannetje/vrouwtje’.

  14. Dankzij een tip op iculture gebruik ik al een tijdje Friendly ipv de Facebook app. Heerlijk : geen reclames en geen batterijslurper

  15. @Gonny van der Zwaag: Ik denk eerder dat het andersom werkt. Er zijn mensen die de iPhone laten liggen als de Facebook app ervan verdwijnt.

  16. Goedsooo, eruit met zulke Apps. #PrivacyFirst

  17. Origineel geplaatst door Mans
    Het wordt HOOG TIJD dat ze die rotapp van Facebook eruit donderen. Maar dit zullen ze wel niet doen omdat ze er veel aan verdienen.

    Al zouden ze maar beginnen met het uit de instellngen te – ehm – flickren, samen met twitter, vimeo en (jawel …) flickr.🤔

    Dat je overbodige Apple apps niet kunt verwijderen is irritant, maar niet helemaal onlogisch. Heeft iets van ‘wij van wc-eend dringen wc-eend op’ zeg maar… Maar dat die zooi van derden zelfs je instellingen vervuilt, ook als je de apps helemaal niet hebt geïnstalleerd, slaat natuurlijk ècht nergens op.

    Dat iedereen die zo naïef is die bagger toch te willen installeren dat via de app store kan laat mij persoonlijk dan verder eigenlijk Siberisch… Er waren ook mensen die daarvandaan fart-apps installeerden, ieder z’n meug zolang je ‘t maar niet onafwendbaar door je strot gedouwd krijgt.
    .

    @Pieter: Geintje, toch?!? Denk ook dat heel wat mensen het zullen missen – als kiespijn wel te verstaan 😬

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.