Reacties voor: Apple kan iTV-content aanbieden via bestaande kabelbedrijven

Apple zou de komende HDTV inderdaad iTV kunnen noemen, denkt analist Peter Misek. Ook vermoedt hij dat Apple via bestaande kabelproviders content wil aanbieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Zal in het begin wel weer vooral US only content zijn denk ik.

  2. Ik heb een gedachte die gaat over dat Apple de content van kabelbedrijven gaat ontleden. Geen TV meer zoals we dat nu kennen maar gewoon de volledige content op een andere manier in een UI verwerken. Dus een soort uitzending gemist alleen dan met actuele content. En dan verwerkt in een abonnementsvorm, misschien wel per zender. Alleen een TV met iOS en een fancy afstandsbediening is niet voldoende om ‘finally found it’ te denken.

  3. Op zich heeft Apple helemaal geen problemen. De enorme bak met geld die ze hebben doet alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik weet zeker dat elke contentaanbieder voor de juiste prijs wel om de tafel wil. Kan heel snel geregeld zijn. De vraag is of Apple deze markt zo graag wil veroveren dat ze er een smak geld voor over hebben.

  4. Waarom niet het Apple TV2 kastje verder ontwikkelen? Dan kun je met elke tv alles doen wat je met een SmartTV of NetTV of AppleTV ook kunt doen. Ik heb een Apple TV2 en ben er redelijk content mee. Maar er kan veel meer met een ATV2, (zie gejailbreakte ATV2’s met XBMC en ATVFlash) mits Apple dit concept doorontwikkelt. Dan hoef je geen dure TV’s te gaan fabriceren, je hangt je ATV2 (of 3, 4) gewoon aan een reguliere TV.

  5. Origineel geplaatst door fraddy
    Waarom niet het Apple TV2 kastje verder ontwikkelen?

    Volledige integratie van hardware, software en content is de kracht van Apple. En dat gaat dus beter als ook het scherm deel uitmaakt van het geïntegreerde geheel.

    Ik voel er wel voor.

  6. Wij wonen in het buitengebied dus helaas geen Apple TV via de kabel voor ons. 🙁 Apple via de schotel lijkt me ook wel wat!

  7. In Nederland gaat dit NOOIT werken aangezien zowel UPC als wel Ziggo hun eigen VOD content catalogus aan het aanleggen zijn waarmee miljoenen per jaar gemoeid zijn. Het Horzion project van UPC koste het bedrijf naar verluid al meer dan 1 miljard euro inclusief de aanschaf van hardware. Zij zullen uiteindelijk nooit dit domein opgeven om vervolgens alleen maar linaire TV door te geven…

  8. Als ik het goed begrijp wil Apple de dienst via kabelbedrijven laten lopen, en dus niet via ADSL. Zou betekenen dat ik in mijn regio alleen iTV kan gebruiken als ik bij Ziggo zit. En dat wil ik nu juist niet!!!

  9. Ik ben bang dat wij Nederlanders, Europeanen nog wel even mogen wachten. Logischerwijs moet er iets innovatiefs komen rondom de content. Hiervoor zijn allerlei contracten nodig per land, per provider apart. Hierdoor denk ik dat de iTV in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar komt.

  10. Steve Jobs heeft nooit geloofd in de kabel dixit Duco Sickinghe, CEO van Telenet en ex-werknemer van Steve. Dit verhaal klopt dus wellicht niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.