Apple Kaarten groener tijdens navigatiemodus (bijgesneden).

Reacties voor: Apple maakt Apple Kaarten groener tijdens het navigeren

Nu al zichtbaar in iOS 14
Apple heeft de Kaarten-app nu wereldwijd een update gegeven, waardoor al het kaartmateriaal groener is tijdens het navigeren. Ook in Nederland is dit nu zichtbaar, maar dat staat los van de uitbreiding van het nieuwe kaartmateriaal.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik zie het (nog) niet. Bij mij is het nog wit. Geen kleur te bekennen.

  2. Onder beta 15 is dit al enkele weken zo zichtbaar. Wel klopt het nog niet overal. Sommige woonwijken liggen in het groen. Maar ziet er wel stukken beter uit.

  3. Ik vond het er sinds ios15 al een stuk beter uitzien, vooral via CarPlay.

  4. Is het in IOS 15 met Apple Maps mogelijk om met Satteliet beelden te navigeren? ( net als bij Google maps mogelijk is).

  5. Origineel geplaatst door Chris
    Is het in IOS 15 met Apple Maps mogelijk om met Satteliet beelden te navigeren? ( net als bij Google maps mogelijk is).

    Navigeren niet. Wel kun je met satellietbeelden plattegronden bekijken.

  6. Vondelpark is nog steeds wit helaas.

  7. Ziet er beter uit. Is Apple maps al beter qua navigeren in NL of je nog beter Google maps gebruiken?

  8. Origineel geplaatst door Erik
    Ziet er beter uit. Is Apple maps al beter qua navigeren in NL of je nog beter Google maps gebruiken?

    Ik gebruik vanaf het begin al de Apple Kaarten. In tegenstelling tot veel anderen heb ik nooit veel problemen gehad met Apple Kaarten. Ik heb Google Maps nooit fijn gevonden. Dus dat is persoonlijk.

    Wel kan ik zeggen dat er regelmatig zaken zijn veranderd in de kaarten app. Vooral navigeren heeft updates gekregen en werkt imo beter dan andere navigatie apps.

    Naast Apple Kaarten heb ik altijd Flitsmeister op de achtergrond aan. Ik gebruik het zoeken van een cafe of restaurant in de buurt bijna nooit, maar ik kan mij voorstellen dat Google Maps betere suggesties geeft.

  9. Ook dat s persoonlijk. Ik prefereer Kaarten, maar mijn huisgenoot gebruikt Google Maps, wegens allerlei informatie die er op komt tijdens het rijden: max. snelheid, file info, etc. Dat missen we nog in Kaarten, moet ik wel toegeven. En ook belangrijk: fietsroutes worden nog steeds niet weergegeven in NL, terwijl NL een fietsland bij uitstek is. Ik had liever deze update gezien dan een wijziging in kleurtinten..

    Ik begrijp niet waarom groenere kaart beter is, nu de namen van natuurgebieden wegvallen in bovenstaande schermafbeeldingen ten opzichte van vorige versies.

  10. In Apple maps mis ik:

    – Goede zoekfunctie en actuele POI’s
    – gedetailleerdere kaarten maar die komen in nederland in 2022
    – fietsroutes
    – betere file-calculatie

    Zolang dat allemaal niet is, houdt ik het voorlopig bij tomtom, hoewel die ook beroerde zoekfunctie en actuele POI’s heeft.

    Dus afhankelijk van het doel: Poi zoeken dan google maps, fietsroute google maps

    Gewoon een bestemming invoeren en woon-werk verkeer voor files ed : tomtom

  11. @Ro: Voor mij geldt hetzelfde, ik ben ook fan van Apple kaarten met FM op achtergrond. De kleurentoevoeging viel mij ook op, overdag best fraai en duidelijk. s’Avonds is het een.ander verhaal: de donkere kleuren in bosrijke gebieden maken het vinden van wegen of kruisingen buiten je geprogrammeerde route vrijwel onmogelijk. Erg lastig als je bijvoorbeeld onderweg een zijweg of kruising zoekt voor een tussenstop of zo, zonder je route hiervoor aan te willen passen. Dat is het enige bezwaar dat ik nu heb tegen de kleurverrijking van Maps.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.