Reacties voor: Apple Kaarten laat in iOS 13 ook zien *waar* je bus, metro of trein is

Apple Kaarten heeft een handige nieuwe functie voor OV-reizigers. In iOS 13 kun je zien of je trein op tijd rijdt en waar hij is. Hierdoor komt de ov-functie veel beter van pas.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Een aantal weken terug heb ik de ov-functie eens gebruikt in België en ik was toch een beetje teleurgesteld omdat het geen turn-by-turn navigatie was. Het waren gewoon instructies die ik zelf nog moest doorlopen. Met turn-by-turn bedoel ik dat wanneer ik een ov-route start dat hij zegt loop naar de bushalte, wacht op bus #68, bus komt over 1minuut aan, stap op deze bus, stap van de bus bij de volgende halte, loop naar het treinstation (melding: trein heeft 6 minuten vertraging) enzovoort. Dit zou de perfecte ov-navigatie zijn.

  2. misschien of topic maar: Leuk al die nieuwigheidjes, maar waar ik, en waarschijnlijk een heleboel andere mensen, al lang op wachten, is de fiets als vervoermiddel. Nu is het zo dat als je zou kiezen om te lopen, omdat dit het dichtst bij fietsen komt, dit zo gauw je boven de 20 Km/uur komt hij automatisch naar auto springt wat erg irritant is. kom Apple, laat zien dat het menens is met gezondheid en laat de fiets toe op de kaarten App als vervoermiddel.

  3. Is er in Maps in iOS 13 ook ondersteuning voor het tonen van de maximale toegestane snelheid op wegen? Iemand die dit toevallig gecheckt heeft?

  4. Nog altijd geen optie voor fietsend Nederland om fiets navigatie te kiezen

  5. Ik sluit me bij de vorige spreker aan.

  6. @Ruud: Inderdaad. Zonder fietsroutes is Apple Maps sowieso geen optie voor mij.

  7. Origineel geplaatst door Pieter
    Is er in Maps in iOS 13 ook ondersteuning voor het tonen van de maximale toegestane snelheid op wegen? Iemand die dit toevallig gecheckt heeft?

    Precies dat is ook wat ik een geweldige toevoeging zou vinden

  8. Origineel geplaatst door Chris
    misschien of topic maar: Leuk al die nieuwigheidjes, maar waar ik, en waarschijnlijk een heleboel andere mensen, al lang op wachten, is de fiets als vervoermiddel. Nu is het zo dat als je zou kiezen om te lopen, omdat dit het dichtst bij fietsen komt, dit zo gauw je boven de 20 Km/uur komt hij automatisch naar auto springt wat erg irritant is. kom Apple, laat zien dat het menens is met gezondheid en laat de fiets toe op de kaarten App als vervoermiddel.

    Daar wacht ik ook al tijden op. Tot die tijd is Maps geen alternatief voor bijvoorbeeld Google Maps. En je kunt misschien ‘lopen’ gebruiken, maar dan heb je het risico met je fiets over mulle paden te moeten.

  9. Ik zou graag fietsroutes in Apple Maps willen zien in (latere versie van) iOS 13. ‘t Zou ook goed zijn voor de gezondheid van Amerikanen…

  10. Zullen we allemaal via https://www.apple.com/feedback/maps_ios.html de fietsfunctie aanvragen?

  11. Origineel geplaatst door Leon
    Zullen we allemaal via https://www.apple.com/feedback/maps_ios.html de fietsfunctie aanvragen?

    Goed idee! Heb ik zojuist gedaan 👍🏼

  12. Ook zojuist feedback voor fietsnavigatie ingediend,
    Nu maar hopen dat het komt in iOS 13.1

  13. @Leon: Done!🚲

  14. @Chris: helemaal mee eens

  15. Wij bieden in onze reisplanner (goabout.com en in de app) ook reisalternatieven voor de fiets. Als onderdeel van je ov reis of (bij niet te lange trips) als volledige trip. Misschien is het iets dat past bij jullie wensen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.