Reacties voor: Apple Kaarten nu met rijstrookbegeleiding in Nederland en België

Navigeer je in de auto graag met Apple Kaarten? Dan kun je vanaf nu gebruikmaken van rijstrookbegeleiding. In Nederland en België heeft Apple deze functie nu geactiveerd, zodat je ziet welke rijbaan je kunt nemen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Nu alleen nog de snelheid fiksen. Bedoel daarmee dat ik zelf vaak al de bocht door ben en ‘kaarten’ dan nog volgt… Bij Waze heb ik dat ook. Alleen Google Maps is sneller. Hebben meer mensen daar last van? Is er een fix voor of ligt dat echt aan de apps?

  2. @Martijn: Ik heb dat bij Waze ook, bij Kaarten nog niet opgevallen. iCoyote blijft het beste vind ik persoonlijk

  3. Apple Maps is idd vaak te laat met aangeven dat je moet afslaan. Soms ben je de bocht dan al door.

  4. @Martijn: De laatste tijd valt dat laatste mij ook meer op.

    De max snelheid mag ook wel eens toegevoegd worden, die optie heeft altijd aangestaan bij mij, maar heeft nog nooit gewerkt.
    Als flitsmeister het heeft, dan kan Apple kaarten het ook implementeren!

    Blij dat de optie is toegevoegd, heb vaak genoeg gehad dat er “sla rechtsaf’ werd gezegd, terwijl ik toch echt één afslag later moest hebben.
    Al met al ken ik het wegennet in Nederland wel uit m’n hoofd, maar heb kaarten nagenoeg altijd wel aan staan ivm het ontwijken van vertragingen.

  5. Mooie toevoeging, in combinatie met Carplay gebruik ik gebruik Apple Maps afgelopen half jaar exclusief.

    Vrij tevreden over, afgezien van kleine issues, zoals het aanmerken van iedere snelweg als “Tolweg”.

  6. Gebruik Apple Kaarten tot volle tevredenheid. Rijbaanaanduiding is een zinnige toevoeging. In het buitenland gebruik ik vaak Sygic Europe omdat het geheel dataloos kan draaien. Ook een aanrader.

  7. En toen was het doei Google Maps en hoi Apple Kaarten. Yes, eindelijk! Dit was echt de enige reden waarom ik Google Maps gebruikte, omdat ik, zelfs met navigatie, vaak nog fout reed. Fijn 🙂

    Is er nog iets te regelen dat ie altijd de A-nummers bij snelwegen gebruikt, i.p.v. de E-nummers? Soms vervelend.. 🙂

  8. Apple Kaarten is traag met het updaten van de kaarten zelf. Google Maps is echt up-2-date. Voorbeeld waar Apple achterloopt is de verbreding/verplaating A1 Amersfoort naar Amsterdam, het nieuwe knooppunt bij Joure en de ‘Haak om Leeuwarden”.
    Zelfs bij de aanbouw van het knoopunt in Joure stonden de nieuwe wegen bij Google maps al correct aangegeven. Om deze reden gebruik ik Google maps dan ook.

  9. Origineel geplaatst door Higgy
    Gebruik Apple Kaarten tot volle tevredenheid. Rijbaanaanduiding is een zinnige toevoeging. In het buitenland gebruik ik vaak Sygic Europe omdat het geheel dataloos kan draaien. Ook een aanrader.

    Ik denk dat kaarten-apps als Sygic geen lang bestaan meer hebben (voor Europa), omdat je nu zonder meerkosten in het buitenland de kaarten app van Apple kunt gebruiken. Nooit updaten en toch de nieuwste kaarten! Het is natuurlijk wel handig als je geen grote databundel hebt om Sygic te gebruiken.

  10. Voor mij niets anders meer dan Waze. Zeer veel werkzaamheden in m’n stad met steeds veranderde rijbanen, Waze weet het binnen enkele uren. Altijd maximale snelheid van de weg waar je op rijdt bij de hand (en het klopt nog ook!), prima berekende routes…. Ik zie geen enkele reden om ooit nog te wisselen naar wie dan ook.

  11. Origineel geplaatst door Toine
    Voor mij niets anders meer dan Waze. Zeer veel werkzaamheden in m’n stad met steeds veranderde rijbanen, Waze weet het binnen enkele uren. Altijd maximale snelheid van de weg waar je op rijdt bij de hand (en het klopt nog ook!), prima berekende routes…. Ik zie geen enkele reden om ooit nog te wisselen naar wie dan ook.

    Eens!

  12. @Toine: Dit inderdaad.
    Ook al een aantal jaar een tevreden gebruiker.

  13. Apple maps voldoet., maar toch gebruik ik nog vaak mijn Navigon Navigatiesysteem. In het bijzonder omdat deze dus de maximale snelheid aangeeft en je een route ‘via’ een andere plek kan laten lopen. Dat heb ik bij Apple nog niet ontdekt.

  14. Origineel geplaatst door Gerard
    Apple Kaarten is traag met het updaten van de kaarten zelf. Google Maps is echt up-2-date. Voorbeeld waar Apple achterloopt is de verbreding/verplaating A1 Amersfoort naar Amsterdam, het nieuwe knooppunt bij Joure en de ‘Haak om Leeuwarden”.

    Zelfs bij de aanbouw van het knoopunt in Joure stonden de nieuwe wegen bij Google maps al correct aangegeven. Om deze reden gebruik ik Google maps dan ook.

    Daarom gebruik ik Google Maps. Altijd up to date!

  15. Origineel geplaatst door Gerard
    Apple Kaarten is traag met het updaten van de kaarten zelf. Google Maps is echt up-2-date. Voorbeeld waar Apple achterloopt is de verbreding/verplaating A1 Amersfoort naar Amsterdam, het nieuwe knooppunt bij Joure en de ‘Haak om Leeuwarden”.

    Zelfs bij de aanbouw van het knoopunt in Joure stonden de nieuwe wegen bij Google maps al correct aangegeven. Om deze reden gebruik ik Google maps dan ook.

    Dat is niet echt de fout van Apple. De wegendata komt van TomTom. Hopelijk verbeterd dit wanneer Apple zelf komt rondrijden in de Benelux met hun autootjes. Je kan het altijd rapporteren op de site van TomTom.

  16. Vanochtend toevallig de rijbaanaanduiding ontdekt. Werkt super (gebruik de kaarten icm CarPlay) maar zoals boven benoemd. Verander de wegen naar A ipv E nummers.

  17. Spijtig dat Waze niet te gebruiken is met Carplay.

  18. Sinds ik gebruik maak van navigatie, altijd nog TomTom gebruikt.
    Tot op heden nog geen waardige vervanger gevonden.

  19. Ik ben wel benieuwd hoeveel van jullie Google Maps gebruikten en uiteindelijk toch de overstap naar Apple Kaarten gewaagd hebben en daar tevreden over zijn. Is het erg wennen?

  20. Ik heb Sygic wat goed werkt, maar merk dat ik vaak toch apple maps aanklik en pas als ik onderweg ben merk dat ik weer eens “de foute” app in gebruik heb. Steeds minder redenen ook om sygic te gebruiken.

  21. Fijn dat we eindelijk eens een nieuwe feature krijgen in NL en BE. Persoonlijk vind ik het verschil tussen de witte en grijze pijlen wel minimaal. Dat had opvallender gemogen.

    Maar het grootste gemis blijft actuele verkeersinformatie. Vandaag lag Brussel lam door een Europese top: verschillende hoofdwegen en tunnels zijn dan de hele dag afgesloten (vraag me niet waarom, die EU-lui mogen wat mij betreft gerust met de trein), maar Apple Maps weet van niks. Wat het gebruik ervan in Brussel compleet nutteloos maakt. Waze daarentegen weet het allemaal wel.

  22. @Gerard: Volledig mee eens. Hoewel ik groot liefhebber ben van apple kaarten, wint google het op actualiteit en OV info.

  23. @Higgy: dataloos in EU? Dat is zoooo 2016

  24. @Tristan: De nieuwe situatie zit al wel in de TomTom app…

  25. Ik heb er vandaag ‘s goed op gelet: die rijstrookbegeleiding is écht erg handig. Het maakt de navigatie een stuk veiliger, doordat je nu echt van te voren weet welke baan je moet nemen. Dat was eerst wel ‘s gevaarlijk. #blijmee!

  26. @Erik: wel met pioneer carplay radio’s met hdmi aansluiting en appradio ondersteuning. Met hdmi splitter op lightning aansluiten en de app “appradio” van Pioneer gebruiken. Staat een filmpje op youtube.

  27. Verkeers Info en automatisch proactief route aanpassen daarop (bijvoorbeeld file omzeilen) doet Apple kaarten bij mij prima hoor.
    Ik heb wel een ander probleem:

    De nachtmodus is automatisch in maps en wordt getriggert door de lichtcensor.
    Telkens als ik in het donker wordt ingehaald of langs een lantaarnpaal rij en het licht valt even op de iPhone schakelt hij event naar dagmodus voor een paar seconden. Erg irritant.
    Ben ik de enige die hier last van heeft?

  28. Ik vind dat apple kaarten je op de raarste routes stuurt. Google maps is veel logischer

  29. Ik heb vandaag geprobeerd maar ik geen rijstrook assistent ?? Of ligt het aan de laatste beta?

  30. Ik heb wel rijstrook begeleiding in Apple maps maar soms ontgaat mij de logica van de gekozen route, verder mis ik max. snelheid en mijn huidige GPS snelheid. Het ziet er allemaal leuk uit in combinatie met CarPlay op het entertainment system wat in mijn auto zit, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan de TomTom Go app op mijn iPhone.

  31. @Haagsegoof: Hier het zelfde, vanmorgen Geen rijstrookaanduiding (iPhone 6 i.c.m. Apple CarPlay op Pioneer)

  32. Same here.. ik heb het ook nog niet..

  33. En vandaag doet ie het opeens!

  34. Helaas nog steeds niets weet iemand of je iets toch moet doen of zou het beta 11.2.5 zijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.