Ongeval veilig rijden

Reacties voor: Nu in Nederland: Apple Kaarten laat je ongevallen en meer melden

Apple heeft een nieuwe functie voor Apple Kaarten uitgerold in Nederland. Het is vanaf nu mogelijk om in de Kaarten-app een ongeval, gevaar of snelheidscontrole te melden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ze zijn goed aan het verbeteren, nu nog de snelheidslimieten en de fietsroutes.

  2. Nice, dat zal er na enige tijd vast voor zorgen dat er een goede community is die veel op de weg zit en vaak zal melden. Tot die tijd blijf ik FM ernaast gebruiken.

    Het melden via Siri is wel echt een dikke plus. Dan hoef je niet met je telefoon/CarPlay installatie te spelen om iets te melden. Dit kan juist alleen maar weer voor andere gevaarlijke situaties veroorzaken. Iets wat met FM volgens mij niet kan, hadden ze wel kunnen implementeren. +1 voor geïntegreerde software imo

  3. Fijn! Hoe meer functies hoe beter. Als ze nu ook even ondersteuning toevoegen voor de maximumsnelheid, dan ben ik enorm blij. Ik rijd niet zo heel veel, soms is het dan onduidelijk of iets 50 of 80km/u is. Even snel spieken op Apple Maps geeft dan wat zekerheid en rust.

  4. Zijn er Belgische gebruikers die de functie al gekregen hebben of is het echt exclusief voor Nederland?

    groetjes!

  5. Ik zie juist graag, buiten deze toevoeging, alternatieve routes, zoals Google dat doet op het scherm.

  6. Inderdaad wel fijne functies alleen zit ik nog steeds wel met TomTom en Flitsmeister. Ik wil het wel gebruiken maar vindt het nog niet helemaal lekker werken.

    Betreft fietsroutes is het inderdaad een drama. Van het weekend nog geprobeerd maar dit was toch niet helemaal lekker ondanks fietsers en wandelaars dezelfde wegen hebben. Als ze de anwb fietsroutes al kopieëren is het al een hele verbetering al snap ik dat het niet zo makkelijk zal zijn.

  7. Fietsroutes en alternatieve routes graag!

  8. Wat ook nog een verbetering zou zijn:

    – De keuze voor de meest optimale route. Ik had dit voorheen op mijn Navigon. Die koos dus niet alleen voor de snelste of kortste route, maar ook voor de meest optimale. Voorbeeld: Afgelopen week stuurde Apple Kaarten mij vanuit Zwitserland naar Nederland op een gegeven moment Frankrijk in. Gevolg: De hele Elsas gezien inclusief 113 rotondes. Ik was liever op de Duitse Autobahn gebleven, ook al zou dit 15 minuten extra reistijd kosten.

  9. Ik gebruik nu in mijn vakantie in Nederland om en om Google maps en Apple kaarten.
    Ik vind Apple duidelijker omdat de kaarten niet te druk zijn maar ik gebruik Google maps liever voor de snelheid die dan zichtbaar is ondanks ik de kaarten van Google iets te druk vind voor navigatie.
    Het is dus gelijk spel Apple vs Google totdat Apple de snelheid aangeeft want dan stap ik over.

  10. @Flieps: je kan er toch zelf voor kiezen om op de autobahn te blijven. Als je al weet dat dat sneller is waarom volg je dan de route die kaarten je geeft ??

  11. Origineel geplaatst door Kokkie
    @Flieps: je kan er toch zelf voor kiezen om op de autobahn te blijven. Als je al weet dat dat sneller is waarom volg je dan de route die kaarten je geeft ??

    De route die werd voorgesteld was sneller, maar het was een B-weg. Ik kende weg daar verder niet, maar met 2 kinderen op de achterbank wil ik op de snelweg blijven. Apple stuurde me een b-weg op.

  12. Eindelijk
    Het wordt steeds beter

  13. Ik blijf me afvragen hoe je *veilig* een melding kunt doen als je autorijdt. Al rijdend moet je in menu’s gaan zoeken naar de juiste meldoptie. Met het gevaar dat iemand achter jou hetzelfde moet gaan doen omdat jij gecrashed bent….. 🧐

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.