Reacties voor: Deze 8 verbeteringen komen naar Apple Kaarten in iOS 14

Apple komt dit najaar met enkele handige en leuke verbeteringen voor Apple Kaarten. Vanaf iOS 14 vind je meer soorten routes en word je beter geholpen tijdens het rijden.
Daniel Vischjager -

Reacties: 7 reacties

  1. Wordt het ook mogelijk om tussenstops toe te voegen aan je route die je zelf kan aangeven? Dus geen tankstations of eetgelegenheden, maar een tweede adres invoeren?

  2. Origineel geplaatst door Pieter
    Wordt het ook mogelijk om tussenstops toe te voegen aan je route die je zelf kan aangeven? Dus geen tankstations of eetgelegenheden, maar een tweede adres invoeren?

    Ik gebruik de iOS 14 beta, iPadOS 14 beta & MacOS 11 beta. Geen van allen heeft de funtie om handmatig tussenstops in te stellen.. Helaas..

  3. De tussenstops of via punten is het enige dat ik nodig heb.

  4. Fietsroutes die rekening houden met hellingen, wat een idee zeg. Ik kan me nog herinneren dat ik drie jaar geleden Google Maps vervloekte omdat in m’n fietsroute in Belgie eerst 30m afdaling zat, en daarna (je raadt het al) 30m klimmen. Op de terugweg de alternatieve route gekozen en aldus in de regen op een (uiteraard overstroomd) karrespoor terecht gekomen. Aan m’n Belgische collega’s gelijk maar even uitgelegd dat als ik in Nederland op de fiets naar een restaurant ga ik dan de volgende dag (meestal) geen smeuige verhalen te vertellen heb.
    Maar to the point: Google heeft dit ondertussen onder de knie (hoewel dat karrespoor nog steeds in de planning zit) en van Apple kunnen we verwachten dat dit voorlopig niet in Nederland beschikbaar is, en pas lang daarna in Belgie. Hoeveel jaar lopen ze dan achter?

  5. Jullie schrijven: “Hoewel elektrische auto’s in hoog tempo verbeterd worden is het toch fijn om makkelijk een snellaadpunt te vinden mocht het nodig zijn. Helaas zijn er nog weinig écht goede manieren om snellaadpunten te vinden langs de snelweg.”

    Graag vestig ik jullie aandacht op ABRP oftewel a better routeplanner. Enige nadeel (nog) is dat er geen CarPlay app is, maar ik heb goede hoop dat dat snel opgelost wordt nu Apple CarPlay verder open zet voor andere partijen.
    Grote voordeel van ABRP is, naast de zaken die jullie beschrijven die straks in Apple Kaarten komen, dat deze app kan communiceren met mijn auto via een andere app en een dongle, zodat “live” de staat van de batterij wordt bijgehouden en de route naar het beste snellaadpunt aangepast wordt.

  6. Had de titel niet moeten zijn: ‘De 8 nieuwe functies in Apple Kaarten waar je in Nederland niks aan hebt’?

    Jammer dat Apple de laatste jaren met leuke nieuwe dingen komt die op dat moment maar heel beperkt bruikbaar zijn.

  7. Ik denk dat ‘t meer gericht is op Amerika.
    Siri + Kaarten in Nederland is gewoon barslecht.
    Ik maak ‘t meer dan regelmatig mee dat Siri de straatnamen fout uitspreken (probeer eens voor de grap Spinozaweg, vrouwelijke stem.
    Ook is kaarten niet echt secuur en stikt ‘t van de bugs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.