Reacties voor: Alles moet anders: Apple Kaarten gaat op de schop

Alle het oude kaartmateriaal van Apple Maps kan de prullenbak in, want Apple is bezig om de kaartendienst compleet opnieuw te bouwen met eigen data. Dat vertelde topman Eddy Cue in een interview.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Pardon? Ik vind Apple kaarten anders prima werken, gebruik nog zelden Gmaps.
    Maar ben benieuwd hoe het er uit komt te zien, voor mij persoonlijk werkt het allemaal soepeltjes

  2. @Niels: Ik vind het ook zeker voldoen! Heb nooit iets anders gebruikt. Nu ben ik zeker geen pro gebruiker omdat ik mij voornamelijk met de trein verplaats. Maar ik zou wel echt een betere navigatie voor de fiets willen. De afslag en rijbaan aanduiding vind ik echt heel prettig en zeer overzichtelijk.

  3. Heb zelf ook niks te klagen! Ik gebruik Apple Kaarten. Google maps wel geïnstalleerd maar een enkele keer gebruikt.

  4. Ik gebruik Apple kaarten dagelijks via Apple CarPlay en ben heel tevreden over het gebruik. Ook file informatie en inschatting van de aankomsttijd is voldoende goed

  5. Voor mij niks anders dan Google maps. Apple kaart is gewoon niet betrouwbaar. En loopt ver achter Google maps.

  6. Rij meerdere duizenden kilometers per week via Apple kaarten. Aangezien het in Nederland gebruik maakt van TomTom is het een uitstekende app. Niks aan veranderen wat mij betreft

  7. Origineel geplaatst door Iemand
    Rij meerdere duizenden kilometers per week via Apple kaarten. Aangezien het in Nederland gebruik maakt van TomTom is het een uitstekende app. Niks aan veranderen wat mij betreft

    Ik had inderdaad liever gezien dat Apple een contract met snellere updates vanuit TomTom hadden afgesloten i.p.v. zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

  8. @Iemand: Als Nederland zo’n 300 km lang is en 200km breed, dan rij jij er zeker omheen of zo als je “duizende” kilometers per week maakt 😂😅🤣 Knap hoor.

    On topic: kaarten werkt goed in NL maar kan gedetailleerder, hiermee kunnen ze dezelfde info dan wel niet meer leveren dan Google. Geen verbetering is stil staan en zo loop Google steeds verder weg.

  9. Nog enkele jaren wachten voor Europa …. Apple kaarten .. wat een drama !!! Zoooo slecht! Ik ben anders een fan van Apple van de 1e lijn …

  10. Ik dank God op mijn blote knieën dat ik Google Maps heb! Vooral dan Streetview en de reviews die erbij staan! Tevens veel meer foto’s bij een locatie voorhanden.

  11. Na een slecht begin is Apple Maps enorm verbeterd en ik vind het de laatste paar jaar een hele goede navigatie.
    Zelden zitten er fouten in. Actuele verkeersinformatie door files of wegafsluitingen wordt direct ingepast en alternatieve routes aangeboden. De rijstrooksignalering is een grote verbetering. Dan weet je op tijd op welke rijstroken je het beste kunt rijden. Het énige dat echt verbeteren moet is een tijdige en meer exacte aanwijzing op welk moment je moet afslaan. Dat komt nog al ‘s wat laat.

  12. Kan iemand mij eens uitleggen waarom de functie Maps Nearby nog steeds niet werkt in België? Terwijl alle POI’s al aanwezig zijn.

  13. @Biscuit: dat is niet zo heel bijzonder hoor.. een accountmanager die klanten in heel NL heeft komt al gauw op duizenden km’s per week.

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. Anders
    Ze doen maar gebruik het toch niet!

  16. Verbetering is altijd goed, en Apple zorgt er wel altijd voor dat het er gelikt uitziet, dus ik kijk er zeker naar uit. Nu gebruik ik ook altijd Apple Kaarten via CarPlay. En als ik vergelijk met mijn Android vrienden moet ik zeggen dat ik, voorlopig, met de aan mij voorgestelde routes sneller op bestemming aankom dan zij…

  17. @Fgeer: Daar hoef je god niet voor te bedanken hoor..

  18. @Cihan: Ik heb anders meerdere keren meegemaakt dat Google Maps echt fout zat (hij gaf bijvoorbeeld aan om door de berm heen een zijstraat in te gaan), waar Apple Maps wel wist hoe het zat.

  19. Ik houd mjn hart vast. Het werkte nu eindelijk vrij goed, ben bang dat het er straks op achteruit gaat.

  20. De functionaliteit van Apple Maps is beslist veel verbeterd. Ik vraag me alleen af of het aan mij ligt dat ik de kleinere (binnen-)wegen vrijwel niet kan zien op mijn beeldscherm, ook niet op CarPlay. Reuze onhandig bij het vinden van plekken die buiten de hoofdwegen liggen. En dat is precies wat ik veel moet voor mijn werk. Navigon (R.I.P.) heeft bijvoorbeel veel duidelijker kaartbeelden. Ik hoop dat dit echt gaat verbeteren.

  21. Ik gebruik het nu heel af en toe in samenwerking met m’n carplay. Maar ondanks dat hij me wel altijd brengt waar ik wil wezen vindt ik het er gewoon zelf niet uitzien. Veel te weinig kleur, info en aanpassingsmogelijkheden.

    Mischien dat het voor mij een verbetering gaat worden.

  22. Waarom koopt Apple TomTom niet?

  23. Navigatie per fiets bestaat helemaal niet in Apple Kaarten, dus heb ik er op de fiets niets aan. Ook vind ik de zoekfunctie in Google Maps veel prettiger. Dus voor mij moet Apple kaarten nog heel wat grote stappen maken. Als de 3D-functie in Apple Kaarten werkt, is die wel heel plezierig.

  24. Misschien leuk om gelijk navigatie/routes voor fietsers in te bouwen? Dat vind ik tot nu toe het grootste gemis en het is de enige reden dat Google Maps nog ergens weggestopt op mijn telefoon staat…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.