Reacties voor: Apple: ‘Jailbreak is illegaal in de VS’

Apple heeft voor het eerst haar standpunt over jailbreaken uiteengezet. In de VS is een jailbreak van de iPhone illegaal, meent Apple in een reactie aan het Copyright Office. De Electronic Frontier Foundation (EFF) had eerder een verzoek ingediend om een uitzondering op de DMCA te maken.
Lees het complete artikel → Apple: ‘Jailbreak is illegaal in de VS’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Beetje hypocriet, ze weten dat het toestel goed verkoopt mede OMDAT het te jailbreaken valt. Wordt een playstation niet veel verkocht omdat deze is om te bouwen. Volgens mij MOETEN ze het volgens de wet e.d. openlijk afkeuren, maar binnenshuis juichen ze het alleen maar toe.

    Zijn ze echt zo fel op gekraakte ipa’s hadden ze dit gat allang gedicht.

    At least..that is my thought!!

  2. @marcooo:

    Dat vind ik zeker een goed argument. Het is hetzelfde wat Microsoft doet: heel veel mensen kraken de software, maar die pakken ze niet aan. de chinese regering maakt gebruik van illegale windows versies, maar dat is niet erg, want het zorgt ervoor dat meer mensen gebruik maken van de software.

  3. Is het nou legaal in nederland dat jailbreaken??

  4. niet mee eens .. gewoon niet kopen 😉

  5. Ja, maar Apple weet ook dat App Store applicaties te kraken zijn met software die je alleen op een jailbroken iPhone krijgt.
    En om het vergelijk met Sony te maken: Sony is natuurlijk helemaal niet blij met de enorme verkoop van een PlayStation, als dat komt omdat 75% van de mensen makkelijk aan illegale spellen komen. Sony maakt de winst op de spellen, en Apple verdient goud geld aan de App Store applicaties. Toevallig is het kraken van App Store applicaties pas de laatste tijd echt in de spotlight gekomen, vandaar nu pas Apple’s reactie, denk ik.

  6. Bij mijn weten moet je geen gejailbreakte iphone hebben om gekraakte IPAs te kunnen draaien…

    Vriend van mij kan gratis programma’s installeren die in de appstore te vinden zijn zegt hij!! En volgens mij kan dit kloppen. Je kan toch ook bijvoorbeeld gewoon “Diskaid” gebruiken om in de mappen van je iphone te gaan browsen en moet die niet doen via SSH (waarvoor je je iphone moet gaan jailbreaken om dit via deze manier te doen). En dan is het toch gewoon bladeren naar juiste map, een paar toegangswaarden vervangen, bestandje uploaden en kun je toch gewoon deze IPAs ergens wel vinden op het internet (Ga site niet noemen en promoot zeker niet heb gebruik van deze IPAs, want de maker steekt er veel geld in en wilt natuurlijk hiervoor ook beloond worden)

    Ik wil gewoon zeggen dat die jailbreak niet automatisch de link moet leggen naar die IPAs… Want ik denk niet dat mensen daarvoor hun iphone jailbreaken om dit te gaan gebruiken (is nog eens niet nodig), maar eerder om bijvoorbeeld SBSettings, biteSMS, swirlyMMS, cycorder en noem maar op.

    Dus mijn mening is: laat de mensen hun iphone gewoon jailbreaken. Het wordt waarschijnlijk door apple ook wel gedaan om de gebruiker te beschermen tegen vanalles zoals bijvoorbeeld porno in de appstore, maar de mensen die een jailbreak uitvoeren zijn hiervan op de hoogte en doen dit allemaal omdat ze het juist willen en niet iets dat per ongeluk gaat… Laat Apple dan juist de IPAs aanpakken door ervoor te zorgen dat ze niet gekraakt kunnen worden, maar daarvoor moet de jailbreak nog niet aangepakt worden.

  7. Sony verliest op de verkoop van de playstation om vervolgens dit in te halen/alsnog winst te maken op de spellen die ze erbij verkopen..
    Dat is waarom de PS3 niet te kraken is (teminste tot nu toe dat ik weet)
    Met de Iphone is niet hetzelfde maar wel een vergelijkbaar probleem aan de hand. Op Iphone’s verliezen ze niet maar het grote geld willen ze verdienen met de appstore.

  8. nou wij leven in Nederland dus niks legaal hier 🙂

  9. Origineel geplaatst door Sven
    Bij mijn weten moet je geen gejailbreakte iphone hebben om gekraakte IPAs te kunnen draaien…Vriend van mij kan gratis programma’s installeren die in de appstore te vinden zijn zegt hij!! […]

    Ik ben geen expert op dit gebied, maar volgens mij zit je er naast.
    Met een programma zoals Disc Aid kun je bij een iPhone zonder jailbreak niet bij de systeemmappen komen, en ook geen permissies etc. aanpassen. Je kunt wel die gekraakte ipa’s via iTunes op je iPhone krijgen, maar die stoppen dan meteen na het opstarten weer (omdat er iets in de iPhone aangepast moet worden om die gekraakte ipa’s te laten werken, en dat gaat dus niet omdat-ie niet gejailbreakt is).
    Kortom: gebruik maken van gekraakte ipa’s gaat volgens mij alleen bij een gejailbreakte iPhone.

    Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat iemand die z’n telefoon jailbreakt ‘dan dus ook wel gekraakte ipa’s zal gebruiken’…ik bewijs namelijk zelf het tegendeel, en zo zullen er nog veel meer zijn.

    Voor een ieder die zich afvraagt hoe ik dit allemaal zo goed weet terwijl ik geen gekraakte ipa’s gebruik; ik heb de eerste keer m’n iPhone gejailbreakt speciaal om (de gekraakte versie van) Jaadu te testen, deze vond ik echt te duur om zonder trial-versie te kopen.
    In tegenstelling tot m’n oude Palm OS dagen ben ik geloof ik een brave jongen geworden, ik heb Jaadu weer verwijderd, een alternatief gekocht, en daarnaast al ontzettend veel andere apps netjes aangeschaft…

  10. Jailbreaken is gewoon legaal.
    Het is jouw iPhone, dus je mag er mee doen wat je wilt.
    Dingen als ”DRM” verwijderen van applicaties, dat is illegaal ;).

  11. Origineel geplaatst door Sven
    Bij mijn weten moet je geen gejailbreakte iphone hebben om gekraakte IPAs te kunnen draaien…Vriend van mij kan gratis programma’s installeren die in de appstore te vinden zijn zegt hij!! […]

    KLOPT !!

  12. Origineel geplaatst door GIELK van af de IPHONE 😀
    Origineel geplaatst door SvenBij mijn weten moet je geen gejailbreakte iphone hebben om gekraakte IPAs te kunnen draaien…Vriend van mij kan gratis programma’s installeren die in de appstore te vinden zijn zegt hij!! […]KLOPT !!

    Je zegt het met veel overtuiging, toch geloof ik het niet, alle info op het internet (die ik kon vinden toen ik hier mee bezig was) spreekt je tegen…maar ja, je mag hier -terecht overigens, wat mij betreft- niet praten over hoe je apps kunt kraken, dus we zullen het nooit zeker weten :-/

  13. Gekraakte IPA’s hebben helemaal niks te maken met jailbreaken. Die mag Apple van mij best fixen. Ik mot ze niet.
    Mijn apparaatje is gejailbreaked om ‘m naar mijn wensen te kunnen aanpassen (qua uiterlijk en mogelijkheden). Als dit verboden wordt, vind ik de iPhone al een heel stuk minder leuk… (voor mij dan, ik wil er gewoon alles uithalen wat erin zit)

  14. legaal iphone is better.

  15. Ongeacht de zekerheid waarmee sommigen hier beweren dat je ook de folders in een iPhone kunt benaderen en bestanden kunt lezen/schrijven _zonder_ jailbreak geloof ik daar dus absoluut niets van! Aan de iPhone kant moet namelijk een service actief zijn die “luistert” naar aanvragen via het netwerk. En die zijn er niet (althans niet legaal).

    Ik zou graag het bewijs wel eens willen zien want ‘horen van’ kan iedereen overal verkopen.

  16. Origineel geplaatst door sredlums
    Origineel geplaatst door Sven
    Bij mijn weten moet je geen gejailbreakte iphone hebben om gekraakte IPAs te kunnen draaien…Vriend van mij kan gratis programma’s installeren die in de appstore te vinden zijn zegt hij!! […]

    Ik ben geen expert op dit gebied, maar volgens mij zit je er naast.

    Hij heeft het idd mis. Wat je warschijnlijk wel kan doen is jailbreaken, IPA’s erop gooien en daarna updaten. Alle IPA’s die er dan al op zaten blijven werken.

  17. In Europa liggen de zaken toch anders. Het apparaat is van de koper, en als die er iets aan wil veranderen dan moet hij dat zelf weten. Als ik in mijn nieuwe Audi een Euromaster accu wil plaatsen dan is dat mijn eigen verantwoordelijkheid -zelfs als ik mijn garantie er mee verspeel.
    Dit is ook de basis van de Microsoft monopolie-zaak in Brussel. Als ik MS Explorer wil vervangen door Opera moet MS mij daarin faciliteren. Als ik een stukje systeem SW wil vervangen dat ik van Apple licenseer moet dat voor eigen gebruik kunnen.
    Apple moet zelfs zorgen dat de rest daar onafhankelijk van blijft werken !!

  18. mmm apple zijn slim , with the first generation was it ok to jailbreak ,now that millions of iphones are sold its not , and what happens in the us WILL happen here in holland , as the dutch give into anything europe says , maybe its time for apple to be taken to court like microsoft was to keep these control freeks at bay

  19. Als je een dikke bmw heb, en die rijd precies 120 km/h, dan wil je hem toch ook ‘opvoeren’?

    En ik ben voor het kraken van ipa’s, want er zijn zoveel bedrijven die dikke winst maken met belachelijke programma’s!

    Neem ea, hoeveel echt goede games hebben hun al uitgebracht op de iPhone/touch? Games zoals frontrunner verdienen hun geld en dat krijgen ze ook van mij!!!

  20. Aan de voorstanders van illegale software heb ik slechts 1 enkele vraag:

    Hoe zouden jullie reageren als je bij een softwarebedrijf werkt en je salaris kan niet meer betaald worden want iedereen werkt met jouw software gekraakt. Dus zonder betalen?

  21. “Wat ik zelf heb gekocht, mag ik zelf hacken”.

  22. Leest echt niemand gebruikersvoorwaarden dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.